Oğlumun gözleri

Murside

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
655
127
103
Arkadaşlar benim oğlum gözlüksüz çok az görüyor bunu 3 yaşında öylesine götürdüğüm göz doktorunda öğrendik. Şok oldum çok üzüldüm dünyam başıma yıkıldı ama oğlum gözlüğüne hemen alıştı ve gözlükle görebiliyor ya bunada şükür ya hiç görmeseydi dedim şimdi büyüdükce durumun farkına varıyor bazen çok üzülüyor çocuklar acımasız oluyor dört göz diyorlar diyor herkes gözlüksüz görüyor ben göremiyorum diyor sınıf gruplar halinde ayarlamışlar masalarını ama oğlum uzaktan göremediği için o önde tek kalmış ben hepsine cevap veriyorum toparliyorum ama bende onun üzüntüsüne üzülüyorum
Eğer çocuğunuz yada çevrenizde 2 yaşında çocuk varsa mutlaka göz kontrolüne gitmesini söyleyin gözlerini kısarak bakan bir çocuk görürseniz onada söyleyin

Çok geçmiş olsun umarım bian önce iyileşir kaynımında gözleri çok bozukmuş lazerle çizdirmiş şuan gözlğk kullanmıyor sizinde böyle bi şansınız olabilir mi acaba

Çok geçmiş olur inşallah.
Okuldaki sınıf arkadaşlarının aileleriyle toplantı isteyin öğretmenler aracılığı ile.
Kesinlikle bunu yapmanızı tavsiye ediyorum.
Çocuklarına çocuk olmayı bunun normal bir durum olduğunu onlarında başına gelebileceğini,gözlük takmanın onların arkadaşı olamayacağı anlamına gelmeyeceğini,hiç kimseye fiziksel görünümüyle ilgili dalga geçilmemesi gerektiğini siz velilerle konuşun onlarda çocuklarıyla konuşsunlar.!

Bende 11 sene gözlük kullandım. Sonra gözümü çizdirdim.
Geçmiş olsun tekrar üzüldüm.

Şimdi çok güzel lensler var.Yumuşak, oksijen geçirgen, günlük kullan at.Lens kullanır sorun kalmaz.

Biz çocukken insanların hastalıkları, kusurlarıyla bırak dalga geçmeyi dikkatli bakmak bile

ayıptı.Koca insan oldum hala dikkat ederim.Şimdi kimse böyle şeyleri öğretmiyor çocuklarına.

Hipermetrop ve astigmat var bunlar için bildiğiniz birşeyler varmı iyi gelen bunuda sorayım

Fikir için çok teşekkürler mutlaka öğretmenle görüşeceğim

Çocuklarının isteklerini yerine getirmekten başka bir şey yapiyo çoğu anneler. Bol bol çocuk yapan var fakat saygıyı en yabancıya bile uygulaması gerektiğini kimse anlamiyo çocuğuna. Sadece bir yarış içindeler başka çocuklu annelerle.
Maakesef diyorum

Canım benim üzme kendini ben yıllardır miyop+astigmatım var kızımın ve hatta oğlumunda gözlük kullanması gerekiyor ben 20 yaşından sonra lens kullanmaya başladım kullanmasam Ne olacak ki çok güzel gözlük modelleri var okulunuzla çocuğunuz bu konuda eleştiriliyorsa mutlaka iletişime geçin bu Ne saçma bir sınıf Ne bilinçsiz veliler benim oğlum ve kızımda okulda göz bozukluğundan en ön sırada oturuyor ,allah dert verip derman aratmasın

Allah başka dert vermesin canına sağlık versin inşallah.
Ama doğru çocuklar acımasız çünkü bilinçli hareket edemiyorlar. Zamanla onlar da büyüyecek ve bunu yapmaktan vazgeçecekler. Mesela benim oğlum 3,5 yaşında , sınıfında bir down sendromlu arkadaşı var. Ne yaptıysam ondan korkmasını , kaçmasını engelleyemedim. Otuyorum güzel güzel anlatıyorum , dinletemiyorum.
Biraz büyüsün, gözlüğün o kadar da korkunç olmadığını anlayacak.

Üzülmeyin lütfen. Allah daha kötü hastalıklardan korusun evladınızı.

Benim de 2buçuk yaşındayken sol gözümde göz tembelliği olduğu fark edilmiş. Neredeyse %80 bulanık görüyormuş. 4 yaşına kadar gözlük kullanmayı reddetmişim, ağlamışım, çıkarmışım vs.. 4 yaşındayken düzenli olarak takmaya başlamışım. Hatta hayal meyal hatırlıyorum her gece 1-2 saat sağ gözümü bandajla kapatıp, sol gözümle boyama yaptırıyordu annem. Korsancılık oynadığımızı sanıyordum, meğer tedavinin bi parçasıymış:) 11 yaşına kadar gözlüklüydüm. Başlarda bana da dört göz deniyordu, üzülüyordum ama sonra sınıftan başka biri tel taktırdı, beni unutup ona telli turna demeye başladılar, sonra onu da unutup başkasıyla dalga geçtiler vs.. Çocukluk işte. Merak etmeyin kısa sürede arkadaşları bu durumu benimseyip daha fazla üzmeyecekler evladınızı.

Ben 11 yaşından sonra, doktorum artık gözlük kullanmama gerek kalmadığını söylediği için gözlüğü bıraktım.

Ayrıca siz hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ben o zamanlar Bursa'da yaşıyordum, tedavimi orada fakültede bir profesör gerçekleştirdi. Daha önce gittiğimiz 2 doktorun "kesin ameliyat" dediği sol gözümü 7 senede ameliyatsız düzeltti. Siz ve o doktor hala Bursa'da ise önerebilirim. Allah bin kere razı olsun o adamdan..

Size de çok çok geçmiş olsun.

Yanlış anladınız 18 yaşından sonra ameliyat olabilir demek istedim 8 yaşinda şuan
Evet yanlış anlamışım.
Yaşları küçük bir yandan da diğer çocuklara iyi bir şey yapmaya vesile olacaksınız.
Aileleri güzel bir konuşma yaparlarsa başka çocuklarda da yara açmamış olacaklar.

Ben çocukken gözlükleri havalı bulurdum ya. Gözlük çerçevesi nasıl bilmiyorum ama hani rengarenk yuvarlak çerçeve yerine siyah dikdörtgen yetişkin tarzı gözlük mü kullansa. Bi kaç çocukta görmüştüm acayip hoşuma gitti çokta havalı olmuşlardı.

dikdörtgen bordo yetişkin tarzı gözlükleri gözlüklerinden çok memnun aslında seviyor ama çocuk aklıyla neden göremiyorum diye sorguluyor arada

Ben de cocukken gozluk kullanirdim. Dort göz ne kelime neler derlerdi cocujlar cok acimasiz gercekten, o buyuyene kadar tip cok daha ilerlemis olur. Gozluklerden kurtulur. Ergenlik zamaninda lens kullanir. Onu anlayabiliyorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…