oğlumun derdi benim derdim..

umutluyumumutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
138
70
28
42
25,5 aylık oğlum var. bense çalışıyorum. oğlum memeye çok düşkün. geceleri 5-6 kez uyanıyor ve her uyandığında emerek uyumak istiyor. bu sebeple yanımda yatıyor. zaten çalıştığım ve oğluma pek vakit ayıramadığım için ben de geceleri minnoş minnoş emzirdim oğlumu sarılarak.

4 gece önce sütten kesmeye karar verdim. bölük pörçük uyuyarak kalitesiz gün geçiriyorum ve oğlum da delik deşik uyuyor diye. göğsüme bant yapıştırdım. oğlum görünce meme kırılmış dedi ve bir daha emmek istemedi. ama huzursuz sürekli. ben emzireyim mi dediğimde '' emzirme meme kırıldı '' diyor. ilk gece biraz zor geçti ama alışmaya çalışıyor. nasılsa unuttu diye rahat davrandığım bir anda oğlum elini göğsüme sokup bandın olmadığını görünce meme kırılmadı, emcem deyince beni bir telaş sardı. o ağlarken hemen gidip bandı yerleştirdim. sustu filan..anladım ki oğlum hala unutmamış.

normalde memeye çok düşkün olduğundan dün akşam kendisine sarıldığımda göğsümle temas edince onu sevdi. canım benimmmm deyip mıncırdı göğsümü t- shirt ümün üstünden. çok seviyom, çok ösledim dedi. ya zaten duygusal olan ben bir de bu sahnelere şahit olunca iyice üzülüyorum. kıyamıyorum. evet şükür 2 sene emzirdim ama beni teselli eder misiniz? etraftaki herkes baskı yapıyor, yeter 2 yaşında bırak, askere kadar emzirecek misin filan diye..benim içim huzursuz. sanki oğlumun rızkını kesiyorum gibi hissediyorum. gerçi her çocuk zor bırakırmış bağımlı olunca 4 gün olmuşken ( göğüslerim hala süt dolu) başa sarılır mı?ama tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Emmenin yaşı yok bence hazır olmakla alakalı duygusal olarak bu kısmen bi ayrılık bebek içinde anne içinde bi nevi bağınız kesiliyo memeden keserek.
Keşke yaz aylarında değilde havalar daha serinken kezseydiniz bide 5 kere kalkıyorsa birden kesmek yerine 3 e indirip sonra 2 sonra 1 emzirme daha sonra kesseydiniz alışmış olurdu yavruş

bende 20 aylıkken bırakmıştım. tabiki bahsettiğiniz duygusal anlar yaşanıyor.zamanla alışacaktır. bence güzel bi süre emzirmişsiniz. doktorum ve sağlık ocağındaki hemşire bundan sonrası anneye zarar emzirmeyi bırakmalısın demişti bana.

"çok öslediim memmee" yaaa güldüm. "meme kırıldı" çok şeker çocuğunuz var maaşallah. benim bu konuda bi deneyimim yok ama çevreden gördüğüm kadarıyla bi anormallik yok. süt kesme dönemlerinde çocuk saatlerce ağlıyo falan anne disiplini bozmamak için oralı bile olmuyo. normal

25,5 aylık oğlum var. bense çalışıyorum. oğlum memeye çok düşkün. geceleri 5-6 kez uyanıyor ve her uyandığında emerek uyumak istiyor. bu sebeple yanımda yatıyor. zaten çalıştığım ve oğluma pek vakit ayıramadığım için ben de geceleri minnoş minnoş emzirdim oğlumu sarılarak.

4 gece önce sütten kesmeye karar verdim. bölük pörçük uyuyarak kalitesiz gün geçiriyorum ve oğlum da delik deşik uyuyor diye. göğsüme bant yapıştırdım. oğlum görünce meme kırılmış dedi ve bir daha emmek istemedi. ama huzursuz sürekli. ben emzireyim mi dediğimde '' emzirme meme kırıldı '' diyor. ilk gece biraz zor geçti ama alışmaya çalışıyor. nasılsa unuttu diye rahat davrandığım bir anda oğlum elini göğsüme sokup bandın olmadığını görünce meme kırılmadı, emcem deyince beni bir telaş sardı. o ağlarken hemen gidip bandı yerleştirdim. sustu filan..anladım ki oğlum hala unutmamış.

normalde memeye çok düşkün olduğundan dün akşam kendisine sarıldığımda göğsümle temas edince onu sevdi. canım benimmmm deyip mıncırdı göğsümü t- shirt ümün üstünden. çok seviyom, çok ösledim dedi. ya zaten duygusal olan ben bir de bu sahnelere şahit olunca iyice üzülüyorum. kıyamıyorum. evet şükür 2 sene emzirdim ama beni teselli eder misiniz? etraftaki herkes baskı yapıyor, yeter 2 yaşında bırak, askere kadar emzirecek misin filan diye..benim içim huzursuz. sanki oğlumun rızkını kesiyorum gibi hissediyorum. gerçi her çocuk zor bırakırmış bağımlı olunca 4 gün olmuşken ( göğüslerim hala süt dolu) başa sarılır mı?ama tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Nasıl olsa olacaktı bu.
Mantıklı bir şekilde bırakması için kendi isteğiyle ne kadar bekleyecektin ki?
Gülümse geç bunlara hatta konuş. Artık büyüdüğünü o yüzden emmesinin gereksiz olduğunu anlat ki onu mahrum ettiğini düşünmesin.

benim size tavsiyem azalta azalta bırakmanız olacaktı fakat siz birden kesmişsiniz :(
bu saatten sonra geri dönüş iyi olmaz, kararınızın arkasında durun
ben kızım 28 aylıkken nisan ayında bıraktım, 4 aylık bir süreye yaymıştım zaten gece emzirmelerini keseli neredeyse bir yıl olmuştu. en son erteleye erteleye iki günde bir 5 dakikaya indirmiştim sonra bir gün memeler gitmiş, uyumuş filan dedim yaklaşık bir hafta günde bir iki kere sordu sonra unuttu gitti.
amaaa geçen sabah atletimin içinden malum arkadaşlara ulaştı aylardır ilk kez görüyordu emmeye yeltendi gülerek engelleyip "aa olmaaz" dedim. o da gülüp "memeler uyumuş" dedi bıraktı
yani şu halde bile unutmadıysa sizin çocuğunuzun da unutmaması çok normal sürecek o bir müddet...
vicdan yapıp geri verirseniz kötülük etmiş olursunuz
başta kabullenmiş zaten süreci uzatmayın.

her çocuk farklıdır ve her annenin çocuğu ile yaşadığı bu süreçler de farklıdır. demek ki siz birden bırakmanın çocuğunuza daha uygun olduğunu farketmişsiniz ve o da kırıldı diyerek konuyu kapatmış zaten. benim kızım 7 ay oldu hala dokununca filan "uyyy canım benim" diyor aynen böyle söylüyor. normal bu tepkileri doğduklarından beri alışkanlıkları buydu ve bir anda çıkıyor hayatlarından. maşallah siz bir şey demeden kendisi kabullenmiş zaten. sakın geri dönmeyin çocuğun düzenini bozarsınız ve zaten güzel emzirmişsiniz boş yere üzmeyin kendinizi.

Ay yazık ya :KK53: büyükmüş te ama demek şu meme özlemi dinmiyor
Benim kızım 8 aylık, siz 25,5 aylık yazınca ooo dedim yolumuz o kadar uzun mu ?
Pek bilgim yok iyi midir kötü müdür ama az da olsa emzirin anne sütü antibiyotik görevi olur, sürekli sizle de yatmasın bence
Emzirin kendi yatağına koyun gece, ben şu an bile öyle yapıyorum

canım ya kıyamam ..
ben iki oğlumuda 2,5 yaşında kadar emzirdim..küçüğü emzirirken büyük 6 yaşındayken bir gün anne nolurr bir kere emiyim dedi..olmaz oğlum sen büyüdün artık hem ayıp dedim..kimseye söylemeyiz o zaman dedi.. olmaz falan derken o zaman tişörtünün üstünden emeyim nolur dedi...
yani bu sıpaları milletin dediği gibi askere gidene kadar da emzirsek hayır demezler.. siz ideal olan zamanda bıraktırmışsınız zaten o yüzden kendinizi boşuna üzmeyin.. bir süre sonra alışacaktır..

benim size tavsiyem azalta azalta bırakmanız olacaktı fakat siz birden kesmişsiniz :KK43:
bu saatten sonra geri dönüş iyi olmaz, kararınızın arkasında durun
ben kızım 28 aylıkken nisan ayında bıraktım, 4 aylık bir süreye yaymıştım zaten gece emzirmelerini keseli neredeyse bir yıl olmuştu. en son erteleye erteleye iki günde bir 5 dakikaya indirmiştim sonra bir gün memeler gitmiş, uyumuş filan dedim yaklaşık bir hafta günde bir iki kere sordu sonra unuttu gitti.
amaaa geçen sabah atletimin içinden malum arkadaşlara ulaştı aylardır ilk kez görüyordu emmeye yeltendi gülerek engelleyip "aa olmaaz" dedim. o da gülüp "memeler uyumuş" dedi bıraktı
yani şu halde bile unutmadıysa sizin çocuğunuzun da unutmaması çok normal sürecek o bir müddet...
vicdan yapıp geri verirseniz kötülük etmiş olursunuz
başta kabullenmiş zaten süreci uzatmayın.

yok aslında birden kesmedim. yani gündüz emmeyi 15 aylıkken bıraktık. 20 aylığa kadar gündüzleri işyerinde sağdığımı biberonla içti ve akşam ve gece emdi. 20 den sonra gündüz sağmadım. akşam ve gece emdi. en son akşam iş dönüşü emmeleri kestim. ama gece emmelerinde emmeden uyumuyordu. ben psikologların önerisi üzerine kademeli kesme yöntemini kullandığımı düşünüyordum. bir de tiksindirmemek için bazı doktorların tavsiyesi olan bant yapıştırmayı tercih ettim. .sanırım oğlumun hazır ama benim duygusal anlamda hazır olmam gerek bırakmaya. :)

ben de önce gece kesmenin daha iyi olacağını biliyordum, demek görüş farkı olabiliyor.
çocuğunuz ve sizin için en iyi olanı siz bilirsiniz :KK51:

ben sadece bazı şeyleri yapınca geri dönüşün süreci daha da karmaşıklaştırdığını düşünüyorum.
mesela biz bir haftadır tuvalet alışkanlığı macerası yaşıyoruz. dün akşam kakalı elini ağzına sokunca çıldıracaktım anlatamam
bu sabah babaannesine götürdüğümde ciddi ciddi beze geri dönmeyi düşünüyordum
ama kendi kendine lazımlığa çiş yaptığını söyledi, ben de bir hatadan döndüm.
bu örnekte olduğu gibi bir karar verip adım atınca geri dönüş hem süreci baltalıyor hem de çocukta soru işareti yaratıyor, çocuk anne babanın davranışını tutarsız bulabiliyor.

bizim süt işi çok yumuşak bir geçişle sonlanmış olsa da ben de acayip duygusallaşmıştım, eşime çatıyordum beni anlamadığını söylüyordum. inanın kızım benden az üzülmüştür :KK48:

ben de önce gece kesmenin daha iyi olacağını biliyordum, demek görüş farkı olabiliyor.
çocuğunuz ve sizin için en iyi olanı siz bilirsiniz :KK51:

ben sadece bazı şeyleri yapınca geri dönüşün süreci daha da karmaşıklaştırdığını düşünüyorum.
mesela biz bir haftadır tuvalet alışkanlığı macerası yaşıyoruz. dün akşam kakalı elini ağzına sokunca çıldıracaktım anlatamam
bu sabah babaannesine götürdüğümde ciddi ciddi beze geri dönmeyi düşünüyordum
ama kendi kendine lazımlığa çiş yaptığını söyledi, ben de bir hatadan döndüm.
bu örnekte olduğu gibi bir karar verip adım atınca geri dönüş hem süreci baltalıyor hem de çocukta soru işareti yaratıyor, çocuk anne babanın davranışını tutarsız bulabiliyor.

bizim süt işi çok yumuşak bir geçişle sonlanmış olsa da ben de acayip duygusallaşmıştım, eşime çatıyordum beni anlamadığını söylüyordum. inanın kızım benden az üzülmüştür :KK48:

ben bazı uzmanlardan böyle okudum. gerçi tersini yapamazdım. çünkü gündüz zaten işyerindeydim ve sabah 7 den akşam 8 e kadar evde yoktum.:) yok tekrar başa dönmem belki ama bu ruhsal durumumdan biraz zor sıyrılacağım gibi görünüyor.

Bende 2 yasina kadar emzirdim kizimi sonra salca surerek kestim kizim alismasi 1 hafta surdu benimse aylarca..o kadar etkilendimki birde yemek yemeye alissin 2 yasina geldi sute guveniyo dedim ama anladimki yemeyen yemiyor ac ac gezdigiyle kaldi anneler cocuktan zor alisiyor goguslerim doldu 2 hafta sanci cektim surekli buz kalibi koydum sut geri cekilsin diye sana tavsiyem sakon bi kere kesince geri adim atma o zaman cok zor olur giveni sarsilmasin bi sure o banti kullan alisir cocuklar bizden daha guclu duygusal olarak..

ben bazı uzmanlardan böyle okudum. gerçi tersini yapamazdım. çünkü gündüz zaten işyerindeydim ve sabah 7 den akşam 8 e kadar evde yoktum.:) yok tekrar başa dönmem belki ama bu ruhsal durumumdan biraz zor sıyrılacağım gibi görünüyor.

hiç kolay değil tabi ki...
bir de gündüz ayrıyken emzirme saatleri anne çocuk yakınlaşmasını daha da pekiştiriyor :KK68:
alışılıyor zamanla kolaylıklar diliyorum :KK25:

Memeye düşkün çocuk öle oluyo çanim sakin başa sarma ama benim kızda yirmi ay emdi kestim bende aynı şeyleri yaşadım çok normal hatta uç b cuk yasında hala iyyy diye sıkar mememi merak etme duzelecek

Of icim parcalandi simdi. Benim bebegim cok az emdi :( Keske ben de sizin kadar emzirebilseydim aramizda daha guclu bir bag olurdu :(

Back
X