Oglumun kuzenleri

valla ya oynarlarken tamamen başlarında durup yönlendireceksiniz ya da görüşmeyeceksiniz, çünkü dışlanmak çocuğun gerçeği olabilir hayat algısı bu şekilde gelişmemeli, zaten anaokulu vaktide gelmiş, belki yarım gün müstakil devlet anaokuluna göndermelisin, böylece kuzenlere ihtiyacı kalmaz

Çocuklar hayati oyun oynarken ogrenir. Yaşamda ne varsa oyunda da o vardir. Her insan yaşamında kırılmış, incinmiş, kiskanmis, rencide edilmistir. Bu durumlarla cocukken de karsilasmisizdir. Bazen oyun oynayanlar bizi arasina almamis, bazen de biz oynarken baskasini almamisizdir. Tüm bunlar onun yasami icin birer deneyim aslinda. Oyun oynarken sadece olumlu deneyimler kazanilmaz. Büyüdüğünde olumlu deneyimler gibi olumsuz deneyimleri de isine yaracak.
Tabii ki bu tamamen kayitsiz kalin anlamina gelmiyor. Ama ruhunu ve bedenini yaralamayacagi durumlarda cocuklara fazlaca mudahale etmemek gerekir.
Cocuklar arasindaki cekismenin ebevenylere yansimasi da kotu sonuclar doğuruyor.
Hem bakarsiniz, ilerde cok iyi anlasan kuzenler olmuşlar. Neden olmasin ki?

Aslinda derdim henuz tam cumle kuramiyor bu yuzden icne atiyor tepki veremiyor o halini gorunce bennde ister istemez uzuluyorum onunla birlikte
Valla ablam ve benide baba tarafındaki kuzenler dışlar sebebi ne biturlu çözemedik toplu halde sizofrenler sanırım. Biz büyükler için sorun olmuor ama o daha küçücük kendini kötü hisseder ben olsam asla onlarla biaraya getrmzdm hem belki o zmn kıymetli olur

Oyun kurucu siz olun. Mesela evde saklanbac oynayin ebe siz olun. 2 3 defa bu şekilde yaptığınızda beraber oynamaya alisirlar.

Merhaba arkadaslar. Esimin ailesiyle toplu bi araya geldigimiz zaman gorumcemin cocuklari 3 yasindaki ogluma cok kotu davraniyor aslinda yanlizken o kadar degil ama eltimin cocuklariyla bir araya gelince oglumu dislayip kotu davraniyorlar bu sefer eltimin daha kucuk olan cocuklarida kotu davranmaya basladi el ele tutusup oynuyorlar oglumda ellerinden tutmak istiyor itekliyorlar anneleri kizincada ama o bize vurdu diye yalan soyluyorlar ben ozellikle yanlarinda duruyorum oglum hic vurmuyor aksine onlarla oynamak istiyor aslinda sorun en buyuk kuzenlerinden kaynaklaniyor o ne yaparsa digerleride onu yapiyor ben uyardikca bak buda senin kuzenin buda katilsin dedikce gozumun icine baka baka kotiu davraniyor bi kere lutfen bak sen boyle yapinca ikimizde uzuluyoruz diye cikistim babasini arayip sikayet etmis kaynanam da bise deme onlara diye bana cikisti hakli oldugumuzu bildigi halde enistesi bise demesin diye susturdu artik bir araya gelmek istemiyorum her geldigimizde oglum a uzuntuden hasta oluyor tuvalet egiti.i bile geriledi arkadaslar sizce nasil bir yol izlemem lazim biliyorum hepsi cocuk ama simariklik da bi yere kadar
aynı ortamda bulunmayın onlarla, çocuğunuzdan önemli değil.. hem kızarlarsa kızsınlar çok da tın

Oğlunuza güzel bir araba oyun seti alın şöyle içinde yolu olan setler satılıyor o tarz bir şey olsun.Kız erkek karışık bir kuzen grubuysa lego tarzı bir oyuncak seti de olabilir.Kuzenleriyle bir araya geldiklerinde o oyun setini kurun hep beraber oynasınlar.Ancak şöyle ihtişamlı güzel bir oyun seti olsun.Siz de yanınızda küçük çikolata vs. gibi şeyler taşıyıp oynarlarken verin çocuklara işte oğlum aldı size şeklinde.Böylece ilgi odağı oğlunuz olsun hem dışlanmasını önlersiniz hem de kuzenler büyük olduğu için oğlunuzu ezmeye çalışmazlar.

bence çocuklara kinlenmeyin. netice de hepsi çocuk. bir araya geldiğinizde kaynaştırın. atıyorum bir top alıp gidin. hep birlikte oynanacak ama anlaştık mı deyin.
ya da biraz atıştırmalık alıp gidin. hadi güzel güzel yiyin deyin. bunları yapacak potansiyelde değilseniz hiç görüşmeyin

Oyun kurucu siz olun. Mesela evde saklanbac oynayin ebe siz olun. 2 3 defa bu şekilde yaptığınızda beraber oynamaya alisirlar.
Tam da bunu diyecektim, benden uzun yaşayacaksınız:)
Konu sahibi, gitmemek ortamda bulunmamak çözüm degil. Komşu değil aileden bahsesiyoruz.
Böyle durumlarda eşim ya da ben oyuna dahil oluruz. Futbol, saklambaç ya da bilmece sormak... Bir süre bütün çocukları gaza getirecek kadar oynuyoruz. Herkes yeterince keyiflendiginde hadi siz devam edin ben bir çay içeyim deyip oyunu birakiyoruz.
Gerginlik başladığında başka bir iyun kuruyoruz.
Böylece ne çocuğumuz üzülüyor ne de diğer çocuklara zorbalık için fırsat vermiş oluyoruz.
Koskoca geceyi 3 çocuğa nöbetleşe bilmece sorarak geçirdiğimizi biliyorum.
Çocuklar duyarak değil yaşayarak ogrenirler.
Söylemeyin, gosterin.

Gorusmemeniz lazim cunku o yas cocuk gruplarina mudahale edemezsiniz , buyuk kuzen kac yasinda bilmiyorum ama 3 yas bir gruba dahil olmak ivin cok kucuk bir yas
Oglunuzun olumsuz etkilenmemesi icin gitmeyin toplu bulusmalara

Tam da bunu diyecektim, benden uzun yaşayacaksınız:)
Konu sahibi, gitmemek ortamda bulunmamak çözüm degil. Komşu değil aileden bahsesiyoruz.
Böyle durumlarda eşim ya da ben oyuna dahil oluruz. Futbol, saklambaç ya da bilmece sormak... Bir süre bütün çocukları gaza getirecek kadar oynuyoruz. Herkes yeterince keyiflendiginde hadi siz devam edin ben bir çay içeyim deyip oyunu birakiyoruz.
Gerginlik başladığında başka bir iyun kuruyoruz.
Böylece ne çocuğumuz üzülüyor ne de diğer çocuklara zorbalık için fırsat vermiş oluyoruz.
Koskoca geceyi 3 çocuğa nöbetleşe bilmece sorarak geçirdiğimizi biliyorum.
Çocuklar duyarak değil yaşayarak ogrenirler.
Söylemeyin, gosterin.
bizde kuzenleri böyle alıştırdık. totomdan çok oyun uydurdum bir arada birbirlerini ağlatmadan durabilsinler diye :D şimdi can ciğer kuzu sarması hepsi :D farklı yaş gruplarında anlaşma zaten zor oluyor. özellikle iş inada bindiyse. mantıklı olan çocukları bir arada tutup birbirlerine alıştırmak. zaten çocuk bunlar beraber oynamaya başlayınca eski olayları unutur :D

Bi süre gorusmemekte fayda var en azindan bir iki sene kadar. Olabilir böyle şeyler. Açıkçası çocuk bile olsa karşı tarafta birşey hoşlarına gitmediği zaman bile uzak durabiliyolar fiziki anlamda yanlış anlamayın ama aklıma direk bu geldi yani. Yoksa vurmuyor diyorsunuz. Bu arada biraz daha atık davranabilse ittiremezler bile kuzuyu gunah kuzuma ya :anne:

Merhaba arkadaslar. Esimin ailesiyle toplu bi araya geldigimiz zaman gorumcemin cocuklari 3 yasindaki ogluma cok kotu davraniyor aslinda yanlizken o kadar degil ama eltimin cocuklariyla bir araya gelince oglumu dislayip kotu davraniyorlar bu sefer eltimin daha kucuk olan cocuklarida kotu davranmaya basladi el ele tutusup oynuyorlar oglumda ellerinden tutmak istiyor itekliyorlar anneleri kizincada ama o bize vurdu diye yalan soyluyorlar ben ozellikle yanlarinda duruyorum oglum hic vurmuyor aksine onlarla oynamak istiyor aslinda sorun en buyuk kuzenlerinden kaynaklaniyor o ne yaparsa digerleride onu yapiyor ben uyardikca bak buda senin kuzenin buda katilsin dedikce gozumun icine baka baka kotiu davraniyor bi kere lutfen bak sen boyle yapinca ikimizde uzuluyoruz diye cikistim babasini arayip sikayet etmis kaynanam da bise deme onlara diye bana cikisti hakli oldugumuzu bildigi halde enistesi bise demesin diye susturdu artik bir araya gelmek istemiyorum her geldigimizde oglum a uzuntuden hasta oluyor tuvalet egiti.i bile geriledi arkadaslar sizce nasil bir yol izlemem lazim biliyorum hepsi cocuk ama simariklik da bi yere kadar
Gitmem sizin yerinizde olsam. Çocuktan daha önemli değil ya. Madem tatlı dillede uyaramıyoruz. Mesafemi koyarım

bizde kuzenleri böyle alıştırdık. totomdan çok oyun uydurdum bir arada birbirlerini ağlatmadan durabilsinler diye :KK70: şimdi can ciğer kuzu sarması hepsi :KK70: farklı yaş gruplarında anlaşma zaten zor oluyor. özellikle iş inada bindiyse. mantıklı olan çocukları bir arada tutup birbirlerine alıştırmak. zaten çocuk bunlar beraber oynamaya başlayınca eski olayları unutur :KK70:
Evet çocuklar çabuk unutur. :)
Tatilde bile aynı yöntemle kurulu bir arkadaş grubuna soktuk oğlumuzu.
Bazen yarim saat bile yetiyor.

bir araya gelmeyin o zaman. kim ne derse desin çocuğunuzdan önemli mi?

Cocugun karakteri 6 yasina kadar olusur bu zamanda yasadigi seyler karakterini etkiler diger cocuk laftan anlamiytsa gorusmeyin ya da ikiniz cocugunuzla oyun kurun onlar da ozenip oynamaya baslarlar kaynasirlar

bi kere lutfen bak sen boyle yapinca ikimizde uzuluyoruz diye cikistim babasini arayip sikayet etmis kaynanam da bise deme onlara diye bana cikisti hakli oldugumuzu bildigi halde enistesi bise demesin diye susturdu artik bir araya gelmek istemiyorum

Görümce ve eltiniz çocuklarını tembihlemiş olabilir mi? Çünkü kv de size çıkışmasından tahmin ettim.. Bir süre görüşmeyin..
Ben görümcemle eltimle bir araya geldiğimde sohbete katılmıyorum.. çocuklarla oyun kuruyorum sohbet ediyorum genelde.. böyle olunca çocuklar beni çok seviyor..

Back
X