• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun adı

Bu arada benim annem de kayinvalidesini cok severmis bu yuzden benim adimi Hayriye koymak istemis. Allahtan kadin benim adim hem kotu hem eski koymayin ilerde sevmez torunum adini demis: D Hala anneme derim eger koysaydin su yasimda gider degistirirdim diye.

Vay be ne kolaymis oyle ismi yuzunden kendi evladindan sogumak erkekler mantiksizlikta sinir tanimiyor

tabıkıde hatalı degılsın.en sınır oldugum konudur.buyuklerın adının konması.nefret ederım. hem hep zaten oğlanın annesı oğlanın babasının adı konur.bızım aılemız aıle degıl tabı
en ıyısını yapmışsınız esınız duygu somurusu yapmasın hıç

oğluma soğuğum ne demek yahu.. insanlar neler veriyorlar minik bir bebeğe sahip olmak için, rabbim nasip etmiş size, eşinizin nankörlüğü de tüy dikmiş üzerine..

elbette ki hatalı değilsin, bıktım bu ülkenin gelenekçi yapısından.. madem torunuyla aynı isme sahip olmak istiyor, o zaman k.pederiniz değiştirsin ismini bir zahmet.. :KK14:

Sirf ismi yuzunden oglunu sevmeyecekse kocan, hic sevmesin o zaman..isme gore evlat sevgisi belirlenir mi? tovbe bismillah bi yasima daaa girdim..

Çocuğu doğuran sizsiniz , ismi koyacak olan da sizsiniz tabi ki. Eşinle sen dışında kimsenin hakkı yok. En doğrusunu yapmışsınız.

Adini unuttum bir din adami tv de konusma yaparken cocuk adina son karari anne vermeli.en buyuk emek onda demisti.ne meraklilar kendi isimlerini koymaya.adlari kalsin istiyorkarsa bi cesme falan yaptirp adlarini kazdirsinlar mermere

:) :) :)
babaannem ölürüm falan benim adımı koyayım sakın deme demode olur çok kızarım demişti,,,
ha birgün okul yaptırırsan ona koy ona tamam demişti.. :)
"benim adımı koyun" nasıl bir ego hakikaten.. isterlerse o duygu o his oluştuysa konur yoksa baskı ile ne mutluluk bu anlamam..

Töbe töbe geçmiş gün yaşanmış bitmiş. Olayları sonlandırmayı nokta koymayı bilmiyoruz.
Ne zaman öğreneceğiz ya hu?

Tövbe tövbe evlada soğumak olur mu hiç hem de yoktan sebepten dolayı :KK64:

Iyi yapmışsın 9 ay taşı o acıyı çek doğur sen büyüt isimde senin dediğin olacak tabi valla aynı durumda olsaydım eşim ister kırıldım desin ister üzülsun yine koymam

İnsana baski yapilinca hele hic istemiyor
Ne bu kendi ismini koyma meraki dedelerde anlamiyorum zaten

merhaba hanımlar,benim 2 yaşında bir oğlum ve 4 yaşında bir kızım var.oğluma hamileyken isim konusunda sıkıntı yaşadık çünkü kayınpederim kendi babasının adını koymak istedi,haliyle kabul etmedim.doğum yaklaşırken bu sefer de kendi adını koymak istedi.eşim ve ailesi görümcem,kvdem hepsi ağız birliği edip olsun olsun diye tutturdular.be istemedim.aslında kayınpederimi çok da severim ama bir durum var ki asla aklımdan çıkmaz.kızım doğduğunda hiç ilgilenmediler,yok saydılar.kv 40 ına gelmedi kızımın,unuttum dedi.bir gün kp kapıya geldi kızım yeni doğmuştu,sormadı bile nasıl diye.eşimi sırdu ve gitti.kızım 1,5 yaşına kadar ayrı şehirlerdeydik ama çok yakın.insan bir kez tek bir kez arayıp sormaz mı,gelmez mi imkanı olduğu halde?neyse uzatmayayım.ilk göz ağrıma yapılan bu muameleye çok içerledim.işte bu yüzden kızımla ilgilenilmemesine karşılık oğlumun isnine bu kadar karışılmasını hazmedemedim ve ismi koymadım.bu olay eşimin içinde ukde kaldı ve dün akşam da söyleddi."ben oğluma soğuğum,adından dolayı.babam ok istemişti.öldüğünde hep aklıma gelecek" dedi.ben de:"sırayla mı olur bilemem ama heoimizin babası ölecek,kin mi tutacaksın bana?"dedim."yok,kin tutmam da üzülürüm."dedi.eşim dünya iyisidir aslında ama içerledim sözlerine ki dediği de doğru değil,oğluna soğuk falan da değil,çocuklarına çok düşkün.sinirime rağmen üzüldüm yine de yanlış mı yaptım diye?ama ozamanki psikolojim çok kötüydü.kvdemler sormadan haber vermeden benimle birlik oturmaya başlamışlardı,görümceler,dedikodular vs.hiç girmek ve hatırlamak istemiyorum.ama isim konusunda hatalı mıyım ne dersiniz?
Hiç te yanlış yapmamışsınız. Ne kadar görgüsüzmüş eşinizin ailesi. Bence hiç huzursuz olmayın. Eşiniz de ayıp ediyor size böyle söylemekle.

Benim çok sevgili kayınpederimin de güya espriyle karışık kızı olanlara yönelik "erkek değiller demek ki kızları oluyor, erkek olsalar erkek çocukları olur" demişliği var.:KK57: Ben de dedim ki hiç gözüm yok erkek evlatta. Olursa olur olmazsa olmaz. Kız evlat gibisi var mı, kızlar daha hayırlı oluyor dedim. Sus pus oldular. Gıcık oluyorum cahil cahil muhabbetlere.:KK62:

olan olmuş artık daha neyin duygu sömürüsü bu...
iyi yapmışsın...
oğlumun ismini koyarken eşime bile danışmadım bu olacak dedim o oldu...
tabi kayınpederim ismini koydum ilk isim olarak onu bile sormadım eşine babanın ismini koyalım fln diye..
ama zaten sevdiğim bi isimdi bi de hiiiç tanımadım kayınpederi yıllar önce ölmüş...

Su anda ogluna isim konusunda baski yapilan bir anne olarak hic hatali olmadigini dusunuyorum. Oglun 2 yasina gelmis. Belki esinin ailesi esini bu konuda doldurmustur esin de o yuzden oyle konusmustur.
Kendini suclu hissettirecek birsey yok. Uzulme.
Bebegime karsi esimin ailesi gayet ilgisiz (hamileyim bu arada). Ama bebegin ismi konusunda esime baski yapiyorlar malesef. Su kafa yapilarini degistiremeyecegiz malesef

Ohhh ne iyi etmişsin, eşinde duygu sömürüsü yapıyor hiç takma.. Yapacak birşey yok dersin

eşinin ailesi halen daha eski üsülden gidiyorlar...bunlar çok eskide kaldı...fakat bazıları halen sürdürmek istiyorlar..eşinizin de söyledikleri hiçde normal değil...bizimde eskilerden yok ölenlerin isimleri koyuluyordu kpve kv tarafından...saçma sapan isimler...iyi yapıyorsunuz...burunlarını sokmasınlar...

merhaba hanımlar,benim 2 yaşında bir oğlum ve 4 yaşında bir kızım var.oğluma hamileyken isim konusunda sıkıntı yaşadık çünkü kayınpederim kendi babasının adını koymak istedi,haliyle kabul etmedim.doğum yaklaşırken bu sefer de kendi adını koymak istedi.eşim ve ailesi görümcem,kvdem hepsi ağız birliği edip olsun olsun diye tutturdular.be istemedim.aslında kayınpederimi çok da severim ama bir durum var ki asla aklımdan çıkmaz.kızım doğduğunda hiç ilgilenmediler,yok saydılar.kv 40 ına gelmedi kızımın,unuttum dedi.bir gün kp kapıya geldi kızım yeni doğmuştu,sormadı bile nasıl diye.eşimi sırdu ve gitti.kızım 1,5 yaşına kadar ayrı şehirlerdeydik ama çok yakın.insan bir kez tek bir kez arayıp sormaz mı,gelmez mi imkanı olduğu halde?neyse uzatmayayım.ilk göz ağrıma yapılan bu muameleye çok içerledim.işte bu yüzden kızımla ilgilenilmemesine karşılık oğlumun isnine bu kadar karışılmasını hazmedemedim ve ismi koymadım.bu olay eşimin içinde ukde kaldı ve dün akşam da söyleddi."ben oğluma soğuğum,adından dolayı.babam ok istemişti.öldüğünde hep aklıma gelecek" dedi.ben de:"sırayla mı olur bilemem ama heoimizin babası ölecek,kin mi tutacaksın bana?"dedim."yok,kin tutmam da üzülürüm."dedi.eşim dünya iyisidir aslında ama içerledim sözlerine ki dediği de doğru değil,oğluna soğuk falan da değil,çocuklarına çok düşkün.sinirime rağmen üzüldüm yine de yanlış mı yaptım diye?ama ozamanki psikolojim çok kötüydü.kvdemler sormadan haber vermeden benimle birlik oturmaya başlamışlardı,görümceler,dedikodular vs.hiç girmek ve hatırlamak istemiyorum.ama isim konusunda hatalı mıyım ne dersiniz?

Çocuğa isim koyma hakkı annenindir. Bu dinen de böyle. Kimsenin adını koymak zorunda değilsiniz. Ayrıca erkek-kız diye ayırmışlar ki bu çok üzücü bir durum, bir de ismini koymanızı mı bekliyorlar...eşinizi bence dolduruyorlardır,karını ikna et babanın ismi olsun diye o da soğuğum falan diyerek yollarını yapıyordur...oğluna neden soğuk olsun ismi dolayısıyla çok saçma..

Back
X