Oğlumla baş edemiyorum

Ben çok kötü bı hamilelik geçirdim eşimden şiddet gördüm kucağımda daha 40 kıydı dayak yedim çok kötü günler geçirdim bosanma davası açtım şuan ayriyiz ama bütün bunlara şahit olmasına rağmen çok küçüktü şuanda birseyleri farkedecek durumda olabilir elbette bunların etkisinin farkindayim ama nasıl duzeltebilirim ne yapabilirim bilmiyorum
İşte asıl sorunu bu mesajınız açıklıyor.
Muhtemelen yaşadıklarınızdan ötürü sizde psikolojik olarak çok verimli olamamakla beraber inatlaşan tahammülsüz davranışlar sergiliyor olabilirsiniz.
İçinde bulunduğunuz zorlu süreç ikinizi de oldukça yıpratacak, bunları tek başınıza halletmeniz biraz güç görünüyor.
Allah yardımcınız olsun.

Cnm işte sorun burda benim oglumun ilgisi dagilmiyo kafasına taktığı şey neyse onun olmasını istiyor kesinlikle kandiramiyorum önceden evet kaniyodu bisekilde ama son günlerde kesinlikle inadım inat diyo ille istediğim diyo
Hepimiz bu devrelerden geçiyoruz inan bana ama sabır ve zamanla düzeliyolar anormal bir durum değil yani zamanla seninle orta yolu bulucak sen sadece sabırlı ve istikrarlı ol...

Huysuz cocuk allah dusmanimin basina vermesin cok zor..Benim oglumda böyle ne yazik ki.. Evde hic mutlu edemiyoruz.. Oyun kursan arabayi istemedigim yere koydun diye agliyor oyun oynatiyorum kovalamaca filan belli zaman sonra sıkılıyor.. Oyun parkina götürüyorum yine sıkılıyor.. Elindekileri cok cabuk tuketiyor benim oglumda.. Disariyi seviyoruz ama dediginiz gibi benim istedigim yoldan gidicez diye agliyor.. Gitmezsem atiyo kendini yere beli filan heryeri aciliyo zor toparliyorum.. Bana asiri duskun insan yabanciliyor daha saydikca sayarim.. Eger arabalari kamyonlari varsa cekirdek veya makarna verin onlari arabaya yukleyip dokucem diye baya oyalaniyor

Cnm bu çocukta olan birşey sen sanıyor musun benim oğlum paylaşımcı mi herseyini paylaşıyor mu hayır tabiki birseyi 1000 kere sıkılmadan söylüyorum cani isterse en sonunda 1001.ci de yapıyor ben valla en kötü koyuyorum baston arabasına vuruyorum kendimi sokaklara hava soğuk olsa bile ikimize de iyi geliyor deli gibi aglarsa da bırakıyorum ağlıyor en sonunda susuyor her dediğini yapma zor da olsa kural köy birak ağlasın öğrensin yapılmayacağını yalnız değilsin bırakma kendini lütfen

Eğitimciyim terzı kendı söküğünü dikemezmiş.. 33ay oldu özellıkle son 1yıldır mahvolmuş haldeyım. Daha az önce çorba ıcerken kaşığı tırnak ucunda tutup döke döke höpurdeterek içmeye çalıştı babasıyla neler konuştuk ınadına yapmıyor ki kendını besleyen bir çocuktu hep ayrı tabağı kaşığı ile. Zorlamadık yemek konusunda vs. Banyo yu temızlerken defalarca kızım ıslak burası gelme dusersın ayağın ıslanır hadı sen şimdi salona geç gelıyorum bir suru şey söyledım her gırmek istedıgınde derken geldı ve adım atar atmaz düştü ..yanı daha bu söyledıgım yarım saatte oldu bıttı .aılemın yanına gıtcem bir sure .çünkü bıze sımarıyor orda bu kadar yapamaz allah yardımcımız olsun inşallah

İşte asıl sorunu bu mesajınız açıklıyor.
Muhtemelen yaşadıklarınızdan ötürü sizde psikolojik olarak çok verimli olamamakla beraber inatlaşan tahammülsüz davranışlar sergiliyor olabilirsiniz.
İçinde bulunduğunuz zorlu süreç ikinizi de oldukça yıpratacak, bunları tek başınıza halletmeniz biraz güç görünüyor.
Allah yardımcınız olsun.
Hayır tam tersi inanin ona karşı öyle sabirliyimki çünkü annelik duygusundan ziyade kendimden çok o dogarken hayata bir sıfır yenik başladı anne karnindayken dayak yedi ben ağladım o ağladı benim canım yanarken onun bin yandı ona karşı dahada merhametli yaklasiyorum çünkü o bunları haketmedi onu dunyaya ben getirdim ve şuan o benim için bı evlattanda öte durumda yol arkadasim ne dersen de asla yaşadığım psikolojiyi ona yansitmiyorum hatta çok şükür psikolojik bı yardıma bile ihtiyaç duymadım kendimi güçsüz hissetmiyorum bu konuda ama tek sorunum evladım onun inadini onun bu tavirlarini nasıl duzeltebilirim ne yapabilirim tek derdim bu

Eğitimciyim terzı kendı söküğünü dikemezmiş.. 33ay oldu özellıkle son 1yıldır mahvolmuş haldeyım. Daha az önce çorba ıcerken kaşığı tırnak ucunda tutup döke döke höpurdeterek içmeye çalıştı babasıyla neler konuştuk ınadına yapmıyor ki kendını besleyen bir çocuktu hep ayrı tabağı kaşığı ile. Zorlamadık yemek konusunda vs. Banyo yu temızlerken defalarca kızım ıslak burası gelme dusersın ayağın ıslanır hadı sen şimdi salona geç gelıyorum bir suru şey söyledım her gırmek istedıgınde derken geldı ve adım atar atmaz düştü ..yanı daha bu söyledıgım yarım saatte oldu bıttı .aılemın yanına gıtcem bir sure .çünkü bıze sımarıyor orda bu kadar yapamaz allah yardımcımız olsun inşallah
Amin cnm gerçekten çok zor

benim oğlumda böyleydi. şimdi 4 yaşında Rabbim ömürler versin gayet rahatız. kendi kendine oyun kurar kucak istemez çünkü o bebek değilmiş :D benim aldığımı yer almadığımı istemez falan. daha küçük yani biraz dayanacaksın

Canım anne nekadar mutlu,huzurlu,sakin olursa cocuk da o kadar huzurlu büyüyor.Donem olarak yaptığı davranışlar normal ama dozu fazla,muhtemelen sizin hayatınız da da hala duzene girmeyen şeyler var. Çocuğa seçenek sunun,.Bu yoldan mi gidelim bu yoldan mi? Kendini iyi hissetmedigi cezbedici oyuncaklarin olmadığı bir ortamda " oturalim bı kahve içelim " demez çocuk,gitmek ister.Cok da inatlasmayin.Daha sağlam bir puset edinin,bir arkadaşınızın eskisi olabilir.O kilonun bacakta yarattığı yükü düşünün.Cok hareketli,enerjisini harcayan bir bebek olsa bu denli kilolu olmazdi ,çok kilolu.Beslenmesinde de değişiklik yapmanız gerekebilir.

Cnm bu çocukta olan birşey sen sanıyor musun benim oğlum paylaşımcı mi herseyini paylaşıyor mu hayır tabiki birseyi 1000 kere sıkılmadan söylüyorum cani isterse en sonunda 1001.ci de yapıyor ben valla en kötü koyuyorum baston arabasına vuruyorum kendimi sokaklara hava soğuk olsa bile ikimize de iyi geliyor deli gibi aglarsa da bırakıyorum ağlıyor en sonunda susuyor her dediğini yapma zor da olsa kural köy birak ağlasın öğrensin yapılmayacağını yalnız değilsin bırakma kendini lütfen
Haklisin cnm ama aslında her dediğini bende yapmiyorum dediğin gibi agliyo umursamiyorum aglaman bitince gel diyorum ama bazen bende tukeniyorum gerçekten çok zormus

Hayır tam tersi inanin ona karşı öyle sabirliyimki çünkü annelik duygusundan ziyade kendimden çok o dogarken hayata bir sıfır yenik başladı anne karnindayken dayak yedi ben ağladım o ağladı benim canım yanarken onun bin yandı ona karşı dahada merhametli yaklasiyorum çünkü o bunları haketmedi onu dunyaya ben getirdim ve şuan o benim için bı evlattanda öte durumda yol arkadasim ne dersen de asla yaşadığım psikolojiyi ona yansitmiyorum hatta çok şükür psikolojik bı yardıma bile ihtiyaç duymadım kendimi güçsüz hissetmiyorum bu konuda ama tek sorunum evladım onun inadini onun bu tavirlarini nasıl duzeltebilirim ne yapabilirim tek derdim bu
Yanlış anladınız beni, bilerek bir şey yaptığınızı söylemedim.
Siz belli etmeseniz de çocuk bir çok şeye şahit olmak durumunda kalmış.
İster istemez etki altında kalmıştır, bunu en iyi bir pedagog bilir.
Allah sabır ve kolaylık versin.

3 yasinda kızım hala yapışık gezmek istiyor

24 saat sizle olduğu için artık yüz göz oluyorsunuz onun üzerinde otoritenin kalmıyor

Ben de kızımla böyleydi, ailemiz uzakta tek başına buyutuyorum

Yarım gün kreş yaa oyun grubu gibi birşey bulursanız sizin içi de onun için de çok iyi olur tavsiyem.

Yada ailelerin iz yakınsa haftada 1_2 gün yarım gün onlara bırakın,

Valla benımde 2 kızım ıkısi de bu anlattıklarının daha fazlasını yapıyor.evde akşama kadar tepiniyoruz hava guzel olunca dısarı cıkarıyorum ama mutlu etmek ne mümkün hep bi huysuzluk ya düşer aglarlar ya yürümezler.elimi tutmazlar.evde desen onu ver bunu ver o onu aldı vermıyo tarzı.yemek yemıyorlar 2 sini beraber yedırıyorum offfff say say bitmez onları yıkarken sankı evde cenaze var kıyamet kopuyor.benımde dayanacak gücüm kalmdı ama napıyım mecburum sabredıyorum bazen aglıyorum sonra ben aglayınca onlarda üzülüyor onlar için hemen gülüyorum nebılım yanı ınsallah gececek bu günler.sürekli Allahım bana sabır ver diyorum yapacak bişeyım yok

Canım anne nekadar mutlu,huzurlu,sakin olursa cocuk da o kadar huzurlu büyüyor.Donem olarak yaptığı davranışlar normal ama dozu fazla,muhtemelen sizin hayatınız da da hala duzene girmeyen şeyler var. Çocuğa seçenek sunun,.Bu yoldan mi gidelim bu yoldan mi? Kendini iyi hissetmedigi cezbedici oyuncaklarin olmadığı bir ortamda " oturalim bı kahve içelim " demez çocuk,gitmek ister.Cok da inatlasmayin.Daha sağlam bir puset edinin,bir arkadaşınızın eskisi olabilir.O kilonun bacakta yarattığı yükü düşünün.Cok hareketli,enerjisini harcayan bir bebek olsa bu denli kilolu olmazdi ,çok kilolu.Beslenmesinde de değişiklik yapmanız gerekebilir.
Cnm çok kilolu değil gorunurde o kiloyu asla demezsiniz doktoruna soyledigimde çok şaşırdı kendisi özellikle tartti ve çok şaşırdı çünkü gorunurde asla kilolu bı bebek değil sadece kemikleri çok iri yapili bu sebeple tartida bu kadar fazla cikiyo ayrıca sanilanin aksine çok çok hareketli bi çocuk yerinde beş dk duramaz yemek yerken bile kıpır kıpır ayrıca yeme duzenine gelince asla çok yemez abur cubur yemez çikolata falan sevmez arada çok nadir cips yediği olur oda çok çok nadir anne sütü aliyo hala sabah kahvaltısı öğle yemeği akşam yemeği yiyo ama çok çok yedigini gormedim

Benim oğlum 28 aylık henüz sizinki gibi konuşmuyor sizinki ne maşallah.Site gibi güvenli bir yerde oturuyoruz dışarı oynama ya çıkardığımız da kendi kafasına göre geziyor bende yanında yürüyorum.Benim için sıkıntı olmuyor.Site dışı için baston araba aldık önceki büyük arabasından kaçabiliyordu bunda kaçmaya çalışmıyor sanırım daha rahat etti.Dışarı çıkarken yanımıza fındık,ceviz kabak çekirdeği alıyoruz ses etti mi ağzına onlardan veriyoruz dikkati bir süreliğine dağılıyor.Avm de oradaki oyuncaklardan veriyoruz sıkıldıkça yeniliyoruz :)Çok bunalırsa indirip gezmesini istiyoruz işimizi halledip çıkıyoruz.Yabancıların yanında çok uslu adeta bir melek :)) Ama evde istediği şey olmadığı zaman patlatıveriyor.Bunada şöyle bir çözüm buldum vurduğu zaman dış kapımın içer kısmında yuvarlak bir yolluk var kucağıma alıp oraya koyuyorum.Tekrarlar sa yine yine koyuyorum.Artık istemediğim bir hareketi tekrar ettiğinde oraya oturturum diyorum bir daha yapmıyor :)) Paspas sevmiyor yani.. Elektrik süpürge si hiç açamıyordum hep elimden alırdı, artık yapmıyor yapmamasını isteğim bir çok şeyi bu şekilde çözüme ulaştırdım.Şiddet yok,bağırtı yok o biraz ağlıyor ama sonuçta doğru yolu buluyor.Sizde deneyin belki faydasını görürsünüz.Kolay gelsin.Uzun oldu kusura bakmayın :)

Valla benımde 2 kızım ıkısi de bu anlattıklarının daha fazlasını yapıyor.evde akşama kadar tepiniyoruz hava guzel olunca dısarı cıkarıyorum ama mutlu etmek ne mümkün hep bi huysuzluk ya düşer aglarlar ya yürümezler.elimi tutmazlar.evde desen onu ver bunu ver o onu aldı vermıyo tarzı.yemek yemıyorlar 2 sini beraber yedırıyorum offfff say say bitmez onları yıkarken sankı evde cenaze var kıyamet kopuyor.benımde dayanacak gücüm kalmdı ama napıyım mecburum sabredıyorum bazen aglıyorum sonra ben aglayınca onlarda üzülüyor onlar için hemen gülüyorum nebılım yanı ınsallah gececek bu günler.sürekli Allahım bana sabır ver diyorum yapacak bişeyım yok
Sizi çok iyi anlıyorum hemde iki tane sizde Allah yardimciniz olsun inşallah gecicek

bence yarım gün kreşe verin. yaşıtları ile sosyalleşsin çocuk enerjisini atsın hemde kurallara uymayı öğrenir. eskiden sokaklarda büyüyodu çocuklar okadar sorun olmuyordu şimdi bitek sizi görüyor. tam gün için erken ama yarım gün kreş çok iyi gelir bence.

Canım dışarı çıkar çıkmaz kucak istiyo hiç yürümek istemiyo hep kucakta taşı diyo arabası vardı agirligindan sanırım kırıldı yenisinide maksimum 15 kilo diyo benim oğlum 17 kilo görünürde şişman değil ama kemikleri ağır sanırım ben bugüne kadar akışına bıraktım zaten ama inanin dayanilir gibi değil bı misafirlige gidemiyoruz beş dk oturuyo sonra montunu getiriyor gidelim diye eve misafir gelse benim onlarla ilgilenmemi kiskaniyo milleti tutuyo kolundan kapiyi aciyo evden atmak istiyo konusuyorum olmuyo dahada sinirlensin kafasini yerlere vurmaya basliyo kendini dövüyor evlat benim evladım tmm ama artık bende tükendim cagresizim ne yapacagimi sasirdim

Benim oğlum da aynısı kapıdan misafir uğurlarken kapıyı yüzlerin kapatıyor,kaç kez uyardım ayıp diye ama yok dinlemiyor.

Benim oğlum 28 aylık henüz sizinki gibi konuşmuyor sizinki ne maşallah.Site gibi güvenli bir yerde oturuyoruz dışarı oynama ya çıkardığımız da kendi kafasına göre geziyor bende yanında yürüyorum.Benim için sıkıntı olmuyor.Site dışı için baston araba aldık önceki büyük arabasından kaçabiliyordu bunda kaçmaya çalışmıyor sanırım daha rahat etti.Dışarı çıkarken yanımıza fındık,ceviz kabak çekirdeği alıyoruz ses etti mi ağzına onlardan veriyoruz dikkati bir süreliğine dağılıyor.Avm de oradaki oyuncaklardan veriyoruz sıkıldıkça yeniliyoruz :)Çok bunalırsa indirip gezmesini istiyoruz işimizi halledip çıkıyoruz.Yabancıların yanında çok uslu adeta bir melek :)) Ama evde istediği şey olmadığı zaman patlatıveriyor.Bunada şöyle bir çözüm buldum vurduğu zaman dış kapımın içer kısmında yuvarlak bir yolluk var kucağıma alıp oraya koyuyorum.Tekrarlar sa yine yine koyuyorum.Artık istemediğim bir hareketi tekrar ettiğinde oraya oturturum diyorum bir daha yapmıyor :)) Paspas sevmiyor yani.. Elektrik süpürge si hiç açamıyordum hep elimden alırdı, artık yapmıyor yapmamasını isteğim bir çok şeyi bu şekilde çözüme ulaştırdım.Şiddet yok,bağırtı yok o biraz ağlıyor ama sonuçta doğru yolu buluyor.Sizde deneyin belki faydasını görürsünüz.Kolay gelsin.Uzun oldu kusura bakmayın :)
Yanlız sizin çocuk iki yaşını geçmiş gayet anlicak olgunluğa erişmiş belki ondan biraz daha kurallari anlayabilir ama bu daha küçük iki yaşına girmedi bile ayrıca konuşamıyor benimkide tek tük kelime soyluyor ama konusmuyo hareketleriyle anlatiyo tutuyo konunuzdan şu istiyosa mesela sevilen goturuyo dışarı çıkmak isterse montunu getiriyor yani tamamen vücut diliyle konusuyoruz :)

Back
X