oglumu sütten kesmek istiyorum lütfen okur musunuz?

yakamoz6060

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
166
0
0
İstanbul
Kızlar 21.5 aylık oglum var sütten kesmek istiyorum artık sürekli emiyor beni 2 yaşına kadar emzirmeyi düşündüm ama geceleri 20 kez emiyor bazen buda beni çok yıpratıyor. Memeye guvendigi için aciktikça emmek istiyor. En zoru da bazen markette göğüsümü açmaya çalışıp emmek istemesi. Artık başlamak istiyorum bugün karar aldım meme ucuna bant yapıştırdım oğlumla konusup bak oğlum sen büyüdüğün için meme gitmiş yok dedim tuhaf tuhaf baktı sadece doğru mu yapıyorum orası tartışılır. Yavaş yavaş birakirim diyordum ama o daha zor gibi geldi siz önerirsiniz?

Bende 1,5 yaşındaki kızımı 5 gün önce sütten kestim. 4. gece yani dün sadece bir kere bir kaç saniyelik sesini duydum ve tüm gece uyudu:)
gece yatana kadar meme dediğinde hep konuyu değiştirdim, uyurken sorun yaşadım çünkü emerek uyumaya alışmıştı, ağladı doğal olarak ama ortalığı da ayağa kaldıracak kadar değil.
kızımdan çok ben kendimi kötü hissettim hep psikolojik olarak, hem göğüslerim çok şişti, çok acıdı, taş kesildiler, elimle sağmak zorunda kaldım 2 sefer
ama bugün daha iyiler.
ben memede süt bitti kalmadı dedim kızıma, şimdi arada aklına geliyo süt bitti diyo
Allah yardımcın olsun.
Eğer gerçekten istiyorsan ayırmak kararlı ol.
Çünkü ben kızım ağlayınca vicdanen kendimi çok kötü hissettim suçladım kendimi

bende yavaş yavaş uzaklaştırmaya, sık emzirmemeye karar verip kesmeye çalıştım ama malesef hiç bir işe yaramadı...
iyice düştü emmeye...
en son yöntem olarak eczaneden acı oje aldım..eczacı zararsız olduğunu alışkanlıklardan kurtulmak için kullanıldığını söyledi..
ama kesin karar verdiyseniz sürün, 3 gün boyunca acısı çıkmıo,pişman olup yıkasanız silseniz bile, geçmez acısı dedi...
bende az bişey sürdüm..gece uyandı emmeye, ağzını dokundurdu acı geldi tabi..
emmedi..
biraz mızmızlandı tabi ki ama kararlı olman lazım, hoş kararlı olmasan bile acısı geçmediği için ememicek zaten :)
biberonla süt verdim...
zar zor uyuttum...
ertesi gün anne acı, anne acı dedi, kendisi emmek istemedi..
biberonla verdim sütü, bi güzel içti...
sandığımdan da daha kolay oldu..

bende oğlumu sütten kesmek istıyorum 1 buçuk yasında. ama kararsızım şimdi daha çok baglandı memeye. odadan çıksam bı dakıka gelsem benı görünce hemen çıldırmış gıbı meme dıyo. süreklı emıyo geceden bahsetmek bıle istemıyorum durmadan uyanıyo ama bazende kıyamıyorum 2 yaşına kadar emsin dıye.. acaba kessem mı?

Teşekkür ederim kızlar yorumlariniz için kararlıyim bıraktırcam bantı çıkarmadım 1 saatte 10 kez geldi meme diye bende açtım bitmis bak dedim oda bitti deyip gidiyor ama 5 dk sonra yine geliyor :) gündüz neyse de gece nasıl olacak ya onu çok düşünüyorum gece mutlaka emmek istiyor çok zor olacak biliyorum. Ya birde vicdan girmese bu ise daha iyi olacak. Göğüslerde çok sıkıntı yaşıcam çünkü çok süt var rabbim kolaylığını verir inşallah niyet edip başladım başarırim inşallah

Uğurbocuu 2 yaşına kadar emzirmek lazım evet ama birseyleri algılamaya başlayınca daha zor oluyor benimki de çok emerdi ama 1.5 yaşından sonra dur durak bilmedi düşün yani karnı acıkinca mama değil meme diye geziyor emip doydugu için yemek istemiyor bu da zor kilo da sıkıntı yok 14.7 kilosu (masallah) ama çok zor yemek yiyor

benim kızım da bugün 2 yasını bitirdi..bugun son adımı uygulayacağım ins.ve bitecek.ben diyordum benim kızım bırakırsa herkers bırakır memeyi diye. cok sükür kolay oldu.bir ay önceden başladım.önce gündüz emzirmelerini bir veya ikiye indirdim.dikkatini dağıttım falan.sonra aksam 6-7 den sonra emmelerini 1 e 2 ye indirdim..yani toplam bir günde 3 defa falan emmeye başladı artık.her adım için bir hafta uğraştım.sonra gunduz emzirmelerim bitti.sonra son hafta sadece gece uyumadan önce bir kez veriyordum.kızıma da sadece bir hakkı olduğunu anlattım.artık bu gecede son kez vereceğim ve ins bitecek.bakalım yarın gece nolcak?bana çok sukur biberon ve emziğin yardımı oldu..Allah herkese bu konuda yardım etsin kolaylastursın..

çocuklardan çok biz annelerin içi acıyor bu duruma ama mecburen zamanı gelince memeden ayırmak gerekiyor.ben oğlumu 2,5 yaşında ayırdım memeden.göğüslerimin yara olduğunu bir süre emmemesi gerektiğini anlattım.meme emmek istediğinde gelip bakıyordu geçtimi diyordu.geçmediğini görünce öpüp gidiyordu.ilk gece uykuda aklına gelince uykusunda ağlamakla ağlamamak arası :) sayıkladı ben hep aynı şeyi tekrar ettim.zaten bir iki güne ümidi kesti.şuan 9 yaşında,bazen anlatıyorum keşke bıraktırmasaydın anne diyor :) emzirmek çok güzel bir duygu evet gece uykusu çok kalmıyor yorucu ama anne ve çocuk arasında mükemmel bir bağ oluşturuyor :)

Emzirmek çok güzel bir duygu evet allah isteyen herkese tattırsin inşallah bu duyguyu. 2 saattir istiyor vermedim acikladim şimdi acıkmış bir güzel yiyor yemeğini (masallah ) inşallah hep böyle gider ya bakalım beni neler bekliyor

Memeler gitmis olayina koptum :)) benim kizim henuz bes aylik ve en az 1 yasina kadar emzirmek istiyorum. Ondan sonra sutum olursa insallah sagip biberonla vermek istiyorum. Bu sekilde veren varmi 1 yas ve uzeri cocuguna?

Guzel anneler, yazdıklarınızı büyük bir keyifle okudum!
anne olmak ne kadar guzel olsa gerek!

ayyy çok tatlısınız yaaa ALLAH bağışlasın hepinizin yavrusunu gelip gidip bitti demeleri çok tatlı okudum gözlerim doldu....

bir eczacı olarak tavsiyem
bence o eczaneye bir daha uğramayın

acı oje tırnak yiyenlere verilir nasıl küçücük bebeğe verir pesss
ayrıca göğsünüz hassas bir organ oraya sürün nasıl der
böyle meslektasım olmasından cidden utandım

Kızlar göğüsler acayip şişti ve çok sızlıyor şimdiden böyleyse yandım ben
Şuan henüz yeni evliyim, cocuk için biraz erken. Ama istemiyorum değil!:))
yabancı bayanların cogu anne sütü vermiyor, bu yüzden bizim Türkler'le gurur duyuyorum!(tabi veremeyenler var, o başka)

Anneyle bebek arasındaki en güzel duygu emzirmek sukurler olsun bu duyguyu tattırdı rabbim. Darısı anne olmak isteyenlere. Suan benim memisler patlamaya hazır bomba gibi sağolsun arkadaş ilaç tavsiye etti eşim eve gelsin hemen kullancam. Bir an vazgeçecek gibi oluyorum daha erken emsin bırak diyorum bir yandan hazır başlamışken devam et diyorum. Canım oğlum gelip gidip memeye bakıyor bende meme gitmiş diyorum öyle bakış bitti deyip gidiyor çok uzuluyorum ama bunu er ya da geç yasicaz diyerek katlanıyorum. Biraz önce uykudan uyandı normalde bir saat daha uyurdu meme gittiği için uyandı bir süre agladi :-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…