• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun giysilerini pis veren arkadaş..

Abartmışsınız sanki.giyilen şey eskiyecek doğal olarak bunu bilip vermişsiniz.yıkayıp ütüleyip getirmesi gerekirdi ama sonuçta kıyafetin eskimesi normal.2.çocuğa başka kıyafet alırsınız zaten eskimiş 3.eli ne yapsın bebeğiniz.parasını geri istemeyin bu kişiyle görüşmeyin mesafe koyun.size saygısı olsa daha özenli davranırdı.

Ben anlamadım ya siz giydirmiş kaldırmışsınız sonra arkadaşınız istemiş oda kullanıp geri getirip siz tekrar mı yeni olacak çocuga giydircektınız.eger öyleyse hiç vermiyecektiniz öyle dönüşümlü temiz kalması zaten zor.ya da vermişsiniz geri beklemesydiniz keşke kıyafet sonuçta aman nolcak bu kadar üzülmeye.diğer yandan arkadaşınızla konuşmak istemiyosanız cvp vermeyin zaten bir iki sonra kesilir irtibat

Parasını istemek filan hiç hoş değil.cizginizi bozmayin derim.arkadasiniza kıyafetleri hayır diyemeyip arkasından aglamaniz çok çocukça degilmi.size tavsiyem arkasından aglayacağiniz evetlere hayır demeyi öğrenin.yoksa hayatınız boyunca bu anlık evet ler yüzünden çok aglarsiniz.büyüyün artık.

Ben kimseye vermiyorum giyebildigi kafatini giyip kalanin en guzelini sakliyorum diger yakasi kaymis kiri cikmamislarla kapi pencere silip atiyorum...cunki iyi bi maasim var diye etrafimda acayip giydirdigimi sanip isteyen oldu verdim aaa bunlar mi dedi ...kucumsefi...aliverdim poseti onunden cektim...vermedim ....bana da veren oldu...soyleki devit damlalarinin lekeleri cikmiyordu vs..kardesimin cocugunun yegenimin kiyafetletini giydirdim...en guzel en markalari gezmede giyerken evde lekeli olsa da olur kusuyo vs...bebek bu ...

Demem o ki hic vermeuecektiniz en bastan...sonradan para ne alaka...

Merhabalar.oglum 17 aylik.kucuk gelen cok seyi saklıyorum hepsi tertemiz utulu ve marka.arkadasim bana geldi oturmaya kiz cocuguna hamileydi o zaman..senin kucuk gelenlere bakiyim dedi.bende erkek cocugu giysisi diye gosteriyorum saf gibi almaz diye..mavi lacivert ne varsa ayirdi ben bunlari aliyim kullaniyim getiririm sana dedi.bi cocuk kiyafetiyle kac tane buyur yazik bidaha almiyim dedi.1 kutu kiyafeti aldi..bende kimseye hayir diyemeyen biriyim yapim bu.kiz aldi gitti ben oturdum agladim.nasil verdim diye.neyse icimi rahat tutmaya calistim.emanet ne kadar kotu yapabilirki diyodum basima geldi..kiz bi posta getirdi utusuz agzi yuzu kaymis bi torbaya sıkıştırmış bi cogu pembe olmus.cok uzuldum cok...bi cogunu verdim baskalarina.birazini daha getirdi bazilarinin rengi gitmis hatta tiftiklenmis.arkadasima dayanamayip mesaj attim.ben sana bu sekil mi verdin utulu katliydi.1 tane lekesi yoktu hemde eksik eksik getiriyosun dedim.bana dedigi su posette olmus olabilir dedi..(beni safliyo)Sacmalama posette nasil olcak dedim.. özur dilemeye basladi yok hakkini helal et digerlerini kullanmadan getrcem felan demeye basladi.ama benim icin maneviyati çoktu.simdi giyilcek halde degiller..bi ara parasini karsiliyim dedi konuyu detistirdi hemen asiri cimri..(issizlik maasi aliyo ve kendi islerini yapiyolar maddi durumlari benden coook iyi.kendine alir cocuga milletten ister giydirir..) simdi yazip duruyo hic bisey olmamis gibi ozledim seni vs.ben simdi bu arkadasimdan bu giysilerin parasini almak istiyorum.maneviyati gectimm2. cocugum olcak ona bisey kalmadi ona bisey alirim.bunu nasil dile getirmeliyim..
Arkadaşına gelsin. :kusmuk:
Görüşme onunla, ne kadar seviyesiz insanmış. :KK43:

Iyide kadin giydirmek.icin almis zaten eskimesi nor.al degilmi ben bu kismi anlamadim ? Zamaninda vermeseydiniz almasinin sebebi cocuguna giydirmekti zaten

İnsanlar çok rahat maalesef, iyi niyeti kullanıyorlar.
Sonra da "bu kadar iyi niyetli olmasaydın" diyorlar ve sen suçlu çıkıyorsun. Ne kadar ters her şey.
Maneviyat meselesini de anlıyorum da başka bir çocuk kullandıktan sonra maneviyatı kalıyor mu diyeceğim ama sonuç yine hayır diyememenize bağlanacak sanırım. Bende de bu konuda zorlanmalar oluyor maalesef, bir de bazı insanlar "hayır" lafını duyunca hemen sinir oluyor karşısındakine kendileri rahatça isteyebilirken. Ama düşünüyorum ben olsam ikinci çocuğum olursa diye saklıyorum hem manevi değeri de var diyebilirdim gibi geliyor.
Parasını istemek aslında hoş değil ama bilmiyorum, insanlar bu kadar yüzsüzken belki de biraz yüzsüz olmak lazım, bazıları kendileri gibi davranılmasından anlıyorlar anca ama sonradan kendinizi kötü hisseder misiniz bunu da düşünün, karşınızdakine de bağlı ve ikinci çocuğunuzu bekliyorsanız bunu belirttiyseniz, pahalı kıyafetlerse olabilir belki.

:KK9::KK9:
Ben kimseye vermiyorum giyebildigi kafatini giyip kalanin en guzelini sakliyorum diger yakasi kaymis kiri cikmamislarla kapi pencere silip atiyorum...cunki iyi bi maasim var diye etrafimda acayip giydirdigimi sanip isteyen oldu verdim aaa bunlar mi dedi ...kucumsefi...aliverdim poseti onunden cektim...vermedim ....bana da veren oldu...soyleki devit damlalarinin lekeleri cikmiyordu vs..kardesimin cocugunun yegenimin kiyafetletini giydirdim...en guzel en markalari gezmede giyerken evde lekeli olsa da olur kusuyo vs...bebek bu ...

Demem o ki hic vermeuecektiniz en bastan...sonradan para ne alaka...

Küçümseyen insanın elinden poşeti almış olmanıza bayıldım ya efsane hareket olmuş

zaten siz giydirmişsiniz bir de arkadaşınız giydirecek. Kaç el değiştirecek bu kıyafetler ..tabi ki eskir. Bence tüm kıyafetleri markalı alacak maddi gücünüz varsa 2 .çocuğunuza da yenileri alabilirsiniz. Ne gerek aynı kıyafetleri giydirip durmaya tertemiz yenileri giydirirsiniz. .. zaten birine kıyafet verdiysem ki çok verdim hiç geriye getirmesini beklemedim.

ben kiyafetlero vermedim 2. cocuk dusunuyorum diye. 2. oldu birincinin kiyafetleri oyle lekelenmis ki bazada durdugu yerde anlatamam. ben boyle mi birakmisim diye kendime hayret ettim. ama bekledikce lekeleri ortaya cikmis ondan olmus. camasir suyuyla vs leke cikarttik ama pek giyilecek birseyi olmadi. zayen yaz kis farki vardi yine baya 2. ye de aldim. buyugunkileri hicbisi bulamadigimda giydirdim.

buyugum kucukken durumum kotuydu baya. 2. el kullanmayi sevmem ama 2-3 ay buyuk yegenimin kiyafetlerini versinler diye ic gecirmedim diyemem. ben ic geçirdim onlar teklif etmedi. asla agzimla da söylemem. onlarin 2. nin cinsiyeti farkli oldu hicbirini kullanmadi baskasina vermis sonradan.

iste iki farkli nedenle de pek kullanilmiyor zaten. ama onu bahane ederek surekli kiyafet istemesinin önüne geçebilirsiniz. vermrk istemiyorsaniz vermeyin. 2. ye sakliyorum dersiniz.

Ben de oğlumun kıyafetlerini hep dağıttım arkadaşlar bana verdi ben onlara verdim hiç istemedikte geri, doğru demiş çocuk bu yediği helal giydiği haram, eldiven ayakkabı saklayan duydum da tüm kıyafetleri ,hem de markaymış onu da sıkıştırıyım araya, saklayan ilk kez duyuyorum

Bu kıyafet meselesinden önce de kişiyi zerre sevmiyomussun belli ki ne diye evine alıp bir de kıyafet verdin

Merhabalar.oglum 17 aylik.kucuk gelen cok seyi saklıyorum hepsi tertemiz utulu ve marka.arkadasim bana geldi oturmaya kiz cocuguna hamileydi o zaman..senin kucuk gelenlere bakiyim dedi.bende erkek cocugu giysisi diye gosteriyorum saf gibi almaz diye..mavi lacivert ne varsa ayirdi ben bunlari aliyim kullaniyim getiririm sana dedi.bi cocuk kiyafetiyle kac tane buyur yazik bidaha almiyim dedi.1 kutu kiyafeti aldi..bende kimseye hayir diyemeyen biriyim yapim bu.kiz aldi gitti ben oturdum agladim.nasil verdim diye.neyse icimi rahat tutmaya calistim.emanet ne kadar kotu yapabilirki diyodum basima geldi..kiz bi posta getirdi utusuz agzi yuzu kaymis bi torbaya sıkıştırmış bi cogu pembe olmus.cok uzuldum cok...bi cogunu verdim baskalarina.birazini daha getirdi bazilarinin rengi gitmis hatta tiftiklenmis.arkadasima dayanamayip mesaj attim.ben sana bu sekil mi verdin utulu katliydi.1 tane lekesi yoktu hemde eksik eksik getiriyosun dedim.bana dedigi su posette olmus olabilir dedi..(beni safliyo)Sacmalama posette nasil olcak dedim.. özur dilemeye basladi yok hakkini helal et digerlerini kullanmadan getrcem felan demeye basladi.ama benim icin maneviyati çoktu.simdi giyilcek halde degiller..bi ara parasini karsiliyim dedi konuyu detistirdi hemen asiri cimri..(issizlik maasi aliyo ve kendi islerini yapiyolar maddi durumlari benden coook iyi.kendine alir cocuga milletten ister giydirir..) simdi yazip duruyo hic bisey olmamis gibi ozledim seni vs.ben simdi bu arkadasimdan bu giysilerin parasini almak istiyorum.maneviyati gectimm2. cocugum olcak ona bisey kalmadi ona bisey alirim.bunu nasil dile getirmeliyim..
Hatalısınız. Benim de 9 aylık kızım var. Ev içinde giydiği kıyafetlerin hemen hemen hepsi yıprandı lekelendi. Yıkamayla geçmeyecek lekeler oldu. Bebek kıyafeti sonuçta. Madem maneviyatı var vermeyecektin. Kirleneceğini yıpranacağını bilmeliydin yani. O da temiz kullanıp getireceğinin garantisini vermemiş ki. Kullanayım geri getiririm demiş sadece. Keşke baştan vermesiydin manevi değeri var eskimesini istemiyorum deseydin.

Bebek kıyafeti en fazla 2 bebeği kaldırır zaten, el kadar şeyler, benim oğlum giydi kuzenimin oğlu giydi etti sana iki bebek, kuzenim attı sonra, şimdi kız yiğenim olacak o giyer iyi durumda olanlara ben talibim dedim gelinimize, 2.çocuğum olursa giydiricem ama 3.bir bebek daha giyemez yani

Ben daha verilen kıyafetin geri istendiğine de şahit olmadım. Ben mi garibim bilmiyorum ama o ne öyle borç alır gibi... Geri isteyecek birinden tenezzül edip kıyafet de istemem kalsın derim. Gider 2. El giydireceğime temiz temiz giydiririm. Kıyafeti alan da çok gurursuzmuş.

Bebek kiyafetinin maneviyati olmaz bence de size gore varsa vermemeliydiniz. Parasini istemek ayip olur. Arkadasiniz emanet isteyip de sonra o sekilde getirmemeliydi ama bebek kiyafetinin ikinciye giyildikten sonra dermani kalmaz bence de. 95 derecede yikaniyor utuleniyor vs yipraniyor yani.

ben de bu mesajı arıyordum.
nasıl hem lekesiz hem de yepyeni kalıyor diye.

tavsiyem kıyafetler eskisin hatta lekeli kalsın ama bebek kıyafetlerine bu kadar kimyasal kullanmayın.

ben bebek deterjanı ile yıkıyorum, tabi çıkmıyor çoğu leke, darkmore darkmore 95 derecede yıkayın demiş ben de denemedim belki o zaman çıkar.
çıkmasa da önemsemiyorum açıkçası, çok kötü durumdaysa çöpe gider.
ama bebek kıyafetlerine devamlı leke çıkarıcı ve normal deterjan kullanmayın lütfen.

Arkadaşlar 95 derecede yıkayınca kuculmuyor mu kıyafetler?
Biz de kardesiminkini 60 da yikardik.
Zaten el kadar parçalar Ya, bide özellikle pamuklu olsun diye alıyoruz. Şimdi cok merak ettim. :KK70:

Hatalısınız. Benim de 9 aylık kızım var. Ev içinde giydiği kıyafetlerin hemen hemen hepsi yıprandı lekelendi. Yıkamayla geçmeyecek lekeler oldu. Bebek kıyafeti sonuçta. Madem maneviyatı var vermeyecektin. Kirleneceğini yıpranacağını bilmeliydin yani. O da temiz kullanıp getireceğinin garantisini vermemiş ki. Kullanayım geri getiririm demiş sadece. Keşke baştan vermesiydin manevi değeri var eskimesini istemiyorum deseydin.
+1

Arkadaşlar 95 derecede yıkayınca kuculmuyor mu kıyafetler?
Biz de kardesiminkini 60 da yikardik.
Zaten el kadar parçalar Ya, bide özellikle pamuklu olsun diye alıyoruz. Şimdi cok merak ettim. :KK70:
Yok ayol neden kuculsun ;) ben butun beyazlari oyle yikiyorum hic kuculen bir sey olmadi senelerdir

Arkadaslar simdi bazi insanlarda söyle birsey var, esyaya fazla deger verme, duygusal baglanma..
Konu sahibi siz de esyayla aranizda duygusal bag kuruyorsunuz. Pekala olabilir birsey. Anlayamayan arkadaslar illaki olacak fakat var böyle birsey, mantikli mantiksiz fark etmez.
Ve de verilen emanetin ayni sekilde gelmesi konusunda titizlenme.
Bakin ben de asagi yukari böyleydim, ama inananin bu sekilde yasamak duygusal acidan agir geliyor insana.
Zaten biriktirme hastaligi var, ben kücükken sakiz kagitlarina kadar deste deste saklardim, cantamin bir yeri yirtilsa aglardim.
Kendimi baya düzelttim bu konuda. Evlendigim ilk zamanlar herseyi saklardim mesela, cöpcülüge kadar yolu vardi, farkina vardim ve ilerlemeden kendi kendimi tedavi ettim diyebilirim. Esyalarla bag kurmamaya, deger vermemeye, ani yasamaya odaklandim.
Konu sahibi sizde de bunlari sezdim, sizin gibi biriydim önceden, Bana böyle seyler yapilinca delirirdim fakat bunun sonu yok. Cünkü yaptikca yapasi geliyor insanin, simdi bir kutu on sene sonra kac kutu olacak kim bilir.
Insallah durumunuz benim acikladigim gibi degildir. Ben yine de yazmis bulundum.
Ben ikinci cocugumdan sonra bir kisiye birkac kiyafetini sattim.
Duygulandim verirken hatta ama daha da verecegim. Parasiyla verdim alis veris oldu benimki.
Ha ihtiyaci olan bulursam hayrina vermek icin koli koli kiyafetim var.
Belki kiziniz olacak ilerde, daha fazla üzülmeyin. Olan olmus.
Cocugunuzun gözlerine bakin maneviyata gelince, o sizinle ya.. Esya bu gelir gecer. Size gelirken hicbirseyi yoktu. Esyalar sadece aracti. Sarilin ona giden kiyafetleri umursamayin.

Yani bilemedim.
Kızıma bende hep mothercare den almıştım tulumlarını vs.
Ama şurup lekesi,yemek lekesi vs derken elimde saklayacak pek birşeyim kalmadı.
İlk adim attığı ayakkabıları,ilk aldığım elbisesi birde hastane çıkışı duruyor hatıra olarak. Diğerleri lekelendi ,kullanılan deterjandan yıprandı(granül kullanıyordum)renkleri soldu vs derken veremedim bile kimseye kullansın diye.
Sizin giysiler iyi durmuş şaşırdım.
Bu kadar üzülecekseniz hayır demeyi öğrenin derim.
Parasını istemek saçma olur zaten.
Ha arkadaşınız renkleri değişmiş ağzı yüzü kaymış halde geri vermemeliydi,kötü olanları ayırıp yerine yeni alabilirdi ama belliki farkında değil hala savunduğuna göre.

Back
X