oğlumun dağınıklığı çok büyük bir sorun mu??

ladymarmelat

Guru
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
496
178
323
İstanbul
Merhaba güzel arkadaşlarım.uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama bu benim açtığım ilk konum.gerçekten çok zorlandığım bi konu olduğu için tecrübeli anneler ve eğitimci arkadaşlardan yardım istiyorum.
Şimdi benim oğlum 1.5 yaşından beri kreşe gider hep özel kreşte devam etti.
dolayısıyla orada dağınıklık söz konumuz bile olmadı.
bu sene 1.sınıfa başladık ve okulumuzu öğretmenimizi seviyoruz maşallah.
Problemimiz şu ki; oğlumdan sürekli şikayet var.
hep dağınık olduğunu söylüyor öğretmeni;ilk gün hırkası kayboldu,şimdi kalemliği ve dosyası kayıp.
Bir şeyine sahip çıkma huyu yok.
Bunun dışında beslenme çantasını bile kendisi toplamak istemiyormuş hep öğretmeni topluyormuş.
Şimdilerde de bir pantolon mevzumuz var.
Beyimiz pantolonla rahat olmadığından eşofmanla okula gitmek istiyor öğretmeni de bunu desteklemiş nasıl mutlu olursa öyle gelsin çünkü pantolon huzursuz ediyor demiş.
Benim öğrenmek istediğim ;tek çocuğum var ya tecrübesizim sanıyorum;bir tek benim oğlumda mı bu problem var.Her çocuk biraz dağınık değil midir.
Evde odanı topla dediğimde toplar ama birazcık nazlanarak.oyuncaklarını başkalarına vermek istemiyorum dersem tehlikeyi anlar hemen tertemiz olur odası.
ben şimdi ne yapayım?
Not: konuştuk daha önce pek dinlemek istemiyor.sanki minik cezalar daha mı etkili olur

bilemedim
huy meselesi..
benim kızım evde dağınıktır okulda dikkatlidir
demek ki öğretmenine de nazı geçiyor kuzunun

ikaz edin sizde babası da

Benimde 5 yaşında kizim car aşırı dağınık koç burcu ve aşırı inatçı malum ben şöyle bir çözüm buldum anlaşma yaptim ben sadece odanı süpürecem silicem yatağını ve oyuncaklarını toplamak senin görevin diye ilk başta tabiki yapmadı bende yapmadım en son odası oyuncaktan basilmayacak hale gelince pes etti şimdi çok şükür topluyor anne süpür sil diyor pes etmeyin anlaşın konusun ceza çok etkili değil bi süre etki eder sonrası yok

Benim 8 yaşındaki oğlum da aynı. Malesef bu huy değişmiyor. Okulda o kadar çok eşya kaybetti ki. Hep arkasını birilerinin toplaması lazım. Bu öğretmeyle alakalı değil bence. Çünkü kardeşi daha küçük olmasına rağmen çok daha düzenli ve eşyalarına sahip çıkar nerde neyi var bilir. Herşeyini düzeltmeye çalışır. Yani ikisini de ben büyütüyorum ama o kadar farklılar ki. Senin ki yine odasını falan topluyormus yani biraz daha eğitime uygun gibi. Ama çok yıpratma kendini onu da öyle kabul et diyeceğim. Çünkü ben çoook uğraştım olmayınca olmuyor. Diyorum ki büyüyüp evlendiklerinde esleri diyecek anneleri nasıl yetiştirmiş diye. Ama yapı işte. Büyüdükçe biraz daha duzelirler diye ummaktan başka çare yok gibi.

Benim 8 yaşındaki oğlum da aynı. Malesef bu huy değişmiyor. Okulda o kadar çok eşya kaybetti ki. Hep arkasını birilerinin toplaması lazım. Bu öğretmeyle alakalı değil bence. Çünkü kardeşi daha küçük olmasına rağmen çok daha düzenli ve eşyalarına sahip çıkar nerde neyi var bilir. Herşeyini düzeltmeye çalışır. Yani ikisini de ben büyütüyorum ama o kadar farklılar ki. Senin ki yine odasını falan topluyormus yani biraz daha eğitime uygun gibi. Ama çok yıpratma kendini onu da öyle kabul et diyeceğim. Çünkü ben çoook uğraştım olmayınca olmuyor. Diyorum ki büyüyüp evlendiklerinde esleri diyecek anneleri nasıl yetiştirmiş diye. Ama yapı işte. Büyüdükçe biraz daha duzelirler diye ummaktan başka çare yok gibi.
Bende böyle kabul edeyim diyorumda olmuyor bu sefer öğretmen şikayet edince benim bütün enerjim tükeniyor.bugün şeytan diyoki mesela topla eşyalarını marmelat git otur evinde çalışma.bir insan anneliği beceremiyorum hissine kapılınca ne zor oluyormuş meğer

5 yaşında da daginiktim 15 yaşımda da 25 yaşımda da...
Hiçbir şekilde duzelecegimi düşünmüyorum...
Annem de çok çekti eskiden, sonra çareyi odanın kapısını kapatmakta buldu^^

Benimde 5 yaşında kizim car aşırı dağınık koç burcu ve aşırı inatçı malum ben şöyle bir çözüm buldum anlaşma yaptim ben sadece odanı süpürecem silicem yatağını ve oyuncaklarını toplamak senin görevin diye ilk başta tabiki yapmadı bende yapmadım en son odası oyuncaktan basilmayacak hale gelince pes etti şimdi çok şükür topluyor anne süpür sil diyor pes etmeyin anlaşın konusun ceza çok etkili değil bi süre etki eder sonrası yok
bunu denicem çok teşekkür ederim öneriniz için

5 yaşında da daginiktim 15 yaşımda da 25 yaşımda da...
Hiçbir şekilde duzelecegimi düşünmüyorum...
Annem de çok çekti eskiden, sonra çareyi odanın kapısını kapatmakta buldu^^
:D yapmayın ben kapıyı kapatayım hadi evde öyle halledelimde okuldan sürekli gelen şikayeti nasıl çözümleyebilicez peki

bilemedim
huy meselesi..
benim kızım evde dağınıktır okulda dikkatlidir
demek ki öğretmenine de nazı geçiyor kuzunun

ikaz edin sizde babası da
ahhh bunu o kadar çok denedik ve başarılı olamadık ki sayısını hatırlamıyorum.sen neden böylesin çocuğum dediğimde **bana zorla birşey yaptıramazsın sen öğrettin**diyor.biraz hazırcevap ve bizi bize karşı kullanıyor.

tabii olabilir.peki sizce şımarıklığı aşmak için ne yapmalıyım?

bence beslenme çantasını toplamasının onu görevi olduğunu öğretmeni ve siz ona aşılamalısınız.

dağınıklığın sebebi de dikkatsiz olması mı yoksa mala kıymet vermemesi mi? bunu öğrenmek lazım önce. yani nasıl olsa yenisi alınır diye savruk mu davranıyor yoksa dikkat edemiyor mu gerçekten.

Benimki evde asiri daginik ama okulda aksine cok duzenli, bi de malı cok kiymetlidir benimkinin o yuzden her turlu sahip cikar :KK45: ama evde toplu olmayi ogretebilen bana da teknigini anlatsin, evi bir gun toplamasam kendimizi kaybedecek duruma geliyoruz :işsiz:

Merhaba güzel arkadaşlarım.uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama bu benim açtığım ilk konum.gerçekten çok zorlandığım bi konu olduğu için tecrübeli anneler ve eğitimci arkadaşlardan yardım istiyorum.
Şimdi benim oğlum 1.5 yaşından beri kreşe gider hep özel kreşte devam etti.
dolayısıyla orada dağınıklık söz konumuz bile olmadı.
bu sene 1.sınıfa başladık ve okulumuzu öğretmenimizi seviyoruz maşallah.
Problemimiz şu ki; oğlumdan sürekli şikayet var.
hep dağınık olduğunu söylüyor öğretmeni;ilk gün hırkası kayboldu,şimdi kalemliği ve dosyası kayıp.
Bir şeyine sahip çıkma huyu yok.
Bunun dışında beslenme çantasını bile kendisi toplamak istemiyormuş hep öğretmeni topluyormuş.
Şimdilerde de bir pantolon mevzumuz var.
Beyimiz pantolonla rahat olmadığından eşofmanla okula gitmek istiyor öğretmeni de bunu desteklemiş nasıl mutlu olursa öyle gelsin çünkü pantolon huzursuz ediyor demiş.
Benim öğrenmek istediğim ;tek çocuğum var ya tecrübesizim sanıyorum;bir tek benim oğlumda mı bu problem var.Her çocuk biraz dağınık değil midir.
Evde odanı topla dediğimde toplar ama birazcık nazlanarak.oyuncaklarını başkalarına vermek istemiyorum dersem tehlikeyi anlar hemen tertemiz olur odası.
ben şimdi ne yapayım?
Not: konuştuk daha önce pek dinlemek istemiyor.sanki minik cezalar daha mı etkili olur
Bu yazıyı anneme okusam benimki 24 yaşında ama oda dağınık der. :KK45:
Eşofmanla rahat ediyorsa onunla gitmesinde bir sakınca yok.
Bence öğretmenine söyleyin beslenme çantasını o toplamasın.
Bir kere yapıldı mı aynısını hep ister.
Öğretmenle iş birliği yaparak bu durumu düzeltebilirsiniz.
Ödev hariç çocuğunuza sorumluluk yükleyin.
Örneğin iki hafta boyunca evden öğretmenine bir şey götürsün teslim etsin sonra onu eve geleceği zaman alsın.

Bu yazıyı anneme okusam benimki 24 yaşında ama oda dağınık der. :KK45:
Eşofmanla rahat ediyorsa onunla gitmesinde bir sakınca yok.
Bence öğretmenine söyleyin beslenme çantasını o toplamasın.
Bir kere yapıldı mı aynısını hep ister.
Öğretmenle iş birliği yaparak bu durumu düzeltebilirsiniz.
Ödev hariç çocuğunuza sorumluluk yükleyin.
Örneğin iki hafta boyunca evden öğretmenine bir şey götürsün teslim etsin sonra onu eve geleceği zaman alsın.
Ooo bu fikir çok güzel :) bu teklifi öğretmenimize sunacağım umarım uğraşmak istemiyorum tavrına girmez :)

Benimki evde asiri daginik ama okulda aksine cok duzenli, bi de malı cok kiymetlidir benimkinin o yuzden her turlu sahip cikar :KK45: ama evde toplu olmayi ogretebilen bana da teknigini anlatsin, evi bir gun toplamasam kendimizi kaybedecek duruma geliyoruz :işsiz:
Yaa iyimiş sizinki oğlum böyle olsa vallahi şikayet etmem çünkü dışarıdan şikayet almam :D

benim küçüklüğüm :KK48: karakter meselesi rahat çocuk , 1 buçuk yaşından beri kreşe gidiyor demişsiniz ,daha bu yaşta boşvermişlik oluşmuş çocukta ,bence ilgisizlikten ....

Back
X