Oğlumun halleri

Angel9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2019
233
184
53
Merhaba arkadaşlar hemen konuya giriyorum 2 yaşında bir oğlum var son 1 buçuk 2 aydır bazı zamanlar sinir krizlerine giriyor ne istediğini bilmez halde ağlayıp bağırıyor,o anda teklif ettiğiniz hiçbir şeyide kabul etmiyor sizce neden tecrübeli annelere soruyorum lütfen yardım edin çıldırtıyor beni sabrımı zorluyor. Herhangi bir sağlık problemi yok konuşabiliyor da. şimdiden teşekkür ederim.

Birsey verceginiz zaman secenekler sunun yine sizin istediginiz onayladiginiz seyler olsun ayni seyler ama ona secenek hakki sunun mesela iki tane meyve biri portakal biri muz diyelim hangini istersin sen seç deyin. kiyafet yada her ne olursa bide her agladiginda uzerine gitmeyin sakinlesmesini bekleyin cunku cocuklar bunu bazen annelere dediklerini yaptirmak icin kullanyolar.2 yasta en zor donemlerden biri cok iyi anliyorum sizi kendilerini ifade edemediklerindede boyle tawirlar sergileyebiliyorlar cocuklar

‘terrible two’ yani kabus iki yaşa hoşgeldiniz :)
zamanla geçecek. bol sabır diliyorum.
ben üstüne düşmeyerek çözdüm bir çok şeyi.
kriz anlatında sarılıp bazen yanına oturup ‘istediğin kadar ağla ama bu böyle olmayacak’
diye o kendini yerden yere atarken, anlattım durdum.
sarılmaya çalıştığımda ağzıma burnuma yumruk attığı, tekmelediği oldu, o kadar söyleyeyim :)
bol bol konuşun, anlatın. eğer masal dinlemeyi seven bir çocuksa ‘ağlasan da çatlasan da istediğin olmaz’ temalı masallar uydurun.
biz oyunlarda lego adamlarla falan bir çeşit drama yapıyorduk.
mesela logodan merdiven yapıyorduk, 3 kişi merdivenden çıkıp bir yere gidecek oluyordu biri mızıkçılık yapıp ağlayıp gelmek istemediğini söylüyor.
biz de ona aaaa ama bu şekilde istediğini elde edemezsin. eğer kalmak istiyorsan bunu güzelce şöyle, kalabilirsin de ama biz şu an gidiyoruz gibi anlatıyorduk.
(anne, baba, çocuk her birimiz birini canlandırdık)
işe yaradı diyebilirim.
geçmiş olsun :)

2 yas sendromu. Sabirdan baska care yok. Gececek inanin. Sadece sabir. Yigenim ablami cildirtirdi. Mesela bir gun masada bir tabak dolusu kurabiye varken o israrla yere dusurdugunu alip yemek istedi. Tam iki saat ona o kurabiyenin pis oldugunu yenmemesi gerektigini anlatmaya calistik ailece. Ama yok anlamadi ve o kurabiyeyi yemeden asla sakinlesmedi. Sonucta verdik ve yedi salinlesti. Ama 2 saat araliksiz agladi. Su an 3.5 yasinda. Ablam nasil atlattik o donemi diye hala sasirir.

Annesi daha sinirini nasıl atacağını bilmiyor, içinde bir his var ve anlamlandıramıyor. Tek bildiği öyle davranmak ve onu yapıyor. O sırada hiçbir şey teklif etmeyin, soru sormayın, ağlama demeyin. Geliyorsa kucağınıza alın ve o istediği sürece sıkı sıkı sarılın, sevgi sözcükleri söyleyin. sarılırken şşşşş sesi de bazen işe yarıyor. Bazen benim kız da öyle yaptığında onu kucağıma almaya çalışıyorum beni itiyor ama gel sarılalım deyince sarılıyor. Gelmek istemediği zamanlarda gel sarılalım deyin. Seni anlıyorum şu an üzgünsün, sinirlisin, biliyorum deyin. Şuna şuna çok kızdın gibi hislerini yansıtın. "ama senin iyiliğin için izin vermedim" gibi açıklamalar yapmayın. sadece onun hislerini tercüme edin. Ne hissettiğini öğrensin. Normal olduğunu bilsin. O halde de sizin sevgiyle onu kucaklayacağını bilsin.

Denemedim Yol Kalmadı kitabını öneririm özellikle.

Eklentiler

• IMG_0774.webp
    IMG_0774.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_1575.webp
    IMG_1575.webp
    47,9 KB · Görüntüleme: 41
hoş gelmiş 2 yaş sendromu:)
kirizin gecmesini beklemeniz gerekiyor belki sarilabilirsiniz eger isterse sakinlestirmek icin konusabilirsiniz

Bu tip konulara yapılan yapıcı,olumlu,
çocuk ruhundan anlayan,uzman yorumunu aratmayan güzel yorumları okudukça geleceğe dair daha ümitvar oluyorum.
Olumlu ebeveynlik yaklaşımını benimsemiş
tüm hemcinslerimi alkışlıyorum.

Birsey verceginiz zaman secenekler sunun yine sizin istediginiz onayladiginiz seyler olsun ayni seyler ama ona secenek hakki sunun mesela iki tane meyve biri portakal biri muz diyelim hangini istersin sen seç deyin. kiyafet yada her ne olursa bide her agladiginda uzerine gitmeyin sakinlesmesini bekleyin cunku cocuklar bunu bazen annelere dediklerini yaptirmak icin kullanyolar.2 yasta en zor donemlerden biri cok iyi anliyorum sizi kendilerini ifade edemediklerindede boyle tawirlar sergileyebiliyorlar cocuklar
Hiçbir şeyi kabul etmiyor oda bilmiyor ne istediğini sadece avaz avaz bağırıp ağlıyor vuruyor hepimize .mecbur geçmesini bekliyorum o anın üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor😑

‘terrible two’ yani kabus iki yaşa hoşgeldiniz :)
zamanla geçecek. bol sabır diliyorum.
ben üstüne düşmeyerek çözdüm bir çok şeyi.
kriz anlatında sarılıp bazen yanına oturup ‘istediğin kadar ağla ama bu böyle olmayacak’
diye o kendini yerden yere atarken, anlattım durdum.
sarılmaya çalıştığımda ağzıma burnuma yumruk attığı, tekmelediği oldu, o kadar söyleyeyim :)
bol bol konuşun, anlatın. eğer masal dinlemeyi seven bir çocuksa ‘ağlasan da çatlasan da istediğin olmaz’ temalı masallar uydurun.
biz oyunlarda lego adamlarla falan bir çeşit drama yapıyorduk.
mesela logodan merdiven yapıyorduk, 3 kişi merdivenden çıkıp bir yere gidecek oluyordu biri mızıkçılık yapıp ağlayıp gelmek istemediğini söylüyor.
biz de ona aaaa ama bu şekilde istediğini elde edemezsin. eğer kalmak istiyorsan bunu güzelce şöyle, kalabilirsin de ama biz şu an gidiyoruz gibi anlatıyorduk.
(anne, baba, çocuk her birimiz birini canlandırdık)
işe yaradı diyebilirim.
geçmiş olsun :)
Bana vurmasına izin vermelimiyim?

Merhaba arkadaşlar hemen konuya giriyorum 2 yaşında bir oğlum var son 1 buçuk 2 aydır bazı zamanlar sinir krizlerine giriyor ne istediğini bilmez halde ağlayıp bağırıyor,o anda teklif ettiğiniz hiçbir şeyide kabul etmiyor sizce neden tecrübeli annelere soruyorum lütfen yardım edin çıldırtıyor beni sabrımı zorluyor. Herhangi bir sağlık problemi yok konuşabiliyor da. şimdiden teşekkür ederim.
2 yas küçük ergenlıkktır malasef bu durumun geçmesini bekleyeceksını

Arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuş. Benim tecrübeme göre de su oyunları. Su doğal bir antidepresan çocuk için. Hacıyatmaz tarzı enerjisini atabileceği vurabileceği yastık.

Bana vurmasına izin vermelimiyim?
hayır canım ne münasebet.
kimseye vuramaz. böyle bir şeye kalkıştığında bir kaç adım uzaklaşın,
eğer size yönelirse odadan çıkın.

sakinleşince konuşacağız,
ağlamanı bitir
senin yanında olmama izin ver
ben seni çok seviyorum ve zarar görmeni istemiyorum
daha fazla ağlamak seni sadece yoracak

gibi cümlelerle sakinleştirmeye çalışmayın.
bana sorarsanız asla yapmamanız gereken, dediğini yapmak ve vaatlerde bulunmak,
ağlamayı bırakırsan oyun hamuru ile oynarız,
gibi.
oyun hamuru her oynamak istediğinde ağlamaya başlar,
yada susarsan çilek veririm,
hepten işin içinden çıkılmaz hale gelir.

ve sakinleştiğinde mutlaka konuşma yapın.
elini yüzünü yıkayıp aynaya baktırıyordum ben.
bak gözlerin ağlamaktan küçücük kalmış, kendine bu kadar zarar vermen beni çok üzüyor. birbirimizi üzmeyelim olur mu? gibi şeyleri çocuklar anlıyor genelde. hele de sizinki konuşuyormuş epey anlar.

ama tabi bunlar tecrübe. işin doğrusu mu bilmiyorum. ben böyle çözdüm. her çocuğa uyar mı bilmem.

şimdi iki numaranın başladı, 20 aylık, üstelik konuşamıyor, derdini söylese daha iyi anlaşabilirdik,
ağlarken de kusana kadar da susmuyor 🤦🏻‍♀️
inadından asla vazgeçmiyor.
ona biraz daha farklı davranıyorum.
hem daha erken, hem derdini anlatamıyor olduğu için.

Hoşgeldin aramıza. Söyleyecek çok şeyim var ama aynı zamanda hiçbir şeyim yok. Çünkü mesela üç buçuk yaşta "dondurma erimesin dondurma ağlasın", "sıcak hava balonu eve gelsin", "ekskavatör bu kumu temizlesin" gibi cümlelerle kendini yere atıp ağlayan, herhangi bir uyarı yaptığımda mesela "oğlum merdiven korkuluklarına asılma Düşersin" dediğimde "asılıcam merdiven ağlasın" diyen bir oğlum var. Daha bu sabah araba geliyor kenara çekil dediğimde "çekilmem araba bana çarpsın. Her yerim kanasın. Hastaneye Gideriz. Ama iğne vurmasın ilaç versin" diyerek yolun ortasında dikildi. Kenara çekince kendini yerlere attı. İki yaş sendromunu bir ömür boyu yaşatacak çocuklar da var mesela. Çok şükür tabi.

Back
X