Oğlumun Korkuları...

Belki hayal gucu cok gelismis bir cocuktur , nesnelere anlam yukluyordur. Bana normal geldi ama isterseniz bir uzmana danışın. Komsumuzun oglu 6-7 yaslarindaydi denizden korkuyormus. 15 gun boyunca hic denize girmemis kumda oynamis sadece.

Evet hayal gücü gerçekten öyle. Bazen kafasında kurduğu oyunları hikayeleri gelir anlatır bana inanın oturup düşünsem ben bulamam o fikirleri.

Hiç görmediği nesnelere yerlere karşıda öyle . Asla birinin evinde başka bir odaya girmez . Mesela bir yere misafirliğe gittiğimiz zaman salondan dışarı asla çıkmaz . Çocuk odasına gitmez. İlk defa gördüğü sesli ışıklı oyuncaklardan korkar.

Pedagoga götürün

Pedagog yok bulunduğumuz şehirde çocuk psikiyatristine götürdük ama sanırım çok yeni doktordu pek bişey demedi sadece çok hareketli olduğu için hiperaktif dedi ve ilaç verdi. Ama benim sorunum hareketli olması değil korkuları.

Korkularının ustune giderseniz fobiye donusur butun hayatını etkileyebilir. Bence kafaya takmayın,ustune gitmeyin, zamanla gecer. Sinek ve kelebek korkusu ilkel atalarımızı sokan arılardan, boceklerden kaynaklanıyor diye okumustum.

Üzerine gitmem mümkün değil zaten 1 kere denedim baktım daha çok korkacak zamana bırakayım dedim. Çocuk diye çok zorlamak istemiyorum .

Bence babasi poset gece ses cikarir demis ya, cocuk ustune basinca ses cikacagini anlamamis, gece poset kendi kendine birden canlanip ses cikaracak sanmis :) o yasta cocuklarin hayal gucleri cok yuksek olur. Cogu yatagin altinda hayalet,canavar vs olduguna inanır :)

Hayalet, canavar a kadar gelemedik daha çok şükür . Ama istemsizce güldüm tam da anlattığınız gibi sanmış aynı şeyi düşündüm bugun :)

Kardeşim her şeyden korkardı kapının arkasındaki kıyafetleri halıları gece bir şeye benzetirdi ışık açık uyurduk hep ama Sonra geçti sinekten korkan bir arkadaşım vardı üniversitede yaşla ilgisi yok demek ki

Soylendi mi bilmiyorum ama isitme testi de yaptırabilirsiniz.. Tabi ayrıntılı bilmiyorum ama sese duyarli olmasi, normalde duyulmayacak seyleri duyması aklima oyle bi problem olabilecegini de getirdi.. Cok gecmis olsun...

Galiba tam size göre bir kitap biliyorum. Türkcesi var mi bakip dönerim tekrar. Bazi cocuklar duygularini yogun yasar. Heleki o seslerle ilgili dedikleriniz de o kitapta yaziyordu. Ben bir bakiyim

Üstüne gitmeyin konusunu bile açmayın benim kuzım oyuncak bebeklerden korkardı geçti sonra yavaş yavaş ama muhtemelen birşeyden etkilenmiştir hırsız muhabbeti falan yanında konuşurken dikkatli olun başkasının yanında sese duyarlı falan demeyin yapışır kalır üstüne kıyamam ya bende çok korkak bi çocuktum hala da korkarım karanlıktan bilmem neden üstüne gitme alışır o

Benim bildigim ve anladigim kadariyla ebevyn ve cocuk arasinda guvenli baglanma gerceklesmezse malesef cocuklar fobiler gelistiriyor. Karanliktan korkma, seslere ve kalabaliga karsi asiri duyarlilik vs... Siz calisan bir anne misiniz? Ozellikle 2-4 yasa kadar ne zaman ihtiyac duysa size ulasabildi mi? Istedigi her an kucaklandi mi? 2 yasa kadar sizinle yeterince ten tene temas kurabildi mi, hatta yaninizda uyuyabildi mi? Bence bu sorulari kendi icinizde cevaplandirip eksiklerinizi gormelisiniz. Ayrica pedagog yardimi almakta onemli. Cocuklarin korkularinin uzerine gitmemek gerekir ama gormezden gelmekte sorunun koklenmesine neden olabilir.

İlk cümleniz sizinle alakası olmasa da çok canımı yaktı yani en korktuğum şeylerden birtanesiydi hayatımda sizinle alakası yok umarım anlatabilmişimdir .

Evlendiğimden beri çalışma hayatım hiç olmadı . 3.5 - 4 yaşına kadarda yanımızda yattı .Daha çok yeni ayırdık yatakları belki de hatam bu oldu. Ama onun öncesinde de beşiği bizm odadayken ya beşiğini sallardım yada yanımıza alırdım . Asla tek yatacak gelmeyecek diye diretmedim . Yapamam da zaten.

Her aklıma geldiğinde sarılır , öper , koklarım. Daima çok sevdiğimi , çok akıllı bir çocuk olduğunu anlatırım. Bir yere gittiğimizde beni çok üzmemişse öper , teşekkür ederim, üzmüşse üzüntümü anlatırım.Maalesef çok çok canımı yaktığında 1-2 defa eline yada ayağına vurdum. Sonra çok pişman oldum gittim özür diledim .

Oğlumda çok sevecen bir çocuktur. Sürekli gelir öper seni seviyorum anneciğim der.

Bulunduğumuz şehirde hiç akrabamız yok ailece görüştüğümüz 2 arkadaşımız var . Bu yüzden de oğlum doğduğundan beri sürekli beraberiz.

Elbette dört dörtlük bir anne değilim. Yanlışım mutlaka vardır. Elimden geldiğince ne olursa olsun doğrusunu yapmaya, göstermeye çalışıyorum.

Nasil ya,, sirf korkulari var diye ilac mi verdiler. Bana asiri gelmedi yasadiklariniz. Her cocuk ayni olamaz ki.

Hayır. Şimdiden teşhiş konmaz ama ! çocuğunuz hiperaktif dedi. Biraz sakinleşmesi için verdi. Bende kullanmadım. Her çocuk kadar hareketli bence . Birde götürdüğümüzde biraz daha küçüktü doktor odasındaki bazı eşyaları merak etti . Başka yaptığı bir şey yok . Bizim gibi kalkmadan otursaydı sorun olurdu zaten :)

Merhaba. Acaba çocuğunuzun duyma eşiğinde bir problem olabilir mi diye düşündüm ben. Yani belki de sinek vızıltısı ona çok yüksek geliyordur ya da poşet hışırtısı... Yani onun duyduğu sesleri sizin bardak koyarak duymanızdan bu kanıya vardım ben açıkçası. Hatta geceleri bile bu sebeple sık sık uyanıyor olabilir... Sesten rahatsız olduğu için yani...

Duyma eşiğinde bir problem var ama duymama anlamında var :) Geçenlerde rutin kontrol için götürdüğüm doktor bir tedavi verdi onu uygulayıp KBB ye gittik. Oğlumun sol kulağının 1 seneden beri tıkalı olduğunu öğrendik. Şimdi onun için ilaç kullanıyoruz.

KBB ye gittiğimizde her iki kulağına 1 saat oksijenli su uygulayıp çektirmeye gittik . Vakum makinesinin sesinden korktu. O işlemi de yaptıramadık. Doktor korktu kulak zarına zarar veririm diye . Nasıl olacak bilmiyorum.

Kardeşim her şeyden korkardı kapının arkasındaki kıyafetleri halıları gece bir şeye benzetirdi ışık açık uyurduk hep ama Sonra geçti sinekten korkan bir arkadaşım vardı üniversitede yaşla ilgisi yok demek ki

Böyle örnekler umudum oluyor desem yalan olmaz. Bende aşırı derecede böceklerden korkarım yaşım 28 ama nerde böcek görsem aklım çıkar ama oğluma hiç belli etmem.

İlk cümleniz sizinle alakası olmasa da çok canımı yaktı yani en korktuğum şeylerden birtanesiydi hayatımda sizinle alakası yok umarım anlatabilmişimdir .

Evlendiğimden beri çalışma hayatım hiç olmadı . 3.5 - 4 yaşına kadarda yanımızda yattı .Daha çok yeni ayırdık yatakları belki de hatam bu oldu. Ama onun öncesinde de beşiği bizm odadayken ya beşiğini sallardım yada yanımıza alırdım . Asla tek yatacak gelmeyecek diye diretmedim . Yapamam da zaten.

Her aklıma geldiğinde sarılır , öper , koklarım. Daima çok sevdiğimi , çok akıllı bir çocuk olduğunu anlatırım. Bir yere gittiğimizde beni çok üzmemişse öper , teşekkür ederim, üzmüşse üzüntümü anlatırım.Maalesef çok çok canımı yaktığında 1-2 defa eline yada ayağına vurdum. Sonra çok pişman oldum gittim özür diledim .

Oğlumda çok sevecen bir çocuktur. Sürekli gelir öper seni seviyorum anneciğim der.

Bulunduğumuz şehirde hiç akrabamız yok ailece görüştüğümüz 2 arkadaşımız var . Bu yüzden de oğlum doğduğundan beri sürekli beraberiz.

Elbette dört dörtlük bir anne değilim. Yanlışım mutlaka vardır. Elimden geldiğince ne olursa olsun doğrusunu yapmaya, göstermeye çalışıyorum.
Bence siz mukemmel bir annesiniz, oglunuz da evladina karsi bu derece duyarli bir annesi oldugu icin cok sansli. Yorumum sizi uzduyse affedin, hakkinizi helal edin. Ben sadece okuduklarimdan ve kendi tecrubelerimden yola cikarak "acaba mi" demek istemistim.

Soylendi mi bilmiyorum ama isitme testi de yaptırabilirsiniz.. Tabi ayrıntılı bilmiyorum ama sese duyarli olmasi, normalde duyulmayacak seyleri duyması aklima oyle bi problem olabilecegini de getirdi.. Cok gecmis olsun...

Sol kulağının tıkalı olduğunu öğrendik . Doktor 2 saat içinde 20 dk aralıklarla oksijenli su uygulattı kulağına ama oğlum vakum makinesinin sesinden korktuğu için temizletemedik. İşitme testi de kulağında oksijenli su olduğu için tam doğru çıkmadı . Çıktı dediler ama defalarca çektiler. Ben pek inanmadım açıkçası doğruluğuna .

Üstüne gitmeyin konusunu bile açmayın benim kuzım oyuncak bebeklerden korkardı geçti sonra yavaş yavaş ama muhtemelen birşeyden etkilenmiştir hırsız muhabbeti falan yanında konuşurken dikkatli olun başkasının yanında sese duyarlı falan demeyin yapışır kalır üstüne kıyamam ya bende çok korkak bi çocuktum hala da korkarım karanlıktan bilmem neden üstüne gitme alışır o

İnşallah, tek isteğim o.

Bir uzmanla görüşün derim. Ses konusunda abim kulaginin dibindekini duymaz bn alt komşunun konuştuğunu duyarım. Duyu organı işlevi ile alakali olduğunu düşünüyorum . Ama diğer konular için uzmanla görüşün derim.

Geçen nette okumuştum bu hassas çocuklara dair birşeyler

Burada biri ismini yazmıştı hatta merak edip okudum

Zira bence ses ve ışıktan korkmuyor rahatsız oluyor

Şöyle düşünün hani bazı kişiler çatal tabağa sürtünce rahatsız olur ya her ses çocuğa o etkiyi yapıyor o da bunalıp ağlıyor

Oğlum da yüksek ses gürültü vs hiç sevmezdi

Back
X