Oglumun bogazina şeker kaçtı

Bu kadar ameliyatinda bakiminda tedavisinde vs. Sorumluyumda en ufak bi olayda mi sorumsuz oluyorum kimseyi bir olayla degerlendiremezsiniz herkes veriyor şeker vb. Herkes mi sorumsuz oluyor uslubunuza dikkat edin hakaret edin diye acmadim konuyu ilk yorumu okur okumaz hastaneye kostum anneligimi sorgulamak size dusmez her konuda mi cikar moral bozmak isteyen biri ya Hu
Ha şöyle tabir daha doğru bebeğinize draje vermek sorumsuzcaydı
Aman dikkat

Ne kadar kibirlisiniz!
Hayır kibirli değilim
Küçük ayrıntılar ile büyük farkların olduğunu bilen biriyim
Küçük bir şekerle anlatmak istemezdim ama bir bebeğin öldüğünü duyan biriyim
Deterjanları el önüne koyupta bebeğinin tuzruhuyla elinin yakması sebep olan anneyi biliyorum
Kibirli tabiriniz beni üzdü benim sorumsuz diye suçladığım kişiyi üzdüğüm gibi

Gecmis olsun, yuvarlak sekilli yiyecekler cocuklar icin tehlikeli,ben de oglumda dikkat ediyorum mecburen,o da ille kendi yiyecek

Öncelikle bütün herkes ilk yardım eğitimi almalı. Çocuğun nefes borusuna bir şey kaçsa anında kızarır morardı çırpınır nefes alamaz ve siz de müdahale etmeye çalışırsınız. Çocuklara bu durumda müdahale etmek yetişkinlere etmek gibi değildir.
O yüzden muhakkak ilk yardım dersleri alın.
Bir daha da zararlı şeyler vermeyin zaten şeker pis bir şey.
Ayrıca ilk yardım eğitimlerim sayesinde kaç çocuğun boğazına takılan şeyleri kolaylıkla çıkardım. Aman elinizi ağzına koyup çıkartmaya çalışmayın sakın.

Şeker solunum yolunu tıkayabilirdi ama şükür tıkamamış. Kusmuş olması da iyi. Tehlike geçmiş bence. Çocuğun keyfi yerindeyse panik yapmayın. Geçmiş olsun.

Ayrıca hamileyken ilk yardım sertifikası almış biri olarak ciğere bonibon kaçma olayını anlayamadım o nasıl oluyor bilen biri anlatsın. Benim bildiğim herhangi bir obje solunum yolunu tıkarsa boğulma tehlikesi doğar. Çocuk öksürürken bu objeyi çıkarır, kusar veya yutabilirse (yabancı madde bonibon olduğu için yutmuş olması sorun değil zaten gıda maddesi) tehlike ortadan kalkar.

Ciğere bir su damlası bile kaçsa anlaşılır. Soluk borusu, hele de küçük bir çocuğun soluk borusu, bir bonibon şekerinin hissettirmeden kayıp gideceği bir şey feğil. Yetişkinlerinki bile o kadar olamaz. Yanlış yönlendirmiyorum yani. Soluk borusuna gidip gitmediği anında anlaşılır bir şeyin. Sonu çok kötü olur çünkü. Çocuğun rahatlaması ama birkaç saat sonra halbuki soluk borusuna kaçmış olduğunun ortaya çıkması gibi bir şey olamaz yani.
yok canim bilgin yanlis. her zaman ilk etapta sinyal vermiyo. cigere yapistiysa bi kac saate de bulgular olabiliyo. arastir istersen.

Back
X