- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Benim cocugum yok ama 3 tane yegenim var. Yeni nesil velilerin cok fazla haddini astigini dusunuyorum. Ana sinifinda staj yapmis biri olarak hic kolay bi meslek olmadigini soyleyebilirim. Ogretmenin kendi sorunu olmasina gerek yok siz evde 1-2 cocuga bakamazken yeri gelince bagirip cagirirken onlar ne yapsin? Kizar da ceza da verir okula gidip mudahale etmek nedir yha. Sizin aileleriniz boyle mi velilik yapti size...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben ögretmen degil hemsireyim. Mesleklere olan saygisizliktir burda benim dikkat cekmek istedigim. Okulda ögretmen hastanede hemsire hatta ucakta kendini pilot sanan bi milletiz biz. Bi sakin olun Allah askina yha
Elbette kolay bir meslek değil de kimse de kimseyi zorla öğretmen yapmıyor. Şahsen ben tahammülsüz biriyimdir, öğretmen olmayı tercih etmedim bu sebeple. Öğretmenlere verilen eğğitimin sebebi zaten çocuklarla uğraşmanın zor olması değil mi? Evet ben o kadar çocukla baş edemem de ben mühendisim öğretmen değilim mesela, eğer siz de sakin bir şekilde onları anlayabilecek, kolay kolay sabrınız taşmayacak bir kişiliğe sahip değilseniz neden bu mesleği tercih ediyorsunuz? ÖSS puanı geldi tercih yaptık, klasik işteKimse gerçekte neyi yapabilecek neyi yapamayacak onu düşünmüyor. Ayrıca evdeki anne babayla öğretmen kıyaslamak nedir ya? Evdeki anne baba eğitimci mi? Dediğiniz şey şöyle söylemekle aynı; "Ya doktor yanlış teşhis koymuş yanlış tedavi uygulanmış ama adam ne yapsın? O da insan. Sonuçta sen de grip olduğunu sanıp yanlış ilaç alabilirdin". Oysa o doktor, bu onun alanı olduğuna göre o alandan olmayan biriyle karşılaştırma yapamazsınız.
Öğretmenlik mesleğine alınırken hiç kimse prikolojik yahut duygusal bir testten geçmediğine göre bunu söylemeniz çok ilginç. Ayrıca ben de normalde sabırsız ve inanılmaz sinirliyimdir ama henüz çocukları dövmemişimdir. Yahut 20 kişilik bir sınıfta daha sabırlıyken 40 kişilik sınıfta sinirlerim gergindir. Seviyesi yüksek bir sınıfta sakinken seviyesi düşük bir sınıfta terör estiriyor olabilirim. Köyde çalışırken okuldan nefret ederken şu anki okulumda dünyanın en mutlu insanıyım. Neye göre ve hani şarta göre öğretmenin sabrı, sakinliği sınanacak da ona göre meslek seçilecek?
He bu demek değil ki işini hatalı yapanlar yok, veli sorgulamalı, araştırmalı hatta ilgili veliler daha çok hoşuna gider öğretmenlerin. Biz de yeri geldi sapık öğretmenler yeri geldi dayakçı öğretmenler gördük. Ama her ufak şeyde de çocuğum üzüldü öğretmenin kapısını çalsam mı diye düşünmek de abartı diye düşünüyorum. Buradaki velinin durumu bana çok sıradan geldi, üzülebilir, çocuktur kaldı ki 2 yıldır öğretmenden bir şikayetleri olmamış ilk defa böyle bir şey yaşamışlar hemen olayı büyütmenin manası yok diye düşünüyorum.
Buradaki annenin konusu da sanırım olayın büyüklüğünden ziyade kendi aralarındaki tartışma yüzünden öğretmenin çocuğuna ters davranıp davranmadığını merak etmesi.
Ben ögretmen degil hemsireyim. Mesleklere olan saygisizliktir burda benim dikkat cekmek istedigim. Okulda ögretmen hastanede hemsire hatta ucakta kendini pilot sanan bi milletiz biz. Bi sakin olun Allah askina yha
Diploma varsa 4/4luk demedim ben. Ama bu konudaki olay cok basit bence. Ayrica o bahsettiginiz donemde hemsireler alayliydi simdi ise lisans mezunu
Aynen, aynen..Eee yani???
Diploma varsa sorun yok dort dortluktur o zaten mi diyelim??
Simdi size yazarken aklima onceden hastanede dogum yapan kadinlar geldi:)
Dogum sancisindan bagiran kadinlari tersleyip azarlama hatta abartip sussun diye canini yakan hemsireler vardi...
aman allahım, bir konu açtım bir dövmediğiniz kalmış. Ben sadece sordum. Ne varki bunda bu kadar abartacak. Okul basmalar falan filan. O kadar da kendini bilmez insan değilim. Çocuğumu korumacı hiç değilim. Mümkün olduğunca bağımsız olması için uğraş veriyorum. Sadece nasıl bir tavır segilemeliyim onu sordum. Bu konunun üzeri örtülmeli mi, yoksa öğretmeninin bu konuda fikri alınmalı mı. ? Bu konuda hassas davranmamın sebebi uzun vadede okul problemi yaşamamak. İlk 3 yaşında anaokuluna başladığında yaşadığı tokat ve çırmık olayından sonra çocuk uzun bir süre okula gitmedi. Okulu değiştirdik, tam sorun aşıldı herşey yoluna girdi bu olay çıktı. O zaman böyle bir olay olduğunda "özel okul canım burası mümkün değil "deyip çocuğun söylediklerini kulak ardı etmiştim. SOnuç okula gitmek istememe ile sonuçlanmıştı. Bizim zamanımızda ilk okullar önemli idi. İlk öğretmenlerimizle orada tanışırdık. Şimdi anaokulları önemli. Çünkü ilk öğretmenlerle anaokullarında tanışılıyor. Kimse kusura bakmasın ama o ilk öğretmnein tavrı bir çocuğun tüm öğrenim hayatını ne yazıkki etkiliyor. Benim kardeşim 1.sınıfta öğretmeni toplamayı bilemedi diye başını tahtaya vurmuş.Sırf bu sebepten okul ite kaka hayat oldu. Ayrıca çocuğum öğretmeninin sıkıntısını ifşa etmeyecek kadar da olgun bir çocuk. Çünkü sıkıntısının ne olduğunu biliyor ve şimdilik bunun sır olduğunu da (öğretmenimiz hamile). Küçücük bir konu açtım sadece fikir almak istedim maşallah terör estirmişsiniz. Hata bende zaten. Burada herkes herşeyi çok abartıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?