- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi umutluyumumutlu
merhaba:) ben 1,5 sene kadar emzirdim ,uyku falan bilmedim zaten yıllarca kolik de vardı..emzirmeyi bitirince ben çok multu olmuştum ne yalan söyliyim..en fazla 45 dk kesintisiz uyurdu çünkü oğlum..1 saat bile değil:) emzirme işi bitince gece uyanma sıklığı da düştü ..ben 1 yaşında ayırdım odasını ve bunca uykusuzluğa rağmen ,sonrasında ayırması zor olur diyerek yatağıma almadım hiç..umarım szi kolay ayırırsınız odasını..ben aslında 7-8 aydan sonra odayı bile ayırmak isteyenlerdendim. ama bu kararı okuduyklarıma değil, yaşadıklarıma göre verdim/ vermek zorunda kaldım. oğlum emmeye çok zor alıştı. ilk 2 ayımız karşılıklı ağlaşarak geçti. ememiyordu.çok uğraştık. sonra alıştı ama bu sefer de gecede 8-10 kere kalkar oldu. her seferinde emzirim yatağına yatırıyordum ama koyar koymaz uyanıyordu. bölük pörçük uyku ile toplasanız 2 saat bile uyuyamıyordum. e bu da benim gün içi enerjimi düşürdüğü gibi gergin olmama neden oluyordu. eşimle de bazı sıkıntılar yaşadığımdan bir de bunun olması beni çok yordu. 7-8 aylıkken yatarak emzirmeye başladım. baktım ki böyleyken emerek te olsa uyuyor ve ben de uyuyabiliyorum. o vakit en azından uyuyabilmek adına bu yolu seçmek zorunda kaldım. sonra 15 aylıkken işe başladım ve özel nedenlerle/geçici olarak ben ve oğlum annemde kalmaya başladık ( eski konumu okuyanlar bilir) ve şimdiye kadar bu şekilde uyuduk. bu benim tek çaremdi. sonra adem güneşin görüşlerini de okuyunca içim biraz daha rahatladı doğrusu. 2 yaşına kadar çocuğunuzla uyuyun diyordu. belki işime de geldi. bundan sonra inşallah deliksiz ve daha kaliteli bir uyku uyumak istiyorum çünkü 2 senedir inanın 4-5 saatten fazla uyumadığım gibi tam gün çalışmak ta beni çok yoruyor.
evde eşinizle nasılsınız? umarım daha iyisinizdir..