oglumun çığlıkları

Yerim onu ben ya.
Cokta kucuk daha nasil korkuyodur o kabuslardan.
Canim bence sen hergun oku bu sureleri.
Kolay surelerdir bilmesende ogrenebilirsin.

Bunun yanlis oldugunu bildigim halde ise gec kaldigim zamanlarda ,sabah daha uyanmamisken ya da soyledigim halde gitmeme izin vermediginde oldu maalesef uyanikken bazen arkamdan el salladi bazen agladi ...

canım sebebin bu olma olasılığı çok yüksek
bize kızımın yuvasındaki çocuk psikoloğu anlatmıştı kesinlikle yapmayın diye
anneler öyle kaçınca
çocukta bir süre sonra "ya annem hep giderse" korkusu oluşuyormuş
annesi görüş alanından çıktığı an çocuk bu korkuyu yaşamaya başlıyormuş
gerekirse yarım saat önce kalkacaksınız, çocuğunuzun ağlamasına izin verecek onu avutacak gerekirse ağlamaya devam edecek ama öyle çıkacaksınız evden derdi
gidiyorum ama döneceğim i öğreteceksiniz derdi
şema hazırlayın derdi
eminim bu konuda google'da da yazılar vardır
onları da bulup okuyun isterseniz

bence siz oğlunuza bak buradayım, yanındayım demenin yanında
uykulu olmadığı, tam anlamıyla sizi dinlemeye konsantre olabileceği zamanlarda
"bundan sonra sana haber vermeden bir yere gitmeyeceğim"i aşılamaya çalışın bol bol konuşup, söyleyerek

1 senedir evdeyim diyorsunuz ya
işte şimdi alıştı size, korkuları iyice su üstüne çıktı bence

Evet bir konuda yazmistiniz yuvadaki uzmanin tavsiyelerini. ben de okumuş ve faydalanmistim buarada onun icin de teşekkür etmis olayim:)
Ins dediginiz gbidir bisenedir yaninda olmamin verdigi guvenle sozlerim tesirli olur insallah. ..

siz yokken çocuğa 'annen gitti gelemeycek, boşver anneni ne yapcaksın onu boşver artık bizimle kal sen ..' vs vs tarzı birşeyler söylenmiş olabilir mi?

evet canım sizinki farklı ve korkutucuymuş
nazara var ve ben çok korkarım nazardan
çocuklar bebekken karyolalarının başuçlarına nas - felak surelerinin Türkçe'lerini asmıştım ki her giren bir anlaya anlaya okusun diye :)

Öncelik tabiki pedagog ama oyun ve oyuncaklarıda kullanmanızı tavsiye ederim. Oyun oynayın onunla ve bu oyunda uykuya giden bir çocuk olsun, bakalım o çocuk uyurken neler oluyor ona oynatın bunu. Tabi ders verir gibi değil oyunda o aktif olsun ve o anlatıcı olsun. Tamamen oyun havasında geçsin. Ama imkan varsa ertelenmeden bir pedegoa başvuru yapın...Geçmiş olsun...

Bilmiyorum ama havhav gelir gbi seyler soyluyorlardi
siz yokken çocuğa 'annen gitti gelemeycek, boşver anneni ne yapcaksın onu boşver artık bizimle kal sen ..' vs vs tarzı birşeyler söylenmiş olabilir mi?

evet cnm yuku terörü diye bir şey var bu dönemde bebklikten çocukluğa geçiş döneminde oluyormuş. İsterseniz bir pedagoga götürün. Size tavsiyem kesinikle hocalara falan götürmeyin. Hocalara gittikten sonra çok daha kötü hale gelen çocuk örneklerii biliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…