- Konu Sahibi Lightofgod87
2 yaş sendromu sabrediceksin mecbur
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ebebeyn kontrollü bisikletler var,siz itiyorsunuz arkadan, tutma kolu var,o tarz birşey alsanız olmaz mı?Canım dışarı çıkar çıkmaz kucak istiyo hiç yürümek istemiyo hep kucakta taşı diyo arabası vardı agirligindan sanırım kırıldı yenisinide maksimum 15 kilo diyo benim oğlum 17 kilo görünürde şişman değil ama kemikleri ağır sanırım ben bugüne kadar akışına bıraktım zaten ama inanin dayanilir gibi değil bı misafirlige gidemiyoruz beş dk oturuyo sonra montunu getiriyor gidelim diye eve misafir gelse benim onlarla ilgilenmemi kiskaniyo milleti tutuyo kolundan kapiyi aciyo evden atmak istiyo konusuyorum olmuyo dahada sinirlensin kafasini yerlere vurmaya basliyo kendini dövüyor evlat benim evladım tmm ama artık bende tükendim cagresizim ne yapacagimi sasirdim
Babasıyla sorunlarimiz var tam velayeti alamadim henüz boşanma gerceklesmedi çocuğu kacirmaya teşebbüs etti bı kaç kere onun için korkuyorum kreş işi güvenli evet ama yolda götürüp getirirken tehlikelibence yarım gün kreşe verin. yaşıtları ile sosyalleşsin çocuk enerjisini atsın hemde kurallara uymayı öğrenir. eskiden sokaklarda büyüyodu çocuklar okadar sorun olmuyordu şimdi bitek sizi görüyor. tam gün için erken ama yarım gün kreş çok iyi gelir bence.
Anladım canım.Yanlız sizin çocuk iki yaşını geçmiş gayet anlicak olgunluğa erişmiş belki ondan biraz daha kurallari anlayabilir ama bu daha küçük iki yaşına girmedi bile ayrıca konuşamıyor benimkide tek tük kelime soyluyor ama konusmuyo hareketleriyle anlatiyo tutuyo konunuzdan şu istiyosa mesela sevilen goturuyo dışarı çıkmak isterse montunu getiriyor yani tamamen vücut diliyle konusuyoruz :)
Merhaba 21 aylık oldu oğlum fakat gün geçtikçe dahada zorlasmaya basladi artık cagresiz kaldim ne yapsam olmuyor konusuyorum olmuyo artık cildiricam çok yoruldum sorun şu ki aşırı derecede huysuz hep benim istediğim olsun diyo evde sürekli pesimde beraber masal okuyoruz oyun oynuyoruz yok yok yok yine huysuzlancak birşey buluyor parka gidiyoruz oynuyoruz ama yolda yürürken bile benim istediğim yoldan gidicez diyo laf anlatamiyorum markete gidiyoruz benim istedigimi alicaz oğlumun yapılı çok kilolu değil ama kemikleri iri ve çok ağır yolda giderken yurumeyecem kucaginda taşı diyo mahfoluyorum onu kaldirana kadar yürü desem ne yapsam olmuyor bisekilde kucagimda tasitiyo iki yaş sendromunu duydum inanin herşeyi yasaklayan biride değilim ama tükendim yemin ederim cagresizim ne yapacağımı şaşırdım çok üzgünüm
Aynen dediğiniz gibi yaklaşıyorum bu seferde sokakta insanlar tıp tıp bakiyo bana atıyorum kucak istiyo ve almiyosam arkamdan bı teyze geliyo kızım yazık yazık nasıl annesin alsana kucagina çocuk yorulmus diyo e be teyze ne yorulması daha yeni binadan adım atmisiz sen nerden biliyosunda konusuyosun yada sokakta kendini yerlere atıyor dedigini yapmadığım için millet tıp tıp bakiyo bi şekilde disardan mudahalelerle karsilasiyorum buda iice yıpratıyor beniEn benmerkezci olduğu dönemler 2-3 yaş arası. Bence çözüm her istediğini yapmak değil. Tamam konuştunuz anlattınız. Hala ısrar ediyorsa siz bildiğinizi yapmaya devam edin. Israr, vurma, ısırma, kendine zarar verme gibi huyların bir çare vermediğini görmek zorunda. Ağlasada kararınızdan vazgeçmeyin. Sizi ve kurallarınızı vazgeçirene kadar sınayacak çünkü.
Herşeyi yasaklamiyorum derken atıyorum bı parka gidiyoruz sikilana kdr oynuyor yada evde merak ettiği bir şeyi ogrenmesi için izin veriyorum tabiki bu bı bıçak yada zararlı birşey değilse yoksa inanin kuralcı bı insanın her dediğini asla yapmam buna rağmen bu şekilde bazen siz ne yaparsaniz yapın çocuğun karektari belirliyo bazı şeyleri dediginiz dadiyi bı kaç izledim ama benim çocuk daha 21 aylık yarı iki yaşında bile değil emin olun birçok şeyi kavrayamiyor dahaherşeyi yasaklamadıgınız ıcın böyle oluyor zaten kusura bakmayın ,
süper dadı yı izleyip biraz ders alabilirsiniz. allah kolaylık versin
Ay sanane teyze sen kimsin diyiverin. Kimse kusura bakmasın. Sokakta ki teyze bana analığı öğretecek bende saygı göstereceğim. Eğer siz tutarlı olmaz başkalarının yanında müsamaha gösterirseniz sizi her alanda sömürecek. Birde unutmayın, çocuklar kuralsızlıktan ve tutarsızlıktan daha çok rahatsız olurlar. Bir düzen ararlar. Bir şey hayırsa hayırdır. Başka bir seçeneği yok. Sakın etrafa kulak asmayın. Hayatınız boyunca her şeyi sizden daha iyi bildiğini düşenen insanlar olacak. Onlara göre yaşanır mı?Aynen dediğiniz gibi yaklaşıyorum bu seferde sokakta insanlar tıp tıp bakiyo bana atıyorum kucak istiyo ve almiyosam arkamdan bı teyze geliyo kızım yazık yazık nasıl annesin alsana kucagina çocuk yorulmus diyo e be teyze ne yorulması daha yeni binadan adım atmisiz sen nerden biliyosunda konusuyosun yada sokakta kendini yerlere atıyor dedigini yapmadığım için millet tıp tıp bakiyo bi şekilde disardan mudahalelerle karsilasiyorum buda iice yıpratıyor beni
Farkindayim hamilelikten başladı biliyorum yasattiklari yasadiklarindan kaynaklaniyor bunun bilincindeyim fakat onun bu davranislari kalitsal olmasından korkuyorum ve mümkün oldukça ne yapabilirimde duzeltebilirim bunun araştırması icerisindeyimçocuklar her şeyi hissediyor.
yani, bebek deyip geçmeyin.
sizin en ufak negatif hissiyatınızı anlıyor ve huysuzlaşıyorlar.
yaşadıklarınızdan etkilendiğini düşünüyorum
Zorluk kısmında seninleyim sanma ki ben çok sabirliyim hayır ben çok bilirim sinirlerime hakim olamayıp delirdigimi ama şunu farkettim ben ne kadar gergin ve sinirli olursam bu cocuga da yansiyor ve o da oyle davraniyor yani bumerang gibi ben ne yaparsam hoooop bana geri donuyor bir kisir dongu senin anlayacagin artik soyle yapiyorum cok sinirlendigimde rabbim bana sabir ver oğlum sağlıklı eli ayağı tutuor buna da şükür bunu yaşayamayanlar da var deyip sakinleşeye calisiyorumHaklisin cnm ama aslında her dediğini bende yapmiyorum dediğin gibi agliyo umursamiyorum aglaman bitince gel diyorum ama bazen bende tukeniyorum gerçekten çok zormus
Yaşanmaz haklısınız asla onlar öyle dşündüğü için ben hayirdan elbette vazgecmiyorum sadece yipraniyorum disardaki insanlarin bana kötü bı anneymisim gibi bakmalarindan asla tutarsız davranmiyorum hayiri evete cevirmiyorum elindeki birşeyi almissam asla geri vermiyorum ama kendine zarar vermesi kafasını yerlere vurması beni çok üzüyor ve bunun için ne yapabilirim fikir almak amacımAy sanane teyze sen kimsin diyiverin. Kimse kusura bakmasın. Sokakta ki teyze bana analığı öğretecek bende saygı göstereceğim. Eğer siz tutarlı olmaz başkalarının yanında müsamaha gösterirseniz sizi her alanda sömürecek. Birde unutmayın, çocuklar kuralsızlıktan ve tutarsızlıktan daha çok rahatsız olurlar. Bir düzen ararlar. Bir şey hayırsa hayırdır. Başka bir seçeneği yok. Sakın etrafa kulak asmayın. Hayatınız boyunca her şeyi sizden daha iyi bildiğini düşenen insanlar olacak. Onlara göre yaşanır mı?
Doğru çok haklısın ben sinirlendikce tahammülsüz davrandikca iyice kuduruyo sakin yaklastigimdada iyice zorluyor doğru çok şükür sagliklilar inşallah gecicek bu günler ne diyimZorluk kısmında seninleyim sanma ki ben çok sabirliyim hayır ben çok bilirim sinirlerime hakim olamayıp delirdigimi ama şunu farkettim ben ne kadar gergin ve sinirli olursam bu cocuga da yansiyor ve o da oyle davraniyor yani bumerang gibi ben ne yaparsam hoooop bana geri donuyor bir kisir dongu senin anlayacagin artik soyle yapiyorum cok sinirlendigimde rabbim bana sabir ver oğlum sağlıklı eli ayağı tutuor buna da şükür bunu yaşayamayanlar da var deyip sakinleşeye calisiyorum
Kızımda 19 aylık. Nadirde olsa böyle tutturduğu oluyor. Tutturma ihtimallerini yok ediyorum ben. Edemediysem hemen dikkat dağıtıyorum. Cama koşuyoruz ya bi köpek geçmiştir ya bi kuş uçmuştur. Kafa dağılıyor başka bir oyuna geçiyoruz.Yaşanmaz haklısınız asla onlar öyle dşündüğü için ben hayirdan elbette vazgecmiyorum sadece yipraniyorum disardaki insanlarin bana kötü bı anneymisim gibi bakmalarindan asla tutarsız davranmiyorum hayiri evete cevirmiyorum elindeki birşeyi almissam asla geri vermiyorum ama kendine zarar vermesi kafasını yerlere vurması beni çok üzüyor ve bunun için ne yapabilirim fikir almak amacım
kendi iç huzurunuzu sağlamaya bakın. yöntemi siz bulacaksınız, bilemem..Farkindayim hamilelikten başladı biliyorum yasattiklari yasadiklarindan kaynaklaniyor bunun bilincindeyim fakat onun bu davranislari kalitsal olmasından korkuyorum ve mümkün oldukça ne yapabilirimde duzeltebilirim bunun araştırması icerisindeyim
Sonra ergenlık gelırÇünkü 2 yaş sendromu.
Bu geçecek 3, 4 diye devam edecek:))
Hmm camda köpekle konuşmak fikri evet bunu mutlaka denicem diğer duruma gelince inanin dagilmiyo kafasına ya inat ediyo ille o dediği eline başka bişi versemde atıyor firlatiyo ille onu istiyor bu yönden cagre olamadim ayrıca guvenli biyere geçirme şansım yok çünkü pesimden geliyo ben neredeysem oraya gelip bana vurmaya basliyo vurma konusunda buldum cagre agliyomus gibi yapiyorum canım çok yandı diyorum bu sefer geri çekiyor kendiniKızımda 19 aylık. Nadirde olsa böyle tutturduğu oluyor. Tutturma ihtimallerini yok ediyorum ben. Edemediysem hemen dikkat dağıtıyorum. Cama koşuyoruz ya bi köpek geçmiştir ya bi kuş uçmuştur. Kafa dağılıyor başka bir oyuna geçiyoruz.
Dışrıda her zaman kucak istiyorsa mutlaka bir bisiklet yada puset alın. Evde kafasını vurmaya başladıysa gidin cama köpekle konuşuyr gibi yapın. Sinir krizine döndüyse güvenli bir yere geçirip ağlamasının bitmesini bekleyin.