Oglumu pandemi hastanesine goturmek

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.229
19.958
498
Oglum 17.5 aylik. Ayagina cay dokuldu ve 2.derece yanik olustu.kartal egitim ve arastirma hastanesi yanik merkezine goturduk ve ilk pansuman orda yapildi. Bugun 2.pansumanin yapilmasi gerek. Dr tekrar cagirdi ancak orasi pandemi hastanesi oldugu icin tekrar gitmek ve oglumu tekrar riske sokmak konusunda kararsizim. Acilde pansuman yapan dr a da uzaktan geliyoruz, 2.pansumani evimizin yakinindaki bir kurulusta yaptirsak dedim. Olabilir ama pazartesi baska yerde yaptirsaniz bile h.ici tekrar buraya gelin dedi. Kafami karistiran nokta su ki, beyaz macun gibi bir sey surdu oglumun ayagina, bunun ne oldugunu o anki telastan ve aglayan oglumu sakinlestirme telasibdan soramadim. Yakinimizdaki tip merkezine gotursem ne oldugunu bilirler mi? Tedaviyi baska yerde yaptirsak tedavi aksar mi? Ordaki yanik merkezinde en iyi tedaviyi yaparlar diye goturdum, ilk etapta eczacinin tavsiye ettigi kremleri surerek yanlis mudahale ettigimizi soyledi dr mesela.

Ote yandan coronanin kalbine iniyormusuz gibi hissediyorum. Hala marketten eve gelenleri dezenfekte eden, pandemi baskadigindan beri evden cok az cikan biriyim. Yanik merkezi baska binada ama hasta kaydini ortak acilden yapiyorlar. Cok uzattim ama siz olsaniz 2.pansumana oraya gider miydiniz?

Ben de ilk götürdüğüm hastaneye devam ederdim

Bi de ben istanbulu bilmem ama sanırım göturdugunüz yer yanik konusunda iyi

ben olsam pansuman icin gitmezdim. o pansumani baska bi ozel klinikte yaptirma ihtimalim olsaydi, gorece daha az riskli bi yerse bir de, pandemi hastanesine asla gitmezdim. ilk tedavi yapildiysa ve bu pansumanda cok ekstra bisi yapilmayacaksa neden risk alasiniz?

pandemi hastanesinin ne oldugunu biliyor musunuz? cevap bi hayli ilgnc geldi.

Burada tum msjlar o yonde neden benim msjimi alintiladiniz
O hastahanede baska hastalar gelsin hasta edelim diyemi bekliyorlar saniyorsunuz.
Yanik unitesi aciksa gayet guvenlidir. Baska hastahanelere oranla bence daha fazla guvenlodir. Ayrica ben fikrimi yazdim konu sahibide ben degilim kendisi gelen cvplari degerlendirir ona gore karar verir.

Öncelikle geçmiş olsun. Gerekli tedbirleri alıp ayni hastaneye götürün bence. İstanbul’daki ev iyi yanık ünitelerinden biri orada.

Bulunduğum ilde tek hastane var ve pandemi hastanesi,hastalaninca vs mecburen gidiyoruz onlemlerimizi alip mesafeye dikkat ederek gidiyoruz cunku baska alternatifimiz yok.Sizde onlemlerinizi sıkı sıkıya uygulayip oraya devam etmelisiniz bence.Cunku bir dr un basladigi tedaviyi baska bir dr takip etmek istemeyebiliyor,yahut kendi farkli bisey uygulamak istiyor filan.Geçmiş olsun

pandemi hastaneleri daha titiz ozenli ama diger yerlere gore daha riskli. bu bir gercek. en son sizin mesajnizi gordum o yuzden alintiladim. yine de konu sahibinin karari tabi.

Ben de sizin gibi dusunuyorum. Evimin yakinindaki tip merkezi daha kucuk bi yer. Covidli yatan hasta yok. Tabii her yerde bulasabilir bu meret de riskin daha az oldugu acik. Ama kafama takilan sey dogru tedavi uygularlar mi? Yanik merkezinde surulen ilaci syrerler mi? Silverdin gibi herkesin aklina ilk glen kremleri surmek dogru degilmis mesela ogluma

pansumani yapan doktorla gorusme sansiniz olsaydi keske. hangi ilacla nasil pansuman yapilmasi gerekiyorsa baska ozel klinkler yapar mi diye sorabilseydiniz iciniz rahat ederdi

pansumani yapan doktorla gorusme sansiniz olsaydi keske. hangi ilacla nasil pansuman yapilmasi gerekiyorsa baska ozel klinkler yapar mi diye sorabilseydiniz iciniz rahat ederdi
Evet maalesef o an soramadim oglum cok agladi pansuman esmasinda. Onu sakinlestirmeye calismaktan aklima gelmedi. Sonradan e nabizdan kayitlara baktim ama sisteme girmemisler

Daha küçük ise, insanlar birbirine daha yakin degil mi? Oraya gidenlerin corona var mi yokmu bilmiyorsun. Bunun üstüne tedavisi ne kadar iyi, onuda bilmiyorsun. Ilerisi için iz felan kalmasin çocukta.

O pandemi hastanesi profesyonel ise, corona hastalari farkli bir giristen girmek zorundalar. Test için bile farkli bir giristen girmek zorundalar. Yerinde olsam tedaviye odaklanirim. Maskemi takip, dezenfektan ile felan giderdim. Neticede tamamen farkli bir ünite.

Bence yanık merkezine gidin. Arkadaşımın yanık da, yanlış pansuman nedeni ile bir türlü iyileşmeyen yanık sonucu başka yerinden deri alıp deri nakli olmak zorunda kaldı yanık hastanesin de. Özel bir hastaneye gidiyordu ona rağmen doğru müdahale edilememiş, yanık hastanesi çoğu şeyi yanlış bulmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…