Oğlumun ismi ve yaşlı yakinim

Arkadaşlar, dert değil ama bu ülkenin yaşlısı bile nasıl konuşacağını bilmiyor. Benim 70 lerinde bir akrabam var. Her konuşmamızda, oğlun büyüyünce adını sevmeyecek, keşke bu adı koymasaydin diyor. Arapça çok güzel isimler varmış. Ben Türkçe koyuyorum, siz istediğiniz dilde koyarsınız dememe rağmen konuyu hep oğlumun adına getiriyor.

Konu Arapça Türkçe konusu değil. Başka yere cekilmesin ve konum kapatılmasın lütfen ama nedir bu büyüklerin her şeyi ben bilirim tavrı?

Oğlumun adı Altan! Bu arada. Bu isimde sevilmeyecek ne var?

adıyla bin yaşasın inşallah. türkçe isim seçiminiz için ayrıca tebrik ediyorum.
ben de oğlumun adını özellikle içinde türkçe karakter olmayan ama öztürkçe olan bir isim seçtim. zira linçleyen linçlesin umrumda değil arap sevicilerden nefret ediyorum.
bir çok kişi oğlumun adını ilk başta garipsemişti ama eşimin 94 yaşındaki dedesi ismi ilk duyduğunda oo harika öztürkçe diyince tammm manasıyla doğru karar verdiğimize bir kere daha emin olduk..
saçmasapan şeylere yorum yapma hadsizliğinde bulunan insanları tersleyin.. ben her konuda öyle yapıyorum kafam çoook rahat..

Ben ismi begendim. Bazi insanlara göre isim Kuranda gecmesi lazim, kimine göre babasinin isimi olacak. Her kafadan muhakkak bir fikir cikiyor. Duymamazliktan gelin.
Bazıları da Kuranda da gecse beğenmiyor. Çünkü onlara kalmis bizim çocuklarımızın ismi. Benim oğlumun adi da Ali Tarık. Alisi neyseymis de Tarik neymiş. Halbuki Kuranda da geçiyor Tarik süresi var. 😊 İstedigimi koydum gerisi konussun dursun😃

İyi ki varsıniz be. Bu siteyi çok seviyorum. Bir süre yurt dışında bulunmuştum. Oradaki yaşlıların hiç böyle bağnaz düşünceleri, en iyi ben bilirim tavırları yoktu. İnsanlar o yaşta bile kendilerini eğitme, yeni şeyler öğrenme derdindeydi. Bizim yaslilar da bizi geriye götürecekler ellerinden gelse. Benim denk geldiklerim böyle diyelim içlerinde bilgin olanlar da vardır mutlaka.

Bu yaşlı yakinimiz sabıkalı aslında. Henüz lohusayken, melekler mezarını kazdı kızım demişti. Niye diye sorunca da, lohusalarin mezarı 40 gün açık beklermis, çünkü her an her şey olabilirmiş dedi. Lohusa kadına söylenir mi bu? Bizim buyukleriniz neden boyle? Neden bu kadar geriden geliyorlar anlamak güç.

İyi ki varsınız🌹

Bazıları da Kuranda da gecse beğenmiyor. Çünkü onlara kalmis bizim çocuklarımızın ismi. Benim oğlumun adi da Ali Tarık. Alisi neyseymis de Tarik neymiş. Halbuki Kuranda da geçiyor Tarik süresi var. 😊 İstedigimi koydum gerisi konussun dursun😃

Tarik ismini duysam benim aklima hep böyle uzun boylu Tarik Alan tipli bir yakisilkli geliyor. :) Allah hayirli uzun ömürler versin. :emir_bebek:

İyi ki varsıniz be. Bu siteyi çok seviyorum. Bir süre yurt dışında bulunmuştum. Oradaki yaşlıların hiç böyle bağnaz düşünceleri, en iyi ben bilirim tavırları yoktu. İnsanlar o yaşta bile kendilerini eğitme, yeni şeyler öğrenme derdindeydi. Bizim yaslilar da bizi geriye götürecekler ellerinden gelse. Benim denk geldiklerim böyle diyelim içlerinde bilgin olanlar da vardır mutlaka.

Bu yaşlı yakinimiz sabıkalı aslında. Henüz lohusayken, melekler mezarını kazdı kızım demişti. Niye diye sorunca da, lohusalarin mezarı 40 gün açık beklermis, çünkü her an her şey olabilirmiş dedi. Lohusa kadına söylenir mi bu? Bizim buyukleriniz neden boyle? Neden bu kadar geriden geliyorlar anlamak güç.

İyi ki varsınız🌹

Bqna da ilk dogumdan sonra annem benzer birsey söylemisti. Evden cikmama izin vermedi ilk. Bir süre sonra kafayi yedim evde tikilip kaldigim icin. Sonra yine ciktim. Tabi her dogumun riski var, ama bazi inanclari hala birakamiyoruz

Tarik ismini duysam benim aklima hep böyle uzun boylu Tarik Alan tipli bir yakisilkli geliyor. :) Allah hayirli uzun ömürler versin. :emir_bebek:
Amin sağolun. Aynen ben de hem anlami sebebiyle hem de Tarık Akan i aklima getirdiği için koydum. Boylu poslu güzel gözlü gür saçlı Tarık Akan. Kardeşimin oğlunun ismi de Tarik Akanin lakabi olan isim 😃 biraz fazla takigiz galiba 🤭

İsim güzel sizin içinize sindiyse bir de yaslilar hee de geç kafana takma canni skmaya değmez.
Benim oğlumun adı ingilizce kimseye laf bagislamygmi bildklernden yakın çevrem bir şey diyemedi.
Sadece Ankara ünide prof. Bir yabancı hoca arkadaşı var eşimin ki eşim de yabancı bu arada. E Türkiye'de yaşıyorsunuz 1 de Türk ismi koysaydiniz dedi 🤭🤭 Türk olmaktan gurur ve onur duyarım ama benim oğlum dünya vatandaşı her yerde bilinck bir isim ve anlam hocam dedim 🤭🤭

Arkadaşlar, dert değil ama bu ülkenin yaşlısı bile nasıl konuşacağını bilmiyor. Benim 70 lerinde bir akrabam var. Her konuşmamızda, oğlun büyüyünce adını sevmeyecek, keşke bu adı koymasaydin diyor. Arapça çok güzel isimler varmış. Ben Türkçe koyuyorum, siz istediğiniz dilde koyarsınız dememe rağmen konuyu hep oğlumun adına getiriyor.

Konu Arapça Türkçe konusu değil. Başka yere cekilmesin ve konum kapatılmasın lütfen ama nedir bu büyüklerin her şeyi ben bilirim tavrı?

Oğlumun adı Altan! Bu arada. Bu isimde sevilmeyecek ne var?
Benim oğlum olursa bende Türk ismi Koyucam...
Kimseyide ilgilendirmez.. Sürekli aynı şeyleri söylüyorsa ağızının payını ver gitsin 👌

Back
X