Oğlumun öğretmeni

Bi abartmayın artık ya, robot mu öğretmenler ders anlatıp çıksınlar.
Böyle basit ve sıradan olaylarda öğretmenin yanına hemen koşmayı bırakmalısınız, hele ki haksız olup olmadığını bilmeden hemen çocuğunuzun üzüntüsünü ön plana çıkarmayın. Siz hiç kızmıyorsunuz herhalde çocuğunuza? Öğretmen çocuğu sürekli itip kalkar onu anlarım ama böyle her olayda hemen çocuğun dünyası kararmış gibi yaklaşmak nedir?

Şimdi konu sahibini ben de biraz hassas gördüm ama daha geçen bir konuda bizde annemizden terlik yedik masa altı cimdikleri yedik ama psikopat olmadık dediğimde ama olmaz dayakla eğitim olmaz, işte bir fiske bile vurulmaz asla ama asla dedi herkes. Yani bizim öğretmen tecrübelerimiz (ki ona kalırsa bizden önceki nesilin bir öğretmen hikayeleri vardır) çocuklarımız için bir kıstas olmalı mı?

Bir de diğer yorumlardan yola çıkarak her ne kadar konu sahibinin olayı büyütmemesi gerektiğini düşünsem de, işte öğretmen dövmemiş hakaret etmemiş savını ben kocan ne güzel dövmüyor sövmüyor neden şikayetçisin söylemine çok benzettim.

Son düzenleme:

Bence olmalı, olmalı ki bencillikten gözünün önünü göremeyen, en güzel sperm ve yumurta birleşimi ödülü verdiğimiz cocuklarımız olmasın.

Öğretmeni o, elbette kulağını cekebilir. Hani önceden eti senin kemiği benim olayı vardı hatırlar mısın? Sonsuz güvenirdi ailelerimiz öğretmenlerimize.

Öğretmen küfür eden cocuğun kafasına vurdu diye okul basıp, bıcak ceken veliler oluyoruz giderek.

Bir de "minik kalbin tamiri" var.5 yasındaki cocuğun kalbi 10 dk da alınır, abartmaya gerenk yok.

Şöyle söyliyim geçen konuda sırf acaba haklı çıkar mıyım diye araştırmıştım ama cidden şiddet çocuk eğitiminde asla ama asla olmaması gereken bir şeymiş. sözel şiddet buna ne kadar dahil bilmiyorum tabi.

Ayrıca şöyle söyliyim hayatımda bir kere ceza aldım öğretmenimden. O da ilkokulda saatleri öğrenirkendi. Hala saati digital değilse bir çırpıda söyleyemem. Bir kaç saniyemi alır. Eskiden bu kadar kafa yormazdım ama acaba çocuk mu yapsam mı ki demeye başladığımdan itibaren okuduklarım ve takip ettiklerimden yola çıkarak diyebilirim ki çocuk eğitimi "ne olacak canııım bak bize sapasağlamız" diyecek kadar basit değil.

Şiddet elbette uygulayamaz, tekme tokat dalamaz cocuğa. Sonucta o cocuk. Ama kulak cekme ses yükseltme vs sırf bu yüzden okul basılmamalı. ben bireysel olarak hic dayak ve azar yemedim mesela ama sınıf topluca ceza aldığında elime cok cetvel yemişliğim var, bunu gülümseyerek hatırlarım.

Cocuğun psikolojisine bişi olmaz amaaan abartmayın da yanlış elbette ama minikkalbin tamiri icin cocuğun gözü önünde öğretmenden hesap sorulmamalı. Sessiz sakin çözülebilir bu iş.

siz daha şimdiden böyleyseniz çocuğun eğitim öğretim yılları boyunca yandınız demektir
ana sınıf kreş hep gözetilme koruma kollamayla geçer ama
ilkokul döneminde özellikle arkadaşlarından daha çok sert muameleler görecek çocuğunuz
benim kızım 8 yaşında çok hassastır okulda her ona bişey diyenle kavga edecek olsam vay halimize
bence büyütmeyin kırılan kalp onarmak nedir yaa
sanki haksızlık etmiş dövmüş.. öğretmen değilim ama herkes kolay sanıyor...

Konu sahibinin ilk yazdığına yeniden baktım hesap sormaktan falan bahsetmemiş. Gidip konuşsam mı demiş. O ilk yorumdan okul basmaya nasıl gelindi anlamadım. Sessiz sakin çözümde hocası ile bir konuşmak da var mı bilmiyorum.

Bir de benim saatle ilgili cezam cetvelle hafifçe vurulmasıydı. Hiç de gülümseyerek hatırlamam ve hala saati söyleyemem.

Ve hala kulak çekmekten bir şey olmaz cümlesi burda eşi ile ilgili sorun yaşayan insanlara verilen züğürt tesellilerine benziyor. (Züğürt tesellisi çok amiyane oldu mümkün olan en kibar haliyle söylüyorum :)) Ben konu sahibini savunmuyorum ama burda bir anne konu açsaydı ve çocuğumun kulağını çektim ya da oklavanın ucuyla eline hafifçe vurdum (cetvel desem, elde cetvel bir anne ne yapıyor denilebilir) anneyi yerden yere vuracağını tahmin ettiğim insanların yazdıkları şaşırtıyor beni.

Bir öğretmen olarak rica ediyorum:Çocuklarınızın dedikleriyle lütfen fevri olarak hareket etmeyin.Çünkü sonuçta çocuk bunlar ve olayları çok farklı iletebiliyorlar.Ben saçma sapan sebeplerden velilerle muhatap olmaktan çok rahatsız oluyorum.

ben sürekli öğretmeni taciz edenlerdenim. Ama kötü şekilde değil aklıma takılan bir şey olursa ya da sormak istediğim uslubuna uygun sorarım. Bunda ne sakınca var ki. Sonuçta aynı amaç için çalışmıyor muyuz? Çocuğumuzun en iyi şekilde eğitimi. Ben en başından beri çok arkadaşça bir ilişki kurdum. Ders saatleri içinde bile kafama takılan bir şey olursa mesela kızım o gün okula gitmek istemedi diyelim nasıl diye sormak için 1 kere ararım açmazsa What app tan sorarım o bana uygun olduğu vakit döner.
Başka konular için de aynı şekilde.
ben şunu savunuyorum: Dil ola kese savaşı, dil ola kestire başı..
Her şey konuşma şekline bağlı. Bence iletişim kurmaktan çekinmeyin.

cogu yorumu okudum abartmamak gerek yazilmis. ögretmen degillim. egitimi de onlardan iyi bilecek degilim fakat bence sen yanlis yapiyorsun demesii anaokuluna giden bir cocuga; öz güven sorunu olusturmaz mi cocukta. eger cocuk bunu cok abartmazsa tamam da cok utanc vericiydi demis. eger gercekten aciklarsaniz sevinirim arkadaslar. cocugum yok ama cocuk egitimi hakkindaki konular ilgimi cekiyor. ilerde Allah nasip eder insallah saglikli cocuklar yetistiririm

elmayra forumda fazla sivrisin ,acık gıcık olmuyor değilim amma noktası noktasına katılıyorum sana

Son düzenleme:

Konu sahibi okul basacak demedim basanlar var dedim. Ama senin kıyasın cok garip, evlat baska bişi koca baska bişi.

Hangimizin annesi kulağımızı cekmedi, totomuza vurmadı Allah aşkına. Ben mi cok gaddarım, siz mi cok hassasınız çözemedim vallahi.
elmayra forumda fazla sivrisin ,acık gıcık olmuyor değilim amma noktası noktasına katılıyorum sana
Valla sivrilmek gibi bir kaygım yok, gıcık oluyor ve bunu samimiyetle söyleyebiliyorsan eyvallah derim sana ancak cünkü acık sözlü düşmanı severim :)

Yok elmayracım ben evlatla kocayı bir tutmuyorum. Kastettiğim zaten olması skandal olacak şeyler (öğretmenin dövmesi ya da küfretmesi) olmadı diye şükret, sadece bunlar olsaydı gidip konuşabilirdin mantığının bana ters olması. Yani en kötü senaryolar olmadı diye sevin halinden memnun ol öğütlerini benzettim ben eş durumu ile. Öğretmen zaten dövse ya da küfretse o çocuğun sınıfı falan değişir.

yorumunuzu okudum ve bir öğretmen olarak cevap verme gereği hissettim. öğretmenin sen yanlış yapıyorsun demesi gibi bir durum olabileceğini zannetmiyorum. bize her zaman şu öğretilir: çocuğu değil yanlış davranışa odaklanın. örneğin çocuk yalan söyledi. ona sen yalancısın demek yerine yalan söylemenin yanlış olduğu anlatılmalı. yani çocuğu yaftalamak yerine yaptığı yanlış gösterilmeli. bu da asla özgüveni zedeleyici değildir. eğer çocuğa sen şöylesin böylesin denirse çocuğun özgüveni zedelenir. umarım faydam olmuştur arkadaşım.

geçen de bizim kız da (3 yaş grubu kreşte) öğretmeninin onu dövdüğünü anlattı. durmadım aradım öğretmenini "hocam bizim kız böyle birşey anlattı siz ne diyorsunuz" dedim, öğretmeni çok şaşırdı. öyle bir şey yok dedi. yüzleşebileceğini söyledi. belki çocuğumun ufak bi yalanıydı ama içimde şüphe kalmadı... bence ne olurda olsun bi konuşun öğretmeniyle.

beni sasirtan kisim da buydu zaten, sen yanlis yapiyorsun diye bagirmasi. tesekkurler aciklama icin. zor is gercekten egitim. . ben de 4-5 yas araligindaki cocuklara dikkat ettim; yalan degil de uyduruk hikayeler anlatiyorlar. öyle bir durum sanirim. ama degilse de annenin böyle bir konu acip fikir almasi yanlis degil bence.

çocuklar genelde abartır yalan söylemesi ihtimali çok yüksek ancak yalan söylememesi gibi bir ihtimal de var. öğretmeniyle yüzyüze çok alıngan geçen ufak bi kızmışsınız nasıl üzülmüş şeklinde paylaşımda bulunuyor gibi anlatırsanız sorgulamadan tavrından anlarsınız. yanlış bir durum varsa da kendine çeki düzen vermesi gerektiğini anlar.
ancak öğretmenlere de hak verin inanın o kadar zorki o kadar çocukla başa çıkmak birşeyler öğretmeye çalışmak. bazen sınıfta bağırmadan sesiniz duyulmuyor.. sürekli ksıık sesle dolaşıyorum boğaz acısı çekiyorum. aman banane ben anlatıp çıkayım anlayan anlar anlamayandan banane desem o kadar paralamam kendimi.. hepsi dediklerimi duyabilsin istiyorum. bu arada ısrarla dersin düzenini bozan çocuğa da kızıyorum. diğer çocuklarımın hakkını yemesinler diye... mecbur kalabiliyor öğretmenler de bazen.

5 yaşında çocuğun çok utanç vericiydi diyeceğine inanmıyorum.ayrıca siz evde çpcuğunuza demek ki hiç bağırmıyosunuz yeri gelince poposuna bi şaplak vurmuyosunuz.dayak taraftarı değilim ama sinirlenince öğrencilerime bağırırım.hem de ciddi ciddi bağırırım.öbür ders unuturuz.çünkü birbirimize güveniriz.kimsenin çocuğunı manyak edecek halimiz yok.öğretmenlerin de çocukları var.bu kadar şımartmayın.minik kalbin tamiri nedir yani....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla 2.sınıfta ödevimi yapmadığım için kulağımı çekmişti hocam. O gün annem herzamanki gibi okula beni almaya geldi inanın ödüm patladı arkadaşlarım anneme söyleyecek diye. Çünkü biliyorum ki annem bana kızacaktı. Okulda cetvelde yedim, kulağımda çekildi hatta lisede Beden hocamızın haydar isimli sopasının tadına bile baktım. Hiçbirini ailem bilmez. Hiçte minik kalbimin tamire ihtiyacı olmadı. Gayet üstesinden geldim. Aileme gerek olmadan kendi problemlerim ile başa çıkmasını da öğrendim. Çok üstüne düşüldüğünde çocuklarının şımaracağını düşünüyorum. Biraz çocuklara da çok yüz verilmeden, hatalarının, yanlışlarının söylenmesi gerekiyor.

Ogretmen robot mu hic mi kizmayacak bu velileri alup bi hafta derse sokmak lazim cocugunuza kotu davraniyorsunuz farkinda degilsiniz baxi seyleri ogrenmesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…