• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun arkadaşlarının bize gelmelerine sinir oluyorum

Valla titizlik konusunda bence haklısınız.Tek çözüm eve almamak.O pasaklı çocuklar büyüyüp, otobüste kokusundan duramadığımız insanlara dönüşüyorlar.Armudun dibine düştüğüne inananlardanım ben,maalesef ebeveynleri böyle.Hele şimdi yaz aklımı kaçıracak gibi oluyorum türlü türlü koku ortada offf of

Valla titizlik konusunda bence haklısınız.Tek çözüm eve almamak.O pasaklı çocuklar büyüyüp, otobüste kokusundan duramadığımız insanlara dönüşüyorlar.Armudun dibine düştüğüne inananlardanım ben,maalesef ebeveynleri böyle.Hele şimdi yaz aklımı kaçıracak gibi oluyorum türlü türlü koku ortada offf of

bide o kokuyu kamufle etmek için parfüm sıkıyolar oda daha bi ağır oluyo ıykkk..

koku olayına ve pisliğe aşırı karşıyım. evimize geln misafirlerdende bazen iğreniyoruz. tmm bu çocuk ama 7 yaşda hiç küçük değil. belki anneleri söylüyor ama çocuk yapmıyorda olabilir. benim 6 yaşındaki yeğenimde akşama kadr sokakta arkadaşalrıyla oynar. karnı acıkır arkadaşını alır eve getirir yemek yerler gene dışarı yada bilg başında oynarlar. tabi üst baş toz toprak. yengem yemek hazırlar hem yeğenimin hem arkadaşının elini yüzünü yıkamasını söyler uyarır.üst baş zaten toz akşam hemen banyoya hopp diye ama akşama kadar evede taşır o tozları. kendi çocuğum yok şu anda ama komşumuzun çocukalrına ben baktım onlarıda sürekli uyarırdım hadi bakalım el yüz yıkama vakti diye oyun oynayarak yıkatırdım. bence sende öyle yap hadi bakalım çocukalr sırayla elinizi yüzümüzü yıkayalım de eve girerken yıkattır. çocuğunuda arkadaşlarından ayıramazsın sonuçta.

valla çocuk filan dinlemem pasağa ben de tahammül edemem ....çocukları yargılayamam ama ailelerini yargılarım ...her şey yetiştirmeden geçer ....benim kızım henüz 3 yaşına bile gelmedi ama terlediği zaman annecim banyo yapalım da kokmayalım diyor... burnu aksa da farketmesem eline selpak alıp yanıma koşuyor ...
sonra ter kokusu ! anlam veremediğim bişey , elbette herkes terler ama temiz insan öyle kötü kokmaz yaaa.....naylon kumaşları yaz sıcağında giyenleri de anlamıyorum , ne yaparsan yap kokuyor işte bi de o ter deodorantla filan karışınca aman allahım...
arkadaşların da söylediği gibi onları incitmeden kurallar koyun , her gün her gün evde oynamaları şart değil ki...eve geldiklerinde de hepsine elleriini yüzlerini yıkamalarını söyleyebilirsiniz , bu durumda banyonuz birazcık batar ama evin tamamının kirlenmesinden iyidir :))

yani bencede benim kızım 20 aylık dün akşam komşuz sevmek için alıyım die balkondan seslendi hemen çoraplarını deiştiridmm üstünü başını elini yüzünü temizcene yıkadım temiz temiz verdimm biraz annelerin bu konuda özenli olması lazımmm artık herkesin evinde çamaşır makinası ve şohpen vardır dimii yıkıverin ne olcakk yaaa nasıl yetiştirisen öyle gider çocuğun kızım çikolata yiyince ve elleri kirlenio hiç bieyere elini sürmeden gelip anne öğğğ öğğ diyebiliosa burnu akıncada anne murmumm murnum diebiliosa 7 yaşındaki çocuğun da bunları yapabilmesi lazımmm tamam çocuktur biraz çocukluğunu yaşasın kimse karşı diil ama belli başlı şeyleride anneleri uygulamalı olarak öğretirlerr :34::34:hakılısın arkadaşım çocuk temiz olsun tamma kirlenmek güzel ama yıkamakta şarttt:1::1:

harikasın canım 20 aylık bebeği ne güzel öğretmişsin yerim ben onu senin gibi annenin kızı alınmaz mı? sağol canım düşüncelerime tercüman olmuşsun işte bende senin gibiyim oğlum bi arkadaşına gidecekse eline yüzüne duş alması gerekiyorsa aldırır temiz giydirir parfümünü sıkar öyle gönderirim çocuk küçükken bunları öğrenirse ilerleyen yaşlarlada kendisi rahatsız olur pis dolaşamaz buda bi çevre kirliliği evlendiğindede eşine karşı temiz olmak zorunda bunları kendi isteğiyle yapar artık...

valla çocuk filan dinlemem pasağa ben de tahammül edemem ....çocukları yargılayamam ama ailelerini yargılarım ...her şey yetiştirmeden geçer ....benim kızım henüz 3 yaşına bile gelmedi ama terlediği zaman annecim banyo yapalım da kokmayalım diyor... burnu aksa da farketmesem eline selpak alıp yanıma koşuyor ...
sonra ter kokusu ! anlam veremediğim bişey , elbette herkes terler ama temiz insan öyle kötü kokmaz yaaa.....naylon kumaşları yaz sıcağında giyenleri de anlamıyorum , ne yaparsan yap kokuyor işte bi de o ter deodorantla filan karışınca aman allahım...
arkadaşların da söylediği gibi onları incitmeden kurallar koyun , her gün her gün evde oynamaları şart değil ki...eve geldiklerinde de hepsine elleriini yüzlerini yıkamalarını söyleyebilirsiniz , bu durumda banyonuz birazcık batar ama evin tamamının kirlenmesinden iyidir :))

sağol canım yerim senin o banyo yapıp güzel kokmak isteyen kızını işte bak ağaç yaşken eğilir diye boşana söylenmemiş 3 yaşında ama kötü kokmanın iyi bişi olmadığını temizlenmek gerektiğini biliyor öpüyorum onu....banyonun batmasına razıyım canım sadece orayı temizlerim artık yorgunluktan sağlıklı düşünemez hale gelmiştim çok teşekkürederim fikirleriniz için....

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşındı.
Lütfen konuları ilgili başlıklara açalım.

bence olaya kendinizce bi çözüm bulabilirsiniz..mesela size geldiklerinde sevimli bi şekilde kendi oğlunuzdaa dahil banyoya sokup elinizi ayağınızı kıyayın ondan sonra oynayabilirsiniz diyebilirsiniz..ben derdim şahsen..merak etmeyin çocuklar bu konularda alınmıyorlar..yada kendi oğlunuza anlatın durumu sonuçta 7 yaşında bunu anlayabilecek yaşta.o söylediği takdirde çocukalr yapacaklardır..bence bu konuda titizlik yapmakta haklısınız sonuçta siz hizmetçi değilsiniz gelmeyin demek hiç olmaz orta yolu bulmak öncemli bence..

benim annem gibiymişsin sende biraz:1:eve tamir için falan adam gelipte içeri gircekleri zaman sinir olur,terli terli ayaklarıyla basıyolar ayak izi oluyo parkelerde der hemn terlik uzatır onun için yazın bizede mutlaka terlik giyin der ayklarımız terleyince iz olıyomuş yerlerde bende baksamda göremem o izleri ama o çok dikkatli titiz işte:1:küçükkende arkadaşlarım geleceği zzaman beni tembihlerdi sadece bi odada oynayın her yere girmeyin derdi bende sokmazdım arkadaşlarımı bi odada oynardık.sizde çocuğunuza tembih etseniz?o sokmasın her yere,koşturmasın evin içinde arkadaşlarını:26:

çocukların pis,pasaklı olmaları annlerinden kaynaklanıyor. bizim eski evimizdeyken bunlara şahit oldum. aman allahım olmasın öyle bir anne. karılar sokakta oturuyor çocuğu emekliyor yrlerde. çocuk mazgal mı deniliyor onlara demir hani içinden pis su geçen kötü koku gelen onun üzerinde emekliyor eller yerde tabi sonra ağızına sokuyor,dişini kaşıyor. iğrençlik bunlar ya. her çocuk temizlik eğitimi almalı. ve 7 yaşına gelmiş çocuk ya. hiç mi tiksinmez,iğrenmez. sizden peçete hiç mi isteyemez. çocuğu geçtim annesi burnunun aktığını görüp hiç mi cebine peçete,mendil koymaz ya. bence annelerinin de işine geliyor sizin ,resmen, bakıcılık yapmanız. bence titizlik hastası değilsiniz. ben olsam bende aynısını yaparım. çocuk afedersiniz ama pis pis sümüğünü yalıyor, sonra sizin de kullandığınız kaşıktan yemek yiyor. ben çamaşır suyunda yıkamayı bırakın atardım o kaşığı. her elime aldığımda o manzara gelir aklıma. gider en iyisi plastik kaşık,tabak verirdim
:82:

çocukların pis,pasaklı olmaları annlerinden kaynaklanıyor. bizim eski evimizdeyken bunlara şahit oldum. aman allahım olmasın öyle bir anne. karılar sokakta oturuyor çocuğu emekliyor yrlerde. çocuk mazgal mı deniliyor onlara demir hani içinden pis su geçen kötü koku gelen onun üzerinde emekliyor eller yerde tabi sonra ağızına sokuyor,dişini kaşıyor. iğrençlik bunlar ya. her çocuk temizlik eğitimi almalı. ve 7 yaşına gelmiş çocuk ya. hiç mi tiksinmez,iğrenmez. sizden peçete hiç mi isteyemez. çocuğu geçtim annesi burnunun aktığını görüp hiç mi cebine peçete,mendil koymaz ya. bence annelerinin de işine geliyor sizin ,resmen, bakıcılık yapmanız. bence titizlik hastası değilsiniz. ben olsam bende aynısını yaparım. çocuk afedersiniz ama pis pis sümüğünü yalıyor, sonra sizin de kullandığınız kaşıktan yemek yiyor. ben çamaşır suyunda yıkamayı bırakın atardım o kaşığı. her elime aldığımda o manzara gelir aklıma. gider en iyisi plastik kaşık,tabak verirdim
:82:

sağol canım ya ne güsel yazmışsın kendimi suçlu hissettim bi ara arkadaşlardan tepki alınca hastayım galiba demiştim ama sayende hasta olmadığımı anladım çok sağol ben doğru olanı yapmışım meğer.... bi çocuk için anne çok önemli allah herkese anne olmayı nasip etmemeli yani senin anlattığın ve benim çevremdeki gibi kadınların çocuk neyine kendilerine bakmaktan aciz anca yayılıp çene yapmayı televizyon izlemeyi biliyorlar böylesi kadınların çocuklarının günahı ne temizlikten bi haber yetişiyorlar okul çağındada sonrasındada dışlanıyorlar yazık yazık önce kadınları eğitmeli yapmayı bildiysen bakmayıda bileceksin dimi ama bedava bakıcıya kim hayır der tatlım işlerine geliyor ama tavrımı koyacağım artık oğlumlada konuşacağım dışarıda oynasın arada bi eve alabilirim diyeceğim

bu bahsettiğim kadın da niye çocuk yapmıyosunuz,çocuğunuz mu olmuyor diyorlar diye bi tane yaptık diyen bi kadın. nasıl bir annelik ki bu? titizlik hastalığı falan değil şekerim. temizlik bu. bence bu çocukların annelerine laf arasında birkaç iğneleme yapın. çocuklar anlamıyor bari anneleri dikkat etsin. 7 yaşına gelmiş bir çocuk sümüklü sümüklü etrafta dolaşıyor. ıyy ne iğrençlik. :113:

bu bahsettiğim kadın da niye çocuk yapmıyosunuz,çocuğunuz mu olmuyor diyorlar diye bi tane yaptık diyen bi kadın. nasıl bir annelik ki bu? titizlik hastalığı falan değil şekerim. temizlik bu. bence bu çocukların annelerine laf arasında birkaç iğneleme yapın. çocuklar anlamıyor bari anneleri dikkat etsin. 7 yaşına gelmiş bir çocuk sümüklü sümüklü etrafta dolaşıyor. ıyy ne iğrençlik. :113:

işte çocukları birilerinin soruları için yapıyorlar... bak yaptım oldu diye... yaptın madem baksana be kadın yazık o çocuğa.... canım çocukların annelerine iğneleme yapsamda anlayacak kapasitede insanlar değiller yada anlamamazlıktan gelirler o yapıya sahip insanlar sokakta gezmeyi seviyorlar ben çocuğa söyleyeceğim artık gerçi her gördüğümde peçete uzatıyorum ama burnunun aktığını bu yüzden cebinde mendil taşıması gerektiğini söyleyeceğim kırmadan

Son düzenleme:
en iyisi canım. hatta bir paket peçete ver.. cebinde bulunsun falan de. yine de çocuktur kırmamak gerekir. insaniyetle yaklaşman en iyisi olur :61: oğulunuza da bu durumdan rahatsız olduğunuzu, sadece bir odada oynamalarını istediğinizi kırmadan anlatın bence :80:

7 yaşında bir çocuk temizlik hastası olamaz oyuna dalıp unutuyor olabilir, oynayıp size gelmişler haliyle terli olacaklar bu kadar ayıplamamak gerek benim de kardeşimin arkadaşları gelirdi küçükken hep bizd eoynarlardı ama hiç aklıma gelmedi böyle bir şey belki de siz çok dikkat ettiğiniz için itici geliyor olabilir.. bu kadar kendinizi yıpratmayın oğlunuza söyleyin dışarda oynasınlar ya da her gün birine gitsinler işlerim var diyebilirsiniz ya da temizlik yapacağım filan..ama bu durum devam ederse siz bu çocuklara kin beslemeye başlarsınız

bana böyle bi konu acılması cok tuaf geldi bahsettiğiniz cocuk evet mideniz kaldırmayabilir ama bu bi sorun degildir.cocukların annesi ilgilenmiyorsa siz ilgilenin kendi oglunuza oglum yüzünü yıka hadi bakim cocuklar sizde diyip onlarınkinide yıkatın.ayrıca cocuk botla geziyorsa ayakkabısı olmayadabilir.
ve diğer arkadaslarında dediği gibi belirli günler ve belirli odada oynatın.
7 yasında olabilir evet burnunu silmiyodur ama genelde cocuklar böyledir
oyuna dalınca tuvaletini bile unuturlar..
daha ılımlı olun lütfen.

Kızlar bunları yazdım diye beni çocuk sevmeyen biri olarak görmeyin ama çok yoruldum artık.... oğlum 7 yaşında... oğlumun arkadaşları hergün bizdeler...birisi bu yaz sıcaklarında botlarla dolaşıyor biriside akan burnunu silmekten aciz diliyle yalıyor her görüşümde dayanamayıp peçete uzatıyorum çocuğa...eve geldiklerinde tozlu topraklı ve terli oluyorlar.... onlar gelince evin içinde yıkanmamış kuş gibi iğrenç bi koku dayanamıyorum ama oğlumun hatırına ses çıkarmıyorum titiz bi yapıya sahibim o terli ayaklarıyla kirli elleriyle heryeri dolaşıyorlar misafir odasına kadar giriyorlar ayakları terli... halılara o terli ayaklarıyla basıyorlar tuvalete giriyorlar karınları acıkıyor yemek yemek istiyorlar yemek yedikleri tabakları çatalları kaşıkları çamaşır suyuyla yıkıyorum onlar gittikten sonra bütün kapıları pencereleri açıp havalandırıyorum temizliğe başlıyorum ertesi gün gene geliyorlar gene temizlik yapıyorum ertesi gün tekrar geliyorlar onları gördükçe evi çamaşır suyuyla yıkamak istiyorum içim çekmiyor o ter kokusu sürekli burnumda yoruldum artık sürekli temizlik yapmaktan şimdi kızlar problemli olan benmiyim çocuk sevmeyen biri değilim ama temiz olmalarını istiyorum temiz gelsinler gıkım çıkmaz misafiri severim ama onları bu şekilde görünce evimi pis görüyorum içim çekmiyor temizlik yapmaktan kollarımda derman kalmadı:43::43:

yaz sicaklarinda botlarla dolasiyor demissiniz belki alacak maddi durumlari yok bu yuzden dolasiyor olabilir...burnunu silmekten aciz diyorsunuz daha kucuk onlar akli ermiyor olabilir sizde saten pecete uzatiyormussunuz iyi iste...disarda oynayan cocuk zaten isil isil gelmez eve toz toprakli olmalari normal...terli ayaklariyla demissiniz napsin cocuklar disardan gelmisler herkesin ayaklari terliyor o zaman siz evinize girenlere kapida galos ve eldiven verin takip oyle gecsinler iceri...yada ayaklarini ceplerine koyup oylemi gezsinler:1:yemek yedikleri catallari bicaklari niye camasir suyuna yatirdiginizida anlamiyorum sadece bu cocuklar gelincemi yapiyorsunuz yoksa her gelen misafirden sonramii ben onun icinde bi cozum soylim plastik catal kasik tabak bardak kullanin:44::44::44:

7 yaşında bir çocuk temizlik hastası olamaz oyuna dalıp unutuyor olabilir, oynayıp size gelmişler haliyle terli olacaklar bu kadar ayıplamamak gerek benim de kardeşimin arkadaşları gelirdi küçükken hep bizd eoynarlardı ama hiç aklıma gelmedi böyle bir şey belki de siz çok dikkat ettiğiniz için itici geliyor olabilir.. bu kadar kendinizi yıpratmayın oğlunuza söyleyin dışarda oynasınlar ya da her gün birine gitsinler işlerim var diyebilirsiniz ya da temizlik yapacağım filan..ama bu durum devam ederse siz bu çocuklara kin beslemeye başlarsınız

yok tatlım çocuk değil benmiyim temizlik hastası hatalımı davranıyorum demiştim ben yanlış anlamıssın ayıpladığımdan değil yoruldum artık temizlik yapmaktan ne yapmalıyım demiştim

yaz sicaklarinda botlarla dolasiyor demissiniz belki alacak maddi durumlari yok bu yuzden dolasiyor olabilir...burnunu silmekten aciz diyorsunuz daha kucuk onlar akli ermiyor olabilir sizde saten pecete uzatiyormussunuz iyi iste...disarda oynayan cocuk zaten isil isil gelmez eve toz toprakli olmalari normal...terli ayaklariyla demissiniz napsin cocuklar disardan gelmisler herkesin ayaklari terliyor o zaman siz evinize girenlere kapida galos ve eldiven verin takip oyle gecsinler iceri...yada ayaklarini ceplerine koyup oylemi gezsinler:1:yemek yedikleri catallari bicaklari niye camasir suyuna yatirdiginizida anlamiyorum sadece bu cocuklar gelincemi yapiyorsunuz yoksa her gelen misafirden sonramii ben onun icinde bi cozum soylim plastik catal kasik tabak bardak kullanin:44::44::44:

canım ben varlığıda yokluğuda bilen bir insanım... şu anda onların durumu benden daha iyi...annesi şöyle bi silkinse 10-15 milyar çıkarır... ben botlarla dolaşıyor diye küçük görmedim onu... ayak kokusunun yoğunluğunu vurguladım... bilmiyorum ayak kokusu akan burun ter kokusu bunlar beni rahatsız ediyor titiz bi yapıya sahibim...çocuğum dışarıda oynarken birinin evine girebilirmiyim diye sormaya geldiğinde üstünü başına değiştiriyorum elini yüzünü yıkıyorum güzel kokular sürüp gönderiyorum sokak kıyafeti ayrı ev kıyafeti ayrı...onlarda öyle gelebilir sokaktan gelirken annelerine söylüyorlar kadın oturduğu yerden iyi git deyip gönderiyor...her gelene yapmıyorum ama pis gelene yapıyorum evet iyi fikir galoş ve eldiven ve plastik tabak çatal bardak kullanmak hoşuma gitti sağolasın

canım ben varlığıda yokluğuda bilen bir insanım... şu anda onların durumu benden daha iyi...annesi şöyle bi silkinse 10-15 milyar çıkarır... ben botlarla dolaşıyor diye küçük görmedim onu... ayak kokusunun yoğunluğunu vurguladım... bilmiyorum ayak kokusu akan burun ter kokusu bunlar beni rahatsız ediyor titiz bi yapıya sahibim...çocuğum dışarıda oynarken birinin evine girebilirmiyim diye sormaya geldiğinde üstünü başına değiştiriyorum elini yüzünü yıkıyorum güzel kokular sürüp gönderiyorum sokak kıyafeti ayrı ev kıyafeti ayrı...onlarda öyle gelebilir sokaktan gelirken annelerine söylüyorlar kadın oturduğu yerden iyi git deyip gönderiyor...her gelene yapmıyorum ama pis gelene yapıyorum evet iyi fikir galoş ve eldiven ve plastik tabak çatal bardak kullanmak hoşuma gitti sağolasın

sizde sagolun oylesine soylemistim fikir olsun diye degil ama neyse:1::1:ben anlattiginiz kadarina yorum yaptim zengin yada fakir olduklarini bilmem ama yaz ortasinda botla geziyorsa durumu yoktur diye dusundum...tabiki mecbur degilsiniz o kokulari duymaya ama cocuk iste disardan geldiginde ister istemez olur o koku rahatsiz oluyorsaniz tatli dille cocuklara soyleyin temizlenip oyle gelin diye bende cok titizim ama yapcak bisey yok ya oglunuzla konusup disarda oynamalarini soyleyin yada cocuklara soyleyin temizliklerine onem versinler yada anneleriyle konusun temizlik imandan gelir derler sizde haklisiniz ama suc cocuklarda degil annelerinde siz oglunuzu ne guzel tertipli temiz yetistirmissiniz e o cocuklar annelerinden gormeyince uygulamiyoorlar demekki herkes bir olmuyor malesef hakkiinizda hayirlisi ALLAH KOLAYLIK VERSIN(AMIN)

Back
X