• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası oğlumun kreşe gitmek istememesi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

poyrazbur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
20
57
3
35
merhaba,
oğlum tam 3 yasında ben çalışıyorum, annem bakıyordu ama evi tasımak zorunda olduğum için
kreşe verdik bir hafta oldu ama gitmek istemiyor. yemek odasında cığlık çığlığa ağlıyor.
bugün yataktan bile çıkmadı babası da zorla kaldırdı cocugu ağlaya ağlaya bırakıp çıktık
sesi hala kulağımda şirkete geldiğimden beri aglıyrum eşim bunu anlamıyor çocugun psikolojisi bozulur diye de korkuyorum bu tarz şeyle yasayan oldu mu aranızda..?

tabiki yaşadık bende çok zorlanıodum işimi bırakmayı bile düşündüm.zamanla yeni düzenine alışacaktır çok düşünmeyin yoksa gerçekten delirme noktasına geliyo insan.

Merhaba
Aynı sorunu bende yaşıyorum oğlum kreşe gitmek istemiyor
Ama ben zorlamıyorum bakan biri olduğu için..
Acaba bir süre destek olabilecek kimse yok mu yakınlarınız da.
Alışana kadar refakat edebilecek
Yada sizin bir süre izin alma durumunuz.
Ağlaya ağlaya zorla bırakılması çok üzücü geldi bana da.

zaten alışma evresi oldugu için yarım gün veriyoruz ben öğlene kadar bekl,yordum kapı önünde
ama artık izin alamıyorum annem gidiyor oğlen almaya ama sorun oraya girene kadar girdikten sonra birazda olsun
daha sakin oluyormuş.

şu an zaten hala aglıyorum cocuk çok kötü etkilenir diye korkuyorum ama çevredeki herkez alışacak daha iyi onun için diyorlar

benımde kızım seneye baslayacak tam gun olarak su an annemler bakıyor onlardan baska kımsede kalmadı ve baska kımse bakımında mudahıl olmadı...
ben yazın yavas yavas okula alıstırmayı dusunuyorum orasının eglenecegı arkadas edınecegı oyunlar oynayacagı bır yer oldugu mesajını cocuga empoze edersenız bence alısma evresı daha rahat olur kanısındayım.
bızde ornek teskıl eden yegenımızde var tam bır yas araları ve o bu sene okul abasladı kızımda onu goruyor konusuyoruz su an bıle sende gıdecek mısın dedıgımde benı onaylıyor....
sızede allah sabır versın zamanla alışacaktır bılıyorum vıcdanınız sızlıyor ama mecburıyetler ne yapacaksınız.

Alıştığı zaman sosyalleşir, çok iyi olmaz mı onun için? Annem ana sınıfı öğretmeni, alışkın gelen çocuklar çok daha sosyal ve sağlıklı oluyor. Kreş / ana sınıfına gitmeyen çocuklarsa okula çok zor alışabiliyor sonrasında.

Ah o süreçler çok zor geçiyor değil mi
Ben bir de ev hanımı olduğum halde geç konuşması sebebiyle vermiştim kreşe
Onu servise verir ağlardım
Ama İnanın gerçekten çocuk için en yararlısı bu
Bir de size bir tüyo vereyim bunu yıllarını bu işe adamış bir ağızdan aldık
" nasıl gittiğine değil nasıl geldiğine bakın" denildi
Yani ayrılma süreci evet zor oluyor ama döndüğünde nasıl olduğuna dikkat edin
Kendinizi de üzmeyin lutfen

ben bu kadar zor olacağıını düşünmemiştim 2 ay öncesinde başladım konusmaya çok hevesliydi, ilk gün yemek odasonda ağlamış çünkü yemek yemeyen bir çocuk zorla yedireceklerini düşündü sanırım ondan sonra zaten ağlamaya basladı
gelirken sıkıntı yok yarın da gidicem diyo ama neden gitmek işstemiyor neden aglıyor anlamadım, cok sosyal bi çocuk değil
birinin yanında konuşmaz çocuklarla oynamaz etkili olur diyorum ama böyle yapıncada anne yüreği dayanmıyor iste.

Bu süre çocuktan çocuğa değişiyor kimi 6 ayda alışıyor kimi bir haftada biraz sabır biraz istikrar gerisi gelir merak etmeyin

Sosyal değil demişsiniz kreş çok iyi gelecek ona :)

merhaba,
oğlum tam 3 yasında ben çalışıyorum, annem bakıyordu ama evi tasımak zorunda olduğum için
kreşe verdik bir hafta oldu ama gitmek istemiyor. yemek odasında cığlık çığlığa ağlıyor.
bugün yataktan bile çıkmadı babası da zorla kaldırdı cocugu ağlaya ağlaya bırakıp çıktık
sesi hala kulağımda şirkete geldiğimden beri aglıyrum eşim bunu anlamıyor çocugun psikolojisi bozulur diye de korkuyorum bu tarz şeyle yasayan oldu mu aranızda..?
ben 26 aylikken ilk yarimgun vermistim alissin diye sorun olmadi ama tam gune gecti biray sonra o mutlu cocugum gitti surekli aglayan sabah gitmemek icin kendini yerlere atan saclarini yolan mutsuz psikolojisi bozuk bir cocuk geldi yerine. 2 ayda dayanamadim aldim bakici ararken sagolsun babanesi bakmaya basladi. bence bu surec devam ederse birakin aglasin aglaya aglaya alissin demekde dogru degil.orda ne yasadigini bilmiyoruz. anlatmiyolarda...lakin kamera sistemi varsa ve surekli goruyorsaniz ona birsey diyemem

ilk başta bırakıp çıkmasanız keşke tabiki zorlanır minnacık hemen nasıl alışsın en aza bir hafta alışma süreci olmalı yanında rahat ettiği birileri refakat etmeli bence

ilk başta bırakıp çıkmasanız keşke tabiki zorlanır minnacık hemen nasıl alışsın en aza bir hafta alışma süreci olmalı yanında rahat ettiği birileri refakat etmeli bence

zaten 5 gündür ben yanındaydım belediye kreşi olduğu için içeri sadece bir saat falan girebildim ama hep kapıda bekledim,
ilk baslarda biraz daha iyiydi bugün çok ağladı ve ben ilk kez aglayarak bıraktım cıktım eşim rahat edememiş
gitti bakmaya, kameradan izlemiş aglamıyor oyun oynuyo sessizce içerde en azından 1 sene çalışmam gerek çünkü 2 tane kredi borcumuz var çıkarkende mutlu ben kendimi harap ettim sadece.

Benim kızım 2,5 yaşında kreşe başladı. Tam 1.5 ay ağlayarak bıraktık. Akşamdan başlardı ağlamaya. Giyinmeyi reddettiği için pijamalarıyla bile okula gittiği oldu. Çok zor ama mutlaka alışıyorlar. Kararlı olmaktan başka çareniz yok. Özel kreş de olsa sınıflara kesinlikle velileri almıyorlar.Şu anda güle oynaya gidiyor darısı başınıza.

Benim kızım 2,5 yaşında kreşe başladı. Tam 1.5 ay ağlayarak bıraktık. Akşamdan başlardı ağlamaya. Giyinmeyi reddettiği için pijamalarıyla bile okula gittiği oldu. Çok zor ama mutlaka alışıyorlar. Kararlı olmaktan başka çareniz yok. Özel kreş de olsa sınıflara kesinlikle velileri almıyorlar.Şu anda güle oynaya gidiyor darısı başınıza.
içime su serptiniz desem :( bizimkide elbise giymedi sabah üzerine polar geçirip çıkarmak durumunda kaldık insallah benimkide alışır zira anneliğimin en zor günlerini yaşıyorum bu denli zor olacağını hiç düsünmezdim

içime su serptiniz desem :KK43: bizimkide elbise giymedi sabah üzerine polar geçirip çıkarmak durumunda kaldık insallah benimkide alışır zira anneliğimin en zor günlerini yaşıyorum bu denli zor olacağını hiç düsünmezdim
Sizi çok iyi anlıyorum. İşten çıkmayı bile düşünmüştüm o dönem. Bir de çevre baskısı var tabii. Annem kreşi değiştir diye tutturmuştu . Erken işe başladın diye de laf sokardı arada. İyi ki kimseyi dinlememişim. Siz de sabredin kreşe alışmayan çocuk yok.

Sizi çok iyi anlıyorum. İşten çıkmayı bile düşünmüştüm o dönem. Bir de çevre baskısı var tabii. Annem kreşi değiştir diye tutturmuştu . Erken işe başladın diye de laf sokardı arada. İyi ki kimseyi dinlememişim. Siz de sabredin kreşe alışmayan çocuk yok.
çok iyi bir konuya değindiniz annem de bana baskı yapıyor durmuyor daha ne zorluyprsun çık işten çocuguna bak diyor,
bide bunlar üstüste gelince tabi daha da zorlaşıyor, peki alışma sürecinde bu tarz aglamalardan sonra yani alıştıktan sonra
psikolojisinde bi değişiklik bi bozukluk oluyor mu benim için önemli olan kalıcı bi hasar bırakmasın mesela okuldan nefret etmesin, ilerde kötü bir izlenimi olmasın...

merhaba,
Biz de şuan ayni şeyleri yaşıyoruz. Kızım bu hafta 3 yaşını doldurdu ve anaokuluna başladı. 5 gündür gece gündüz ağlıyor. Okulundaki görevlilere soruyorum hiçbir problem olmadığı, okul saatlerinde gayet mutlu olduğunu söylüyorlar. Anneme , kayınvalideme, eşime kalırsa hemen almalıyız çocuğu. Ben kendim de eğitimci olduğum için şuan ayrılık kaygısı yaşadığını ve bizi sınadığını düşünüyorum. Çünkü gayet sosyal olan,bizi çok da aramayan çocuk sürekli bizi sevdiğini ve özlediği söylüyor. Dün kendi içimi de rahatlatmak için öğretmeniyle telefonda konuştum. En hızlı uyum sağlayan öğrencilerinden olduğunu söyledi ve 2 hafta daha kararlı olmamızı istedi. Öğretmeniyle konuşup okul saatlerinde nasıl olduğunu öğrenip gerçekten uyum sağlayamadığından mı yoksa sizden ayrılmak istemediğinden mi olduğunu öğrenebilirsiniz.

Ben bunu yasamadim diyen anne cok azdir kizim kreste aglardi ben evde aglardim:olamaz: su an sizin davranislariniz cok onemli eger kararli olmaz peki gitme derseniz bir daha asla gonderemezsiniz kres muduruyle gorusun size yol gostersin daha yeni zaten kizim 2 ay ayakkabilarini montunu cikarmadan kapida oturmustu sinifta oynayan cocuklara hic katilmamisti zamanla alisacaktir aglamasi insanin icini yakiyor biliyorum ama inanin 5-6 ay sonra bunlari hatirlamayacak ben seni alacagim asla orda birakmam okula hepimiz gittik babaannende gitti sende gitmelisin gibi telkinlerde bulunun

Back
X