- 11 Ağustos 2013
- 6.520
- 24.129
- 548
Merhabalar kizlar. 26+6 gùnlük hamileyim ve geçen gün ayrıntılı (4D) ultrasona girdim. Bebeğimde hiçbir sağlık problemi yok şükürler olsun. Doktor tam 1 saat inceledi. Fakat tek bir şey çarptı gözüne. O da sağlık sorunu değil tamamen anatomik birşey. Oğlumun kafası ilerden gidiyormuş. Yani biraz büyükmüş kafası. "Anatomik fiziksel birşey olma ihtimali yüksek sonuçta anne-baba olarak sizlerde uzun boylu iri insanlarsınız. Beyinle ilgili hiçbir problemi yok bebeğinizin. Su toplama, şişme..vs yok. Her insan birbirine benzemez. Kimisinin bacakları çok uzundur, kimisinin kolu çok kısadır, kimisinin de kalçası çok iridir. Herkes aynı standartta olacak diye bi kural yok. Sizin bebeğiniz de sadece biraz koca kafalı olacak" dedi doktor. "çok mu belli olacak iriliği yani göze çarpacak şekilde mi?"dedim. "hayır sadece hafif daha iri olacak. Bebeğinizin haftası zaten ilerde gidiyor. Hani mesela.bir çocuğa bakarsınız. Kaç yaşında bu diye sorduğunuzda 5 dediklerinde aaa halbuki nekadar büyük gösteriyor maasallah dersiniz ya, işte bu da öyle bişey. Korkulacak bi durum kesinlikle değil" dedi. Yine de içim rahat değil. Bir de doktorun bebeğimle.ilgili bilgileri yazdığı raporda plesanta head: midline yazıyordu. Orta hat demek midline. Yani kafası orta boy mu?yoksa ortası mı geniş?..Benim gibi bebeğinin kafası iri olan, haftasına göre önden giden var mı arkadaşlar?