• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun arkadaşlarının bize gelmelerine sinir oluyorum

lavanyaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
346
2
116
Kızlar bunları yazdım diye beni çocuk sevmeyen biri olarak görmeyin ama çok yoruldum artık.... oğlum 7 yaşında... oğlumun arkadaşları hergün bizdeler...birisi bu yaz sıcaklarında botlarla dolaşıyor biriside akan burnunu silmekten aciz diliyle yalıyor her görüşümde dayanamayıp peçete uzatıyorum çocuğa...eve geldiklerinde tozlu topraklı ve terli oluyorlar.... onlar gelince evin içinde yıkanmamış kuş gibi iğrenç bi koku dayanamıyorum ama oğlumun hatırına ses çıkarmıyorum titiz bi yapıya sahibim o terli ayaklarıyla kirli elleriyle heryeri dolaşıyorlar misafir odasına kadar giriyorlar ayakları terli... halılara o terli ayaklarıyla basıyorlar tuvalete giriyorlar karınları acıkıyor yemek yemek istiyorlar yemek yedikleri tabakları çatalları kaşıkları çamaşır suyuyla yıkıyorum onlar gittikten sonra bütün kapıları pencereleri açıp havalandırıyorum temizliğe başlıyorum ertesi gün gene geliyorlar gene temizlik yapıyorum ertesi gün tekrar geliyorlar onları gördükçe evi çamaşır suyuyla yıkamak istiyorum içim çekmiyor o ter kokusu sürekli burnumda yoruldum artık sürekli temizlik yapmaktan şimdi kızlar problemli olan benmiyim çocuk sevmeyen biri değilim ama temiz olmalarını istiyorum temiz gelsinler gıkım çıkmaz misafiri severim ama onları bu şekilde görünce evimi pis görüyorum içim çekmiyor temizlik yapmaktan kollarımda derman kalmadı:43::43:

Son düzenleme:
kusura bakmayın ama siz titizlik hastasımısınız??
çocuk onlar ya ..sizin çocuğunuzun burnu akmıyormu hiç..
almayın evinize o zaman
madem o kadar pisler çocuğunuzla arkadaslıkta ettirmeyin

canım sende arada oğlunu onlara gönder madem:27:yada oyun için bir yer seç evde orda oynasınlar...öyle evimin heryerini dolaşmalarına izin vermem kusura bakmasınlar...:63:

galiba ben titizlik hastasıyım ama benim oğlum dışarıdan geldiğinde terliklerini giyer ve direk banyoya gider ellerini yüzlerini ayaklarını yıkar geçenlerde bi arkadaşım oğlumu çağırdı evde kendi çocuğuyla oynaması için elini yüzünü yıkayıp temiz çorap giyip parfümünü sıkıp öyle gitti arkadaşımın evine çocuğu yetiştirmek temizlik alışkanlığını öğretmek gerektiğine inanıyorum onlar çocuk ama ağaç yaşken eğilir

tobe tobe ya adı ustunde cocuk aklı erse zaten buyuk olurdu burnuda aka bilir terlide olabilir sizin cocugunuz terli olmuyormu oynuyorlar kosuyorlar ozaman bizahmet uyarın banyo yapıp gelsinler konuya bak arkadasya unutmayın size gore boyleyse bu cocuklar baskalarınada sizin cocugunuz nasıl geliyor kimbilir:19: almayın eve ozaman

Çocukları hergün eve almak zorunda değilsiniz ki neden böyle çaresiz kaldınız anlayamadım.

Benim oğlum da 7 yaşında evinizin bahçesi varsa ara sıra bahçede oynasınlar; yani günde yarım saat bir saat bence yeterli.

Maddi ve sosyal durumunuza göre çocuğunuza farklı seçenekler getirebilirsiniz; yüzme, satranç , basketbol vs.

Genel durumlarından rahatsız olduğunuz çocuklarla sürekli vakit geçirmesine göz yummanıza lüzum yok; yaşı itibariyle arkadaşlarını seçme insiyatifi sizin elinizde.

anneler dikkat etmeli bence kızkardeşimin evine gitmiştim kalmak için çocuklara bakıyodum çoğu bir hafta aynı kıyafetle ..hiçmi temiz çamaşır yok...ben küçükken erkek kardeşimi i haftada iki kez yıkardım temiz şeyler giydirirdim zevk alırdım...

galiba ben titizlik hastasıyım ama benim oğlum dışarıdan geldiğinde terliklerini giyer ve direk banyoya gider ellerini yüzlerini ayaklarını yıkar geçenlerde bi arkadaşım oğlumu çağırdı evde kendi çocuğuyla oynaması için elini yüzünü yıkayıp temiz çorap giyip parfümünü sıkıp öyle gitti arkadaşımın evine çocuğu yetiştirmek temizlik alışkanlığını öğretmek gerektiğine inanıyorum onlar çocuk ama ağaç yaşken eğilir

dediğiniz doğru .. ama çocuk sokaktan geliyorsa hijyen olamaz zaten
herkesten sizdeki inceliği bekleyemezsiniz..
malesef temizlik anlayışıda kişiye göre değişiyor..

canım sende arada oğlunu onlara gönder madem:27:yada oyun için bir yer seç evde orda oynasınlar...öyle evimin heryerini dolaşmalarına izin vermem kusura bakmasınlar...:63:

sağol canım ya gelmelerine bişi demiyorum genede gelsinler ama temizlik istiyorum temiz çocuğu kim sevmez bi arkadaşı var o hergün gelse yatsa sesim çıkmaz benimki kimseye giden bi çocuk değil gittiğindede oturduğu yerden kalkmaz oyun için çocuk odası var ama yetmiyor koşuşturuyorlar kendi evleri gibi dolaşıyorlar hadi odanızda oynayın diyorum iki dakika dinliyorlar ondan sonra gene bildiklerini okuyorlar...

canım bu yaştaki çocukların arkadaşlığa çok ihtiyacı var, bence oğlunla konuşup gün belirleyin, haftada iki gün deyin mesela
yoksa hergün hergün derin temizlik zor

kızlar arkadaş annelerin özensizliğini anlatmak istiyor bence...:34:

sizde söyleyin temizlenipte gelin diye evi temizliyorum elinizini yüzünüzü yıkayın öyle gelin diyin bakalım napcaklar o zaman , ya da geldiklerinde onlara bir oda yada balkon tahsis edin başka yerde oynamasınlar. bize gelen çocuklarda bizim evim heryerinde oynayabiliyorlar ama onlara gittiğinde gördümki küçücük balkonda oynuyorlar anneleri kızacak diye. otoritenizi koyun oğlunuzada anlatın .

altınoluktayım burada belediyenin okul servisine binmiştim ne göreyim pis yakalar çamurlu ayakkabılar..saç baş karışık sanki somali de yaşıyoruz bazı okullarda bit varmış kaçıncı yüzyıldayız ya bit olurmu şimdi....

tobe tobe ya adı ustunde cocuk aklı erse zaten buyuk olurdu burnuda aka bilir terlide olabilir sizin cocugunuz terli olmuyormu oynuyorlar kosuyorlar ozaman bizahmet uyarın banyo yapıp gelsinler konuya bak arkadasya unutmayın size gore boyleyse bu cocuklar baskalarınada sizin cocugunuz nasıl geliyor kimbilir:19: almayın eve ozaman

siz burnu akan birini gördüğünüzde ne güzel bi görüntü diyebiliyormusunuz hepimizin böyle durumlarda içi kalkar 7 yaş çok küçük değil burnum akıyor sileyim düşüncesine sahip olunur bu yaşta banyo yapıp gelirlerse bana ne büyük iyilik ederler anlatamam başkalarına benim çocuğum temiz gidiyor kişisel bakımıyla sürekli ilgili bi anneyim kirli dolaştırırsam çocuğumu çocuğum değil ben rezil olurum düşünsiyle hareket ediyorum ben...

kesinlikle katılıyorum. bazı yorumları şöle göz ucuyla okudumda. yarın bigün o çocuklar büyüdüklerinde eşleride pis olmalarından.yardım etmemelerinden dem vurcaklar. ağaç yaşken eğilir. çocukta olsa temiz olmalı. çamur falan olsa neysede ter kokusu dayanılmaz bişi yaa kim bilir kaç haftadır yıkanmamışlarda öle kokuyolar :S spor yaptığımda terliyorum kendimden bile iğrendiğim oluyo direk duş alıyorum ki bayanın bahsettiği ter kokusu bilinçaltımı harekete geçirdi yusuf geldi aklıma bögghhh

sağol canım ya gelmelerine bişi demiyorum genede gelsinler ama temizlik istiyorum temiz çocuğu kim sevmez bi arkadaşı var o hergün gelse yatsa sesim çıkmaz benimki kimseye giden bi çocuk değil gittiğindede oturduğu yerden kalkmaz oyun için çocuk odası var ama yetmiyor koşuşturuyorlar kendi evleri gibi dolaşıyorlar hadi odanızda oynayın diyorum iki dakika dinliyorlar ondan sonra gene bildiklerini okuyorlar...
ben kabul etmem vallahi evin kuralları olmalı 7 yaşındaki çocukların..yönlendirilmesi gerekir öyle olurmu resmen başı boşluk sizde otarite eksikliği gördüm kusura bakmayın ...

siz burnu akan birini gördüğünüzde ne güzel bi görüntü diyebiliyormusunuz hepimizin böyle durumlarda içi kalkar 7 yaş çok küçük değil burnum akıyor sileyim düşüncesine sahip olunur bu yaşta banyo yapıp gelirlerse bana ne büyük iyilik ederler anlatamam başkalarına benim çocuğum temiz gidiyor kişisel bakımıyla sürekli ilgili bi anneyim kirli dolaştırırsam çocuğumu çocuğum değil ben rezil olurum düşünsiyle hareket ediyorum ben...

mecbur ya eve almıyacaksın yada hergordugunde selpak uzatacaksın bir oda ayırın madem orda oynasınlar oglunun odasında mesela ne onlar heryeri ellesin nede siz temzlkle ugrasın piste olsa ben cocukları cok seviyorum boyle konu acamam cocuk buya hercocuk ailesinden temzlik anlayısı gormeye bilir

altınoluktayım burada belediyenin okul servisine binmiştim ne göreyim pis yakalar çamurlu ayakkabılar..saç baş karışık sanki somali de yaşıyoruz bazı okullarda bit varmış kaçıncı yüzyıldayız ya bit olurmu şimdi....[/QUO

geleceğin babalarınıda annelerinide bizler yetiştiriyoruz her kadın eşinin düzenli temiz olmasını ister tabi erkekte karısının küçüklükten temizlik kişisel bakım öğretilmesse büyüdüklerinde hiç öğrenemezler anneler televizyon başından kalkıp çocuklarıyla biraz ilgilenirse bu durumlar olmas diye düşünüyorum

genç bir anne ve tecrubesi yoksa fikir almak için açmış olabilir akıl akıldan üstündür neden açmasınki konu...:34:

Kızlar bunları yazdım diye beni çocuk sevmeyen biri olarak görmeyin ama çok yoruldum artık.... oğlum 7 yaşında... oğlumun arkadaşları hergün bizdeler...birisi bu yaz sıcaklarında botlarla dolaşıyor biriside akan burnunu silmekten aciz diliyle yalıyor her görüşümde dayanamayıp peçete uzatıyorum çocuğa...eve geldiklerinde tozlu topraklı ve terli oluyorlar.... onlar gelince evin içinde yıkanmamış kuş gibi iğrenç bi koku dayanamıyorum ama oğlumun hatırına ses çıkarmıyorum titiz bi yapıya sahibim o terli ayaklarıyla kirli elleriyle heryeri dolaşıyorlar misafir odasına kadar giriyorlar ayakları terli... halılara o terli ayaklarıyla basıyorlar tuvalete giriyorlar karınları acıkıyor yemek yemek istiyorlar yemek yedikleri tabakları çatalları kaşıkları çamaşır suyuyla yıkıyorum onlar gittikten sonra bütün kapıları pencereleri açıp havalandırıyorum temizliğe başlıyorum ertesi gün gene geliyorlar gene temizlik yapıyorum ertesi gün tekrar geliyorlar onları gördükçe evi çamaşır suyuyla yıkamak istiyorum içim çekmiyor o ter kokusu sürekli burnumda yoruldum artık sürekli temizlik yapmaktan şimdi kızlar problemli olan benmiyim çocuk sevmeyen biri değilim ama temiz olmalarını istiyorum temiz gelsinler gıkım çıkmaz misafiri severim ama onları bu şekilde görünce evimi pis görüyorum içim çekmiyor temizlik yapmaktan kollarımda derman kalmadı:43::43:

Neden her gün geliyorlar anlamadım.Mahalle arkadaşları,dışarıda oynayıp,yorulunca eve mi geliyorlar ?
Eğer öyleyse eve gelmelerine gerek yok.Arkadaş ihtiyacı dışarıda giderilmiş oluyor zaten.
Oğlum arkadaşlarıyla dışardan gelince,"hadi bakalım önce elinizi yüzünüzü yıkayın" derdim.Oğlum zaten ilk iş bunu yapar,ben diğer çocukları yönlendirmek için söylerdim.Sen de söyleyebilirsin.
Ama ayak konusunu hiç düşünmemiştim.Sen terli ayaklar konusuna fazla takmışsın,halılarıma basıyorlar filan diye:) Hani yataklara koltuklara ayaklarını sürüyorlar desen bir derece ama halı...
Bir de yemek yedikleri çatal bıçakları çamaşır suyuyla yıkamak abartılı olmuş.
Çocuklar pis ve bakımsız olabilir ama sende de biraz titizlik hastalığı var gibi görünüyor.
Bu ev ziyaretlerini biraz engellesen daha rahat edersin sanki.

Back
X