Davranış Bozuklukları oğlumun gece gördüğü rüyalar birşeylerin belirtisi olabilir mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi eczz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

eczz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
6
0
86
Karaman
oğlum 2,5 yaşında ve babanesi bakıyor. bazen 4 yaşındaki kuzeninin yanına götürmek zorunda kalıyorum ve o kadar iyi anlaşıyorlar ki görseniz şaşırırsınız. birbirlerini çok seviyorlar. oyuncakları çok güzel paylaşıyorlar. birbirlerini 1 hafta görmeseler özlüyorlar. birlikte gidersek problem yok. ama ben işteyken sabah bırakıp akşam aldığımda gece rüyasında ablasıyla kavga ediyor, onu ver, abla yapma gibi bağırıyor. normalde çok korkunç rüyalar görmez. bu hafta pazartesiden bu yana hergün birlikteydiler ve hergün gece istisnasız rüyasında ablasını görüp uykusunda bağırarak kızıyor. açıkçası beni korkutuyor. yapabileceğim bir şey varmıdır acaba?

oyunlara fazlasıyla kapılmış ve uykudayken hala oyunda gibi hissediyor kendini..bu yaşlardan başlayıp okul çagına kadar devam edecektir.hiperaktif gibi gördüm oğlunuzu. normal böle şeyler.kafanıza takmayın bence..

Benim kızımda aynı yaşta, babaannesi bakıyor
Salı akşamı çok ağladı sabaha kadar hep sıçrayarak bağırarak uyandı ben pek üstüne düşmedim açıkçası, ama sen şimdi yazınca endişelendim
Bişey belirtisi olur mu acababilmiyorumkismile

endişhelenmemeliyim galiba :) bu arada esmer 226 "hiperaktif gibi gördüm oğlunuzu" demişsinz, nasıl gördünüz bunu ?

endişhelenmemeliyim galiba :) bu arada esmer 226 "hiperaktif gibi gördüm oğlunuzu" demişsinz, nasıl gördünüz bunu ?

siz onu bırakıp işe gittiginizde neler yaptıgını nasıl oyun oynadıgını göremiyorsunuz dogal olarak.. uykusunda kavga ediyor gibi olmasından gerçekte baya çekişmeli hararetli oynadıgını anlayabiliyorum..sürekli kuzenine gitme istegi de o ortamdan haz almasıdır yani hareketli bi çocuk maşşallahh..

Son düzenleme:
siz onu bırakıp işe gittiginizde neler yaptıgını nasıl oyun oynadıgını göremiyorsunuz dogal olarak.. uykusunda kavga ediyor gibi olmasından gerçekte baya çekişmeli hararetli oynadıgını anlayabiliyorum..sürekli kuzenine gitme istegi de o ortamdan haz almasıdır yani hareketli bi çocuk maşşallahh..

hareketli olması başka hiperaktif olması başka,bu kadar kolay hiperaktivite teşhisi konulamaz.

hiperaktif çocuklar hem hareketli olurmuş, hem de çevreyle iletişimi olmazmış,doktorumuz demişti.

benm bildigim hiperaktif çocuklar var çevresiylede iletişim baya hareketli..siz buna takılmayın .. gece gördüğü rüyalar normal ben asıl bu konunun üstünde durdum daha çok.

Son düzenleme:
walla ben olsam acaba kuzeni benim oğluşumu üzüyomu diye kuruntu yapardım ne yalan söyliyim.yani diyorsunuz ki birlikte gittiğimiz günün gecesi öyle hararetli -çekişmeli rüyalar görmüyor.belki siz varken ablası iyi davranıyordur.siz yokken de pekala biraz küçüğünü eziyor olabilir?
sonuçta rüyalarda bilinçaltı yaşanmışlıklar devreye giriyor.bu yaşlarda çocuklar arasında özellikle oyunlarda böyle çekişmeler (yaşanıyorsa tabi-burdan hemen emin konuşamam) olağan.üstelik çocuğun gelişimi için de iyi bence.eğer kuzenine giderken mutluysa sorun yok bence.ilerde hakkını aramayı bilen birisi olacak demek ki, gündüz ablanın yaptıklarını içine sindiremiyor beyefendi :)

oğlum 2,5 yaşında ve babanesi bakıyor. bazen 4 yaşındaki kuzeninin yanına götürmek zorunda kalıyorum ve o kadar iyi anlaşıyorlar ki görseniz şaşırırsınız. birbirlerini çok seviyorlar. oyuncakları çok güzel paylaşıyorlar. birbirlerini 1 hafta görmeseler özlüyorlar. birlikte gidersek problem yok. ama ben işteyken sabah bırakıp akşam aldığımda gece rüyasında ablasıyla kavga ediyor, onu ver, abla yapma gibi bağırıyor. normalde çok korkunç rüyalar görmez. bu hafta pazartesiden bu yana hergün birlikteydiler ve hergün gece istisnasız rüyasında ablasını görüp uykusunda bağırarak kızıyor. açıkçası beni korkutuyor. yapabileceğim bir şey varmıdır acaba?

arkadşım üzülme, daha neler göreceksiniz diyenler okadar haklılarki benimde 6 yaşının içinde bir oğlum var bugüne kadar çok evreler geçirdik bu gibi durumları takma uzarsa tabiiki çare ara bence ama bitecek benim oğlumda kısa bir süre önce arkadaşının onu korkutması yüzünden okula gidemedi ve bana eskisinden daha çok baglandı günlerce aglayarak bagırarak uyandı gece saatlerce süren aglamarı oldu ama çok şükür şuan iyi tam anlamıyla geçmedi ama aşılıyo bu sorunlar örnek olsun diye anlattım sor oğlına anlattır neler görüyo neler söylüyo dinle konuş ben öyle yaptım allah kolaylık vversin geçecek allah daha kötüsünden saklasın arkadaşım oğlumun arkadaşı 8 yaşında ona anneni seni öldürcem kuşlarını öldürcem demiş diye aylarca yaşadım dedigim gibi olmayacagını yanında olacagımı onunda çocuk oldugunu ve korkutup şaka yapmak istedigini falan anlattım anladıki heralde şuan ii sende konuştur derim ben sana :71:

benim oğlum da 2,5 yaşında sabahtan öğlene kadar kreşe gidiyor.

kreşte bir çocuk var 2 kez oğlumu şiddetli şekilde ısırdı ve başka çocukları da ısırmış.

oğlum kaç gece yatana kadar ve uyku halindeyken de ağlamaklı bir ifadeyle

korkarak yanağını gösterip ısırdı ısısrdı diye söylenip durdu uykusuna dahi dalamadı çocuk.

Bende şikayetçi oldum ve benim gibi diğer velilerde ..

Oğlunuz sıcak kanlı - oynamayı seven bir çocuk olmalı .. bu yüzden kuzenine gitme isteği duyuyor.

Ama bence kuzeni oğlunuza karşı pek iyi davranmıyor o yüzden bu kadar çok sayıklıyor çocuk.

Yoksa oğlum normalde güzel bir gün geçirdiğinde uykusuna dalana kadar tebessüm eder hatta

uyku halindeyken bile gülümser..

Artı hiperaktif çocuk ; hareketli fakat etrafıyla iletişim halinde olan bir çocuk değildir !

Siz bence bu durumun üstünde durun gözlemleyin.. sonuçta çocuğun psikolojisi söz konusu.

bence koruyucu kalkanlarınızı annelik içgüdüsüyle hiç açmayın bütün bunlara yaşayarak öğrenmesi çocukları gerçek hayata hazırlıyo daha neler görecekleer allah ssağlıklı uzun ömürler nasip etsin cümlemizin yavrusuna

Back
X