- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.607
- 598
- Konu Sahibi Dunyanin en iyi annesi
Bu dünyada kimseye bir şey beğendiremeyiz. O yüzden kafayı takmamak lazım. Desin desin dursunlar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar, dert değil ama bu ülkenin yaşlısı bile nasıl konuşacağını bilmiyor. Benim 70 lerinde bir akrabam var. Her konuşmamızda, oğlun büyüyünce adını sevmeyecek, keşke bu adı koymasaydin diyor. Arapça çok güzel isimler varmış. Ben Türkçe koyuyorum, siz istediğiniz dilde koyarsınız dememe rağmen konuyu hep oğlumun adına getiriyor.
Konu Arapça Türkçe konusu değil. Başka yere cekilmesin ve konum kapatılmasın lütfen ama nedir bu büyüklerin her şeyi ben bilirim tavrı?
Oğlumun adı Altan! Bu arada. Bu isimde sevilmeyecek ne var?
Bazıları da Kuranda da gecse beğenmiyor. Çünkü onlara kalmis bizim çocuklarımızın ismi. Benim oğlumun adi da Ali Tarık. Alisi neyseymis de Tarik neymiş. Halbuki Kuranda da geçiyor Tarik süresi var.Ben ismi begendim. Bazi insanlara göre isim Kuranda gecmesi lazim, kimine göre babasinin isimi olacak. Her kafadan muhakkak bir fikir cikiyor. Duymamazliktan gelin.
Bazıları da Kuranda da gecse beğenmiyor. Çünkü onlara kalmis bizim çocuklarımızın ismi. Benim oğlumun adi da Ali Tarık. Alisi neyseymis de Tarik neymiş. Halbuki Kuranda da geçiyor Tarik süresi var.İstedigimi koydum gerisi konussun dursun
![]()
İyi ki varsıniz be. Bu siteyi çok seviyorum. Bir süre yurt dışında bulunmuştum. Oradaki yaşlıların hiç böyle bağnaz düşünceleri, en iyi ben bilirim tavırları yoktu. İnsanlar o yaşta bile kendilerini eğitme, yeni şeyler öğrenme derdindeydi. Bizim yaslilar da bizi geriye götürecekler ellerinden gelse. Benim denk geldiklerim böyle diyelim içlerinde bilgin olanlar da vardır mutlaka.
Bu yaşlı yakinimiz sabıkalı aslında. Henüz lohusayken, melekler mezarını kazdı kızım demişti. Niye diye sorunca da, lohusalarin mezarı 40 gün açık beklermis, çünkü her an her şey olabilirmiş dedi. Lohusa kadına söylenir mi bu? Bizim buyukleriniz neden boyle? Neden bu kadar geriden geliyorlar anlamak güç.
İyi ki varsınız![]()
Amin sağolun. Aynen ben de hem anlami sebebiyle hem de Tarık Akan i aklima getirdiği için koydum. Boylu poslu güzel gözlü gür saçlı Tarık Akan. Kardeşimin oğlunun ismi de Tarik Akanin lakabi olan isimTarik ismini duysam benim aklima hep böyle uzun boylu Tarik Alan tipli bir yakisilkli geliyor. :) Allah hayirli uzun ömürler versin.![]()
Amin sağolun. Aynen ben de hem anlami sebebiyle hem de Tarık Akan i aklima getirdiği için koydum. Boylu poslu güzel gözlü gür saçlı Tarık Akan. Kardeşimin oğlunun ismi de Tarik Akanin lakabi olan isimbiraz fazla takigiz galiba
![]()
Benim oğlum olursa bende Türk ismi Koyucam...Arkadaşlar, dert değil ama bu ülkenin yaşlısı bile nasıl konuşacağını bilmiyor. Benim 70 lerinde bir akrabam var. Her konuşmamızda, oğlun büyüyünce adını sevmeyecek, keşke bu adı koymasaydin diyor. Arapça çok güzel isimler varmış. Ben Türkçe koyuyorum, siz istediğiniz dilde koyarsınız dememe rağmen konuyu hep oğlumun adına getiriyor.
Konu Arapça Türkçe konusu değil. Başka yere cekilmesin ve konum kapatılmasın lütfen ama nedir bu büyüklerin her şeyi ben bilirim tavrı?
Oğlumun adı Altan! Bu arada. Bu isimde sevilmeyecek ne var?