oğlumdaki disiplinsizlik..

snowdrop

sağlık,huzur ,mutluluk...
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
952
10
318
38
İstanbul
merhaba bayanlar ,öncelikle bu konuyla ilgili ,bilgili annelerden fikir bekliyorum,oğlum bu yıl ilkokula başladı,okula gitmesi bir dert gelmesi bir dert evdeyken bir dert, okula gidecek kitaplarını herşeyini çantasına koymasını söyluyorum kaç kez dinlemiyorum kağale almıyor,servis geliyor bizimki hala çanta yerleştirecek ,istiyorum kendisi toplku ,düzenli olsun o yüzden ben ellemiyorum güzel güzel anlatıyorum banamısın demiyor,ayakkabılarını giymesi ayağını tam giymeden ayakkabılarını duvara vuruyor,şımarık şımarık hareketler,bana ve babasına emir vaki konuşmalar,basında hiç korkmaz,babamız evde hiç otoriter değildir,çocuklar parmağında oynatır,ne derlerse yapar,ev sanki oyuncak dukkanı,bu yuzden eşimle hiç anlaşamıyorum,çocuklarımıza disiplin terbiye veremiyoruz diyorum ,yemek saatı tam kabus,tv nin başından kalkmıyor kalksa gelse dunya kadar laf sayıyor oğlum saygısızca babasının yanında,gık demıyor,bende suna bırsey soyle dediğimde bağırıp çağırıyor cocuga,nerde ne hata yapıyoruz anlamıyorum,bana gore sorun eşimin fazla şımartması,herşeyine göz yumması,yemek ten once ve sonra eller yıkanacak diye 3 yıldır oğretmeye calısıyorum tek taraflı babası hıc oralı olmuyor,sankı ben yanlış davranıyomusum gıbı bırak diyor,yada gulerek cocuklara hadı oglum yıkayın elinizi diyor,her gun her ogun soylerım,artık cok yoruldum ugrasmak ıstemıyorum,ama toplumdada zor oluyor affedersın ınsanın yuzune genırıyor,evdede boyle yaptıgında babası guluyor,bende sinir oluyorum,off off bu gıbı şeyler ne yapmam gerek,eşimle bu konu yuzunden cok tartısıyoruz,ne terbiye var ne saygı var nede disiplin çocuğumuzda ,eşim tam bir çocuk görmediği sanırsınızkı bır onda var cocuk,..şu an cok gergınım bu kadar tercume edebıldım..

Evde anne ve babanin fikir birligi icinde olmasi gerekiyor
Ayni görüşte olunmasa bile çocuğa karşı boyle görünüp bi taraf sineye cekmeli
Cok zor ama haklısın. .
Oglunla akran bir oğlum var, bizde de pürüzler oluyor. .Allah kolaylık versin. .
Ise önce eşinden Başlamalisin

Eşinizle karar alıp eve kurallar koymalısınız.
Yemek saatinde yemek masasına oturulacak- Tv izlemek yok gibi. Yemek zamanı geldiğinde de eşinizle tvyi kapatıp gelmesini bekleyin gelmezse tv izlemesine izin vermeyin siz yemeğinizi yiyin ne olursa olsun. Birkaç gün sonra kendisi gelir. İnadını kırmanız gerekiyor.
Bunun dışında saatti 10 dakika öne alın. Servis saati gelmiş gibi davranın kitaplarını koymuyorsa çantasına yardımcı olmayın.
Bunun gibi kurallarla kendisini zora alıştırın.

nasıl çocuğunuzu bu kadar kişiye şikayet ediyorsunuz anlamadım valla.
o çocuğu yetiştiren sizlersiniz.
çocuğun anneden yada babadan korkması gerekmiyor, zaten korkmamalı da.
çocuklar tarlamızdır, ne ekersek onu biçeriz.

eşime bu şekilde anlatıyorum,zoraki yapıyor hıh sen istedin diye yapıyorum dercesine yaptığı hareketleri gözüme sokuyor..ne kendini ne cocukları zora sokmak ıstemıyor.özgur olsunlar ıstıyor.,işin cozumu eşimi bu konuda değiştirmek ...

sanırım evli değilsin yada çocuğun yok,konuya yabancısın ,bu tür ailelerin olduğunu biliyorum vede ( bilgili,deneyimli ) kişilerden fikir almak istediğimi söyledim,kimseyi kimseye şikayet etmiyorum,çocuğun nasıl yetişmesi gerektiğini bilmeyecek kadarda cahil değilim.

Ciddi bir disiplin sorununuz var.
Öncelikle anne de baba da aynı davranış modelini göstermeli.
Aradaki boşluğ çocuk dolduruyor çünkü ayrı telden çalıyorsunuz.
Babanın rahatlığı çocuğun sizi ciddiye almamasına yol açıyor.
Bunun daha ergenliği var o zaman ne olacak.
Mutlaka kurallar koyup uygulamalısınız ve bu babayla ortak tavır içinde olmalı
Gerektiğinde ceza verin ve ve asla geri adım atmayın.
Süper dadı diye bir program var izlemenizi öneririm

Son düzenleme:

Benim esimden de cocuklarim pek korkmaz ama benden baya baya korkar cekinirler.zaten genelde evde cocuklara terbiyeyi anne
verir.siz esinizle su konuda hemfikir olun.SIZ COCUKLARA UYARI CEKTIGINIZDE ESINIZ SIZI DESTEKLESIN ama ikiniz birden yuklenmeyin ortak hareket edin ama terbiye ve disiplin konusunda sizin daha cok cabaniz olmali biz cocuklarimizla daha fazla vakit geciriyoruz.

Açık konuşmak gerekirse oğlunuz şımarık dediğimiz kategoride
Bunun nedeni de büyük ihtimal evde ağız birliğinin olmaması.
Mesela ben küçükken de annem bi'şey der babam ise "aman boşver" derdi oyüzden babamı çok sever annemiyse çok kuralcı bulurdum. Dediğini yapmazdım çünkü arkamda kapı gibi bi'baba güvencesi vardı.

Büyük ihtimal sizin yaramaz da babaya güveniyor "aman nasıl olsa annem kızsa babam beni tutar" diye rahat davranıyodur.
Malesef toplum içinde öyle davrandığında kimse çocuk demiyor aksine direk öyle yetiştirilmiş deniliyor. Ağaç yaşken eğilir deyip önleminizi almakta fayda var. El yıkama, düzen, sorumluluk gibi önemli olguları küçük yaşta öğrenmesi onun yararına.

Bence eşinizle düzgünce konuşun birinizin hayır dediği şeye evet demesin. Yoksa çocukta algı sorunu oluyor haliyle hangisi işine gelirse onu yapıyor.

Tutum çok önemli...

Okul hayatım boyunca kitaplarımı geceden hazırlayamadım sabah kalkcam yumurta kapıya dayanacak anca öyle.
Oğlunuzun da rahat tavırları var.Aynı yaşlarda birebir olmasa da benzerlerini ben de yapıyordum ama ailem beni sıkmadı belki de ondan.Sonra ne olduysa düzeldim (gibi).Ama anneme sorsak ben hala dağınıgım hala beni alan kapının önüne koyar.Erkek çocuk daha rahat oluyor abim de öyle içtigi bardağı hayatta yerine koymaz bir dahaki gidişinde mutfaktan farklı bardak kullanır yıkamaz bir daha bir dahaaa.Diyeceğim önleminizi baştan alın sorumluluk vermeye başlayın yavaş yavaş.

O programi cok izledim.hangi kanalda cocuk iletisim uzmanlari varsa muhakkak izlerim.sabiha paktuna keskin ve bir cok yazarin kitaplari mevcuttur okumusumdur.sorun esimde ondan bu kadar bunaliyorun.benimle ayni fikirde olmuyor cogu kez.sonradan cok cekecek .pisman olacak ama is isten gececek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…