Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de diyorum ne kadar uzun. :)))
Ben de diyorum ne kadar uzun. :)))
Boyu bir ay önden gidiyor. Yine de iyi. Anne baba olarak uzunsaniz zaten uzayacak bir şekilde. Ekstra 10-15 cm uzun olsun diyorsak günlük 600 ml süt ve süt ürünü muhakkak yemesi lazım.
kötü haberler aldım dün,
Neredeyse 9 aylık oldu ve ek gıdaya geçişi bir türlü yapamadık. 6 aylıkken başladık, kapadı ağzını hiçbir şeyi kavul etmedi, acele etmeyim dedim 7 aylık olana kadar çok zorlamadım. Sonra muhallebi falan yedi bir dönem, sıcaklar çıkınca yine kesti kapadı ağzını bir şey vermek mümkün olmadı. Anne sütü hep.
Şimdi annemdeyim, ben odadan çıkıyorum o biraz yediriyor, tabi öğün olarak değil hala tadımlık aşamasındayız.
Ve doktor kontrolümüz vardı dün. Kendi doğum değerlerine göre 700 gr ve 1 cm geride. Bıngıldağı da erken kapanmaya başlamış dedi. Demiri çinkosu düşük. Doktor demir, çinko ve multivitamin takviyesi verdi yüksek dozajda. İştahı da bu düşük değerleri yükseltince açılacak, ona bağlı bu iştahsızlığı dedi.
Büyük oğlum kilolu ve iştahı çok açık bir bebekti, şimdi yaşadığımız sorunlar bana çok yabancı o sebeple. Kendimi çok üzgün hissediyorum. Oğlum dünden bu yana gözüme daha küçük görünüyor sanki
Doktor olumlu konuştu, verdiği takviyeler tüm sorunu çözecekmiş gibi. Sizler deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Çocukları kıyaslamamak gerekir biliyorum da, böyle küçük olan hep küçük kalacakmış gibi geliyor, diğeri hep boyu yaşıtlarından uzun falan.
Öyle işte, dertliyim bugünlerde...
Bebeğiniz eğer emiyorsa ve huysuz değilse, açlıktan aglamıyorsa, uykusu düzenliyse bu kadar takılmayın kilosuna boyuna...
Bu ekol biraz eskide kaldı.
Artık doktorlar her çocuğun kendine özel gelişimi olduğunu düşünerek hareket ediyor.
1 yaşına kadar ek gıda dediğimiz şey tadımdır zaten.
Onunla doymasını beklemeyin.
Ağzını sımsıkı kapatan çocuğa o vitaminleri nasıl içereceğiniz hakkında ne derdi doktorunuz?
Bir de beslenme yöntemi olarak blw yi düşünebilirsiniz, araştırın, belki oğlunuz daha cok hoşlanır.
Eline bir şeyler verin kendi Yesin.. örnegin su an mevsimi normalde önce sebze ile başlanır ama zor yiyen çocuk madem şeftali verin eline oynasın, mıncıklasın, ağzına gotursun...
Sonunda nasıl olsa birazını yiyecek..
Yada kabagı parmak boyutlarında kesip buharda başlayıp verin...
Boğulmaz merak etmeyin:)
Bogazına kacanı çıkarırsınız siz..
Ooo bodur tavuk her dem piliç demişler :) hem o belli olmaz bi anda atıverir boy ergenlikte, herkes şaşırır.Ya işte kardeşinden kısa diye üzülür mü mesela, şimdiden her gören bu kısa kalacak diyor.
canım benim normalde 6ayda nasıl baslanıyorsa öyle devam et elme suyu ver yavas yavas . karpuz suyu ver . hemen emzirme ac kalacak diye .birde yemeyince yutmayı ögrenemez yavas yavas sıvı yımusak besin ve püre olacak sekilde alıstıracaksın .vazgecme dene . inat yaptırmadan . genelde ben eline veriyorum yiyecekleri tadını alacak kendisi disinide kasır ama dikkat er büyük parca koparıp yutmasın. yemekte yanına otuttur agzına ver tatsın. vitamin destegini ihmal etme doktorun verdiğinikötü haberler aldım dün,
Neredeyse 9 aylık oldu ve ek gıdaya geçişi bir türlü yapamadık. 6 aylıkken başladık, kapadı ağzını hiçbir şeyi kavul etmedi, acele etmeyim dedim 7 aylık olana kadar çok zorlamadım. Sonra muhallebi falan yedi bir dönem, sıcaklar çıkınca yine kesti kapadı ağzını bir şey vermek mümkün olmadı. Anne sütü hep.
Şimdi annemdeyim, ben odadan çıkıyorum o biraz yediriyor, tabi öğün olarak değil hala tadımlık aşamasındayız.
Ve doktor kontrolümüz vardı dün. Kendi doğum değerlerine göre 700 gr ve 1 cm geride. Bıngıldağı da erken kapanmaya başlamış dedi. Demiri çinkosu düşük. Doktor demir, çinko ve multivitamin takviyesi verdi yüksek dozajda. İştahı da bu düşük değerleri yükseltince açılacak, ona bağlı bu iştahsızlığı dedi.
Büyük oğlum kilolu ve iştahı çok açık bir bebekti, şimdi yaşadığımız sorunlar bana çok yabancı o sebeple. Kendimi çok üzgün hissediyorum. Oğlum dünden bu yana gözüme daha küçük görünüyor sanki
Doktor olumlu konuştu, verdiği takviyeler tüm sorunu çözecekmiş gibi. Sizler deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Çocukları kıyaslamamak gerekir biliyorum da, böyle küçük olan hep küçük kalacakmış gibi geliyor, diğeri hep boyu yaşıtlarından uzun falan.
Öyle işte, dertliyim bugünlerde...
Üstüne bir 300 -400 Gr koyarak gidersiniz o da ilk aylarda önemli bence sonra zaten ortalama gidiyor hepsi. Bakıyorsunuz 2 kilo doğmuş bebek 6 aylikta 7 kilo olabiliyor. Çok kilolu doğanlarda kilo alımı daha yavaş olabiliyor. Benim ikisi de öyleydi yani. İkisi de 3900 civarı doğdu doğumdan sonra hiç kilo kaybetmediler ama yeğenim 2 buçuk kilo doğdu 2 kiloya düştü. Sonrasında benimkilerden fazla kilo alımı oldu. Şimdi benim buyukten bir yaş küçük ama hem kilo hem boy baya fazla. Benimkiler de yemeğe burun kivirangillerden çünkü. :))Peki iri bir bebek olarak doğsa bile geçerli midir? Doktor doğumda iri olduğu için beğenmedi şuanki gelişimini.
Ama işte kan değerleri de düşük, bu da gelişimini etkiliyormuş.
6. Aydan beri bunun takibini yapmalıydı doktoru. Çocuk ek gıdaya geçişte sorun yaşıyorsa vitamin ve demir takviyesi verilir. Hatta demir damlası rutin olarak her bebeğe veriliyor diye biliyorum.
Bir de yine içgüdülerime güvenerek bu bebeler zaten yaşına kadar anne sütüyle büyüse de olur hatta çok güzel olur.
Icguduyle olur mu diyen olursa bence olur.