• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumla ilgilenemiyorum

Tubi halin harap anlıyorum seni canım. Akraba konu komşu vs yok mu? Gelsin hergün 4 saat bebekle ilgilensin. Sen o ara ders çalış. Sonra al bebeyi onunla ilgilen. Çocuğuna da yazık.
Hic kimsem yok hepsi uzaktalar komsu desen burda oyle bisey kalmamis en azindan atanayim dogu ya gidim orda polis lojmanlarinda bebegim arkadss edinir busuru coluk cocuk kresi aratmaz

Kadın ben çok uzun süredir yarı uyuyorum diyor. Çocuk sahibi olduktan sonra insan uyku nedir unutuyor. O yüzden gecenin bir yarısı 2 saatliğine kalk ders çalış olayı hiç gerçekçi değil. Çocuk bakmayan normal insan için bile gece yarısı 3 de kalk ders çalış dersen gece 5 de geri nasıl bir daha uyusun. Kadının biri başka konuda isyan etmiş bilmiyorsanız yazmayın diye. Valla haklı. Herkes bir de kreşe gönder 15 aylık çocuğu demiş. İşi bilen üye uyarmış Allahtan, çocuk kreşe giderse hep hasta olacak diye...
benim iki çocuklu arkadaşım sınava hazırlanıp kazandı. Çocuklarının ikiside küçüktü ve gayette ilgiliydi. Ayrıca çalışmak isteyen her şekilde çalışır. Gece uykudan feragat etmek normal insanlar içind zor birşey değil o şekilde çalışan çok var. son olarakta bunları çocuktan önce düşünmek planlamak gerekir. Çocuğu yaparken herşeyi göze almış olması lazım.

Malesef bu saydiklarinizin heepsini ben yapmak durumundaym esimin yuzunu zor goruyorm esim polis gece calistigi icinde gunduz uyur gece iste olur insallah geri 1+1 donerlerse cocuga baksin ozaman bi gun calisiyo bi gun evde oluyo

Benim esim de polis bir cok konuda benzer durumlardayız. Kıyamam sana. Senin gibi bir arkadaşım olsa cocuklar oynaşır biz ders çalışırdık. Kendime bi acımadım degil suan herneyse :deli:

Polis eşi olmak cidden çok zor polis olmak daha zor ama benim esim bana cok yardımcı oluyor. Bence eşinle oturup ne kadar zorlandığını ve ona ne kadar ihtiyacın olduğunu anlat.

Uyuduğu zamanlar :) diğer türlüsü mümkün değil benim kızım masallah masalara bile çıkabiliyor asla rahat bırakmıyor. Kalem defter kitap bırakmıyor.

Öğlen 2 saatlik uykusu gece de 9 da uyuyor bu şekilde idare ediyorum. Yeterli midir bilmem ama mümkün olan bu. Zaman zaman insan bunalıyor ama kendini motive edecek bir şeyler bulmalısın. Kendine şunu söyle hem çocuğumla ilgileniyorum iyi bir anneyim aynı zamanda evimin isini ve derslerimi yapıyorum. Güçlüyüm ise yarıyorum ve amaçlarım var. Ben bos yaşamıyorum. Bu şekilde surekli kendini motive etmeye çalış.

Ama once cocuk :emir_bebek::anne: sev, sarıl, oyna ve gülümse bebeğine. Uyandığın saat ve uyuduğun saat dilimi ile bebeğinin uyku saati dilimlerine gore en iyi programı yaparsın sen. Yemeklerin basit olsun ev işlerini minimuma indir.

Inan ki her şeyi bırakıp 1 saat sadece bebeginle ilgilensen sıkılıyorlar bile. Benim evde tehlikeli olabilecek hersey tepelerde tv kapali bırakıyorum kurcalıyor herseyi. Sıkılınca oynuyoruz. Sonra o benden sıkılıp kafasına gore takılıyor ama tv tablet bunları at bir köşeye. Ayy ne yazmışım oyle hala daha yazacağım utanmasam :)
Saol canim allah razi olsun benimle paylastigin icin

Eşiniz uyku süresini kısaltamaz mı?
Çok uzun çalışıyormuş, yoruluyordur ama çocuktan sonra hangimiz buluyoruz bu kadar uykuyu?
Sizin uyku düzeniniz çok mu sağlıklı, eşiniz de uyumasın o kadar.

6 saat uyusa-ki 6 saat kesintisiz uyku uçurur insanı-, aradaki süre size 2 saat değil daha fazla zaman kazandırır.
İlgilenilen çocuk biraz da kendi oynasa vicdan yapmazsınız, çok da rahatlatır o 2 saat sizi.

Kadın ben çok uzun süredir yarı uyuyorum diyor. Çocuk sahibi olduktan sonra insan uyku nedir unutuyor. O yüzden gecenin bir yarısı 2 saatliğine kalk ders çalış olayı hiç gerçekçi değil. Çocuk bakmayan normal insan için bile gece yarısı 3 de kalk ders çalış dersen gece 5 de geri nasıl bir daha uyusun. Kadının biri başka konuda isyan etmiş bilmiyorsanız yazmayın diye. Valla haklı. Herkes bir de kreşe gönder 15 aylık çocuğu demiş. İşi bilen üye uyarmış Allahtan, çocuk kreşe giderse hep hasta olacak diye...
Aynen canim haklisin gece zaten dogru duzgun uyku yok robot degiliz malesef uyku da lazim dinlenmek te lazim mumkun degil gece kalkip calismak

Herkes mukemmel anne ogutlerine baslar.gecn yil bende sizjn gibiydim kpssye calisiyordum kizim 7 aylikti.zordu ama cok sukur gecti.size tavsiyem cokta kafaya takmayin bi yil varsin az ilgisi olsun ama kazanirsaniz ona sunacaginiz hayati dusunun.sizce yillar sonra siz atanmamis olsaniz cocugunuz annem iyiki benimpe ilgilenmis mi diyecek hayir tabiki.atanin ve ona daha guzel bi hayat sunun.zaten hangi anne surekli oynuyor ki.hepimiz ara sira ihmal ediyoruz.yaninda oturmaniz bile ona yeter.tv yi izlettirin ama izlemese daha iyi olur.bol bol konusun onunla eline kalem verin biseyler cizsin.oyun oynamak sadece oyuncaklarla oynamak degildir.egitici seyler ogretin ve vicdan azabi cekmeyin.bi yildan bisey olmaz

benim iki çocuklu arkadaşım sınava hazırlanıp kazandı. Çocuklarının ikiside küçüktü ve gayette ilgiliydi. Ayrıca çalışmak isteyen her şekilde çalışır. Gece uykudan feragat etmek normal insanlar içind zor birşey değil o şekilde çalışan çok var. son olarakta bunları çocuktan önce düşünmek planlamak gerekir. Çocuğu yaparken herşeyi göze almış olması lazım.
Iste anne olmadan once hiiic bisey dusunemiyosn hayal bile kuramiyosn kursan bile toz pembe bi de hrr cocuk ayni olmuyo canim kimisi uslu kimisi cok ilgi ister kimisi anneye duskun babaya duskun yani farkli farklilar bana sorsan benimki 10 cocuga bedel derim cunku cooook hareketli 1 dk bile yorulmak bilmiyo zwtrn bastan kolikti

Benim esim de polis bir cok konuda benzer durumlardayız. Kıyamam sana. Senin gibi bir arkadaşım olsa cocuklar oynaşır biz ders çalışırdık. Kendime bi acımadım degil suan herneyse :deli:

Polis eşi olmak cidden çok zor polis olmak daha zor ama benim esim bana cok yardımcı oluyor. Bence eşinle oturup ne kadar zorlandığını ve ona ne kadar ihtiyacın olduğunu anlat.
Ozaman sen benim halimi cok iyi anlarsin canim ya polislik zaten stresli bi is cok yoruluyo bide cocukla ilgilenmeye bir turlu alisamadi en iui bahanesi seni istiyo ben napim bende durmuyo

Bu sekilde her isi yarim yapmis oluyorsun ama. O da kafanin baska yerlerde oldugunu bildigi icin yapisiyor sana. Kitabi o uyanikken hic acma. Oncelik cocugun olmali, bu benim fikrim. Temizligi onun keyfi yerindeyken yap. Dersi o uyudukran sonra calis. Onunla birebir ilgilen en az 2 saat ki sana doysun cocuk, yakani biraksin.

Ozaman sen benim halimi cok iyi anlarsin canim ya polislik zaten stresli bi is cok yoruluyo bide cocukla ilgilenmeye bir turlu alisamadi en iui bahanesi seni istiyo ben napim bende durmuyo

Çok cok iyi anlıyorum seni. Yorgunluktan ilgilenesi gelmiyordur. Bizimde ilk zamanlar oyleydi. Cok anlattim dertlestim. Ve suan herseye yardimci oluyor. Yemek, temizlik, cocuk bakımı. Zamanla alışıyor babalar :) Anlat sen canım düşüncelerin ve hissettiklerini. Allah'ım kolaylık versin sana.

gece geç yatmasının sebebi bence gündüz yeterince tatmin olamaması

siz evde olduğunuz sürece tabii ki sizi ister

ya gece uykudan fedakarlık edeceksiniz ya da gün içinde onu birine bırakacaksınız

evde 15 aylık çocuk kenarda dursun ben çalışayım çok ütopik

daha büyük çocuk bile tüm gün kendi kendine takılamaz

çözüm önerisi de temizlik vs ye az zaman ayırın yemek vs daha pratik olun

uyuduğu saatleri iyi değerlendirin

sabah geç kalkıyorsa siz erken kalkıp o arada çalışın

başarılar

Herkes mukemmel anne ogutlerine baslar.gecn yil bende sizjn gibiydim kpssye calisiyordum kizim 7 aylikti.zordu ama cok sukur gecti.size tavsiyem cokta kafaya takmayin bi yil varsin az ilgisi olsun ama kazanirsaniz ona sunacaginiz hayati dusunun.sizce yillar sonra siz atanmamis olsaniz cocugunuz annem iyiki benimpe ilgilenmis mi diyecek hayir tabiki.atanin ve ona daha guzel bi hayat sunun.zaten hangi anne surekli oynuyor ki.hepimiz ara sira ihmal ediyoruz.yaninda oturmaniz bile ona yeter.tv yi izlettirin ama izlemese daha iyi olur.bol bol konusun onunla eline kalem verin biseyler cizsin.oyun oynamak sadece oyuncaklarla oynamak degildir.egitici seyler ogretin ve vicdan azabi cekmeyin.bi yildan bisey olmaz
Allah razi olsun evet kesinlikle demi hangimiz dort dortluguz ki

Çok cok iyi anlıyorum seni. Yorgunluktan ilgilenesi gelmiyordur. Bizimde ilk zamanlar oyleydi. Cok anlattim dertlestim. Ve suan herseye yardimci oluyor. Yemek, temizlik, cocuk bakımı. Zamanla alışıyor babalar :) Anlat sen canım düşüncelerin ve hissettiklerini. Allah'ım kolaylık versin sana.
Amiiin allah razi olsun canim konuscam tekrardan

Çocuğunuz 15 aylık bir çok şeyi yeni keşfediyor. Atlayacak, tırmanacak, dağıtacak zamanında siz onu aktivitesiz, fiziksel olarak hareketlerinin kısıtlı olduğu eylemlere yönlendirmeyin.
Aksine ne kadar çok hareket ederse o kadar çabuk öğrenir. Belki yorulmadığı için uyku uyumak istemiyor. İçindeki enerjiyi atamıyor. Bizimle bir değil onlar. Kanları kaynıyor. Hiç oturmak istemiyorlar.

Size ders çalışmayın denmiyor ama çocuğunuzun değerli vaktinden çalmayın. Bu zamanları geri gelmez. Sonra dersiniz nasıl büyüdü anlamadım diye..

Eşinizle konuşun bu kadar uyumasın. Alarm kursun erken kalksın. Anne gece gündüz bebeğe bakacak baba odada fosur fosur uyuyup yemek yiyip gidecek. Laf söylesen sizin için çalışıyorum der. Ama bebek tek sizin değil. Biraz insaf..

4 yil emek verdim okudum ayrica 1 maasla olmuyo yetismiyo. Bide oglum evlatlarim daha iyi hayat sursunler diye. Ingilizce ogretmenligi cocukluktan beri hayalimdi
Çalışmayı kendine,çocuğuna ve eşine daha iyi bir hayat sunmak için istiyorsun ancak fedakarlık yapan sen ve bebeğin... İngilizce öğretmenliği çok güzel bir meslek umarım atanirsiniz.Atandiginizda çocuğunuzun hastalandığı ve ya çocuk olmasından dolayı aşırı ilgi istediği günler olacak,kreşin açılış saati ile sizin ders saatinizin uyuşmadığı ders programlarınız olacak, çocuğunuzun hafta içi değilde cuma günü hastalandığı için sevindiginizi farkedip ağladığıniz anlar olacak. 3.5 yaşındaki cocugunuzu hasta olmasına rağmen o gün izin ağlamadığıniz için yataktan kaldırmaya çalıştığınız onun da size "anne sen ise git,nolur ben evde uyuyayım,canım çok aciyor" dediği ve sizin onu krese götürüp bıraktığınız günler olacak. Lütfen ailenizin refahı için girdiğiniz bu yolda tüm bedelleri bebeginiz ve siz odemeyin.

Çalışmayı kendine,çocuğuna ve eşine daha iyi bir hayat sunmak için istiyorsun ancak fedakarlık yapan sen ve bebeğin... İngilizce öğretmenliği çok güzel bir meslek umarım atanirsiniz.Atandiginizda çocuğunuzun hastalandığı ve ya çocuk olmasından dolayı aşırı ilgi istediği günler olacak,kreşin açılış saati ile sizin ders saatinizin uyuşmadığı ders programlarınız olacak, çocuğunuzun hafta içi değilde cuma günü hastalandığı için sevindiginizi farkedip ağladığıniz anlar olacak. 3.5 yaşındaki cocugunuzu hasta olmasına rağmen o gün izin ağlamadığıniz için yataktan kaldırmaya çalıştığınız onun da size "anne sen ise git,nolur ben evde uyuyayım,canım çok aciyor" dediği ve sizin onu krese götürüp bıraktığınız günler olacak. Lütfen ailenizin refahı için girdiğiniz bu yolda tüm bedelleri bebeginiz ve siz odemeyin.
Yaa annelik cook gercekten :( hamileyken derdim arka arkaya dogurcam beraber busuyunler oyle demesi cok kolaymis veya hamileyken derdim cocugum uyur yanimda oynar bende ders calisirm hicte oyle olmuyomus. Hamileyken calismak istedim ama inanin 9 ay surekli bulanti tansiyon cook zor gecirdim kitap gorecek halim yoktu

önceliğiniz her zaman çocuk olmalı. Çocuk konusu planlı mıydı?
Yani insan gerçekten çocuk sahibi olunca bırakın ders çalışmayı, lavaboya gitmeye, yemek yemeye, banyo yapmaya bile fırsat bulamıyor. Bence çocuğunuzu kısıtlamayın, onun uyku saatlerinde ders çalışıp siz fedakarlık edin, ya da eşiniz yükünüzü azaltsın. İlerde pişman olmayın.

Merhaba kızlar size bi konu hakkında fikir danışmak istiyorum.Ben sağlık sektöründe çalışıyorum şu an 24/72 nöbet sisteminde çalışıyorum yani 24 saat nöbet tutup 3 gün evde kalıyorum. Nöbete gittiğim günler eve kız geliyor babası gelinceye kadar oğlumla kalıyor sonra akşamda babasıyla birlikte kalıyor. Acaba diyorum böyle haftada 2 gün 24 saat bırakmak mı daha iyi yoksa normalmesaiye geçip sabah 8 akşam 4 çalışmakmı iyi bilemiyorum

Cocuk uyurken tek isiniz ders olsun. Birazda uykunuzu azaltin. 5 bucuk saate filan cekebilirsiniz. Evin isini sıkca yapmayin.. sakin olmaya calisin. Bende hem kizimla ilgilenip hem kpss calsyrm. Ona yetismeye calisirken ayni anda bir soruyu bir kac kez basa alarak cozuyorum :) en zor zamani 15 aylik mizmizlanir hep. Dişinizi sıkacaksiniz.

Back
X