• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun adı

ummandakises

Güzel günleeeerr beni bekleeerrr
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
273
300
123
merhaba hanımlar,benim 2 yaşında bir oğlum ve 4 yaşında bir kızım var.oğluma hamileyken isim konusunda sıkıntı yaşadık çünkü kayınpederim kendi babasının adını koymak istedi,haliyle kabul etmedim.doğum yaklaşırken bu sefer de kendi adını koymak istedi.eşim ve ailesi görümcem,kvdem hepsi ağız birliği edip olsun olsun diye tutturdular.be istemedim.aslında kayınpederimi çok da severim ama bir durum var ki asla aklımdan çıkmaz.kızım doğduğunda hiç ilgilenmediler,yok saydılar.kv 40 ına gelmedi kızımın,unuttum dedi.bir gün kp kapıya geldi kızım yeni doğmuştu,sormadı bile nasıl diye.eşimi sırdu ve gitti.kızım 1,5 yaşına kadar ayrı şehirlerdeydik ama çok yakın.insan bir kez tek bir kez arayıp sormaz mı,gelmez mi imkanı olduğu halde?neyse uzatmayayım.ilk göz ağrıma yapılan bu muameleye çok içerledim.işte bu yüzden kızımla ilgilenilmemesine karşılık oğlumun isnine bu kadar karışılmasını hazmedemedim ve ismi koymadım.bu olay eşimin içinde ukde kaldı ve dün akşam da söyleddi."ben oğluma soğuğum,adından dolayı.babam ok istemişti.öldüğünde hep aklıma gelecek" dedi.ben de:"sırayla mı olur bilemem ama heoimizin babası ölecek,kin mi tutacaksın bana?"dedim."yok,kin tutmam da üzülürüm."dedi.eşim dünya iyisidir aslında ama içerledim sözlerine ki dediği de doğru değil,oğluna soğuk falan da değil,çocuklarına çok düşkün.sinirime rağmen üzüldüm yine de yanlış mı yaptım diye?ama ozamanki psikolojim çok kötüydü.kvdemler sormadan haber vermeden benimle birlik oturmaya başlamışlardı,görümceler,dedikodular vs.hiç girmek ve hatırlamak istemiyorum.ama isim konusunda hatalı mıyım ne dersiniz?

Çocuk sizin istediğiniz ismi koyarsınız istememişsiniz ve koymamışsınız bundan daha normal bir şey yok bence. Ama eşinizin oğluma 'oğluma soğugum' lafı cidden çok kırıcı ayıp üstelik sizinde babanızın ismi koyulabilirdi mesela biraz bencilce düşünmüşler sizin bi suçunuz yok bunda

Hatali degilsiniz!! Sizde esinize kiziniza olan tavirlarin sizin icinizde kaldigini ve sizde bunu asla unutmiyacaginizi söyleyin... Babasinin adi olsa ne yazar, sirf etrafa hava atmak icin istenilen bisey, anlamini degerini sorsaniz kimse bisey diyemez cünkü cok sacma bi mevzu... Isim koymakla saygi sevgi olsa oooo... Bosverin sevmek isteyen ismi ne olursa olsun sever deger verir... Esinizde bi hosmus, sogukmus, napayim canim oglanda sana soguk büyür bunu göze aliyosan devam et deyin gecin...:ssz:

gayet iyi yapmışsın. 9 ay ben taşıyacağım , ömrümce çilesi derdi benim üstüme olacak , eee e adı babamınki olsun.geçecekler onu canım geçecekler. kendini sevdirseymiş de adı konulsaymış. eşinizde kabalık etmiş ama takılmayın. bariz duygu sömürüsü yapmış. belki mahkeme ile falan adını değiştirebiliriz diye düşünmüştür. aldırmayın , konuşur komuşur geçer. bir adı için oğluna soğuk olacak baba da icabında lazım olmaz kadına.

:))arkadaşlar teşekkür ederim hepinize cevaplarınız için.yorumlarınıza gülümsedim çünkü tüm yazılanları o sancılı isim koyma döneminde ben saydırdım herkese.görümceme sen doğurunca koyarsın dedim,eşime iki isim koyalım babalarımızın ismi olsun dedim.tabi ikisinin de adı birbirinden kötü olduğu için hiç kabul görmedi ve sonunda benim dediğim oldu.eşimin de soğuk olduğu fakan yok da saçma sapan konuşması canımı sıktı işte.bu erkek tapınmalığı yok mu çıldırıyorum.sırf bu yüzden asıl ben oğluma ilk günler ısınamamıştım.kızım orda küçücük bana muhtaç,oğlum baştacı.nasıl zoruma gitmişti nasıl...

Gayet de doğru yapmışsın. Kız toruna değer vermemişler de, "erkeğin pipisi var, bizim soyadımızı taşıyacak" diye mi üstüne düşmüşler? Gerçi üstüne düştüler mi onu da yazmamışsın.

Eşinin tepkisi çok yanlış. Umarım annesi-babası tarafından dolduruşa gelmiyordur. Onun çocuğu o, ne demek "Ben soğuğum."

Ayrıca jooker'in yazdığı gibi de yaklaşabilirsin bence... İlla onun babasının adı mı konacak, senin babanın nesi eksikmiş? Valla sinirleniyorum ben böyle konularda. Hesap-kitap yapmak, oyunlar oynamak hoşuma gitmiyor ama eşini bu konuda kendi yanına çekmeye bak. Ailesi dolduruyorsa ilerde sorun olur bu konu.

Ne soğuyacak duygu sömürüsü yapmış eşiniz.her evde yasaniyor bunlar takmayın. Allah evlatlariniza hayırlı ömür nasip etsin...

Aksine cok dogru davranmissiniz...
Kayinvalideniz, kayinpederiniz arada bir sitem ediyordur esinize, dolduruyorlardir, o yuzden geliyordur aklina... Sogudum diyerek sacmalamis o ayri...
Sikmayin caninizi, daha neler, iyi ki koymamissiniz, en dogrusunu yapmissiniz...

Gayet de doğru yapmışsın. Kız toruna değer vermemişler de, "erkeğin pipisi var, bizim soyadımızı taşıyacak" diye mi üstüne düşmüşler? Gerçi üstüne düştüler mi onu da yazmamışsın.

Eşinin tepkisi çok yanlış. Umarım annesi-babası tarafından dolduruşa gelmiyordur. Onun çocuğu o, ne demek "Ben soğuğum."

Ayrıca jooker'in yazdığı gibi de yaklaşabilirsin bence... İlla onun babasının adı mı konacak, senin babanın nesi eksikmiş? Valla sinirleniyorum ben böyle konularda. Hesap-kitap yapmak, oyunlar oynamak hoşuma gitmiyor ama eşini bu konuda kendi yanına çekmeye bak. Ailesi dolduruyorsa ilerde sorun olur bu konu.
haklısın, erkek torun kutsal soyadını taşır,kız uçar gider bu zihniyete göre.küçükken bakıma muhtaçtı kızım,çalışıyordum.kimse arayıp sormadı ama şimdi büyüdü kıymetlioldu sonunda biraz.tabi erkekle kıyas götürmez.eşimin bana karşı dolduruşa geldiğini görmedim şimdiye kadar ama illaki lafı oluyordur.yoksa lafını etmezdi bu kadar herhalde.

merhaba hanımlar,benim 2 yaşında bir oğlum ve 4 yaşında bir kızım var.oğluma hamileyken isim konusunda sıkıntı yaşadık çünkü kayınpederim kendi babasının adını koymak istedi,haliyle kabul etmedim.doğum yaklaşırken bu sefer de kendi adını koymak istedi.eşim ve ailesi görümcem,kvdem hepsi ağız birliği edip olsun olsun diye tutturdular.be istemedim.aslında kayınpederimi çok da severim ama bir durum var ki asla aklımdan çıkmaz.kızım doğduğunda hiç ilgilenmediler,yok saydılar.kv 40 ına gelmedi kızımın,unuttum dedi.bir gün kp kapıya geldi kızım yeni doğmuştu,sormadı bile nasıl diye.eşimi sırdu ve gitti.kızım 1,5 yaşına kadar ayrı şehirlerdeydik ama çok yakın.insan bir kez tek bir kez arayıp sormaz mı,gelmez mi imkanı olduğu halde?neyse uzatmayayım.ilk göz ağrıma yapılan bu muameleye çok içerledim.işte bu yüzden kızımla ilgilenilmemesine karşılık oğlumun isnine bu kadar karışılmasını hazmedemedim ve ismi koymadım.bu olay eşimin içinde ukde kaldı ve dün akşam da söyleddi."ben oğluma soğuğum,adından dolayı.babam ok istemişti.öldüğünde hep aklıma gelecek" dedi.ben de:"sırayla mı olur bilemem ama heoimizin babası ölecek,kin mi tutacaksın bana?"dedim."yok,kin tutmam da üzülürüm."dedi.eşim dünya iyisidir aslında ama içerledim sözlerine ki dediği de doğru değil,oğluna soğuk falan da değil,çocuklarına çok düşkün.sinirime rağmen üzüldüm yine de yanlış mı yaptım diye?ama ozamanki psikolojim çok kötüydü.kvdemler sormadan haber vermeden benimle birlik oturmaya başlamışlardı,görümceler,dedikodular vs.hiç girmek ve hatırlamak istemiyorum.ama isim konusunda hatalı mıyım ne dersiniz?

2 sene olmuş istememişsiniz koymamışsınız eşiniz çocuk gibi hala niye uzatıyor anlamadım.. öyle karara bağlanmış bitmiş..
babası ölünce aklına gelip üzüleceğini düşünene kadar, oğlunuz adı yüzünden babasının ona soğuduğunu duysa ilerde ne olur onu düşünmeli..
elbet duyacak biz adın şu olsun istedik annen koymadı vsler söylenecek.. şimdiden konuyu soğutmalı..
bence bu konu bir daha açıldığında net şekilde "kapa bu konuyu artık" demelisiniz.. çocuklar duysa bugün yarın ne kötü.. ben mesela adımın hikayesini öğrendim yıllar içinde hiç de unutmadım.. hep hafif de bir gıcıklığım vardır aileme bu sebepten.. ki benimki çok basit bi mesele..

:rolleyes:Çeşme kısmına çok güldüm...
Adini unuttum bir din adami tv de konusma yaparken cocuk adina son karari anne vermeli.en buyuk emek onda demisti.ne meraklilar kendi isimlerini koymaya.adlari kalsin istiyorkarsa bi cesme falan yaptirp adlarini kazdirsinlar mermere

2 sene olmuş istememişsiniz koymamışsınız eşiniz çocuk gibi hala niye uzatıyor anlamadım.. öyle karara bağlanmış bitmiş..
babası ölünce aklına gelip üzüleceğini düşünene kadar, oğlunuz adı yüzünden babasının ona soğuduğunu duysa ilerde ne olur onu düşünmeli..
elbet duyacak biz adın şu olsun istedik annen koymadı vsler söylenecek.. şimdiden konuyu soğutmalı..
bence bu konu bir daha açıldığında net şekilde "kapa bu konuyu artık" demelisiniz.. çocuklar duysa bugün yarın ne kötü.. ben mesela adımın hikayesini öğrendim yıllar içinde hiç de unutmadım.. hep hafif de bir gıcıklığım vardır aileme bu sebepten.. ki benimki çok basit bi mesele..
çok haklısınız,bir daha olursa ılımlı olmayacağım.yetti bu isim konusu.ben de okulda rastlıyoru mesela kızın adı hafize buseydi,dedim ki " kızım hafize babaannenin adı mı?" kızcağız yüzünü öyle bir ekşitip salladı ki aklıma geldikçe gülüyorum.

Ben olsam esime "ogluma sirf bi'isim yuzunden sogugum" cumlesini oglumuz buyudugunde ona da soyle bilsin derdim. Esinin hem bastan ailesiyle dayatmasi cirkin hem de hala boyle somuru yapmasi. Valla ben 24 yasinda babamdan boyle bi'cumle duysam kizim da deme ozaman der gonul koyardim. Kayinpedere bak kendi babasinin adi, olmadi kendi adi oldu pasam.

çok haklısınız,bir daha olursa ılımlı olmayacağım.yetti bu isim konusu.ben de okulda rastlıyoru mesela kızın adı hafize buseydi,dedim ki " kızım hafize babaannenin adı mı?" kızcağız yüzünü öyle bir ekşitip salladı ki aklıma geldikçe gülüyorum.

Ben doğduğumda babannem çok ısrar etmiş, "İlle de benim adımı koyun." diye. Annem evet dese babam da dermiş iyi ki evet dememiş annem. Çünkü babannemin adı Menşure. :KK48:

Yani isimlerle dalga geçmek, küçümsemek de istemiyorum ama hangi yıldayız Allah aşkına? Hafizeler, Menşureler mi kalmış? Yazık valla, zavallı kızcağız.

Back
X