Oğlumu sütten kesiyorum yardım!!

Ben saçımdan bir parca uzunca kesip meme ucuna sardim gördü bidaha hiç emmedi
Kaynanam da ilk öyle yap dedi sonra baticon dedi baticonu yaptım akşam olursa bi gündür emmiyo olcak şimdi de babası uyuttu emmek istiyo gösteriyorum uf oldu doktor cis yapcak çok acıyo annecim diyorum kapatıyo kiyamiyorum da ya :110:

Merhaba bende 20 aylıkken kestim çünkü sürekli emmek istiyordu yemek yemesi azalmıştı benimde artk gücüm kalmayınca son care kesmeye karar verdim.. öncelikle kalabalık çocuklu seni fazla aramayacağı bir ortam olmalı ben annemin yanına gittim orada kuzenler falan aramazdı pek beni.. bende sabah olunca salça sürdüm oğlum bak kan oldu acıyor dedim biraz şaşırdı ama güzelce konuşup anlatırsan alışıyor bir iki gün istedi bende kan oldu dedim dahada istemedi memeye düşkün olduğu halde hiç zorlamadi beni
Bizimki de çok düşkün kaynanamlar kalabalik onlar yardimci oluyo bize de sağolsunlar dün kaynanamin yanında yattı çok agladi zor tuttum kendimi beni görünce aklına meme geliyo anlatıyorum baticon sürdüm cis oldu dedim istemedi kapattı bu yönteme devam edicem bakalım bi gün olcak inşallah tez zamanda unutur

Canım sakın tiksindirmek vs gibi biseyler deneme Adem gunes cocukta buyuk travma yaratacagini,duygusal dunyasinin harap olacagını söylüyor
Kademeli olarak kesmeni öneriyor öncelikle anne ve bebegin hazir olması gerektigini,bu sürecin bu sebeple 30 aya kadar sürdürebilir olduğunu söylüyor. Kademeli olarak azaltın diyor
Eskiden diyo kaynanam biz dikkatini dagitiyorduk bişey surmuyoduk unutuyordu diyo

Kaynanam da ilk öyle yap dedi sonra baticon dedi baticonu yaptım akşam olursa bi gündür emmiyo olcak şimdi de babası uyuttu emmek istiyo gösteriyorum uf oldu doktor cis yapcak çok acıyo annecim diyorum kapatıyo kiyamiyorum da ya :110:
Canım ya :( yemeğe düşkün olur bırakırsa öyle düşün alacağını almıştır zaten senden annesi ;) kesmesek onlara kalsa okula gidene kadar emerler :KK48:

Canm ben kızımdan çok ağlamıştım valla.
Yapman gereken tek şey sabır..Bebeğine anlat güzelce sen artik büyüdün memelerin sütleri artık yok gibi.Anlamak istemiyorlar ama olsun.:KK51:
Sakin istikrarı bırakma canm ilk bir iki gün zorlayacak biraz açmak istiyicek falan ama sakın teslim olma:KK17:
Ne gece ne gündüz hiç verme bazı anneler uykusunda veriyormuş. Yapma cocuk umutlanmasın.
Kendi göğüslerin için sütyenin içine taze nane koy bir iki dal. Annenin göğsünü rahatlatırmış. Süt erken gidermiş memeden..
İlle anlayıp bırakmazsa son çare sirke süren var.
Bide bi tanıdığım aktardan sabır taşı diye bişey var onu alıp sürmüş boyuyormuş galiba memeyi denemedim hiç ama hemen bıraktı dedi sadece taşı suyla ıslatirken kıyafetlerine denk getirme lekesi çıkmıyormuş canm.
Şimdilik bunlar geldi canm aklıma gelirse daha yazarım.
Allah sana da bebeğine de sabır versin canm . İnsiallah hayirlisiyla kolayca atlarırsınız:KK25:
Allah razı olsun canım baticonu sürdüm kokusundan tiksindi emmedi bakalım devam edicem aç deyince uf olmuş diyorum gösteriyorum em diyorum emmedi ama o da çok zorlanıyor mizmizlaniyo gün içinde gece de ağladı biraz zor dayandım ama 22 aylik oldu zamanı yani Allah bütün annelerin yardımcısı olsun Anne olmak cok zor ama çok güzel bisey

Daha bu sureci yeni atlatmis bi anne olarak yazayim.

Tiksindirmek korkutmak aciyo diye cocugu uzmek ya da kendinden uzaklastirmak dogru degil.

Azaltarak kesmek en iyisi. Ben oyle yaptim 1 aylik bi surece yaymistim planlayip. Teker teker kestim. Oglum cok duskundu. Ogle uykusundan once keserken cok zorlandik. Ama artik alisti. Surekli birlikte biseyl3r yapmaya yormaya uykuya hazirlamaya calisiyorum . 3 gun once de artik son ogun olan gece emmesini kestik. Ilk gece kalkti agladi sevdigi cocuk sarkilarini actim bi sure sonra daldi. 2 ve 3 geceler sadec3 1 kere kalkti yine ayni sekilde daldi. Yavas yavas bu surece hazirladigim icin en korktugum gece uyanmalari kabus olmadi cok sukur. Bende de kademeli kesildigi icin sut birikmesi dolmasi olmadi.

Zahmetli biraz ama cocugun icin en saglikli yontem bu.

Hehhe bende kaynanamdayim şimdi onun yanında yatcak çocuk bakalım nasıl olcak ağlarsa dayanamam yaaa bende bant yapıştırdım uf oldu dedim mememi söküp atacak ti resmen:KK57::rolleyes: bende yarın sirke deniyeyim diyordum amaa
Hayır bir doktordan duydum memeden ayırmak bir trawma bide başka yere bırakırsanız çocukta annem beni terk etti düşüncesi oluşabilirmiş yapmayın lütfen

Bende bantladım ama koyu renk bantla ucunu görmesin diye..
Benim tek şansım kızım biberon tutmazdı kendimden ayırınca biberonla süt vermeye başladım zorlansakta bezmedik..
Yalnız siz cok fazla olmamakla kendinizi zaman zaman lavaboya elinizle sağın sizi sıtma tutabilir.

Canım ya :KK43: yemeğe düşkün olur bırakırsa öyle düşün alacağını almıştır zaten senden annesi :KK66: kesmesek onlara kalsa okula gidene kadar emerler :KK48:
Süt zaten emdikce geliyomus yani büyüyünce daha çok düşkün oluyo anlatıyorum da sen abi oldun artık yemek yicez diyorum konuşuyorum bol bol oyalamaya çalışıyorum
Daha bu sureci yeni atlatmis bi anne olarak yazayim.

Tiksindirmek korkutmak aciyo diye cocugu uzmek ya da kendinden uzaklastirmak dogru degil.

Azaltarak kesmek en iyisi. Ben oyle yaptim 1 aylik bi surece yaymistim planlayip. Teker teker kestim. Oglum cok duskundu. Ogle uykusundan once keserken cok zorlandik. Ama artik alisti. Surekli birlikte biseyl3r yapmaya yormaya uykuya hazirlamaya calisiyorum . 3 gun once de artik son ogun olan gece emmesini kestik. Ilk gece kalkti agladi sevdigi cocuk sarkilarini actim bi sure sonra daldi. 2 ve 3 geceler sadec3 1 kere kalkti yine ayni sekilde daldi. Yavas yavas bu surece hazirladigim icin en korktugum gece uyanmalari kabus olmadi cok sukur. Bende de kademeli kesildigi icin sut birikmesi dolmasi olmadi.

Zahmetli biraz ama cocugun icin en saglikli yontem bu.
Valla biz başladık hiç bişey yemiyo beni hiç birakmiyo sürekli emmek istiyo o yüzden bi anda kestim en iyisini sen yapmışsın alistirmissin bizimki bi anda bıraktığı için çok zorlanıyor :110:

Bende bantladım ama koyu renk bantla ucunu görmesin diye..
Benim tek şansım kızım biberon tutmazdı kendimden ayırınca biberonla süt vermeye başladım zorlansakta bezmedik..
Yalnız siz cok fazla olmamakla kendinizi zaman zaman lavaboya elinizle sağın sizi sıtma tutabilir.
Valla şu an göğsümün süt dolduğunu hissetmiyorum eğer rahatsız olursam dediğin gibi yaparim canim Allah razı olsun

Back
X