Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Oğlumda beslenmeye bağlı gelişim sorunları

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
S sn0wdr0p çok özür diliyorum boyu yanlış hatırlamışım, 71 cm
Ben de diyorum ne kadar uzun. :)))
Boyu bir ay önden gidiyor. Yine de iyi. Anne baba olarak uzunsaniz zaten uzayacak bir şekilde. Ekstra 10-15 cm uzun olsun diyorsak günlük 600 ml süt ve süt ürünü muhakkak yemesi lazım.

Ben de diyorum ne kadar uzun. :)))
Boyu bir ay önden gidiyor. Yine de iyi. Anne baba olarak uzunsaniz zaten uzayacak bir şekilde. Ekstra 10-15 cm uzun olsun diyorsak günlük 600 ml süt ve süt ürünü muhakkak yemesi lazım.

Anne kısa :bicak: baba uzun

kötü haberler aldım dün,

Neredeyse 9 aylık oldu ve ek gıdaya geçişi bir türlü yapamadık. 6 aylıkken başladık, kapadı ağzını hiçbir şeyi kavul etmedi, acele etmeyim dedim 7 aylık olana kadar çok zorlamadım. Sonra muhallebi falan yedi bir dönem, sıcaklar çıkınca yine kesti kapadı ağzını bir şey vermek mümkün olmadı. Anne sütü hep.
Şimdi annemdeyim, ben odadan çıkıyorum o biraz yediriyor, tabi öğün olarak değil hala tadımlık aşamasındayız.

Ve doktor kontrolümüz vardı dün. Kendi doğum değerlerine göre 700 gr ve 1 cm geride. Bıngıldağı da erken kapanmaya başlamış dedi. Demiri çinkosu düşük. Doktor demir, çinko ve multivitamin takviyesi verdi yüksek dozajda. İştahı da bu düşük değerleri yükseltince açılacak, ona bağlı bu iştahsızlığı dedi.

Büyük oğlum kilolu ve iştahı çok açık bir bebekti, şimdi yaşadığımız sorunlar bana çok yabancı o sebeple. Kendimi çok üzgün hissediyorum. Oğlum dünden bu yana gözüme daha küçük görünüyor sanki :KK43:

Doktor olumlu konuştu, verdiği takviyeler tüm sorunu çözecekmiş gibi. Sizler deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Çocukları kıyaslamamak gerekir biliyorum da, böyle küçük olan hep küçük kalacakmış gibi geliyor, diğeri hep boyu yaşıtlarından uzun falan.
Öyle işte, dertliyim bugünlerde...

Bebeğiniz eğer emiyorsa ve huysuz değilse, açlıktan aglamıyorsa, uykusu düzenliyse bu kadar takılmayın kilosuna boyuna...
Bu ekol biraz eskide kaldı.
Artık doktorlar her çocuğun kendine özel gelişimi olduğunu düşünerek hareket ediyor.
1 yaşına kadar ek gıda dediğimiz şey tadımdır zaten.
Onunla doymasını beklemeyin.
Ağzını sımsıkı kapatan çocuğa o vitaminleri nasıl içereceğiniz hakkında ne derdi doktorunuz?
Bir de beslenme yöntemi olarak blw yi düşünebilirsiniz, araştırın, belki oğlunuz daha cok hoşlanır.
Eline bir şeyler verin kendi Yesin.. örnegin su an mevsimi normalde önce sebze ile başlanır ama zor yiyen çocuk madem şeftali verin eline oynasın, mıncıklasın, ağzına gotursun...
Sonunda nasıl olsa birazını yiyecek..
Yada kabagı parmak boyutlarında kesip buharda başlayıp verin...
Boğulmaz merak etmeyin:)
Bogazına kacanı çıkarırsınız siz..

Bebeğiniz eğer emiyorsa ve huysuz değilse, açlıktan aglamıyorsa, uykusu düzenliyse bu kadar takılmayın kilosuna boyuna...
Bu ekol biraz eskide kaldı.
Artık doktorlar her çocuğun kendine özel gelişimi olduğunu düşünerek hareket ediyor.
1 yaşına kadar ek gıda dediğimiz şey tadımdır zaten.
Onunla doymasını beklemeyin.
Ağzını sımsıkı kapatan çocuğa o vitaminleri nasıl içereceğiniz hakkında ne derdi doktorunuz?
Bir de beslenme yöntemi olarak blw yi düşünebilirsiniz, araştırın, belki oğlunuz daha cok hoşlanır.
Eline bir şeyler verin kendi Yesin.. örnegin su an mevsimi normalde önce sebze ile başlanır ama zor yiyen çocuk madem şeftali verin eline oynasın, mıncıklasın, ağzına gotursun...
Sonunda nasıl olsa birazını yiyecek..
Yada kabagı parmak boyutlarında kesip buharda başlayıp verin...
Boğulmaz merak etmeyin:)
Bogazına kacanı çıkarırsınız siz..

Yok hiç öyle takıntılarım yok. Eline de her şeyi veriyorum. Ama sıpa ağzına götürmüyor, olur olmadık her şeyi ağzına götürür gıda oldu mu yok, sadece ekmek kıyısı ile dişlerini kaşımayı seviyor:)

Haklısınız ama üzülmemek gerek.

merhaba öncelikle:):KK200:
iki erkek annesi olarak bende kendi tecrübemi paylasayim sizinle.
ilk oğlum 3.100gr 51 cm doğdu.
doğduğunda benim gözümde yeni doğmuş bebek değil bir kaç aylık bebek gibiydi.
hiç kilolu bir çocuk olmadı.hep zayıftı.
ne zaman az kilo aldı diye sevinsem boya
attı.sonra hoop yine zayıf.
herkes zayıf dedikçe ısrarla bir çocuğun sağlığını kilosu değil boyu gösterir dedim..
geleyim küçüğüne.
2.700 48 cm doğdu.
37 haftalık.
bir gördük ki minicik bişey.
sütümde yok.hemde hiç.
mecbur mamaya başladık.
bir kaç ay içinde öyle tombul bir bebek olduki.
ama boyu yine orta alt sınırlarda.emeklemeye
yürümeye başlayınca.mamayı bırakıp normal gıdaya dönünce hızla zayıflamaya başladı.
su an 5, 5 yaşında 18 kilo.
8 yaşındaki 24 kilo.
yani demem o ki.kardaş dahi olsa çok farklı oluyor gelisimleri.
büyüğüm uzun zayıf olacak.
küçüğüm daha kısa yapılı olacak gibi duruyor.
ama ergenlik herşeyi değiştirebilir.
sağlıklı olsunlar yeterki.
bebeğinizin endiselenecek kadar zayıf değil.boyuda gayet iyi.
sağlıkla buyutmenizi dilerim..
anne sütü alıyor ve sutünüz yeterliyse doyumluk değil tadımlık yeter zaten ona.
demir ilacını kullanin ama ekstra çok fazla vitamin takviyesi vermenizi tavsiye etmem.
kolaylıklar dilerim:)

boyu hep % 75 persantil üstünde olan ama kilosu 25-50 persantilde olduğu için zayıf duran kızımda,
öyle çok şey denedim ki..
kadir tuğcuyla tanışana kadar hep huzursuz ve mutsuzdum.
üzülmeyin.
vitaminler balık yağları bir işe yaramıyor. ama verin yine de.
yemeyen çocuk yemez.
boşuna sinirlerinizi harap etmeyin:)

kötü haberler aldım dün,

Neredeyse 9 aylık oldu ve ek gıdaya geçişi bir türlü yapamadık. 6 aylıkken başladık, kapadı ağzını hiçbir şeyi kavul etmedi, acele etmeyim dedim 7 aylık olana kadar çok zorlamadım. Sonra muhallebi falan yedi bir dönem, sıcaklar çıkınca yine kesti kapadı ağzını bir şey vermek mümkün olmadı. Anne sütü hep.
Şimdi annemdeyim, ben odadan çıkıyorum o biraz yediriyor, tabi öğün olarak değil hala tadımlık aşamasındayız.

Ve doktor kontrolümüz vardı dün. Kendi doğum değerlerine göre 700 gr ve 1 cm geride. Bıngıldağı da erken kapanmaya başlamış dedi. Demiri çinkosu düşük. Doktor demir, çinko ve multivitamin takviyesi verdi yüksek dozajda. İştahı da bu düşük değerleri yükseltince açılacak, ona bağlı bu iştahsızlığı dedi.

Büyük oğlum kilolu ve iştahı çok açık bir bebekti, şimdi yaşadığımız sorunlar bana çok yabancı o sebeple. Kendimi çok üzgün hissediyorum. Oğlum dünden bu yana gözüme daha küçük görünüyor sanki :KK43:

Doktor olumlu konuştu, verdiği takviyeler tüm sorunu çözecekmiş gibi. Sizler deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Çocukları kıyaslamamak gerekir biliyorum da, böyle küçük olan hep küçük kalacakmış gibi geliyor, diğeri hep boyu yaşıtlarından uzun falan.
Öyle işte, dertliyim bugünlerde...
canım benim normalde 6ayda nasıl baslanıyorsa öyle devam et elme suyu ver yavas yavas . karpuz suyu ver . hemen emzirme ac kalacak diye .birde yemeyince yutmayı ögrenemez yavas yavas sıvı yımusak besin ve püre olacak sekilde alıstıracaksın .vazgecme dene . inat yaptırmadan . genelde ben eline veriyorum yiyecekleri tadını alacak kendisi disinide kasır ama dikkat er büyük parca koparıp yutmasın. yemekte yanına otuttur agzına ver tatsın. vitamin destegini ihmal etme doktorun verdiğini

9 aylık bebegi söyle olacak böyle olacak diye yadırgayabkarı dinlemeyin benim bebegimin yanakları tomnikti kilosu normal aralıkta oldugu halde aaa kilolu olacak dediler cahil insanlar simdi normali alıyor

Peki iri bir bebek olarak doğsa bile geçerli midir? Doktor doğumda iri olduğu için beğenmedi şuanki gelişimini.
Üstüne bir 300 -400 Gr koyarak gidersiniz o da ilk aylarda önemli bence sonra zaten ortalama gidiyor hepsi. Bakıyorsunuz 2 kilo doğmuş bebek 6 aylikta 7 kilo olabiliyor. Çok kilolu doğanlarda kilo alımı daha yavaş olabiliyor. Benim ikisi de öyleydi yani. İkisi de 3900 civarı doğdu doğumdan sonra hiç kilo kaybetmediler ama yeğenim 2 buçuk kilo doğdu 2 kiloya düştü. Sonrasında benimkilerden fazla kilo alımı oldu. Şimdi benim buyukten bir yaş küçük ama hem kilo hem boy baya fazla. Benimkiler de yemeğe burun kivirangillerden çünkü. :))

haydi kızım seni bekliyoz bırak uşağın 1 cm lik boy farkını rahat...

6. Aydan beri bunun takibini yapmalıydı doktoru. Çocuk ek gıdaya geçişte sorun yaşıyorsa vitamin ve demir takviyesi verilir. Hatta demir damlası rutin olarak her bebeğe veriliyor diye biliyorum.

Valla enteresan, maltada oturuyorum ben, orada düzenli kontroller aylık değil, 3. Aydan sonra taa 8. Ayda düzenli kontrolü.
Ben arada pediyatriye götüreyim dedim, tanıdığım arkadaşlara danıştım, çok önemli sağlık sorunu yoksa mevsimsel geiplerıvs dahil pediatriye gitmiyorlarmış.
O yüzden normal doktora gittik, öyle ilgilenmedi buradaki gibi. Türkiye ye tatilw geldim ben de şuan 8. Ay kontrolü de buna denk geldi.

Bir de yine içgüdülerime güvenerek bu bebeler zaten yaşına kadar anne sütüyle büyüse de olur hatta çok güzel olur.
Icguduyle olur mu diyen olursa bence olur.

Cnm sıkma canını çinko çok güzel iştah açıyor. Kimi bebişler anne sütübe aşırı bağlı oluyor. Benim kızımda öyleydi şeftali bisküvi ezip veriyordum bayılırdı ona. Sonra armutla ezdim verdim derken yavaş yavaş iştahı açılmaya başlamıştı. Kullanmaya başladığın ilaçların hepsi iştah açıcı zaten sadece anne sütü yetmicek ona.

Merhaba ;

Sanki beni anlatmışsınız :) iki oğlum var büyük oğlum doğduğunda benim sütümden hariç ne varsa yedi doymadı :)

Her gören bu nasıl bi bebek hem kız gibi güzel hem boğum boğum etleri var o zaman ki cahilliğimle " aman ne kadar abartıyorlar " dedim.

Hatta mavi kıyafetlerine rağmen kesinlikle bu kız dediler.

Oğlum büyüdü 3 yaşında ben hamile kaldım.

İkinci oğlum oldu.

Hamilelikten tutta beslenmesine kadar bu bebek aşırı farklıydı.

Anne sütü alıyor ama takviye asla kabul etmiyordu ayda 1 kilo alan bebeğimle dünya fark vardı bu bebeğimin arasında :(

Ne yaptıysam olmadı yemiyor doğru düzgün ve bir dk bile yerinde durmuyor diğer oğlum pepe izler kendi kendine oynardı hiç üzmezdi beni tabak tabak yemek yerdi şimdi oda yemiyor ya hoş :/

Şuan 29 aylık bıngıldağı daha yeni kapandı. Takip için sağlık ocağından çağırdılar müsait değilim gelemicem dedim.

O zaman kilosunu bildirin dediler tarttım sadece şubattan beri 200 gr almış :(

Şunu anladım her çocuk bir değil " kişisel farklılık" kardeş bile olsa bende bakıyorum çok küçük görünüyor oğlum gözümde :işsiz:

Sağlık olsun inşallah iyi olurlar.

Back
X