Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Oğlumda beslenmeye bağlı gelişim sorunları

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Alys

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.175
798
kötü haberler aldım dün,

Neredeyse 9 aylık oldu ve ek gıdaya geçişi bir türlü yapamadık. 6 aylıkken başladık, kapadı ağzını hiçbir şeyi kavul etmedi, acele etmeyim dedim 7 aylık olana kadar çok zorlamadım. Sonra muhallebi falan yedi bir dönem, sıcaklar çıkınca yine kesti kapadı ağzını bir şey vermek mümkün olmadı. Anne sütü hep.
Şimdi annemdeyim, ben odadan çıkıyorum o biraz yediriyor, tabi öğün olarak değil hala tadımlık aşamasındayız.

Ve doktor kontrolümüz vardı dün. Kendi doğum değerlerine göre 700 gr ve 1 cm geride. Bıngıldağı da erken kapanmaya başlamış dedi. Demiri çinkosu düşük. Doktor demir, çinko ve multivitamin takviyesi verdi yüksek dozajda. İştahı da bu düşük değerleri yükseltince açılacak, ona bağlı bu iştahsızlığı dedi.

Büyük oğlum kilolu ve iştahı çok açık bir bebekti, şimdi yaşadığımız sorunlar bana çok yabancı o sebeple. Kendimi çok üzgün hissediyorum. Oğlum dünden bu yana gözüme daha küçük görünüyor sanki :(

Doktor olumlu konuştu, verdiği takviyeler tüm sorunu çözecekmiş gibi. Sizler deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Çocukları kıyaslamamak gerekir biliyorum da, böyle küçük olan hep küçük kalacakmış gibi geliyor, diğeri hep boyu yaşıtlarından uzun falan.
Öyle işte, dertliyim bugünlerde...

kötü haberler aldım dün,

Neredeyse 9 aylık oldu ve ek gıdaya geçişi bir türlü yapamadık. 6 aylıkken başladık, kapadı ağzını hiçbir şeyi kavul etmedi, acele etmeyim dedim 7 aylık olana kadar çok zorlamadım. Sonra muhallebi falan yedi bir dönem, sıcaklar çıkınca yine kesti kapadı ağzını bir şey vermek mümkün olmadı. Anne sütü hep.
Şimdi annemdeyim, ben odadan çıkıyorum o biraz yediriyor, tabi öğün olarak değil hala tadımlık aşamasındayız.

Ve doktor kontrolümüz vardı dün. Kendi doğum değerlerine göre 700 gr ve 1 cm geride. Bıngıldağı da erken kapanmaya başlamış dedi. Demiri çinkosu düşük. Doktor demir, çinko ve multivitamin takviyesi verdi yüksek dozajda. İştahı da bu düşük değerleri yükseltince açılacak, ona bağlı bu iştahsızlığı dedi.

Büyük oğlum kilolu ve iştahı çok açık bir bebekti, şimdi yaşadığımız sorunlar bana çok yabancı o sebeple. Kendimi çok üzgün hissediyorum. Oğlum dünden bu yana gözüme daha küçük görünüyor sanki :KK43:

Doktor olumlu konuştu, verdiği takviyeler tüm sorunu çözecekmiş gibi. Sizler deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Çocukları kıyaslamamak gerekir biliyorum da, böyle küçük olan hep küçük kalacakmış gibi geliyor, diğeri hep boyu yaşıtlarından uzun falan.
Öyle işte, dertliyim bugünlerde...
Ben ilk iki çocuğumun önünden yemek bile alıyorum yeter çok yediniz, su için diye. En küçüğüm de bir şekilde yer, çok da yer. Hatta kilo alsın diye sık sık bir şeyler yediririm, ama kilosu hala geride, kilo almıyor, günde 4 kez kaka yapıyor. Ben üstten doldurdukca o alttan çıkarıyor. çıkarıyor sanırım. 20 aylık ama 9-12 ay kıyafetler az dar gibi dursa da oluyor, hem boydan hem enden. O kadar yemeye 3 ayda 100 Gr almadi. Bazı vitamin ve demir eksikliği iştahsızlık yapar. Ama bazen onlar duzelse de çocuğun yemesi düzelmez, ya da duzelse de benimki gibi kilo almaz. Şansıma ne çıkarsa artık :)

Ben ilk iki çocuğumun önünden yemek bile alıyorum yeter çok yediniz, su için diye. En küçüğüm de bir şekilde yer, çok da yer. Hatta kilo alsın diye sık sık bir şeyler yediririm, ama kilosu hala geride, kilo almıyor, günde 4 kez kaka yapıyor. Ben üstten doldurdukca o alttan çıkarıyor. çıkarıyor sanırım. 20 aylık ama 9-12 ay kıyafetler az dar gibi dursa da oluyor, hem boydan hem enden. O kadar yemeye 3 ayda 100 Gr almadi. Bazı vitamin ve demir eksikliği iştahsızlık yapar. Ama bazen onlar duzelse de çocuğun yemesi düzelmez, ya da duzelse de benimki gibi kilo almaz. Şansıma ne çıkarsa artık :)

ben büyüğe hiç yaşıtı giysiler almadım mesela, hep bir iki beden büyük. Normal kilosunda bebek bile bana küçük görünür olmuştu o dönem.

Sizi çok iyi anlıyorum. Benim oğlum da 28 aylık. Son kontrolünde 2 yaşından beri kilosunda ve boyunda hiçbir değişiklik olmamış. İştahsızlık bizde de var. Fakat ebemiz abur cubur yiyorsa yemek de yiyebilir dedi ve biz o günden beri abur cuburu kestik tamamen. Şimdi oğlum eskiye nazaran daha iyi yiyiyor. Kan değerleri de düşük çıkmıştı. Doktorumuz vitamin yazdı. Henüz kullanmaya başlamadım ama her sabah 1 tatlı kaşığı pekmez veriyorum. Daha iyi olacak inşallah.

Sizin de doktorunuz olumlu konuşmuş endiselenmeyin. Vitaminleri kullanınca etkisini gösterecektir.

Eltimin 3 cocuguda 2.5 yasina kadar sadece anne sutuyle beslendi,beni gordugunde hasret kaldim kasikla asla beslemedim dedi.3 u de simdi ne bulsa yiyen doymayan cocuklar...Bizimki de 5 aydan bu yana anne sutu almayan kasik yemeği heveslisi bir cocuk....Bence panik yapmayin eline kati birseyler verin dokup sacsin ,yemege zorlamayin anne sutunu sade alan bebeler daha saglikli....

Sizi çok iyi anlıyorum. Benim oğlum da 28 aylık. Son kontrolünde 2 yaşından beri kilosunda ve boyunda hiçbir değişiklik olmamış. İştahsızlık bizde de var. Fakat ebemiz abur cubur yiyorsa yemek de yiyebilir dedi ve biz o günden beri abur cuburu kestik tamamen. Şimdi oğlum eskiye nazaran daha iyi yiyiyor. Kan değerleri de düşük çıkmıştı. Doktorumuz vitamin yazdı. Henüz kullanmaya başlamadım ama her sabah 1 tatlı kaşığı pekmez veriyorum. Daha iyi olacak inşallah.

Sizin de doktorunuz olumlu konuşmuş endiselenmeyin. Vitaminleri kullanınca etkisini gösterecektir.

Hep küçük kalacakmış yaşıtlarından gibi geliyor :(
Aslında en çok canımı sıkan da abisi ile farklılığı

700 gr ve 1 cm eksik nedir ya, bence boşuna panik etmiş doktorunuz sizi. belki de bu çocuğunuz daha minyon olacak. ilk bir yıl beslenmenin yüzde sekseni anne sütüdür zaten. canınızı sıkmayın bence

Tahlillere baktıkca cık cıkladı, zaten anne sütü alıyor sadece dediğimde gözleri pörtledi:(

Eltimin 3 cocuguda 2.5 yasina kadar sadece anne sutuyle beslendi,beni gordugunde hasret kaldim kasikla asla beslemedim dedi.3 u de simdi ne bulsa yiyen doymayan cocuklar...Bizimki de 5 aydan bu yana anne sutu almayan kasik yemeği heveslisi bir cocuk....Bence panik yapmayin eline kati birseyler verin dokup sacsin ,yemege zorlamayin anne sutunu sade alan bebeler daha saglikli....

Ama işte kan değerleri de düşük, bu da gelişimini etkiliyormuş.

Hiç üzülmeyin. Benim kızım 3 yaşında 12.5 kilo 94 cm boy . Yaşıtları 14 15 kilo 100 cm e kadar boyları var. Sağlıklı olsun yeter. Bazen canı isteyerek yer çok nadir
Genelde ben hep oyalayarak yediriyorum. Yapacak bisey yok. Sağlıklı olsunlar yeter ki. Bu zamana kadar tek bir antibiyotik bile kullanmadık çok şükür hiç hasta olmaz. Bazen düşünüyorum niye hasta olmuyor acaba bir sorun mu var diye. Biz anneler biraz tuhaf oluyoruz:)
Küçükken kan testi yaptirmistik kan değeri oldukca yüksek çıkmıştı. En üst sinir 12.7 kızımın 13.7 çıkmıştı. Demek ki yediği yetiyor.

Ama işte kan değerleri de düşük, bu da gelişimini etkiliyormuş.
Balık yağı veya bıldırcın yumurtasi ayına uygunmu bilmiyorum ama verenleri duydum,duzelecektir emin olun...Donem donem boyle olur bu arada diş cikariyorsa kati gidaya yada ek gidaya gecis daha zor olabiliyor....

Benim kızımda 6 ayda 1 kilo alıyor şaka gibi:))
3 şişe balık yağı kullandık kaç şişe vitamin şurubu kullandık asla kilo aldirmadilar

Doktorlar genelde garantici olur yani bir sorunu olsa kesinlikle soylerlerdi. Demekki gercekten verdigi drsteklerle duzelebilecek bir durum. Insallah tecrubeli anneler de birkac taktik verir istahi acilir oglusunuzun :anne:

Balık yağı veya bıldırcın yumurtasi ayına uygunmu bilmiyorum ama verenleri duydum,duzelecektir emin olun...Donem donem boyle olur bu arada diş cikariyorsa kati gidaya yada ek gidaya gecis daha zor olabiliyor....

Evet bakın o da olabilir, 8 tane dişi var ağzında, çok erkenden hızlıca çıkardı.

Bazı doktorlar aşırı panik ve anne nasıl hissedecek düşünmeden dan dan ağzına ne gelirse söylüyor.
Gelişim geriliği denir mi 1 cm eksiğe Allah aşkına ya.

Kızım 7 aya kadar çok zayıftı 17 günlükken kulak enfeksiyonu geçirdi antibiyotiklerden bir anda durdu kilo alımı. En alt seviyedeydi düşünün.
Ama 18 aylık olana kadar bir kere bile hasta olmadı. Kilolu Çocuklar salgınlar gripler antibiyotikler uğraşırken benim çelimsiz kızım çaki gibi gezdi Maaşallah:D

Çocuğun direncine hastalığa karşı verdiği mücadeleye bakın kısa veya uzun veya az kilolu hiç takmayın. Sağlıkla büyütün inşallah:)

Ozlem hanima mi goturdun? O oldukca garantici bir tiptir. Bize de benzer seyleri soylemisti, bir hafta anne sutu perhizi vermis kontrole cagirmisti. Multivitaminle toparlayacaktir, hep boyle kalacak hali yok ya. Belki yapisal olarak da minyondur bilemezsin. Sana cekmis olmasin cocuk ;) yarin ben bi kulagini cekerim o tipitipin :)
Uzulecek bir sey yok,daha hic bir anneden "cocugum cok guzel yiyor,sorunsuz uyuyor, dertsiz sekilde disari cikiyoruz,her sey mukemmel,her sey yolunda, harika bir cocuk ben de cok mutlu bir anneyim" cumlelerini duymadim valla bak. Rahat ol.

Ozlem hanima mi goturdun? O oldukca garantici bir tiptir. Bize de benzer seyleri soylemisti, bir hafta anne sutu perhizi vermis kontrole cagirmisti. Multivitaminle toparlayacaktir, hep boyle kalacak hali yok ya. Belki yapisal olarak da minyondur bilemezsin. Sana cekmis olmasin cocuk :KK66: yarin ben bi kulagini cekerim o tipitipin :)
Uzulecek bir sey yok,daha hic bir anneden "cocugum cok guzel yiyor,sorunsuz uyuyor, dertsiz sekilde disari cikiyoruz,her sey mukemmel,her sey yolunda, harika bir cocuk ben de cok mutlu bir anneyim" cumlelerini duymadim valla bak. Rahat ol.

Aynı yerdeki Timur beye gittik.
Gözüme dünden beri mini minnacık görünüyor hepten

ben büyüğe hiç yaşıtı giysiler almadım mesela, hep bir iki beden büyük. Normal kilosunda bebek bile bana küçük görünür olmuştu o dönem.
Ortanca oğlumun gözleri görünmeyecek ti nerdeyse. Emerken daha. Ayda 2 kilo aldı, bu minnak mamaya baslamama ramak kalmıştı, hep alt sınırdan aldı. AB'nin biri uzun boylu, biri kilosu iyi ama bu uzaydan geldi sanki. Her çocuk farklı işte. Boyu 3 persentil in altında mı?

Back
X