Oğlumla eltimin oğlu arasında yapılan ayırım...

belki bazılarınız azçok yaşadığım sıkıntıya burdan ortak olmuşsunuzdur. benim 2,5 yaşında bi oğlum var,burada tek dayanağım...ailem benden çok uzakta, sırf ben istiyorum die istemeye istemeye beni 10saat uzaklığa gönderdiler. burada hiç kimsemde yok, ne akraba ne bişey... kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyorum. daha öncede anlatmıştım. bi türlü sevemediler beni. alışamadılar. zaten beni sevmelerini de beklemiyorum. eltim ben daha hamileyken söylemişti benim oğlum daha çok sevilecek die, haklıymış...oğlumla eltimin oğlu arasında yaptıkları ayrıma dayanamıyorum. geçenlerde kayınvalidem görümcemle alışveriş merkezine gittik görümcem orada eltimin oğlu için 3 5 tane okuma kitabı aldı, sonra benim oğluma da dedi gel sana boyama kitabı alalım die, çocuğu önce oraya götürdü sora tekrar hikaye kitaplarının oraya, o ara bende aralıydım onlardan sonra hiç bişey almadan döndü, elinde eltimin oğluna aldığı kitaplarla , benim oğlumda boyama kitabı die tutturdu tam merkezden çıkarken. ben ne olduğunu anlamadım, sonra oğluma dedim ben sana alırım yarın die. o da alaycı bak annen yarın sana alırmış dedi, nasıl zoruma gitti ne olduğunu anlamadım bile. kayınvalidemde sonra oğluma önce istememiştin dedi . öyle bile olsa küçücük çocuk ne anlasın. o kadar kitabı öbürüne alıncaya kadar al bi tanesini ver ne olacak sanki, o an yanımda paramda yoktu, eşimde arabanın yanındaydı, kendimi o kadar çaresiz hissettimki...dün çok ağladım... sadece bu da değil, sürekli diğer torunları, alsınlar almasınlar demiyorum, ama ya ikisine de alsınlar ya da göstermesinler... diğeri geleceğinde markete giderler sadece onun sevdiği şeyler alınır , oğlum aşağı inirse tesadüfen,ona da verilir. böyle anlatınca çok saçma geliyodur belki. ama yerimde olsanız anlardınız çok üzgünüm. öbürüne herşeyin en iisini yapmak için elllerinden geleni yapıyorlar. çünkü eltimlerin durumu çok iyi... allaha şükür az çok bizde her istediğini amaya çalışıyoruz oğlumun ama bazen olmadığı zamanda oluyo, yaptıklarını görmemezlikten de gelemiyorum. ne yapacağım ben...

EŞİNİZ BU DURUMA NE DİYOR? FARKINDA MI?

oFF çok can sıkıcı bir durum bir an düşündümde elle tutulur tarafı yok...

eşinizin tutumunu merak ettim..

maalesef aynı durum bizdede var ama allahtan benimkiler çok belli etmiyolar bizimkiler içinde varsa yoksa kendi kızlarının çocukları biz bide ayrı şehirde oturuyoruz fazla görüşemiyoruz onunda etkisi vardı yan yana gelince sanki çok seviyolarmış gibi davranıyolar hediyeler alıyolar ama hepsi oğullarına göstermelik içleri öyle değil ben biliyorum nerden biliyosunuz derseniz görümcemin oğlu 37.5 derece ateşlenmiş kayınvaldemde o sırda bizdeydi kayınpeder ameliyat olmuştu o gün aman allahım günde kaç kere aramalar nasıl oldu diye altıüstü 37.5 derece ateş yani benim oğlum hastalandı 39.5 derece ateşlendi bi kere arayıpta geçmiş olsun demedi eşim aradığında söylemişti arayıpta sormadı nasıl oldu diye insan içindeki belli ediyo işte

canım hiç endişelenme.ben öyle büyüdüm.dedem benle kuzenimi hep ayırırdı.bayramlarda sıra bana gelince harçlık vermezdi.ama kuzenime verirdi mutlaka.
onunla oyunlar oynarken beni dövmekle tehdit ederdi.bahçeye indiğimizde beni bi şaplakla eve kovalar onu alır bakkala götürürdü.bu ve buna benzer ayrımları en net şekilde yaşadım ben.annemle babam çok kızarlardı ama bişey diyemezlerdi, asabiydi çünkü kendisi.
ne oldu, ben onu hiç sevmedim o da beni sevmedi büyük ihtimal.sevmedim demek yanlış aslında sevmeme izin vermedi.
valla sizin yapacağınız tek bişey var onların açıklarını kapatıcaksını.o boyama kitabını almadı mı sen alıcaksın.marketten öteki torunlarına alışveriş mi yaptılar sen de çocuğunu al götür alışveriş yapın.
ben neden beni ayırdığını hiç bilmiyorum.artık merak da etmiyorum.o zamanlar çocuk kalbimi çok incitirdi ama büyüdükçe bunun yerini ona karşı duygusuzluk aldı.
seneler geçti ben bu ayrımı sindirdim ama annem hala hatırlayınca üzülüyor.

Babaannem de yapardi bunu. Bizi yani oglunun cocuklarini ustun tutardi. Eski kafa mi desem yetistirilme tarzimi desem. Kizinin cocugu damadin, oglunun cocugu kendi kani oluyormus. Biz ayni sehirde yasamiyorduk yaz tatilinde gidiyorduk ve cocuk akli hic anlamiyorduk. Anlayacak yasta olsam tepki gosterirdim. Halalarim hep gider evini temizler, ilgilenir, arar sorarlardi. Ama babaannem halalarimin cocuklarini sigdirmazdi eve.

Senin sorununa gelirsek, buna uzuldugunu belli etme. Eltin boyle bir ayirimcilga seviniyorsa yazik ona. Cok cahilmis. Yerinde olsam hic hissettirmezdim buna bozuldugumu. Diger arkadaslar da demis. Bir cocuga en lazim olan anne baba sevgisi ve ilgisidir. Kayinvaliden, görümcen ve eltinin böyle davranmalarina hic firsat verme. Esinin yaninda da cocuguna böyle davraniyorlar mi? Cevap hayirsa o zaman bu sana karsi bir tavir olabilir. Esinin yaninda da boylelerse farkina varmiyor mu esin? Genelde erkekler farkedemez, farketseler de konduramazlar. Hep sen yanlis anliyorsun olur.

Bu durumda ben olsaydim oncelikle bu üclüye hic takilmazdim. Aaa ne iyi yapmissiniz gitmissiniz almissiniz, bu da guzelmis, bu da iyiymis falan filan derdim. Yani disari cikarken cagirirlarsa bir gidersem bir gitmem. Gidersem de ogluma birsey alma lafi ettiklerinde " alismasin her ciktigimizda birsey almaya" de ya da cebinde 3-5 bisey bulundur. Hic onlara firsat vermeden sen al ver eline. Aslinda en dogrusu hangi sehirde yasiyorsun bilmiyorum ama artik bircok yerde kucuk cocuklar icin anneli oyun gruplari var. Yani anneler de oluyor cocuklarin oyun oynadigi yerde. Gozkulak oluyorsun. Ben kizimi emeklemeye basladigi zaman goturmustum. İki saat gibi bir sure ve 5 tl idi. 09.00 - 11.00 saatleri arasinda. Suluboya, hamur, lego, yapboz yapiyorlar. Hem de kres öncesi alismis oluyorlar o ortama. Kizim hic aglamadi krese baslarken. Arastir internetten.

Cok kucuk oldugu icin daha farkinda degildir bu yapilan ayirimciligin ama buyudukce farkedicektir. Esinle bu konudaki diyalogunuzu bilmedigim icin ona yorum yapamiyorum. Hic sikayet etmeden yansit bu durumu esine . Yani x(gorumce) bugun kitapcidan y(eltinizin oglu) icin cok guzel kitaplar secti. Ben de almak istedim ama ustumde yoktu hic. Bir ara gidelim biz de alalim de. Onlarla degil de esinizle gitmeye calisin boyle yerlere.Soracaktir elbet bir gun benim ogluma niye boyle davraniliyor diye.

Annem hep sitem ederek yüceltirsiniz insanlari ama kimi deger kimi degmez der. Onlarin bu ittifaki cözülür mutlaka. Sizi dislamalarina izin vermeden siz kendiniz kalin disarda. Altli ustlu otururken zor boyle davranabilmek tahmin edebiliyorum. Cocugunuzu devamli cikarin. Park, alisveris merkezi, oyun gruplari.. Hicbiri olmazsa bebek arabasini da alin yaniniza tutun elinden yuruyun disarda. Onlardan bagimsiz takilin

yorumlarınızı okuyorum ama oğlum var malum, hemen cevap veremiyorum. babası farkında herşeyin ama ne yapabilirim oğluma bişeyler alın diyemem ki diyo... zaten benimde beklediğim bu değil, ama bi gün indirmese aşağıya hemen ertesi gün indirmeyi huy edindi. yapma böyle diyorum meraklısı değil kimse diyorum, aldığım tek cevap özlemişlerdir... kendini kandırmaktan başka bişey değil... zaten onun yanında da yalandan sevmeler, özlemiş gibi yapmalar... eşim ailesine çok düşkün, bu konuda hiç kimseyi görmüyo gözü...

Babaannem de yapardi bunu. Bizi yani oglunun cocuklarini ustun tutardi. Eski kafa mi desem yetistirilme tarzimi desem. Kizinin cocugu damadin, oglunun cocugu kendi kani oluyormus. Biz ayni sehirde yasamiyorduk yaz tatilinde gidiyorduk ve cocuk akli hic anlamiyorduk. Anlayacak yasta olsam tepki gosterirdim. Halalarim hep gider evini temizler, ilgilenir, arar sorarlardi. Ama babaannem halalarimin cocuklarini sigdirmazdi eve.

Senin sorununa gelirsek, buna uzuldugunu belli etme. Eltin boyle bir ayirimcilga seviniyorsa yazik ona. Cok cahilmis. Yerinde olsam hic hissettirmezdim buna bozuldugumu. Diger arkadaslar da demis. Bir cocuga en lazim olan anne baba sevgisi ve ilgisidir. Kayinvaliden, görümcen ve eltinin böyle davranmalarina hic firsat verme. Esinin yaninda da cocuguna böyle davraniyorlar mi? Cevap hayirsa o zaman bu sana karsi bir tavir olabilir. Esinin yaninda da boylelerse farkina varmiyor mu esin? Genelde erkekler farkedemez, farketseler de konduramazlar. Hep sen yanlis anliyorsun olur.

Bu durumda ben olsaydim oncelikle bu üclüye hic takilmazdim. Aaa ne iyi yapmissiniz gitmissiniz almissiniz, bu da guzelmis, bu da iyiymis falan filan derdim. Yani disari cikarken cagirirlarsa bir gidersem bir gitmem. Gidersem de ogluma birsey alma lafi ettiklerinde " alismasin her ciktigimizda birsey almaya" de ya da cebinde 3-5 bisey bulundur. Hic onlara firsat vermeden sen al ver eline. Aslinda en dogrusu hangi sehirde yasiyorsun bilmiyorum ama artik bircok yerde kucuk cocuklar icin anneli oyun gruplari var. Yani anneler de oluyor cocuklarin oyun oynadigi yerde. Gozkulak oluyorsun. Ben kizimi emeklemeye basladigi zaman goturmustum. İki saat gibi bir sure ve 5 tl idi. 09.00 - 11.00 saatleri arasinda. Suluboya, hamur, lego, yapboz yapiyorlar. Hem de kres öncesi alismis oluyorlar o ortama. Kizim hic aglamadi krese baslarken. Arastir internetten.

Cok kucuk oldugu icin daha farkinda degildir bu yapilan ayirimciligin ama buyudukce farkedicektir. Esinle bu konudaki diyalogunuzu bilmedigim icin ona yorum yapamiyorum. Hic sikayet etmeden yansit bu durumu esine . Yani x(gorumce) bugun kitapcidan y(eltinizin oglu) icin cok guzel kitaplar secti. Ben de almak istedim ama ustumde yoktu hic. Bir ara gidelim biz de alalim de. Onlarla degil de esinizle gitmeye calisin boyle yerlere.Soracaktir elbet bir gun benim ogluma niye boyle davraniliyor diye.

Annem hep sitem ederek yüceltirsiniz insanlari ama kimi deger kimi degmez der. Onlarin bu ittifaki cözülür mutlaka. Sizi dislamalarina izin vermeden siz kendiniz kalin disarda. Altli ustlu otururken zor boyle davranabilmek tahmin edebiliyorum. Cocugunuzu devamli cikarin. Park, alisveris merkezi, oyun gruplari.. Hicbiri olmazsa bebek arabasini da alin yaniniza tutun elinden yuruyun disarda. Onlardan bagimsiz takilin

hiç böyle birşey duymamıştım, önerdiğin şey gerçekten çok güzel. ben istanbuldayım nerelerde var acaba?

Canım evde sıkılıyorum diyorsun çocuğa her istediğini alamıyorum diyorsun iş bulmayı denesen olmaz mı? Ne bileyim iş bulamyorsan bile evde boş boş pinekleyene kadar kpssye falan çalış canım.

canım zaten şuan çalışmaya ihtiyacım var, cv bıraktım birkaç yere haber bekliyorum. ama oğluma bakabilecek kimsem yok şuanda... iyi bi iş bulduğum taktirde kreşe vermeyi planlıyorum. kpss içinde bu yıl giricem nasipse. hazırlanmam lazım ama kafamı toparlayamıyorum bunca sıkıntıyla...

nekadar kötü bişey yaa bazen iyiki eltim yok diyoeum burdaki çoğu bayanın konularını okuyorumda hep bi kıyaslama var ortada kaynanalar tarafından senin çocuğuna bunu yaşatmaya kimin ne hakkı var çok sinirlendim valla büyükler böyle yaparsa bilemiyorum o çocuk nasıl nefret eder onlardan büyüyünce haklı olarak babaanemde beni ve kardeslerimi çok ayırdış diğer torunlarından ama hersene en fazla bizde kalır yukarda ALLAH varya kimsenin içinden gelmez onu sarılıp öpmek ama yaşlıdır diye hürmet edilir saygı duyulur tabiki...

torun ayrımcılığını bundan 4-5 yıl öncesine kadar öyle bir yaşadık ki kardeşlerimle, özellikle ben. çünkü ailenin ilk ve tek kızıydım... anne-baba yapılanları ya da yapılmayanları ne kadar doldurmaya çalışsa da o aşağılanmışlık, dışlanmışlık duygusu hep kalıyor.
16 ya da 17 yaşımdayken dedem, bi ramazan bayramında hiçbir sebep yokken elini dahi öptürmedi düşünün ama artık devir öyle bi değişti ki, aynı insan şuanda bana, ''sultanım'' diye sesleniyor. önemi varmı? asla!!! olayların bu yönde ilerlemesinin sebebi anneciğimdir, ''onlar büyükleriniz boşverin, zaman gelcek pişman olcaklar, babanenizi arayın dedenize gidin özlemişlerdir, siz küçüksünüz üstünüze düşeni yapın vs. '' diye diye zorla götürürdü bizi. benim dedemler her yaptıklarının karşısında iyilik gördüler, bu şekilde hatalarını anladılar işte ortalama 20 sene sonra :1::1::1:

boşverin...

gerçekten boşverin...

çocuğun 100 tane okuma kitabı olabilir..

başka bir çocuğun ise 1 tane kitabı vardır, ama hergece annesi şevkatle okur.

işte onun yerini hiç bir şey dolduramaz...

başka bir örnek ise, benim oğlumun babannesi ve dedesi de hiç bir şey almadılar.

oda takımını bile..kızlarına aldılar...

fakat Allah insanın gönlüne göre verir derler ya,

ekonomim gittikçe düzeldi..istediğim her şeyi gönlümce aldım..geç aldım..ama aldım...

önemli olan bir şeyin bereketinin olması belkide..cimri insanın bereketi yoktur.

birde iki melek arasında masum çocuk arasında ayırım yapan pis kalpli insanların kitabına muhtaç değilsiniz herhalde..

hiç bir şey almaya param olmasa giderim çorap kurusundan çıkan kartonların üstüne dergideki şıkır şıkır araba resimlerini keser yapıştırırım.

sonra kendimin oğlumun babasının resimlerini koyarım..

çorap, kavanoz kapağı, kumaş gibi şeyleri yapıştırırım,

altına da öykümü yazarım..

al sana mis gibi kitap..

üstelik baş kahramanda benim çocuğum olur..

fani dünya bu kadar kafaya takmayın.

Allah sağlık versin

Ben o zaman yani yaklasik 4 sene önce Sariyer'de oturuyordum ve orada gidiyorduk kizimla. 1,5 saat serbest oyun, 15 dk tereyagli veya krem peynirli ekmek-meyve yiyorlardi. Son 15 dk cocuk sarkilari dinliyorlardi. Arama motorunda "anneli oyun grubu" olarak ararsan cikiyor. O zamanlar az kres yapiyordu bunu ama simdi cogalmis.

Madem boyle bir sorunun var ev isini bir süre ikinci plana al. Sadece ögle yemegini hazirla cunku cok acikiyorlar. Kahvaltisini yaptir, giydir dogru oyun grubuna. Emin ol cok iyi geliyor cocuga. Simdi iki cocugum var ve inan disari yarim saat ciksak, markete bile gidip gelsek havalari degisiyor. Sevilmedigi demeyeyim de deger verilmedigi bir ortama fazla sokma kücücük yavruyu. Yerinizde olsam oyun grubuna goturme fikrinden hic bahsetmezdim o kisilere. Ya ne tuhaf insanlar var. Allah yardimcin olsun.

elime geçen ilk fırsatta oğluma gidip bi sürü hikaye kitabı aldım, nasıl mutlu oldugunu anlatamam. dün ilk kez kendi başıma oğlumu alıp gezmelere gittim, çok mutlu olduk ikimizde. bayram için bişeyler aldım ona, bugünde kayınvalideme indi babasıyla, aldıklarımı gösterip bak annem aldı baaak baaak diyormuş.. inanın göstersin söylesin diye bişey söylemedim ona. ama anlıyor sanırım... içimde buruk bi mutluluk... bayramda ailemin yanına gideceğim şükürler olsun. bi süre kalıp döneceğim. burada görmediği sevgiyi orda fazlasıyla benim ailemden görecek. oğlumun delisi oluyorlar hepsi. şükürler olsun... annem hep der biz uzaktayken göremiyoruz die kahrolurken, onlar yanındakinin kıymetini bilmiyolar diye. neyse allah görsün...

Back
X