• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumla sokak problemimize bir care lutfen

Minuscule9

Annesinin minik kuzusu!
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2010
517
0
66
Trabzon
merhabalar 3.5 yasinda bir oglum var. gezmeye gittigimiz zaman tam bir canavar oluyor. elimi birakmak istiyor birakmayinca kendini yerlere atiyor. hani sokakta goruruzde ayy cocuga bak deriz ya ayni oyle. cok kinadim heralde basima geldi :( ne yapicam bilmiyorum kizlar var mi bir oneriniz.

Son düzenleme:
Yanlis anlamayin tasma degil de , hani uzun bir ip gibi birsey var, boynuna bagliyorsunuz. Adini bilmedigim icin boyle sacma sekilde yazdim kusura bakmayin. :ssz: Onunla daha ozgur hissedebilir.

3-4 yasinda hele erkek cocuk cok inat oluyor. Elinden tutmani istemiyordur, o yuzden oyle davraniyordur dedim. Bununla gogsunden tutuyorsun, kendine cekiyorsun. Sonucta laf anlayacak bir yasta degil , hele inatsa. Denemekten zarar gelmez. Burada cok anne var. Eminim yardim eden biri cikacaktir.

Son düzenleme:
elini tutmayınca ne yapıyor peki?
sadece kendi kendine yürümek, gezmek istiyordur belki?
kontrollü olarak biraz özgür olmasına izin versen:44:

sürekli engellenmek çocukta sinir yapar.ileride sinirli ve öfkeli olabilir buyüzden. serbest bırakabileceğiniz biryere götürün. biraz dolaşsın özgürce.
sonuçta 3 yaşında çocuk sizden hızlı davranacak değil. bırakın rahat etsin. nasılsa tehlikeli birşey yaparsa yakalarsınız.

doğanın bir parçası olmamıza rağmen o kadar uzağındayız ki.. çocuklar da haklı. şöyle doya doya koşabileceği bir yer mi var sanki .

merhabalar 3.5 yasinda bir oglum var. gezmeye gittigimiz zaman tam bir canavar oluyor. elimi birakmak istiyor birakmayinca kendini yerlere atiyor. hani sokakta goruruzde ayy cocuga bak deriz ya ayni oyle. cok kinadim heralde basima geldi :( ne yapicam bilmiyorum kizlar var mi bir oneriniz.

Sakın ama sakın o kücücük yavruya tasma tarzı birşey takmayın. Düşüncesi bile tüylerimi diken diken yaptı. Ben kedime bile kıyıp takamam öyle birşey. Ayrıca siz ne kadar sürüklerseniz, o kadar hırcınlaşır. Biraz sakin yaklaşın lütfen.

Niye bu kadar tepki gösterdiniz tasmaya arkadaşlar?

Yurtdışında bir çok insan kullanıyor bunu.
Hatta tasma değil de emniyet kemeri diyelim.
Özellikle de hiperaktif çocuklar için kullanılıyor...
Ayrıca 1-2 yaş aralığındaki çocuklara kullanılıyor, dolayısıyla konu sahibinin oglu için uygun da değil...

Ben de tasvip etmiyorum bunu zaten Türkiye'de kullanılsa anneye verilecek tepkiler gerçekten çok garip olurdu :)

Konu sahibi arkadaşım 3,5 yaş bence çok da küçük bir yaş değil.
Bir çok şeyi anlayabileceği bir yaş.
Anladıgım kadarıyla pek sık çıkmıyorsunuz dışarı.
Çocugunuz da o nedenle dışarda nasıl davranacağını bilemiyor bence.
Her gün çıkarın, havalar da ısınıyor yavaş yavaş parklara götürün,
gezdirin, enerjisini atsın.

Sürekli de engellemeye çalışmayın.
Engellenen çocuk daha da hırçın olur...

Merak edenler için emniyet kemeri de şöyle bir şey

Eklentiler

• $child-leash-300x300.webp
    $child-leash-300x300.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Benim dimağım almıyor tasma/emniyet kemeri ya da adı her ne ise. Hırcın bir cocuğu daha cok hırcınlastırır.

bizde de daha hafif olarak benzer durumlar sözkonusu olabiliyor(3 yaşında)
kaldırımdan yürümesini biliyor, caddeye gelince durmasını söylediğimde duruyor neyse ki.
özgür olabileceği yerlere götürüyorum, park,avm gbi yerlerde elini ben bırakıyorum ve gözüm sürekli üstünde
bazen bilerek gözden kaybolup uzaktan izliyorum ki kaybolabileceğini anlasın (bu da çok işe yaradı)
bir de ilginçtir elini bırakınca yada sinirlendiğinde neden elimi sıkı tutmuyorsun diyor :52: alem bu çocuklar!

O dönemlerde bizde öyleydik. O yaşlarda elimi tutmazsa dışarı çıkmayacağımızı söylüyordum biraz etkili oluyordu. Bir de anlaşma yapıyorduk. Parka kadar yada trafiğe kapalı bir alana kadar elini tutacağımı, varınca bırakması koşulu ile. Kontrollü noktalarda tutmuyordum. Bir de elimi tutar mısın ben korkuyorum, düşüyorum elimi tutmayınca diyordum, bırakınca düşermiş gibi yapıyordum. :1:

Kizlar tektek yazamiyorum hepinize kusura bakmayin cepten biraz zor oluyor. Emniyet kemerini arastirdim vazgectim iyice hircinlastirir. Ayrica afedersiniz ama kopek gezdiriyor gibi gozukuyor. Guvenli yerlerde tabiki elimi birakiyor ama avm tarzi yerlerde birakamiyorum ozellikle evime cok yakin bir tane var yuruyen merdivenleri vs. Cok tehlikeli. Guvenemiyorum. Evden cikarken anlasma yapiyoruz ama anlasmalarimizi bozuyor. Nedense hep araba tehlikesi olan yerlerde daha cok yapiyor dun yapisinda sabrim tasti eve geldik birkac sey yasakladim biraz agladi. Bak ciciyim bi daha yapmicam falan diye soz verdi bakalim bir dahakine yapar mi. kesin olarak yaparsa bir daha hic evden cikamayacagini soyledim. Birde mesela markete falan gidiyoruz yapmiyor avm tarzi yerlerde daha cok yapiyor eglendirmeye calisiyoruz diye simariyor mu acaba?

Oğlum 3,5 yaşında aynı sorun bizdede var.Kontrollü olarak bırak elini ardında koşturacaksın canım.ama çok dikkat etmen lazım.Bırakmayınca asabi sinirli oluyor bazen dayanamıyorum zıvanadan çıkıyorum,park sokak dedimi akan sular duruyor iş bilmiyor güç bilmiyor.Günde 1 saat çıkmaza evde aklını yitirecek gibi oluyor.O yüzden 1 saatte olsa peşinde koşacaksın.tasma mı ne o kontrol şeyi ne gördüm ne duydum ama çocuğumu öyle hayal edince tarzım değil zaten oğlumda asla yanaşmaz ona

Evden çıkmadan önce nasıl davranması gerektiğini kurallarınızı anlatın.
elinizi tutmasa bile yan yana yürümek zorunda olduğunuzu park gibi yerlerde serbest
bırakacağınızı anlatın gösterin.Kurallara uymazsa eve dönün sözünüzü dinlemediği
için döndüğünüzü anlatın.3. yaş sonrası eğitim önemli. Çocuk psikolojisi kitaplarından da
faydalanabilirsiniz.Sabiha Paktuna Keskin hanımın çocuklarla doğru iletişim kitabını
tavsiye ederim.

anlaşma yapmışsınız dinlememiş eve gelmişsiniz,
biraha bir kaç gün ağlasada çıkarmıcaksın,
beni dinlemediğin için seni bir yere götürmicem deyin, ağlasın sıkıntıdan patlasın
bir kaç gün sonra sana bir şans daha veriyorum diyin,
bence biraz sert konuşmak gerekiyor bazen

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

bir arkadaşın da yazdığı gibi elimi tutmazsan düşerim yada korkarım filan derseniz belki olumlu olur
annem de küçükken bize öyle dermiş tut yoksa düşücem dediğinde sıkı sıkı yapışıyormuşuz :)))

Back
X