Oğlumun Korkuları...

Bence siz mukemmel bir annesiniz, oglunuz da evladina karsi bu derece duyarli bir annesi oldugu icin cok sansli. Yorumum sizi uzduyse affedin, hakkinizi helal edin. Ben sadece okuduklarimdan ve kendi tecrubelerimden yola cikarak "acaba mi" demek istemistim.

Yazdığımda da belirtmiştim. Asla sizinle alakası yok bu durumu yaşatmaktan korktum hep. Ne güzel şeyler yazmışsınız çok duygulandım.

Doktora gosterseniz daha iyi sonuc alirsiniz bence dusunceleri demekki hep boyle herseyden zarar gelecegini dusunuyor

Oturduğumuz şehire 1 saat uzaklıkta bir yerde mutlaka vardır. Bu kadar insan söylediğine göre götürmem lazım sanırım. Çok teşekkür ederim.

Korkusunu küçümsemeyeceksiniz , ama bunda korkacak ne var edemeyeceksiniz . Bundan korkuyorsun seni anlıyorum, çocukken bende korkardım biliyormusun, sonra korkum geçti deyin.
Uzun uzun anlamanıza gerek yok. Seni anlıyorum deyip sarılın, zamanla azalıyor.

Biraz oyunla dalga gecerek anlatsaniz.. mesela posetle oynayarak ses cikarmak vs gibi...benim kucuk oglum perdelerden korkardi zamaninda:) tabii 2 yasinda filan oluyodu.. 4,5 yas buyuk ama.. pedagog bencede iyi fikir

Hic bakiciya biraktiniz mi? Ya da yaninda birileri cin peri masallari anlatmis midir? Ben 5 yaslarimdayken bu sekilde hikayeler dinledim bazi arkadaslarimdan ve hala esim evde yokken uyumam. Evde illa birileri olacak ya da tüm isiklar acik.
Bir de acaba bizden daha iyi bir duyma algisi mi var diye de düsündüm. Mesela bazi insanlar daha iyi koku alir. Acaba oglunuz da cok iyi mi duyuyor o yüzden mi?
Bir de cözüm olarak(en azindan gece uykularina) kulak tikaci kullansaniz gece uyurken :)

Belki kardeş istiyodur sürekli evde yalnız olmak yalnız oynamak sıkıcı geliyodur
Sinek karıncadan falan korkuyolar benimkiler de ama poşetten korkması tukaf geldi bi uzmana gösterin bence

Oğlum biraz zor bir çocuk birazda hareketli. :) Ev aldıktan sonra düşünüyoruz kısmetse

Korkusunu küçümsemeyeceksiniz , ama bunda korkacak ne var edemeyeceksiniz . Bundan korkuyorsun seni anlıyorum, çocukken bende korkardım biliyormusun, sonra korkum geçti deyin.
Uzun uzun anlamanıza gerek yok. Seni anlıyorum deyip sarılın, zamanla azalıyor.

Asla küçümsemedim . Bundan dolayı hep anlattım söylediklerinizi de yaptım. Ama biraz inatçı ne söylesem kar etmesi biraz zamana ihtiyacımız var sanırım.

Biraz oyunla dalga gecerek anlatsaniz.. mesela posetle oynayarak ses cikarmak vs gibi...benim kucuk oglum perdelerden korkardi zamaninda:) tabii 2 yasinda filan oluyodu.. 4,5 yas buyuk ama.. pedagog bencede iyi fikir

Poşeti aldığım an bırak diyor sanırım canlı sanıyor. Ama bugun parka çıkardığımda kıyafet, su aldığım poşeti istedim getirdi. Sanırım bir pedagog a gitmemiz gerek.

Havale derecesinde ateşli hastalık geçirdi mi acaba? Büyük kaynim 5 yaşlarındayken neredeyse havale gecirecekmiş son anda müdahale edilmiş perdede böcekler ve olmayan sesler duyduğunu söyleyince durumun vahamiyetini anlayıp götürmüşler hastaneye su an 32 yaşında ses değil ama böcek sinek kelebek ucabilen her türlü hasareden korkuyor

Hic bakiciya biraktiniz mi? Ya da yaninda birileri cin peri masallari anlatmis midir? Ben 5 yaslarimdayken bu sekilde hikayeler dinledim bazi arkadaslarimdan ve hala esim evde yokken uyumam. Evde illa birileri olacak ya da tüm isiklar acik.
Bir de acaba bizden daha iyi bir duyma algisi mi var diye de düsündüm. Mesela bazi insanlar daha iyi koku alir. Acaba oglunuz da cok iyi mi duyuyor o yüzden mi?
Bir de cözüm olarak(en azindan gece uykularina) kulak tikaci kullansaniz gece uyurken :)

Hayır çalışmadığım için hep kendim baktım. Küçükken biraz daha hareketli olduğu için markete filan giderken yada oğlumu götüremeyeceğim bir yer olduğu zaman sadece kv me bıraktım. Ama Kv'm mde böyle şeylere dikkat eder. Bizi de uyarır sürekli sakın korkutmayın diye.

Gece ses olsa da olmasa da doğduğundan beri hep huzursuz uyurdu. Kulak tıkacıyla filan uyuyacak çocuk asla değil.

Havale derecesinde ateşli hastalık geçirdi mi acaba? Büyük kaynim 5 yaşlarındayken neredeyse havale gecirecekmiş son anda müdahale edilmiş perdede böcekler ve olmayan sesler duyduğunu söyleyince durumun vahamiyetini anlayıp götürmüşler hastaneye su an 32 yaşında ses değil ama böcek sinek kelebek ucabilen her türlü hasareden korkuyor

Allah şifa versin. Prematüre olarak doğduğu ve beni emmediği için maalesef çok sık hastalanıp ateşlenebiliyor. Bir de alerjisi tavan sürekli ilaç hava kullanıyoruz. Ama çok şükür havale filan geçirmedi.

Hayır çalışmadığım için hep kendim baktım. Küçükken biraz daha hareketli olduğu için markete filan giderken yada oğlumu götüremeyeceğim bir yer olduğu zaman sadece kv me bıraktım. Ama Kv'm mde böyle şeylere dikkat eder. Bizi de uyarır sürekli sakın korkutmayın diye.

Gece ses olsa da olmasa da doğduğundan beri hep huzursuz uyurdu. Kulak tıkacıyla filan uyuyacak çocuk asla değil.
O zaman mutlaka bir pedagog a götürün. Henüz kücükken atlatmasini saglarsaniz, pisikolojik acidan daha rahat büyümesini saglarsiniz. Cocugunuz cok hassas bir cocuk belliki, her cocuk farkli oluyor kuzum insallah yener bu korkusunu. Siz her korktugunda yaninda olun ki güven duygusu kuvvetlensin aman korkma deyip birakmayin.

sesi anladigim kadarıyla bizim duyduğunuz seviyede duymuyor bir işitme testi yaptırın düşünün normalden fazla sesi duymanız sizi rahatsız etmez mi bu bide cocuk daha

Back
X