• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun öğretmeni

Böyle bir durumda yapılacak ilk şey öğretmenle konuşmaktır, he hala devam ediyorsa idare ile konuşursunuz. Yine çözülmezse üst mercilere başvurursunuz. Öyle direkt bimere falan yazmakla olmaz.

Öğretmene gelince kıymetli evlat kesilen velilere gelsin lafım öğretmene öğretmenliği öğretmeye çalışanlara ...herkes doğurmak için doğurmasın ilgisiz saygısız terbiyesiz bir çocuklar olmasın, millet iş tutmuş öğretmene çamur atmayı ...önce doğruluğundan emin ol
Sonra konuş Bakalım hocayla ... cahil insanların çok bilmiş tavırlarından kız çocuklarına parmak atan oğullarından cagirdigimizda ne olduki piskinliklerinden artık tiksindik.....

Ben olsam öğretmenle açık açık konuşurum. Okul müdürünede anlatırım. Öğretmenede böyle devam ederse şikayet edeceğimi söylerim.

Hiçte çekinmem deşifre olucam diye. Yüzüne yüzüne söylerim hepsini.

Bi gidip konuşun önce. Sonra da müdürle konuşun.Bi sonuç çıkmazsa 147 yi arayıp izah edin.Bi müfettiş gelip yerinde inceler. Çok üzüldüm ya neden bunlar öğretmenlik yapıyo onca vicdanlı atanamayan öğretmen varken :(

Evet veliler olarak durumun farkındayız tüm çocuklar evde aynı şeyleri anlatıyor pastam dursun karnım doysun olayı değil dedim ya doğudayız ve seçme şansımız yok imkanlar kısıtlı ya bu öğretmenle yada okula göndermemek tek seçenek öğrencilere tavır alıp dışlıyor eleştirip birşey söyleyince. Okul yönetiminden çok onun sözü geciyor okulda
Nasıl sözü geçiyormuş güvendiği biri mi var yoksa, artık müdür bize okulda not veriyor hadi not bi yana nasıl bi vicdanı var ya!!!!

Geçtiğimiz hafta okulumuzda oldu. 3. sınıfa giden çocuklar, sizlerin "benim oğlum-kızım melek" dediği yaştaki çocuklar İngilizce derslerine giren öğretmenlerini ağız birliği ile ailelerine şikayet ediyorlar. "Bize kızıyor-bağırıyor, derste hiçbir şey yapmıyor, telefonunu çıkarıp oyun oynuyor" diyorlar. Öğretmen okulda yeni olduğu için kimse kadını savunamıyor, "biz onu biliriz öyle bir öğretmendir ya da değildir" diyemiyorlar.

Veliler müdüre şikayet ediyorlar, yetmiyor milli eğitime gidiyorlar. Bu sırada sınıf öğretmenleri İngilizce dersinde sınıfa telefonunu koyuyor ve ses kaydı yapıyor. Öğrenciler bu arada hala inatla kadının aynı şekilde devam ettiğini söyleyip hatta vurdu bile diyorlar. Sonuç?

Ses kaydı sonucu kadının kendini paraladığı, öğrencilerin "sen bizim asıl öğretmenimiz değilsin, seni niye dinleyelim" şeklinde laflar ettiği ortaya çıkıyor ama kadın şikayet edildi bir kere.

Unutmayın ki evde tanıdığınız çocuğunuzla okuldaki çocuğunuz aynı değil. Bazen arkadaşlarını etkileme çabası, bazen onlara ayak uydurma isteği gibi etkenler var.

Geçtiğimiz hafta okulumuzda oldu. 3. sınıfa giden çocuklar, sizlerin "benim oğlum-kızım melek" dediği yaştaki çocuklar İngilizce derslerine giren öğretmenlerini ağız birliği ile ailelerine şikayet ediyorlar. "Bize kızıyor-bağırıyor, derste hiçbir şey yapmıyor, telefonunu çıkarıp oyun oynuyor" diyorlar. Öğretmen okulda yeni olduğu için kimse kadını savunamıyor, "biz onu biliriz öyle bir öğretmendir ya da değildir" diyemiyorlar.

Veliler müdüre şikayet ediyorlar, yetmiyor milli eğitime gidiyorlar. Bu sırada sınıf öğretmenleri İngilizce dersinde sınıfa telefonunu koyuyor ve ses kaydı yapıyor. Öğrenciler bu arada hala inatla kadının aynı şekilde devam ettiğini söyleyip hatta vurdu bile diyorlar. Sonuç?

Ses kaydı sonucu kadının kendini paraladığı, öğrencilerin "sen bizim asıl öğretmenimiz değilsin, seni niye dinleyelim" şeklinde laflar ettiği ortaya çıkıyor ama kadın şikayet edildi bir kere.

Unutmayın ki evde tanıdığınız çocuğunuzla okuldaki çocuğunuz aynı değil. Bazen arkadaşlarını etkileme çabası, bazen onlara ayak uydurma isteği gibi etkenler var.
Şok oldum şuan

Hayır lütfen..
Tüm çocuklar melektir!
Hepsi masum, ak, pak ve saftır..
Haa unutmuşum bir de benim çocuğum asla yapmaz!

Şok oldum şuan
Daha neler neler var. Ancak şikayetçi olan öğretmenler 2 konu açarken, veliler 20 konu açıyor.

6. sınıf öğrencime diyorum ki "kuzum saçların gözüne giriyor, kestir artık" cevap olarak "böyle güzel, yakışıklı duruyorum" diyor. Annesine bunu söylüyorum, kadın şaşkınlıktan dilini yutuyor. "benim oğlum yakışıklı görünmeyi mi önemsiyor, istiyor?" diye soruyor. Evdeki oğlu bambaşka, okuldaki oğlu bambaşka.

Kimse zannetmesin ki veliler ve öğrenciler sütten çıkma ak kaşıkken öğretmenler şeytan. Neler yaşıyoruz gün içinde, ne saygısızlıklar ne kendini bilmezlikler.

Daha neler neler var. Ancak şikayetçi olan öğretmenler 2 konu açarken, veliler 20 konu açıyor.

6. sınıf öğrencime diyorum ki "kuzum saçların gözüne giriyor, kestir artık" cevap olarak "böyle güzel, yakışıklı duruyorum" diyor. Annesine bunu söylüyorum, kadın şaşkınlıktan dilini yutuyor. "benim oğlum yakışıklı görünmeyi mi önemsiyor, istiyor?" diye soruyor. Evdeki oğlu bambaşka, okuldaki oğlu bambaşka.

Kimse zannetmesin ki veliler ve öğrenciler sütten çıkma ak kaşıkken öğretmenler şeytan. Neler yaşıyoruz gün içinde, ne saygısızlıklar ne kendini bilmezlikler.

Ben de diyorum ki '' Yavrum neden böyle yapıyorsun, arkadaşlarını rahatsız ediyorsun. Kendini düzeltmeye niyetin var mı?
Cevap: '' Elliye elli. '':KK14:

M Morlila ilk önce diğer velilerle bir araya gelip bu konuyu konuşun, hep birlikte öğretmenin yanına gidip sakin bir şekilde durumu anlatın, öğretmen üste çıkacak olursa müdüre gidin, o da bir şey yapmazsa bimere şikayet edin.
Daha önce konuşan velilerin çocuklarına tavır almış yazmışsınız, endişeniz bu yüzden anlıyorum. Hep birlikte hareket ederseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.
Bu işin peşini bırakmayacağınızı belli edin.

Ben de diyorum ki '' Yavrum neden böyle yapıyorsun, arkadaşlarını rahatsız ediyorsun. Kendini düzeltmeye niyetin var mı?
Cevap: '' Elliye elli. '':KK14:
Önce bir güldüm cevaba yalan yok, ama sonra arsızlığı düşününce, saygısızlığı ele alınca gülmem geçti, yazık dedim.
Eğitim-öğretim diyoruz hep, adı da bu; ama bize eğitmek için imkan vermiyorlar aksine elimizden alıyorlar. Varsın üçgenin iç açıları toplamını eksik bilsin ama empati nedir hissederek bilsin, uygulasın. Varsın iklim türlerini eksik bilsin ama yabancılarla nasıl konuşulur, hitap nedir bilsin.

Var mı bunlar? Soru işaretine aldanmayalım, zira soru değil malum.

Önce bir güldüm cevaba yalan yok, ama sonra arsızlığı düşününce, saygısızlığı ele alınca gülmem geçti, yazık dedim.
Eğitim-öğretim diyoruz hep, adı da bu; ama bize eğitmek için imkan vermiyorlar aksine elimizden alıyorlar. Varsın üçgenin iç açıları toplamını eksik bilsin ama empati nedir hissederek bilsin, uygulasın. Varsın iklim türlerini eksik bilsin ama yabancılarla nasıl konuşulur, hitap nedir bilsin.

Var mı bunlar? Soru işaretine aldanmayalım, zira soru değil malum.

Davranış sorunlarını düşünmekten, dersler ne alemde diye düşünecek hal mi kalıyor zaten?

Veliler bizi bakıcı olarak görüyor.
İdare de idare et amaaaann hocam öğrenmese de olur, sınıfta tut yeter
veli ses etmesin yeter diyor çoban ol diyor yani.

Bunun için mi öğretmen olduk?

Bugünlerde çok ümitsizim..

nomunomuchua nomunomuchua en son bi veli geldi bana hocam şu etknliği şöyle yapın böyle olmaz gibi saçma sapan cümle kurdu. Dedim siz ne işle meşgulsünüz nerde çalışıyorsunuz, kaymakamlıkta dedi. Ben kaymakamlığa gelip şu işi şöyle yapın diyor muyum size ya da siz doktorunuza şu ilacı yaz bana diyo musunuz dedim. Böyle insanlara böyle cevap vermekten başka çare yok

nomunomuchua nomunomuchua en son bi veli geldi bana hocam şu etknliği şöyle yapın böyle olmaz gibi saçma sapan cümle kurdu. Dedim siz ne işle meşgulsünüz nerde çalışıyorsunuz, kaymakamlıkta dedi. Ben kaymakamlığa gelip şu işi şöyle yapın diyor muyum size ya da siz doktorunuza şu ilacı yaz bana diyo musunuz dedim. Böyle insanlara böyle cevap vermekten başka çare yok

Cevap verebildi mi bari çok merak ettim.
Nefret ediyorum böyle velilerden.

Doğuda nerede yasıyorsunuz?? Eğer durumunuz iyiyse bi koleje gonderebilirsiniz.

Milli egitimedir herhalde.
MUfettis falan gonderirler ama mufettisin yanindada oyle davranmazki.

Canım seni çok iyi anlıyorum sorun sadece doğuda değil Türkiye nin dört bir köşesinde bu tür öğretmencikler var!! çünkü bu zatlar öğretmenliği sadece geçim kapısı olarak gören insan psikolojisini bilmeden mesleğinin ne derece bir fedakarlık gerektirdiğini anlayamamış insanlar!! okuyorum burada içim acıyor nefretle, kibirle öğretmenlik mesleğini kendilerine bahşedilmiş yüksek makam olarak gören öğretmenlere acıyorum çünkü o çocuklar büyüdüklerinde arkalarında ve yüzlerine karşı aynı saygıyı sergileyecekler sizin bahsettiğiniz gibi öğretmenlere sözüm!! yoksa idealist, vatan sever, insan sever öğretmenlerimizin saygıyla ellerinden öpüyorum...

Unutmadan canısı yerinde olsam WhatsApp ihbar hattına kameraya çeker gönderirim bu tür öğretmenlerin sistemde yer işgal etmesine müsade etmez tüm cümle aleme rezil ederdim...

Back
X