• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun arkadaşlarının bize gelmelerine sinir oluyorum

kızkardeşimin bebeği olmuştu ben komple temizledim evi komşusu geldi genç kadın kızının çoraplarının altı simsiyah kirden utandıda çıkardı pazarda 500 lira çorap al 5-6 tane giydir hergün temiz temiz yok bazı anneler saldım çayıra mevlam kayıra diye düşünüyor...

kızkardeşimin bebeği olmuştu ben komple temizledim evi komşusu geldi genç kadın kızının çoraplarının altı simsiyah kirden utandıda çıkardı pazarda 500 lira çorap al 5-6 tane giydir hergün temiz temiz yok bazı anneler saldım çayıra mevlam kayıra diye düşünüyor...

evet malesefki her anne cocuguna temizlik anlayısı ogretmiyor zaten bazılarının kendisine lazım temzlik anlayısı cocukta nasıl goruyorsa oyle devam ediyor bence cocukların degil buyuklerin yalnısı

Son düzenleyen: Moderatör:
altınoluktayım burada belediyenin okul servisine binmiştim ne göreyim pis yakalar çamurlu ayakkabılar..saç baş karışık sanki somali de yaşıyoruz bazı okullarda bit varmış kaçıncı yüzyıldayız ya bit olurmu şimdi....[/QUO

geleceğin babalarınıda annelerinide bizler yetiştiriyoruz her kadın eşinin düzenli temiz olmasını ister tabi erkekte karısının küçüklükten temizlik kişisel bakım öğretilmesse büyüdüklerinde hiç öğrenemezler anneler televizyon başından kalkıp çocuklarıyla biraz ilgilenirse bu durumlar olmas diye düşünüyorum

emek ister temiz ve düzenli olmak maddiyatta gerekli çoğu çocuklar sokakta doğur,doğur sokağa at sonra evlenince elin kızı düzeltsin ki çoğu düzelmiyor

genç bir anne ve tecrubesi yoksa fikir almak için açmış olabilir akıl akıldan üstündür neden açmasınki konu...:34:

sağol canım zaten sordum bendemi problem diye.... arkadaşlar öyle yorumlar yapmışlarki sanki çocuk düşmanıymışım gibi... yazımdada belirttim çocuk sevmeyen biri değilim ama temizliğide seviyorum diye güzel fikirler veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum artık hergün kabul etmeyeceğim ve temizlik için onları ben yönlendireceğim

Konu çocuk olduğunda sınır tanımayan ben, böyle durumda rahatsız olurdum.
Mesele sadece temizlik değil ki bu aslında önemli.
Temiz olması gereken yerlerinizin sokak kiriyle hijyeninin gitmesi iyi değil tabi ki.
Sürekli temizlik mi yapacaksınız.
Ayrıca her gün hergün yorar insanı bu durum.
sizin eviniz kreş mi, bakımevi mi
Bir arkadaş söylemiş sosyal faaliyetlerle ilgili
Katılıyorum ona
Belediyelerin yazokullarına gönderebilirsiniz imkanınız yoksa
Çocuğunuza da katkısı yok bu durumun zaten.
Haşarılıktan başka.

evet malesefki her anne cocuguna temizlik anlayısı ogretmiyor zaten bazılarının kendisine lazım temzlik anlayısı cocukta nasıl goruyorsa oyle devam ediyor bence cocukların degil buyuklerin yalnısı

kendisine bakamayan anneyede zamanında annesi tarafından verilmemiş bu temizlik ve kişisel bakım oda kendisine yapılanın aynını çocuğunda uyguluyor böyle böyle gidiyor işte sonrada bakımsız erkekler bakımsız kadınlarımız oluyor herşey o kadar basitki biraz su biraz sabun bu kadar ya...

Konu çocuk olduğunda sınır tanımayan ben, böyle durumda rahatsız olurdum.
Mesele sadece temizlik değil ki bu aslında önemli.
Temiz olması gereken yerlerinizin sokak kiriyle hijyeninin gitmesi iyi değil tabi ki.
Sürekli temizlik mi yapacaksınız.
Ayrıca her gün hergün yorar insanı bu durum.
sizin eviniz kreş mi, bakımevi mi
Bir arkadaş söylemiş sosyal faaliyetlerle ilgili
Katılıyorum ona
Belediyelerin yazokullarına gönderebilirsiniz imkanınız yoksa
Çocuğunuza da katkısı yok bu durumun zaten.
Haşarılıktan başka.

canım kadınlar umursuz nasıl olsa lavanyaa bakıyor baksın kendileride rahat rahat yayılıyorlar bedava bakıcı işte saldım çayıra mevlam kayıra...

canım kadınlar umursuz nasıl olsa lavanyaa bakıyor baksın kendileride rahat rahat yayılıyorlar bedava bakıcı işte saldım çayıra mevlam kayıra...
bende öyle düşündüm:27:burada haftada 2 gün iki saat kreş var çocuklar sosyalleşsin diye 125 lira ayda bu kadar zahmete madem kreş yapın evi para lafını duyunca kimse göndermez zaten:27::27::27:

Bu lisede dahi devam ediyor ,terli,terli kokular ,yıkanmamış saçlar ,pintilikten alınmayan vücut bakım ürünleri

sizde söyleyin temizlenipte gelin diye evi temizliyorum elinizini yüzünüzü yıkayın öyle gelin diyin bakalım napcaklar o zaman , ya da geldiklerinde onlara bir oda yada balkon tahsis edin başka yerde oynamasınlar. bize gelen çocuklarda bizim evim heryerinde oynayabiliyorlar ama onlara gittiğinde gördümki küçücük balkonda oynuyorlar anneleri kızacak diye. otoritenizi koyun oğlunuzada anlatın .

sağol canım kırılırlar diye bişi diyemiyorum benim oğlum onlara gittiğinde oturduğu yerden kalkmıyor aynı sizin durum yani ama artık bende güzel bi dille uyaracağım canları isterse gelirler ben ses çıkarmıyorum herşey serbest diye geliyorlar hergün... bunu anladım şimdi yazdıklarınız sayesinde artık kural koyacağım ...

Bu lisede dahi devam ediyor ,terli,terli kokular ,yıkanmamış saçlar ,pintilikten alınmayan vücut bakım ürünleri

Ben de dikkat ediyorum liseli bazı genç kızlar, delikanlılar yanımdan geçince ter kokularından burnumun direği kırılıyor. Kendileri almıyor mu acaba kokuyu :20:

deodorant mesela indirimde 3 liraya kadar düşüyor alıyoum ozaman birkaç tane kardeşlerimde öyledir duştan sonra mutlaka sıkarım..temizlik imandan gelir demişler dimi....maddiyatla hiç ilgisi yok aslında...

canlarım hepinize çok teşekkür ediyorum:71::71: fikirlerinize ihtiyacım vardı sayenizde nasıl davranmam gerektiğini anladım artık kendimi paralamayacağım temizlik yaparak çocuklar kırılmasın diye söylemiyordum ama onları temizliğe ben yönlendireceğim bu iyi fikir böyle bi konu açtım iyiki açmışım:66: ben çocuk düşmanı onları sevmeyen biri değilim ama fikire ihtiyacım vardı güzel fikir veren herkese teşekkürediyorum :69:

bende titiz bi yapıya sahip,
anlattıklarınızı okuyunca bende bi kötü oldum,
şahsen aynı senin gibi onlar gidince etrafı temizlerdim,
yapıcağın tek şey eve sık sık almamak..
oğlun bi kaç gün ağlar sonra düzelir..
başka çare yok gibi..

bende titiz bi yapıya sahip,
anlattıklarınızı okuyunca bende bi kötü oldum,
şahsen aynı senin gibi onlar gidince etrafı temizlerdim,
yapıcağın tek şey eve sık sık almamak..
oğlun bi kaç gün ağlar sonra düzelir..
başka çare yok gibi..

sağol canım insan kendi terinden bile iğrenebiliyor ki başkalarınınki dayanılmaz oluyor helede eve yayılınca ay pardon mideni kaldıracağım güzel fikirlerin için teşekkürederim bu konuyu açtım diye kendimi suçlu hissetmiştim çocuk onlar töbe töbe diyen arkadaşlar oldu sende benim gibi titiz bi yapıya sahipsen beni anlarsın çok sağol:69::69::69:sevdim seni:71:

sağol canım insan kendi terinden bile iğrenebiliyor ki başkalarınınki dayanılmaz oluyor helede eve yayılınca ay pardon mideni kaldıracağım güzel fikirlerin için teşekkürederim bu konuyu açtım diye kendimi suçlu hissetmiştim çocuk onlar töbe töbe diyen arkadaşlar oldu sende benim gibi titiz bi yapıya sahipsen beni anlarsın çok sağol:69::69::69:sevdim seni:71:

yok cnm çocuk düşmanlığıyla ne alaksı var,
benim annemde çok titizdi sokaktan geldikmi parmak ucumuzda yürür banyoya giderdik..
kıyameti koparırdı,içeri girdiğimizde söyledi ilk cümle doğru banyoya olurdu..
şimdi kendi çocuğuna bu titizliği gösteren kadın başkasının çocuğu sık sık geldiğinde göstermezmi,
gösterir elbet..
kendi çocuğuna kızarsın bağırırsın ama elin çocuğuna bunu yapamazsın,
e geriye tek çarede sık sık eve almamak oluyor..
çocukları deli gibi çok severim,ama titizlik başka bişe..

Kızıma alınanları saysam özel sabunlar,kremler,deodorantlar,şampuanlar her 3 haftada kuaföre gitmeler çoğu anne pintilik yapıyor ve bunlara verilecek paraları kısıyorlar

siz burnu akan birini gördüğünüzde ne güzel bi görüntü diyebiliyormusunuz hepimizin böyle durumlarda içi kalkar 7 yaş çok küçük değil burnum akıyor sileyim düşüncesine sahip olunur bu yaşta banyo yapıp gelirlerse bana ne büyük iyilik ederler anlatamam başkalarına benim çocuğum temiz gidiyor kişisel bakımıyla sürekli ilgili bi anneyim kirli dolaştırırsam çocuğumu çocuğum değil ben rezil olurum düşünsiyle hareket ediyorum ben...

yani bencede benim kızım 20 aylık dün akşam komşuz sevmek için alıyım die balkondan seslendi hemen çoraplarını deiştiridmm üstünü başını elini yüzünü temizcene yıkadım temiz temiz verdimm biraz annelerin bu konuda özenli olması lazımmm artık herkesin evinde çamaşır makinası ve şohpen vardır dimii yıkıverin ne olcakk yaaa nasıl yetiştirisen öyle gider çocuğun kızım çikolata yiyince ve elleri kirlenio hiç bieyere elini sürmeden gelip anne öğğğ öğğ diyebiliosa burnu akıncada anne murmumm murnum diebiliosa 7 yaşındaki çocuğun da bunları yapabilmesi lazımmm tamam çocuktur biraz çocukluğunu yaşasın kimse karşı diil ama belli başlı şeyleride anneleri uygulamalı olarak öğretirlerr :34::34:hakılısın arkadaşım çocuk temiz olsun tamma kirlenmek güzel ama yıkamakta şarttt:1::1:

ben yazılanları okudumda bence pinti annelerden kaynaklı bi sorun bu..daha bebekken düzenli ve titiz bir anne olunca böyle sorunlar yaşanmıyor`,cocuk zaten kedi beden temizliğine kendisi dikkat ediyor

Ya tabi ki çocuklara temizlik alışkanlığı kazandırılsın ama 7 yaşındaki bir çocuğun arkadaşına giderken parfüm sürüp saç tarayıp gitmesi de çok normal gelmiyor bana. Benzer şekilde, bir çocuk arkadaşlarıyla oynamaya gidince uslu uslu oturyorsa yerinden kımıldamıyorsa bu iyi bir özellik midir? Sonuçta çocuklar oyun oynasın diye bir araya geliyorlar, büyükler gibi oturup sohbet emtelerini beklemek mantıklı mı?
Çocuk bu burun da akar ter de kokar. Öyle hareketliler ki. Benim oğlum 11 aylık, yürümeye başlamak üzere, çok çok hareketli bir bebek. Hergün banyo yaptırıyorum. Arada erken uyur veya ateşi olur yıkayamazsam o bile ertesi gün ter kokuyor. 7 yaşında zıpır zıpır koşan çocuğun ter kokmasından daha doğal ne olabilir ki!
Şimdi temizlik alışkanlığı vermek adına aynen yetişkinler gibi temizlik ritüellerini uygulanması bekleyen çocukların ileride obsesiv kompulsif bozukluk hastası olma eğilimi var. Bu bilimsel bir gerçek.
Biraz özgür olsunlar, biraz kirlensinler. Deterjan reklamı gibi olacak ama doğruluğuna çok inanıyorum; kirlenmek güzeldir!

Back
X