• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumla ilgilenemiyorum

Tubii1802

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2017
839
742
53
35
Merhaba bayanlar 15 aylik oglum var bana asiri duskun surekli gozunun onunde oluyum istiyor. Ama benim asil derdim ben kpss calisiyorm esim desen cok fazla musait olamiyor calisiyor oglumda surekli ben yaninda oldugum surece kendi kendine oynuyo cizgi film izliyo o arada bende kpss calisiyorm test ara verdigimde ev temizligine kosuyorm sonra oglum mizmizlaniyo onu uyutuyorm sonra tekrar dersin basina geciyorm sonra yemekti derken aksam oluyo ve ben oglumla bu zor surecte hic ilgilenemiyorm bazen yapisiyo bana agliyo uykusu geldiginde direniuo cunku yaramazlik yapiyo uyumuyo zorluyo beni bende hangi ise yetisecegimi bilemiyorm ustunede oglan bana yapisinca ona sinirleniyorm kiziyorm bagriyorm sonra uzuluyorm hem ilgilenemiyorm hem bagiriyrm diye.
Bayanlar napabilirm bana yardim edin sizce oglumun kendi halinde oynamasi cizgi film izlemesi onu kotu etkilermi surekli onunla ilgilenmelimiyim. Napcami sasirdim kiyamiyorm da ona kendini yalniz hissetmesinden korkuyorm. Kpss olmasa surekli oyun oynarim aksama kadar onunla olirm ama iste olmuyo nasil başetcem bilemedim aksam calisayim desem son zamanlarda gec uyumaya basladi vakit kalmiyo zaten o uyunca 1 saat sonra ben uyuyorm. Bebegimin bu surecte kotu etkilenmesini istemiyorm bana yardim edermisnz tavsiyelerinz tecrubeleinz deneyimlerinizi bekliyorm

15 aylık daha çok küçük. Tabi ki anne ilgisi isteyecek. Bunun için ona kızmamalısınız.
KPSS’ye bir yıl sonra hazırlansanız? Ya da eşiniz gelince ona bırakıp çalışsanız?
Yardımcı olacak bir yakınınız var mı?
Malesef yapayalnizim esim gece calisiuor bir komsum bile yok muhabbet edecek dertlesecek bi allahin kulu yok bu yuzden cok hem bunaliyorm hem cocuk hem evin isi hem ders bunalimdayim. Malesef bu yil benim icin cok onemli :(

Öncelikle tv çok çok cooook zararlı iki yasa kadar pedagoglar kesinlikle onermiyor. İnanın çocuğun gelişimini ciddi anlamda etkiliyor tv. Keşif yapıp sosyal ilişki kurup oyun oynaması gereken saatlerde bir yere kitlenip kalması çok zararlı. Bakın bu aylar çok hassas zamanlar çocuğunuzun karakteri bile üç yaşına kadar oturuyor. Tv tablet telefon derken çocuklarda psikiyatrik rahatsızlıkların görülme sıklıgının yüzde kirk oranında arttığı ile ilgili bir yazı okumuştum. Bir de o kadar çok bebeğe bagirmayin ya günahtır sizden başka kimsesi yok urkutmeyin çocuğu.
Bence ne KPSS ne başka birşey çocuğun akıl sağlığından gelişiminden önemli değil. İleride Allah korusun otizm olsa KPSS yi kazanmış olmanızın bir önemi olacak mı? Uyuttuğunuz zamanlarda fırsat buldukça çalışın. Kalan vakitler onun hakkı.

Merhaba bayanlar 15 aylik oglum var bana asiri duskun surekli gozunun onunde oluyum istiyor. Ama benim asil derdim ben kpss calisiyorm esim desen cok fazla musait olamiyor calisiyor oglumda surekli ben yaninda oldugum surece kendi kendine oynuyo cizgi film izliyo o arada bende kpss calisiyorm test ara verdigimde ev temizligine kosuyorm sonra oglum mizmizlaniyo onu uyutuyorm sonra tekrar dersin basina geciyorm sonra yemekti derken aksam oluyo ve ben oglumla bu zor surecte hic ilgilenemiyorm bazen yapisiyo bana agliyo uykusu geldiginde direniuo cunku yaramazlik yapiyo uyumuyo zorluyo beni bende hangi ise yetisecegimi bilemiyorm ustunede oglan bana yapisinca ona sinirleniyorm kiziyorm bagriyorm sonra uzuluyorm hem ilgilenemiyorm hem bagiriyrm diye.
Bayanlar napabilirm bana yardim edin sizce oglumun kendi halinde oynamasi cizgi film izlemesi onu kotu etkilermi surekli onunla ilgilenmelimiyim. Napcami sasirdim kiyamiyorm da ona kendini yalniz hissetmesinden korkuyorm. Kpss olmasa surekli oyun oynarim aksama kadar onunla olirm ama iste olmuyo nasil başetcem bilemedim aksam calisayim desem son zamanlarda gec uyumaya basladi vakit kalmiyo zaten o uyunca 1 saat sonra ben uyuyorm. Bebegimin bu surecte kotu etkilenmesini istemiyorm bana yardim edermisnz tavsiyelerinz tecrubeleinz deneyimlerinizi bekliyorm
Her dakika oyun oynamaniza gerek yok ki calisan annelerde bunu yapamiyor.ama gunde 1 saat hic ara vermeden onunla oynayin.o saatiniz ona ait olsun.kaliteli zaman deniliyor ya iste oyle.onun disinda siz ders cakisirken onada yadina uygun resimlu kitaplar verin onlara baksin.hem kitap okuma aliskanligi edinir

Öncelikle tv çok çok cooook zararlı iki yasa kadar pedagoglar kesinlikle onermiyor. İnanın çocuğun gelişimini ciddi anlamda etkiliyor tv. Keşif yapıp sosyal ilişki kurup oyun oynaması gereken saatlerde bir yere kitlenip kalması çok zararlı. Bakın bu aylar çok hassas zamanlar çocuğunuzun karakteri bile üç yaşına kadar oturuyor. Tv tablet telefon derken çocuklarda psikiyatrik rahatsızlıkların görülme sıklıgının yüzde kirk oranında arttığı ile ilgili bir yazı okumuştum. Bir de o kadar çok bebeğe bagirmayin ya günahtır sizden başka kimsesi yok urkutmeyin çocuğu.
Bence ne KPSS ne başka birşey çocuğun akıl sağlığından gelişiminden önemli değil. İleride Allah korusun otizm olsa KPSS yi kazanmış olmanızın bir önemi olacak mı? Uyuttuğunuz zamanlarda fırsat buldukça çalışın. Kalan vakitler onun hakkı.
Cok endise ediyorm bu yuzden. Birakiyorm kitabi kalemi dans ediorm onunla en sevdigi sey dans etmek cunku o cizgi film sarkilariyla ayrica etrafi hep oyuncak dolu oynamayi da seviyo hem oynuyo hem izliyo ama yalniz olmasina kiyamiyorm bi arkadasi olsa keske

Her dakika oyun oynamaniza gerek yok ki calisan annelerde bunu yapamiyor.ama gunde 1 saat hic ara vermeden onunla oynayin.o saatiniz ona ait olsun.kaliteli zaman deniliyor ya iste oyle.onun disinda siz ders cakisirken onada yadina uygun resimlu kitaplar verin onlara baksin.hem kitap okuma aliskanligi edinir
Haklisiniz zaman ayirmam lazim bebegim en kiymetlim. Ama işsizlikte zor hayat cok zor malesef ama bebegim herseyden onemli

15 aylık bir çocuk kendini nasıl bütün gün idare edebilsin? Tek başına bir oyuncakla maksimum 10-15 dakika oynayabilir. Günde 1 saat falan yetmez. Yanında ona bakan biri olsa dahi yetmez. Televizyona değinmiyorum bile. Hipnoz olmuş beyni uyuşmuş bir çocuk demek.

Sonraki sene hazırlanacaksınız başka bir yolu yok. Hiçbir sebep çocuktan önemli değil.

O cocuk oyun oynamaz, siz ilgilenmediginiz icin sadece kendi kendine oyalanir.
Simdi tv onune oturtup eline oyuncak verip sinava hazirlanin, sonra atanin ise gidin bakici baksin, bu cocuk anneye doymasin.. onun gunahi ne?
Bugun yaptiginiz bu tv yanlisi yarin konusma bozuklugu olarak size geri donecek..ve malesef erkek cocuklar kizlara gore otizme daha yatkin, bu masum gorunen danslarla tvyle bu ihtimali guclendirir sonra doktor doktor gezersiniz.
Kusura bakmayin acimasiz yorum yapiyorum ama bnmde 13 aylik kizim var ve icim ciz etti.. bu arada bnde evden home office calisan bir anneyim.
Yemeyi geceden yapin, neden cocuktan vakit caliyorsunuz?
O uyuduktan 1 saat degil 2 saat sonra uyuyun yemeyi yapip ortaligi toplayin.
Tv onune birakmayin Allah askina.
Siz calisirken o da yazip cizsin sandalyesinde.
Kinetik kumlar oluyor, gozunuzun onunde onunla oynasin, el kaslari gelisir.
Ve sunu yazmadan gecemicem.
Cocuk yapismaz, anneye muhtac oldugu icin etrafinda dolasir.

Çok izliyorsa allah korusun otizm tehlikesi var. Anneye babaya ve sosyallesmeye sevgiye ihtiyacı var. Güvenli bağlama döneminde güvenli baglanamazsa sorunlu bi insan olur

Birde esiniz gece calisiyormus.
Butun gun mu uyuyo bu adam?
Neden cocukla bag kurmaya calismiyor?
Tek basiniza ne zamana kadar goturebileceksiniz bu sureci?
Is sinav onemli ama evlat en onemlisi.
Siz evladiniza yaptiginiz yatirimin karsiligini bi omur alacaksiniz.. ve bunun kurtarma sinavi da yok.

O kadar kucuklen tabi sizi bırakmaz
Cocuk bakımı da yarım olur kpss hazırlıgıda
En iyisi mi seneye hazırlan derim
Tv den uzak tutman gereken bir dönemdesin

Birde esiniz gece calisiyormus.
Butun gun mu uyuyo bu adam?
Neden cocukla bag kurmaya calismiyor?
Tek basiniza ne zamana kadar goturebileceksiniz bu sureci?
Is sinav onemli ama evlat en onemlisi.
Siz evladiniza yaptiginiz yatirimin karsiligini bi omur alacaksiniz.. ve bunun kurtarma sinavi da yok.
Abartmiyorum surekli uyuyo sabah 9 da uyur aksam 5 te kalkar yemegini yer ise gider

15 aylık çocuğa neden bağırıyorsunuz o daha bebek. çocuk bile değil. kpss ye çalışmak zorunda olmanız onun suçu değil ki, o zaman atanmadan çocuk yapmayacaktınız. şimdi çalışıyor olsaydınız bu günleri mumla arardınız ah bebeğimin yanında olsam da onunla ilgilensem diye.

Back
X