• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun öğretmeni

Teşekkür ederim hepinize yarın ilk iş müdür ile konuşup şikayetimi bildireceğim öğretmen ile konuşmayı düşünmüyorum çünkü daha önce bu konuda rahatsızlığını söyleyenlere tepki gösterip çocuklarına cephe almıştı. senelerdir aynı okulda öğretmen müdürden fazla forsu havası var umarım etkili olur

Ne yapsın öğretmen ilgisiz ana babalar sayesinde çıldırmış....okula gitsin bi kafani dinliyim ana babasaysaniz öğretmenin lafını çocuğunuz değil Siz haketmissiniz!

Dogudayız demıssınız.Oğretmen de doğulu mu ?
Okul idaresine gidin.Okul idaresi sallamazsa milli eğitime gidin.
Tabi önce bunların hepsinin söylediğine emin olduktan sonra.

Doğuda 45 kişilik sınıflar ve müfettişi gelir hesap sorar öğretmenden.. öğretmenede yardımcı olun altına pisliyen acıktım susadim diyen öğrencilerle dolu... sırf çocuk olsun diye yapılan çocuklar ilgisiz terbiye yoksunu çocuklarla dolu... şikayet yerine gidersin hocam 5 dk alabilirmiyim dersin konuşursun...bu kadar basittir!!! Ve de kalabalık sınıflardan özel okul muamelesi yapmaogretmene ...onunda hesap vereceği yer var sinirleri yıpranmış öğrenemeyen çocuklar karsisinda

Ve de çocuğunuz bile olsa hocayla ilgili bir durumda güvenmeyen doğruluğundan emin oldum...kul hakkına da gitmeyin ...

Doğuda 45 kişilik sınıflar ve müfettişi gelir hesap sorar öğretmenden.. öğretmenede yardımcı olun altına pisliyen acıktım susadim diyen öğrencilerle dolu... sırf çocuk olsun diye yapılan çocuklar ilgisiz terbiye yoksunu çocuklarla dolu... şikayet yerine gidersin hocam 5 dk alabilirmiyim dersin konuşursun...bu kadar basittir!!! Ve de kalabalık sınıflardan özel okul muamelesi yapmaogretmene ...onunda hesap vereceği yer var sinirleri yıpranmış öğrenemeyen çocuklar karsisinda

Yerim o öğretmenin yıpranmasını ben..
Yıprandıysa bırakacak mesleği, kullandığı lafların aklanabilecek bir durumu yok kusura bakmayın..
Umarım öğretmen değilsinizdir..

Herkese merhaba benim oğlumun öğretmeni sınıfta çocuklara karşı çok sert beyinsiz gerizekalı beni katil edeceksiniz şuraya koyun oturtsam şimdi öğrenmişti gibi laflar sarfediyor hemde 1.sınıf öğrencilerine. nereye nasıl şikayet edebilirim. kimliğim gizli kalmak zorunda çünkü doğudayız sınıf mevcutları çok fazla başka okul ve sınıf seçme hakkımız yok. o sınıftan alamam çocuğumu ama hareketlerine çeki düzen versin istiyorum.
Bence önecelikle diğer velilerlede bir irtibata geçin tek başınıza gitmeyin derim. Eğer diğer vellerde çok rahatsızca önce öğretmeninizle konuşun bir kaç gün gözlemleyin düzelme olmazsa müdürle konuşun. Direk müdüre giderseniz müdür size öğretmeninizle görüştünüz Mü diyecektir ve siz hayır derseniz sizi tekrar öğretmene yönlendirir.
Ve bu tarz şikayet mevzularında kimliğim belli olmasın durumu olmaz.

Ne yapsın öğretmen ilgisiz ana babalar sayesinde çıldırmış....okula gitsin bi kafani dinliyim ana babasaysaniz öğretmenin lafını çocuğunuz değil Siz haketmissiniz![/QUOTE okula gitsin kafamı dinleyim kafasında asla değilim hem öyle olsak bile altı yaşındaki çocuklara böyle şeyler söyleme hakkını ona vermez başa çıkamayacaksa mesleği bıraksın hem maaşını alacak hem çocuklara böyle sözler sarfedecek herkes görevini layığıyla yapmalı

1)İşimizi düzgün yaptıktan sonra hesap vereceğimiz hiç bir zümre yok.2)Müfettişler artık denetlemiyor ki bizi neredeyse 3-4 yıldır.Müdür dönemde bir defa gelir dersi dinler ve not verir.
Sınıflar ilgisiz,terbiyesiz sadece doğuda olan bir sorun değil ve başa çıkamayacak kadarsak alırız idareye postalarız.Gerçi bazen idarenin bile başa çıkamayacağı rezil rüsva çocuklar oluyor.Ona elin kolun bağlanıyor ki çoğu da dayak manyağı,dayak kar etmiyor..Ettiğin laf ona iltifat kalıyor.Ama kalkıp öğrencilere bu tarz laflar etmenin savunması olarak '' sinirlerim yıprandı'' demek olmaz.Zaten ülkede eğitim öğretim öyle bir düzeye geldi ki derdimiz tüm sınıfı kurtarmak değil;içlerinden bir elinin parmağini geçmeyecek kadarında farkındalık oluşturmak.Ve sinirlerim yıprandı diye bu çocukları da küstüreceksem okula,okumaya alsınlar diplomayı elimden...
Veliler konusunda ise çok bilmiş,kalkıp dersimi,öğretmenliğimi eleştirecek,bana Chomsky'lik,Deweycilik taslayacak velinin (ki kaynıyor bunlardan artık) önce alnını karışlar sonra da yerin dibine sokarım o ayrı.Ama sınıf bunun yeri değil.Bu benim fikrim.

Kimliğiniz hiç bir şikayette gizli kalmaz.
Önce gidip bir konuşun, pek ihtimal vermedik hocam ama bir kaç çocuktan aynı şeyleri duyduk dersiniz. Kendine çeki düzen vermezse de üslubunuz sertleşir. Çocuklara da cephe aldığını bildiğinizi belirten bir kaç söz söyleyin. İşinizi profesyonelce yaptığınızı ve çocukların bundan etkilenmeyeceğini düşünüyorum diyin. Peşini bırakmayın bu olayın ve neden korkuyorsunuz anlamadım.
Sinirliyse gitsin tedavi olsun, problemi varsa gidip çözsün. Küçücük çocuklar hakaret duymak zorunda mı?

Al çocuğunu gönder özel okula çok kiymetlini
Herkesin çocuğu kendine kıymetlidir tabii siz söylediniz ya yarın kaydını alıyorum özele. yazık eğer öğretmenseniz sınıfınızda çocuklara sizde bunları söyleme hakkını buluyorsunuz demekki yazık çok yazık saldırmaya yer arıyorsunuz

1)İşimizi düzgün yaptıktan sonra hesap vereceğimiz hiç bir zümre yok.2)Müfettişler artık denetlemiyor ki bizi neredeyse 3-4 yıldır.Müdür dönemde bir defa gelir dersi dinler ve not verir.
Sınıflar ilgisiz,terbiyesiz sadece doğuda olan bir sorun değil ve başa çıkamayacak kadarsak alırız idareye postalarız.Gerçi bazen idarenin bile başa çıkamayacağı rezil rüsva çocuklar oluyor.Ona elin kolun bağlanıyor ki çoğu da dayak manyağı,dayak kar etmiyor..Ettiğin laf ona iltifat kalıyor.Ama kalkıp öğrencilere bu tarz laflar etmenin savunması olarak '' sinirlerim yıprandı'' demek olmaz.Zaten ülkede eğitim öğretim öyle bir düzeye geldi ki derdimiz tüm sınıfı kurtarmak değil;içlerinden bir elinin parmağini geçmeyecek kadarında farkındalık oluşturmak.Ve sinirlerim yıprandı diye bu çocukları da küstüreceksem okula,okumaya alsınlar diplomayı elimden...
Veliler konusunda ise çok bilmiş,kalkıp dersimi,öğretmenliğimi eleştirecek,bana Chomsky'lik,Deweycilik taslayacak velinin (ki kaynıyor bunlardan artık) önce alnını karışlar sonra da yerin dibine sokarım o ayrı.Ama sınıf bunun yeri değil.Bu benim fikrim.

Sevgili Chelzy Chelzy son paragraftaki tip velinin alnını nasıl karışlıyorsun acaba?
Benim yöntemden daha etkilidir belki, sırrını paylaşır mısın? :)

Al çocuğunu gönder özel okula çok kiymetlini
Poff ne bicim laf bu şimdi. herkesin ailesi, evladi kendine kiymetlidir tabi.

Her siniri bozulan karsindakine hakaret etsin o zaman. nasil bir mantik bu? öğretmenleri korurken bütün velileri zan altında birakmak da ayri bir olay.

Siniriniz bozuk diye yoldan gecen adama hakaret edebilir misiniz? hayır çünkü gücünüz el kadar cocuga yeter.

Hakaret ederek, sindirerek, dayakla cocuk egitilmez. bunu bir kavrayabilsek super olacak.

Sevgili Chelzy Chelzy son paragraftaki tip velinin alnını nasıl karışlıyorsun acaba?
Benim yöntemden daha etkilidir belki, sırrını paylaşır mısın? :)

:) O biraz zamanla oluyor biliyor musun ? İlk yıllarımda aman velileri nasıl memnun edebilirim, aman şikayet gelmesin derdindeydim.Bir baktım tepeme çıkacaklar,dedim bu böyle gitmez biraz değiştirdim kendimi.Daha doğrusu insanlara karşı konuşma,seviye,üslubu değiştirdim yavaş yavaş.
Abartıya kaçmamakla birlikte sert bir mizacın olsun.Hele ki ders içinde sana ''şöyle yapsanız,şöyle yapıyormuşsunuz hocam'' demelerine asla fırsat verme,GEREKİRSE LAFI AĞZINA TIK ! Zaten sezersin iyi niyetli mi yoksa kurulup ta mı gelmiş sana diye.Hafif ukala sınıf hudutları benim işim,karıştırmıyorum mesajını ver.Kendinden emin konuş,seni her istediklerinde konusacaksın diye birşey yok.Lütfen bekleyin geleceğim de.Bunlar hep bir kimliğin oldugunu gösteren ipuçları.7-8 senede oluştu bu bende.Tabi bunlar bütün veliler için geçerli değil.Gerçekten çok alçakgünüllü,saygılı oluyor.Onlara can feda :)

:) O biraz zamanla oluyor biliyor musun ? İlk yıllarımda aman velileri nasıl memnun edebilirim, aman şikayet gelmesin derdindeydim.Bir baktım tepeme çıkacaklar,dedim bu böyle gitmez biraz değiştirdim kendimi.Daha doğrusu insanlara karşı konuşma,seviye,üslubu değiştirdim yavaş yavaş.
Abartıya kaçmamakla birlikte sert bir mizacın olsun.Hele ki ders içinde sana ''şöyle yapsanız,şöyle yapıyormuşsunuz hocam'' demelerine asla fırsat verme,GEREKİRSE LAFI AĞZINA TIK ! Zaten sezersin iyi niyetli mi yoksa kurulup ta mı gelmiş sana diye.Hafif ukala sınıf hudutları benim işim,karıştırmıyorum mesajını ver.Kendinden emin konuş,seni her istediklerinde konusacaksın diye birşey yok.Lütfen bekleyin geleceğim de.Bunlar hep bir kimliğin oldugunu gösteren ipuçları.7-8 senede oluştu bu bende.Tabi bunlar bütün veliler için geçerli değil.Gerçekten çok alçakgünüllü,saygılı oluyor.Onlara can feda :)

Ayy @Chelzy izninle biraz özelden vaktini alacağım :)

he hemen şikayet edin. kaymakamlığa bakanlığa çıkın il mebi basın hatta. gidip önce öğretmenle konuşacak ağzınız yok çünkü :kahve:
Agzimdan aldin valla lafi. Herkes demis ki oraya sikayet et yok haddini bildir. Yok 147 yi arama ogretmen meslegine devam ediyormus da sadece sorusturma aciliyormus.
KONU SAHIBI HANIMEFENDI ; once gidin bir ogretmenle konusun. Adinizin duyulmasini istemiyorsaniz demekki kulaginizla duydugunuz seyler degil. Bana sanki baska velinin doldurusuna gelmissiniz gibi geldi.

Back
X