• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumla başım dertte :(

Oğlum zaten dizi veya film izlemiyor oyuncakları ile oyun oynuyor genellikle. . Yada çizgi film izliyor

ama canım ortamda tv açıksa fark etmez, zaten o yaşta çocuk baştan sona bi dizi film falan izleyemez, açık olması yeterli o zararlara maruz kalması için, çocukların algıları çok açık hele o yaşta, sen oyuna dalmış dersin ama öyle değil, herşeyi görüyorlar duyuyorlar, hakimler odadaki herşeye

bence kız çocuğun ailesi cinsel konularda pek rahat değillerse,konuşmamışlarsa,ya da yasaklama,ayıplama gibi durumlara girmişlerse,bastırılmış duygular bu şekilde ortyaa çıkıyor olabilr.dudaktan öpüşmeleri olağan değil,yani ancak büyüdüklerinde yapabilecekleri,çocuklar için uygun olmaıdğı,sadece yanaktan öpülmesi gerektiğini belirtmelisiniz.kızmadan tabii ki..
bazen de evde dudaktan öpülen çocuklarda bu şekilde olabilyor,normali o zananediyorlar..diğer çocuk için yani..
dediğim gibi bir süre ayrı kalıp unutmalarında fayda var.bence 3 saat bile fazla şu durumda..1-2 hafta hiç görüşmeseler olmuyor mu?
herkesin atlladığı nokta eğer normali bu olduğunu düşünüyorsa gizli bir şey yapıyormuş gibi odalara kapatmazdı. umarım o kız çocuğu için önlem alıır ve pedogaga götürülür.

bunu masum bir şey olarak görmeyin lütfen. eğer masum olduğunu düşünseydi odalara kapatmazdı oğlunuzu. ki oğlunuz banane öpücem diyerek masumiyetini göstermiş ama ilerde sorun olabilir.
eğer kitaplardan internetten vs. biraz araştırırsanız bu tür davranışlar gösteren çocuklar daha önce aynı şekilde tacizlere maruz kalmışlardır. kesinlikle ailesine söylemelisiniz
taciz yaşamış olabiileceğini bilmiyordum,yani onun göstergesi olabileceğini..o zaman kızın ailesine söylemek gerekli belki de..

taciz yaşamış olabiileceğini bilmiyordum,yani onun göstergesi olabileceğini..o zaman kızın ailesine söylemek gerekli belki de..
evet bunu bir kitapta okumuştum çok korkunç. ve bunun dizlerle falan alakası yok böyle şeylere maruz kalan çocuklar başka çocuklara da aynısını yapıyorlar ve bu böyle bir kısır döngü gibi sürüp gidiyor.
biz bilmiyoruz belki ama dışardan çok masum gördüğümüz şeylerin altında bazen okadar korkunç şeyler var ki.

Kızın yaşı büyük zaten erken gelişiyorlar erkeklere göre oğlunuzun yaşı küçük olunca istediği gibi yönlendirebilir.malesef önemsiz gördüğümüz bir dondurma reklamında çizgi filmlerde vs normal gösterildiği için çocukların bilinçaltına yerleşiyor.bence hemen önlem alınmalı kesinlikle biraraya gelmemeleri gerekir,bunu oyun zannedip alışkanlığa dönüştürmeden unutması gerekir.çocukların dikkati çabuk dağılır,başka arkadaş başka ilgi alanı görünce eskiyi unuturlarbir pedegogdan yardım da alın gerekirse.şu yaşlarda karşınıza alıp bunun yanlışlığından bahsetmenizin işe yarayacağını sanmam çünkü o da bilinçsizce yapıyor bunu.hatta konuşmak daha kötü bile olabilir.bir pedegogdan dinlemiştim,bir çocuk bir hareketi tekrar ediyorsa (örneğin sürekli burnuyla oynamak) görünce uyarmak daha çok uyarırmış çocuğu.hemen dikkatini dağıtın diyordu.oğlum yerdeki oyuncağı uzatırmısın gibi...sizde farklı tür oyuncaklar alıp bir süre sadece evde vakit geçirmesini sağlayın.biraz uzun oldu kusura bakmayın:)

benim iş arkadaşım anlatmıştı. oğlu 3 yaşında ve kreşteydi. kızın biriyle el ele gezmeler, aşkım demeler.... sonra kızı dudağından öpmüş... oğluyla konuşmuş, ileride kızları öpersin şimdi erken demiş:KK57:... övünerek anlatıyordu.

o zaman da garipsemiştim. ama büyük bir olasılıkla karı koca oğlunun yanında çok rahatlardı . bu nedenle normal karşıladı çocuk.

sizin durum kız için söz konusu. aslında kızın ailesiyle de görüşmeniz gerekiyor. yok görüşemem derseniz oğlunuzla oynamasın. yada annenizin gözünün önünde oynasın.

evet bunu bir kitapta okumuştum çok korkunç. ve bunun dizlerle falan alakası yok böyle şeylere maruz kalan çocuklar başka çocuklara da aynısını yapıyorlar ve bu böyle bir kısır döngü gibi sürüp gidiyor.
biz bilmiyoruz belki ama dışardan çok masum gördüğümüz şeylerin altında bazen okadar korkunç şeyler var ki.
ne kadar korkunç gerçekten dde..ama çocuk ne görürse yapıyor,iyiyi de kötüyü de..
aslında yaz başında ben bir olaya şahit oldum ve ömrümce unutamaycağım heralde,hala da farklı mı davrnamalıydım diye düşünürken,sizin yazdıklarınızla içime daha beter kurt düştü..
ablamın kızının okulu ile bir geziye gittik..şuan küçük bir şehirdeyim ancak zenginleri epey varlıklı ailelerden oluşuyor.bizim otobüste de buranın en tanınan ailelerinin hanımları ve çocukları var.
neyse,kadınlar çok havalı burnundan kıl aldırmıyor,çocukları ile de öğretmenler ilgileniyorlar..
dönüşte;annelerim arka koltuğunda yere oturup,7 ve 8 yaşlarındaki 2 "erkek" çocuğu kıpkırmızı yüzlerle,dudaktan öpüşüyorlardı.:KK57:ben en arkda tek kalmıştım,önce farketmediler.görünce şoka girdim,ömrümce bu kadar çzresiz bakakaldığımı bilmiyorum..
annelerin umrunda değil zaten,dönüp baksa çocuğum nağıyor diye görecek ztaen..ama yok..
çocuklar beni farkedince en arkaya gittiler..
şaşkınca bakakaldım,5 dk kadar sonra da evlere gelmiştik,ben birşey diyemeden indi herkes..
annesine ne demeliydim,ne yapmalıydım hala bilmiyorum..kadın ne tepki verirdi onu da bilmiyorum..aklımda deli sorular..taciz yazınızla daha fazzla sorulr şu anda..:KK51:

bence kız çocuğun ailesi cinsel konularda pek rahat değillerse,konuşmamışlarsa,ya da yasaklama,ayıplama gibi durumlara girmişlerse,bastırılmış duygular bu şekilde ortyaa çıkıyor olabilr.dudaktan öpüşmeleri olağan değil,yani ancak büyüdüklerinde yapabilecekleri,çocuklar için uygun olmaıdğı,sadece yanaktan öpülmesi gerektiğini belirtmelisiniz.kızmadan tabii ki..
bazen de evde dudaktan öpülen çocuklarda bu şekilde olabilyor,normali o zananediyorlar..diğer çocuk için yani..
dediğim gibi bir süre ayrı kalıp unutmalarında fayda var.bence 3 saat bile fazla şu durumda..1-2 hafta hiç görüşmeseler olmuyor mu?

Elimden geldiğince görüşmelerini engellemeye çalışıcam . . Umarım fayda eder. . Ama bundan önce kızın annesi ile detaylı konuşmam gerekir. :( umarım anlarlar beni

bunu masum bir şey olarak görmeyin lütfen. eğer masum olduğunu düşünseydi odalara kapatmazdı oğlunuzu. ki oğlunuz banane öpücem diyerek masumiyetini göstermiş ama ilerde sorun olabilir.
eğer kitaplardan internetten vs. biraz araştırırsanız bu tür davranışlar gösteren çocuklar daha önce aynı şekilde tacizlere maruz kalmışlardır. kesinlikle ailesine söylemelisiniz

Çok saolun en kısa zamanda konuyu açıcam ailesine

Kızın yaşı büyük zaten erken gelişiyorlar erkeklere göre oğlunuzun yaşı küçük olunca istediği gibi yönlendirebilir.malesef önemsiz gördüğümüz bir dondurma reklamında çizgi filmlerde vs normal gösterildiği için çocukların bilinçaltına yerleşiyor.bence hemen önlem alınmalı kesinlikle biraraya gelmemeleri gerekir,bunu oyun zannedip alışkanlığa dönüştürmeden unutması gerekir.çocukların dikkati çabuk dağılır,başka arkadaş başka ilgi alanı görünce eskiyi unuturlarbir pedegogdan yardım da alın gerekirse.şu yaşlarda karşınıza alıp bunun yanlışlığından bahsetmenizin işe yarayacağını sanmam çünkü o da bilinçsizce yapıyor bunu.hatta konuşmak daha kötü bile olabilir.bir pedegogdan dinlemiştim,bir çocuk bir hareketi tekrar ediyorsa (örneğin sürekli burnuyla oynamak) görünce uyarmak daha çok uyarırmış çocuğu.hemen dikkatini dağıtın diyordu.oğlum yerdeki oyuncağı uzatırmısın gibi...sizde farklı tür oyuncaklar alıp bir süre sadece evde vakit geçirmesini sağlayın.biraz uzun oldu kusura bakmayın:)

Kesinlikle haklısınız bazen oyuncaklara o kadar dalıyorki ne konuşssak bizi duymaz diyoruz ilgisine çekecek bir kelime buluyor sanırım konuşmamızda hemen cevap vermeye soru sormaya başlıyor. . Yanlız o varken çok fazla bizim tv izlememize veya istediğimiz kanalı açmamıza müsade etmiyor zaten. . oldukça fazla değişik oyuncağı var .ev resmen oyuncak dükkanı gibi

ne kadar korkunç gerçekten dde..ama çocuk ne görürse yapıyor,iyiyi de kötüyü de..
aslında yaz başında ben bir olaya şahit oldum ve ömrümce unutamaycağım heralde,hala da farklı mı davrnamalıydım diye düşünürken,sizin yazdıklarınızla içime daha beter kurt düştü..
ablamın kızının okulu ile bir geziye gittik..şuan küçük bir şehirdeyim ancak zenginleri epey varlıklı ailelerden oluşuyor.bizim otobüste de buranın en tanınan ailelerinin hanımları ve çocukları var.
neyse,kadınlar çok havalı burnundan kıl aldırmıyor,çocukları ile de öğretmenler ilgileniyorlar..
dönüşte;annelerim arka koltuğunda yere oturup,7 ve 8 yaşlarındaki 2 "erkek" çocuğu kıpkırmızı yüzlerle,dudaktan öpüşüyorlardı.:KK57:ben en arkda tek kalmıştım,önce farketmediler.görünce şoka girdim,ömrümce bu kadar çzresiz bakakaldığımı bilmiyorum..
annelerin umrunda değil zaten,dönüp baksa çocuğum nağıyor diye görecek ztaen..ama yok..
şaşkınca bakakaldım,5 dk kadar sonra da evlere gelmiştik,ben birşey diyemeden indi herkes..
annesine ne demeliydim,ne yapmalıydım hala bilmiyorum..kadın ne tepki verirdi onu da bilmiyorum..aklımda deli sorular..taciz yazınızla daha fazzla sorulr şu anda..:KK51:

off gerçekten yaşadığınız olay çok üzücü . . daha neler duyucaz kimbilir. . Hem kendi çocuğumun hemde halamın torunun geleceği için endişeleniyorum . . İleride herhangi bir problemle yüzyüze gelirler diye kaygılanıyorum . İnşallah bir an evvel bu sorunumuza çare buluruz.

bu durum anlasılan bır bana hos gelmedi
sanırım sizin cocugunuz erkek diye.
kız olsaydı...
bence vahim bir durum

Merhaba kızlar . . Ben çalışan bir anneyim oğluma annem bakıyor oğlum 37 aylık. . .annemin aprtmanında halamda kız torununa bakıyor 5 yaşında oda. . oğlumla halamın torunu son zamanlarda oyun oynarken yanındaki herkesi kovup yada kuytu bir yere geçip birbirlerini dudaktan öpüyorlarmış daha doğrusu hep kız öpüyormuş ama bizim oğlan yok demiyor tabi. . kız göbeğini açıp oğlumun göbeğinide açıp birbirine değdiriyormuş. . Hatta bugün halama torunu ben ona aşık oldum demiş . . .

Şunuda belirtmek isterim. . Eşimle herhangi bir yakınlaşmama oğlum şahit olmadı . . Hani gördüde yapıcak desem kesinlikle değil. Zaten tv izlemez pek fazla oradada görmüş olması imkansız . halamın torunuyla evcilik oynarken kız oğluma o benim kocam diyomuş.kocacım diye hitap ediyormuş. ..

Açıkçası korkuyorum . . anneme kesinlikle onunla yalnız oyun oynattırma dedim . . oğlumunda çok arkadaşı yok onunla zaman geçirmeyi seviyor. Normalde utangaç çocuk zaten onunla konuşuyor.

Ekimde pedogoga gidicez oradada paylaşıcam bu sorunumu . . Ama aranızda bu tarz tecrübesi olan varsa fikir almak istiyorum

çocuğunuzun artık okul öncesi zamanı gelmiş bence daha farklı ve yaşıtlarıyla arkadaş olup oyun oynayacağı bir kreşe gönderseniz , ayrıca 3 yaşına kadar karakteri oluşuyor diye biliyorum , farkında olmadan yaptığı bu davranış kendisine zarar verebilir.

çocuğunuzun artık okul öncesi zamanı gelmiş bence daha farklı ve yaşıtlarıyla arkadaş olup oyun oynayacağı bir kreşe gönderseniz , ayrıca 3 yaşına kadar karakteri oluşuyor diye biliyorum , farkında olmadan yaptığı bu davranış kendisine zarar verebilir.

Teşekkür ederim evet haklısınız kreş zamanı geldi. Fakat çevremizdeki kreşlerin yarım günü 800 lira gibi bir rakam olduğundan ne yazıkki şuan veremicem sanırım. . Umarım keseme göre iyi bir yer bulabilir başka arkadaşlar edinmesini sağlayabilirim

aman Allahım bu nasıl bir şey böyle. gerçekten korkunç. her ne kadar içinizden atamasınız da annelerine bir şey söylememeniz isabet olmuş. çünkü kanıtlanamaz bir durum çocuklar hayır dediği an siz yalancı iftiracı hatta sapık surumuna bile düşebilirdiniz.
Alah yardımcıları olsun o çocukların. keşke her anne konu sahibi kadar ilgili olsa.

Ben kreşte çalışırken de şahit oldum elele tutuşup öpüyorlardı birbirlerini, ama bu bambaşka bir şey.. Annesiyle paylaşın uygun şekilde hiç normal değil!

Teşekkür ederim evet haklısınız kreş zamanı geldi. Fakat çevremizdeki kreşlerin yarım günü 800 lira gibi bir rakam olduğundan ne yazıkki şuan veremicem sanırım. . Umarım keseme göre iyi bir yer bulabilir başka arkadaşlar edinmesini sağlayabilirim
devlet anaokulları 36 aydan itibaren tuvalet alışkanlığı edinmiş çocukları kabul ediyor..ben geçen yıl oğlumu göndermiştim yarım gün ve çok faydasını gördüm,bir araştırın derim.sabah 8:30 da gitti,öğlen 12 de geldi..üstelik ücretleri de ayda 50 -100 arasında değişiyor.

aman Allahım bu nasıl bir şey böyle. gerçekten korkunç. her ne kadar içinizden atamasınız da annelerine bir şey söylememeniz isabet olmuş. çünkü kanıtlanamaz bir durum çocuklar hayır dediği an siz yalancı iftiracı hatta sapık surumuna bile düşebilirdiniz.
Alah yardımcıları olsun o çocukların. keşke her anne konu sahibi kadar ilgili olsa.
evet aynen öyle ama ilk anda aklım çalışmadı zaten,öylece kalakaldım..üstelik minik öpücük falan da değil,afedersiniz;dil falan bile vardı..ayyy çok fenaydı..üstelik anneleri kafasını çevirip bir baksa görür ama o kadar umurlarında değildi ki..büyük ihtimalle kavga çıkarıp dediğiniz gibi beni sapık ilan ederlerdi.aslında pek de umrumda olmazdı ama ablamın çocukları o okulda okuyorlar ve kadın kolejin sahibi..
Allah yardımcıları olsun gerçekten..
ama merak ettiğim bir konu da çocuklardaki bu cinsel eğilimleri fark etmemeleri mümkün mü? mesela konu sahibi hemen farkedip sorup araştırıyor..acaba göremeyen aileler de oluyo mu konduramıyorlar mı?

Insan sok olur herhalde..evladiniz kiz olsun erkek olsun farketmez…bana kalirsa kucuk kizda televizyondan filan ogreniyordur boyle seyleri..ya da anne babasindan…bilemedimki..umarim yavrunuz duzelir yakinda..aslinda o ortamda olmasa unutur muhtemelen ama…

Böyle bir durum ancak uzak tutarak çözülüyor kendi açımızdan. Diger kız çocuğunun ise ailesi nasıl bor çözüm yolu izler bilemiyorum.
Benim de erkek kardesime az çok ayni yaslarda iken baska bir akrabamizin kiz torunu yapmıştı. O kızın ailesinde epey sorunlar vardi.
Özellikle oturmada cocuklarin olduğu odada bir büyük yoksa akrabalarin bütün erkek çocuklarında morarma -öptugu icin- olduğunu farkettik. Aralarinda net konusan çocuklar ise kiz cocuklarinin 1-2 yaslarinda olanlarin bezlerini açtığını anlattilar. O gün bugündür babaannesine söylediler oturmalara getirmiyor çünkü ciddi bir sorun olduğunu anladilar. En son terapi alıyordu. Su an lise 2 ye giden bir iiz çocuğu uzaktan normal duruyor ama bilemiyor insan. Sizde gerekirse uygun bir dille izlediklerinin denetlenmesi konusunda bir uyarida bulunup çocuğunuzu uzaklastirabilirsiniz.

kesinlikle oğlunuzu bunu yapmaması için uyarmayın o zaman daha cazip kılarsınız bence halanızla görüşün o kızını bi pedagoğa götürsün aslında evde oğlunuzla siz evcilik oynayın ve öpüşme yerine oyuna tokalaşma koyun mesela yani oyunu yeni bi hale getirin o kızdan da uzak tutarsanız oğlunuz unutacaktır
benimde oğlum olacak bakalım biz neler yaşayacağız

Back
X