Oğlumun çıplak ten takıntısı

cimcime eses

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
12.770
121
413
İstanbul
Merhabalar 4,5 ve 5,5 yaşlarında iki oğlum var.
Küçük oğlumun küçüklükten bu yana çıplak tene karşı ilgisi var.
Kol, göğüs neresi denk gelirse ora ile temas etmek istiyor.
Pipisiyle oynamayı çok seviyor ve geçenlerde 'anne pipime bişey oluyor' dedi ve baktık uzamış.
Ben çalışıyorum ve çocuklara annem bakıyor. Eylülde nasipse okula başlayacaklar.
Annem geçenlerde bir olaya şahit olmuş.
Benim afacanlar salona geçip pipilerini açmış oynuyorlarmış.
Küçük oğlumun hazmedememişken şimdi büyük oğlumun aynı şeyleri yapması moralimi çok bozdu
Normal karşılamak mı doğru olan yoksa uyarmak mı bilemedim.
Tv'den hep uzak tuttum, son yıllarda ise sadece güvendiğim kanallarda çizgi film izletiyorum.
Biz zaten tv karşısına oturup vakit geçirmeyiz dolayısıyla dizi ve filmlerden etkilenmeleri mümkün değil.
Mahrem bölgeleri iki çocuğuma da öğrettik, bununla alakalı kitaplar okudum.
Son yıllarda yaşanan taciz olaylarından çok etkilendim, çocuklarımın bunları yapmasına tahammül edemiyorum. Güvendiğim bir pedagog bulamadım. Sizce ne yapmalıyım?

4 yasindaki oglum 1 aydir yapiyor dediginiz hareketi. Pedegoga gittik , vucudunu ksfediyor, onun icin cok guzel ,degisik bir organ ve herkesegostermek istiyor dedi.
Bunun cinsellikle tam olarak ilgisi olmadigini soyledi. Yaptigi zaman elleme hayir cok yanlis vs gibi negatif kelimeler kullanmayin dedi. Dikkatini dagitin aa su oyuncaga bak, meyve ister misin vb tibi. 1 ay bu sekilde deniycez yine olmazsa oyun terapisine basliycak altta yatan baska sebep var mi bulmak icin.

Çocuklarınızın cinsiyet ayrımına varıyor olduğu yaşlar.
Tam zamanı vücutlarını keşfediyorlar.
Ama siz bu durum karşısında nasıl davranacağınızı öğrenmek için çocuk-ergen psikoloğuna danışmalısınız.

Güvendiğim birini bulamadım demişsiniz burada profesyonel olmayan bir çok kişiden fikir alıp aklınızı karıştırmakta güvenilir bir yol değil zaten.

Yahu o yaşlarda pipisiyle oynaması gerekiyoR. Kendi cinsel kimliğini, cinsiyetini keşfediyor. Pedagoga falan götürmeyin size soru sorduklarında cevap verin sadece. Bir çocuğun anlayabileceği şekilde ve yrgılamadan anlatın.

Kendini keşfetme dönemi. Bebekken de dokunmayı severlermiş 4-5 yaşlarında ise keşfederlermiş. İki kardeşin aynı cinsiyette olması senin için büyük şans. Birbirlerinde gördükleri için daha normal atlatırlar

Siz yine de pedagoga götürün. Güvendiğin vs. bırak. Yeter ki bir görüş, başlangıcı yap. Okula başladığında başka çocuklardan şikayet gelebilir.
Bakalım önerileri ne olacak.

Çocuklarınızın cinsiyet ayrımına varıyor olduğu yaşlar.
Tam zamanı vücutlarını keşfediyorlar.
Ama siz bu durum karşısında nasıl davranacağınızı öğrenmek için çocuk-ergen psikoloğuna danışmalısınız.

Güvendiğim birini bulamadım demişsiniz burada profesyonel olmayan bir çok kişiden fikir alıp aklınızı karıştırmakta güvenilir bir yol değil zaten.

Padagoglarda çok farklı bakışa sahip.
Anne gözüyle öneri almak istedim.

Bana kalırsa çok normal bunlar.
Benimde oğlumun (4 yaşında) çıplak tene ilgisi büyük.
Bir ara anne seninde pipin var mı diye sormuştu :)
çok gülmüştüm. Hayır pipi erkeklerde olur
Kızlar da olmaz dedim
Kızlar da ne olur peki çişinizi nasıl yapıyorsunuz demişti ahahah

Ben sorduğu her soruya cevap veriyorum bazen yumuşatarak
bazen ileriye öteleyerek (biraz daha büyüdüğün zaman bunları öğreneceksin gibi)

Pedagogluk bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Yaptigi zaman elleme hayir cok yanlis vs gibi negatif kelimeler kullanmayin dedi. Dikkatini dagitin aa su oyuncaga bak, meyve ister misin vb tibi. 1 ay bu sekilde deniycez yine olmazsa oyun terapisine basliycak altta yatan baska sebep var mi bulmak icin.

+1

Sorduĝu sorulara cvp vermeye çalışın...

Tabi ki pedegoga götürün...
Kendini tanıması ewet normal ama abisiyle birlikte bunu yapması karşılıklı normal değil...

Bana kalırsa çok normal bunlar.
Benimde oğlumun (4 yaşında) çıplak tene ilgisi büyük.
Bir ara anne seninde pipin var mı diye sormuştu :)
çok gülmüştüm. Hayır pipi erkeklerde olur
Kızlar da olmaz dedim
Kızlar da ne olur peki çişinizi nasıl yapıyorsunuz demişti ahahah

Ben sorduğu her soruya cevap veriyorum bazen yumuşatarak
bazen ileriye öteleyerek (biraz daha büyüdüğün zaman bunları öğreneceksin gibi)

Pedagogluk bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Aynı soruları 3,5 yaşındaki oğlum da soruyor:KK70::KK70:

İki kardeş yaşları çok yakın.
Birinde bir ilgi oluştuğunda, diğerinde de otomatikman bunun oluşması normal.
Çünkü birbirlerini etkilemeleri çok normal olacaktır.

Bir pedagog yardımı almanız şart.
Bir de bu dönemde ilgilenmiyor gibi davranın.
Misal pipisi ile oynadığında dikkatini dağıtacak şeyler yapın.
"Gel beraber filanca oyuncağına bakalım mı? " gibi, hiç konuya değinmeden dikkatini dağıtın.
Çünkü siz "pipini elleme, yaptığın doğru birşey değil, yaptığın hoş değil" vs. gibi yaklaştıkça o ona meyillenecektir. en doğrusu dikkatini dağıtmak.

Yazdıklarında hiçbir anormallik göremedim. Çocuğun gelişim evresine uygun hareket ediyor. Abisi de ondan görüp kendi pipisiyle ilgilenmeye başlamış olabilir.
Çocukla ilgili endişeleriniz nedeniyle değil de durumu nasıl ele alacağınız konusunda yardıma ihtiyacınız varsa bi uzmandan destek alın.

Yazdıklarında hiçbir anormallik göremedim. Çocuğun gelişim evresine uygun hareket ediyor. Abisi de ondan görüp kendi pipisiyle ilgilenmeye başlamış olabilir.
Çocukla ilgili endişeleriniz nedeniyle değil de durumu nasıl ele alacağınız konusunda yardıma ihtiyacınız varsa bi uzmandan destek alın.

İnş gerçekten normaldir.
Yakın zamanda uygun bir pedagog ile görüşmek istiyorum

Benim oglumda anne pipim neden boyle oluyor demisti bende pipin uyanmis oglum dedim. Bazen anne pipim uyandi diyor birazdan uyur merak etme diyorum sonra gidiyor. :KK70:
Pedagogluk bir durum yok gayet normal. Ters tepki vermeyin bir kac seneye kalmaz meraklari azalinca pipileriyle oynamalari da bitiyor.

Benim oglumda anne pipim neden boyle oluyor demisti bende pipin uyanmis oglum dedim. Bazen anne pipim uyandi diyor birazdan uyur merak etme diyorum sonra gidiyor. :KK70:
Pedagogluk bir durum yok gayet normal. Ters tepki vermeyin bir kac seneye kalmaz meraklari azalinca pipileriyle oynamalari da bitiyor.
Sesli güldüm

Back
X