Oğlumun öğretmeni

Vakti olanın ve konuyla ilgilenenlerin googleda "çocukların hevesini kırma sanatı" diye aratıp ilk çıkan hthayat linkine bir göz atmalarını tavsiye ederim. Artık annelerin çocuklarına yedirdikleri her üründe içindeki maddeleri araştırıp e bilmemne kodu olmasın diye kastığı, taa bebeklikten itibaren ağladığında nasıl davranman gerektiği ile ilgili koca koca kitapların olduğu bir devirdeyiz. Bu şekilde yetiştiren annelerin bir konuşsam mı acaba sorusu çok abartı değil bence. He tabi kaç çocuğu olduğunu bilmeyen ebeveynler de var, saldım çayıra mevlam kayıra büyüyen. Onların içlerinden bazen dehalar, başarılı insanlar da çıkabiliyor ama bu ebeveynlerinin ya da öğretmenlerini başarısından çok asla vazgeçmeyen güçlü kararakterlerinden oluyor. Evet belki de 4 yaşında oturmuş karakterlerinden.

çocuklar bazen abartabiliyor yada fazla alınganlık yapabiliyor sorun sadece buysa öğretmeniyle konuşacak bişey görmedim ben ama bu sorun tekrrarlanırsa konuşmak gerekir

Bir öğretmen adayı olarak şuan staj yapıyorum ve o kadar zor ki..

Anneler evde gün geliyor tek bir çocuğuna sabır gösteremiyor.

Öğretmenler ise 20-30 afacan öğrenciyle sınıf düzeni kurmaya, sorunlarını çözmeye, bir şeyler öğretmeye daha nelere nelere çabalıyor.

Oğlunuz bence de birazcık abartmış.

Arkadaşları var diye çok utanç verici olarak algılamış.

Aklı başında hiçbir öğretmen durduk yere hiçbir çocuğa kızmaz.

Biz öğretmenlerimizden çekinirdik.:18:

Şimdi ki çocuklar ( tabi hepsi için söylemiyorum) öğretmenlerine hakaret dahi ediyor.

Bunu 6 yaşındaki çocuk yapıyor.

Hayretler içinde izliyorum.

Veliler öğretmene yardımcı olmalı. Öğretmenin yıllarca emek vererek kazandırdıklarını bir çırpıda kaybettirmemeli.

Yorumların hepsini teker teker okudum ve "yok artık" diyorum. Bir de toplanıp dövseydiniz konu sahibesini? Hayır benim anlayamadığım herkes kendi yaşadıklarından örnek vermiş öğrenciler terbiyesizlik yapıyor şöyle böyle diye. Fakat konuda böyle bir şey yazıyor mu? Anaokulundaki çocuğa öğretmeninin "sen yanlış yapıyorsun" diyerek bağırdığı yazıyor. Hiçbir öğretmen böyle bir şey yapmaz diyenleri de anlayamıyorum her işi hakkıyla yapmayan insanlar var. Ne sakınca var gidip kibar bir dille konuşmasında? Bir de sanki büyük bir gururmuş gibi "biz çok dayak yedik, ailelerimize söylesek onlar da bizi döverdi, şimdi de ayaklarımız yere basıyor" yazılmış büyük çoğunlukla. Çok başarılı bir öğrenci olarak öğrencilik hayatımda sadece bir defa o cetvellerden yedim elime. Ve aklıma geldikçe hiç de gülümsemiyorum, yanlış bir şey yapmamıştım ve kimsenin benim canımı en ufak şekilde dahi acıtmaya hakkı yok. Şu bahsettiğiniz cetvel vurmalari sopayla dayak yemeler gelişmiş ülkelerde olsa o öğretmen öğretmenlik yapamaz malesef. Öğretmenin görevi eğer bir problem varsa o öğrenciyi uyarmak, eğer hiç baş edemiyorsa rehberlik servisine yönlendirmektir. Benim de ailem var, ne kadar sorunlu öğrenci varsa görmüşlerdir herhalde 35 senelik öğretmen ikisi de. Ne kimseyi dövdüklerini gördüm ne bir şey, en sorunlu öğrencileri bile bayılır onlara. Bizim ülkemizin sorunu 4 yaşındaki çocukları "birey" yerine koymamak zaten, bir de "minik kalbim tamiri" diyip diyip alay etmişsiniz. Evet çok haklı konu sahibi, o dört yaşındaki çocuk da bir birey ve utanç duyduğu kalbinin kırıldığı bir şey varsa o kalbi tamir etmek önemli. Bir öğretmen de 4 yaşındaki çocuğu "sen hep yanlış yapıyorsun" diyerek azarlıyorsa, aldığı diplomayı kontrol ettirsin bi. Ha çocuğun abartmış olma ihtimali de var, bu sebeple öğretmenle konuşun lütfen.

Benim cocugum yok ama 3 tane yegenim var. Yeni nesil velilerin cok fazla haddini astigini dusunuyorum. Ana sinifinda staj yapmis biri olarak hic kolay bi meslek olmadigini soyleyebilirim. Ogretmenin kendi sorunu olmasina gerek yok siz evde 1-2 cocuga bakamazken yeri gelince bagirip cagirirken onlar ne yapsin? Kizar da ceza da verir okula gidip mudahale etmek nedir yha. Sizin aileleriniz boyle mi velilik yapti size...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Elbette kolay bir meslek değil de kimse de kimseyi zorla öğretmen yapmıyor. Şahsen ben tahammülsüz biriyimdir, öğretmen olmayı tercih etmedim bu sebeple. Öğretmenlere verilen eğğitimin sebebi zaten çocuklarla uğraşmanın zor olması değil mi? Evet ben o kadar çocukla baş edemem de ben mühendisim öğretmen değilim mesela, eğer siz de sakin bir şekilde onları anlayabilecek, kolay kolay sabrınız taşmayacak bir kişiliğe sahip değilseniz neden bu mesleği tercih ediyorsunuz? ÖSS puanı geldi tercih yaptık, klasik işte Kimse gerçekte neyi yapabilecek neyi yapamayacak onu düşünmüyor. Ayrıca evdeki anne babayla öğretmen kıyaslamak nedir ya? Evdeki anne baba eğitimci mi? Dediğiniz şey şöyle söylemekle aynı; "Ya doktor yanlış teşhis koymuş yanlış tedavi uygulanmış ama adam ne yapsın? O da insan. Sonuçta sen de grip olduğunu sanıp yanlış ilaç alabilirdin". Oysa o doktor, bu onun alanı olduğuna göre o alandan olmayan biriyle karşılaştırma yapamazsınız.

Ben ögretmen degil hemsireyim. Mesleklere olan saygisizliktir burda benim dikkat cekmek istedigim. Okulda ögretmen hastanede hemsire hatta ucakta kendini pilot sanan bi milletiz biz. Bi sakin olun Allah askina yha

Yazdıklarınızın konuyla alakası nedir peki? Hatalı öğretmen, hatalı hemşire, hatalı pilot olamaz mı? O halde hiçbir konuda hakkımızı aramayalım. Ben de kendi mesleğim konusunda hassasım işimle alakası olmayan birinin benden iyi bildiğini iddia etmesine sinirlenirim. Fakat işimi yanlış yapıyorsam elbette uyarılmalıyım. O zaman bu mühendis her şeyi biliyor bize laf düşmez desinler, ben de dünyayı ele geçireyim falan

ben öğretmeniniz olsam çok rahatsız olurdum.
öğretmenin her davranışı sorgulanmaz. zaten tanıyormuşsunuz. bir bildiği vardır kadının. ayrıca o da bir insan. anne babalar çocuklarına daha ağır davranabiliyor bazen..emin olun o zaman da çocuklar bize gelip anlatıyor. bunlar öğrencilik hayatında olabilecek şeyler. kalbi kırıldıysa da kırılsın çok dert etmeyin. bir gün zaten kalbi de kırılacak, haksızlığa da uğrayacak. önemli olan çocuğunuza özeleştiri duygusunu verebilmek ve sorunlarla başetmeyi öğretebilmek.

Öğretmenlik mesleğine alınırken hiç kimse prikolojik yahut duygusal bir testten geçmediğine göre bunu söylemeniz çok ilginç. Ayrıca ben de normalde sabırsız ve inanılmaz sinirliyimdir ama henüz çocukları dövmemişimdir. Yahut 20 kişilik bir sınıfta daha sabırlıyken 40 kişilik sınıfta sinirlerim gergindir. Seviyesi yüksek bir sınıfta sakinken seviyesi düşük bir sınıfta terör estiriyor olabilirim. Köyde çalışırken okuldan nefret ederken şu anki okulumda dünyanın en mutlu insanıyım. Neye göre ve hani şarta göre öğretmenin sabrı, sakinliği sınanacak da ona göre meslek seçilecek?

He bu demek değil ki işini hatalı yapanlar yok, veli sorgulamalı, araştırmalı hatta ilgili veliler daha çok hoşuna gider öğretmenlerin. Biz de yeri geldi sapık öğretmenler yeri geldi dayakçı öğretmenler gördük. Ama her ufak şeyde de çocuğum üzüldü öğretmenin kapısını çalsam mı diye düşünmek de abartı diye düşünüyorum. Buradaki velinin durumu bana çok sıradan geldi, üzülebilir, çocuktur kaldı ki 2 yıldır öğretmenden bir şikayetleri olmamış ilk defa böyle bir şey yaşamışlar hemen olayı büyütmenin manası yok diye düşünüyorum.

Buradaki annenin konusu da sanırım olayın büyüklüğünden ziyade kendi aralarındaki tartışma yüzünden öğretmenin çocuğuna ters davranıp davranmadığını merak etmesi.

Yazdıklarınıza hak veriyorum fakat bahsettikleriniz biraz da sistemin hatası değil midir zaten? Aslında benim asıl tepkim "aman o küçücük çocuk hemen unutur zaten ne abartıyorsunuz, biz çok dayak yedik şimdi de ayaklarımızın üstünde duruyoruz ailemizden destek almadığımız için" gibi yorumlar. Ben eğitimci değilim fakat psikolojinin ne kadar karmaşık bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. O hemen unutulur denen şeyler bazen o kadar yer ediyor ki yetişkinken çok ilginç bir şekilde çıkıveriyor. Sonra görüyoruz uzmanlar açıklama yapıyor şunu şunu yaşayanlar ileride şöyle davranışlar sergileyebilir diye. Yoksa elbette konu sahibinin konusu tamamen miniğin abartması da olabilir. Fakat bence velinin bunu gözlemlemesi gerekir. Çünkü eğer gerçekten veliyle arasındaki tartışmadan dolayı bunu o yaştaki çocuğa yansıtacak biriyse dikkat edilmelidir.

Eee yani???

Diploma varsa sorun yok dort dortluktur o zaten mi diyelim??

Simdi size yazarken aklima onceden hastanede dogum yapan kadinlar geldi:)
Dogum sancisindan bagiran kadinlari tersleyip azarlama hatta abartip sussun diye canini yakan hemsireler vardi...

Diploma varsa 4/4luk demedim ben. Ama bu konudaki olay cok basit bence. Ayrica o bahsettiginiz donemde hemsireler alayliydi simdi ise lisans mezunu

Diploma varsa 4/4luk demedim ben. Ama bu konudaki olay cok basit bence. Ayrica o bahsettiginiz donemde hemsireler alayliydi simdi ise lisans mezunu

Geçen sene bir ameliyat oldum da o lisans mezunu hemşirelerden birinin narkozun ve ağrının etkisiyle sızlanıyorum diye bir beni dövmediği kalmıştı. Neyse ki işini hakkıyla yapan hemşireler yardımcı olmuşlardı bana sağolsunlar. İyileşene kadar tüm hastaların burnundan getiren o hemşireyi de şikayet ettim ayrıca, çok da mutluyum. Bir işte çalışıyor karşılığında para kazanıyor herkes. Kimse kimsenin kaprisini çekmek zorunda değil. Her meslekte açıkta olan iş bekleyen o kadar insan var ki. İşinden memnun olmayıp düzgünce yapamayacak olanlar hakkını yemesin onların. Özellikle öğretmenlik için geçerli bu Yukarıdaki arkadaşın çok mutsuz olduğu köy okullarına kendi isteğiyle gitmek isteyen yüce gönüllü öğretmenler var, sırf o çocukları da eğitebilmek adına. İşte idealistlik ve mesleğini sevmek de böyle bir şey

bu kadar büyütmeyin.
benimde annem öğretmen.yeri geldiğinde kızıyor yeri geldiğinde seviyor.öğretmen bu.bu devirde yeni nesil çocuklarıyla uğraşmak ne kadar zor ben bilirim.kendimiz bile bazı durumlarda kendi çocuğumuza katlanamıyorken öğretmen sınıfta 20-25 çocuğa nasıl katlansın.herkes ses çıkarıyor,derse dikkat etmiyor,kavga ediyorlar ve doğal olarak öğretmen kızmakta biraz haklı.(aşırı olmadan) sonuçta dövmüyor,sövmüyor.sadece uyarıyor diyelim.
önceden açtığınız konuyu biliyorum.o zamanda söylemiştiniz simdi de söylüyorsunuz."kavga ettiğimiz için acaba öğretmen çocuğumdan acısını mı çıkarıyor"diye.sizin sadece derdiniz bu bence.öğretmen benim acımı,intikamı mı oğlumdan çıkaracaktır.bence çok büyütüyorsunuz.eğer öğretmen akıllı bir kadınsa sizle yaşadığı sorunu çocuktan çıkmamalı ama aksiyse orasını bilemem.
bu kadar endişeliyseniz eğer okulunu değiştirin.:44:

benim oğlumda anaokuluna gidiyordu
taaa ki öğretmeni oğlumu uyarmasına kadar
ne olduğu belli olmaya bir sebepten dolayı kızmış oğluma ve daha okula gönderemedim gitmiyor bir türlü
oğlum şuan okuldan nefret ediyor tekrar nasıl alıştıracağım bilmiyorum
bence öğretmen çok önemli

Aynen, aynen..
Annem anlatıyorda sasip kaliyorum..

Valla yeri geliyor burnundaki sümüğü temizliyorum, yeri geliyor ayakkabı bağcığını bağlıyorum.
Avuçlarıma kustuğunu bilirim öğrencimin.
Düşer kanayan yarası ile ilgilenirim.
Ayranı dökülen beslenmesini temizlerim.
Eşiyle ayrılık noktasında olan velimin derdini dinlerim, teselli ederim.

Bir öğretmen hemşire, temizlikçi, hizmetçi, psikolog oluyor.
O minicik kalpler bile emeğimizin daha çok farkında.

Anne değilim, doğursam ancak bu kadar severim dediğim öğrencilerim var.
Ama hatası için bağırdım, ceza verdim diye bunu sorgulayan velileri görünce
salak olduğumu düşünüyorum.

Bu kadar özveriyi haketmiyor sizin gibi takıntılı veliler kusura bakmayın.
Siz hiç sesinizi yükseltmiyor musunuz çocuğunuza?
Haaa ama pardon sizin çocuğunuz..
Yukarıda saydığım emeklerin sizin doğurmanız kadar değeri yok..

aman allahım, bir konu açtım bir dövmediğiniz kalmış. Ben sadece sordum. Ne varki bunda bu kadar abartacak. Okul basmalar falan filan. O kadar da kendini bilmez insan değilim. Çocuğumu korumacı hiç değilim. Mümkün olduğunca bağımsız olması için uğraş veriyorum. Sadece nasıl bir tavır segilemeliyim onu sordum. Bu konunun üzeri örtülmeli mi, yoksa öğretmeninin bu konuda fikri alınmalı mı. ? Bu konuda hassas davranmamın sebebi uzun vadede okul problemi yaşamamak. İlk 3 yaşında anaokuluna başladığında yaşadığı tokat ve çırmık olayından sonra çocuk uzun bir süre okula gitmedi. Okulu değiştirdik, tam sorun aşıldı herşey yoluna girdi bu olay çıktı. O zaman böyle bir olay olduğunda "özel okul canım burası mümkün değil "deyip çocuğun söylediklerini kulak ardı etmiştim. SOnuç okula gitmek istememe ile sonuçlanmıştı. Bizim zamanımızda ilk okullar önemli idi. İlk öğretmenlerimizle orada tanışırdık. Şimdi anaokulları önemli. Çünkü ilk öğretmenlerle anaokullarında tanışılıyor. Kimse kusura bakmasın ama o ilk öğretmnein tavrı bir çocuğun tüm öğrenim hayatını ne yazıkki etkiliyor. Benim kardeşim 1.sınıfta öğretmeni toplamayı bilemedi diye başını tahtaya vurmuş.Sırf bu sebepten okul ite kaka hayat oldu. Ayrıca çocuğum öğretmeninin sıkıntısını ifşa etmeyecek kadar da olgun bir çocuk. Çünkü sıkıntısının ne olduğunu biliyor ve şimdilik bunun sır olduğunu da (öğretmenimiz hamile). Küçücük bir konu açtım sadece fikir almak istedim maşallah terör estirmişsiniz. Hata bende zaten. Burada herkes herşeyi çok abartıyor.

çocuğunuz size çok üzüldüğünü anlatmış.. bence öğretmeni ile güzel bir şekilde konuşmanızda fayda var.. siz velisiniz, çocuğunuzu kıran bir durum varsa sebeplerini öğrenmek çocuğunuz hissettiklerinden öğretmeni haberdar etmenin neresi yanlış olabilirki?? bize anlattığınız gibi konuşmakla ilgili yaşadığınız tereddütü de içine katarak.. hem içiniz rahat eder hem çocuğunuz daha güvende olur hem de öğretmeni hatasını görüp tekrar etmez.. anaokulunda çocuğa bağırmak hatadır.. öğrenciye bağırmak da öyle.. bağırmanın ğrenci-öğretmen ilişkisinde asla yeri yok.. tabi bana göre.. neden mi?

ben 10 yıllık öğretmenim.. 6-80 yaş arası ğrencim oldu.. 3 farklı branşta çalıştım.. ne bir öğrencime bağırdım ne de vurdum.. allahıma şükürler olsun ne bir öğrencimle ne de bir velim ile sorun yaşamadım.. ters giden bir durum olduğunda yaşı kaç olursa olsun öğrencimle konuşarak hallettim.. çocuğu tenefüste düştü diye beni onu tutmamakla suçlayan çalıştığım kurumu başıma yıkmaya çalışan veli ile bile anlaşmayı başardım.. kendimden örnek vermemin sebebi eğer işiniz öğretmenlikse kızgındım başka problemim vardı dayanamadım başka türlü laftan anlamıyorlar vs diyemezsiniz.. çünkü kızarken bağırırken de çocuğa hala öğretmensiniz.. sınıfta bağırıp çağıran öğretmen tek birşeyi başarır o da çocuklara bağırmayı öğretmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…