• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun öğretmeni

artık galiba isimsiz şikayetler dikkate alınmıyor
twitter hesabınız var ise isminiz yok rumuz ileyse trend topiclere aynı gün içerisinde yazın derim
incelem başlatırlar en azından ama eğer ses kaydı vs. de varsa çok daha öncelikli jet hızıyla soruşturulur

kadın diyor ki sadece ben değil diğer velilerde olayın farkında onların çocukları da aynı şeyi anlatıyormuş

konuyu saptırmayın ya
anlık ya da kişisel değilmiş
anlık olsa tamam haklısınz da kadın diyor ki genel yargı da böyle

çocukları eğitileceği insan kendi seçiyor
sabrı yoksa hakaret edecekse seçmeseymiş

kaldı ki anlık birşey değilmiş süreklilik arzeden bir durumdan bahsediliyor ve kişisel değil genel yargıdan söz ediyor

Var arkadasim her meslekte olduğu gibi öğretmenlikte de var bu tip insanlar.Ya öğretmen de insan iyisi kötüsü olabilir. Niye tanımadan kötüleyelim yada niye savunalım ki !Mesela tüm öğretmenler de çocuğunu okula yazdırırken öğretmen secmiyor mu ?Kim hakaret ettiğini korkuttugunu bile bile çocuğunun öğretmeni olsun ister.Objektif olmak lazım. Benim çocuğum nasıl benim için dünyanın en değerli varlığı ise sınıfımdaki çocuklar da anne babası için öyle. Ben böyle düşünüyorum.
Ayrıca doğudaki çocukların sevgisi bambaşkadır. 3 yıl Şırnak 5 yıl Urfada çalıştım. Uzak köylerde de çalıştığım oldu.O çocuklar hele de ailesinde sevgi görmüyorsa öğretmenin bir güler yüzüne bağlanır.
Ya aslında çocuk her yerde çocuk. Bunun doğusu batısı köyü kenti yok. Güleryuz sevgi biraz da empati.Her çocuk bir değil. Farkliliklara biraz saygı anlayış. Onlar bizim geleceğimiz.

Ya Allah aşkına bazıları için söylüyorum bunu. Bende öğretmenim, ve meslektaşımın bu davranışını kınıyorum. yanlış demek çok mu zor yahu??? bi genelleme yapılmıyor ki.. mesleğini hakkıyla icra eden de var savsaklayan da var. Öğretmen çocuğa hakaret ediyo, kimbilir napıyor çocuk diyo ya. var ya sırf meskektaşım diye, kadının ele alınır hiçbir yanı olmamasına rağmen, savunacam diye canınız çıkıyo arkadaş. Nasıl bi psikoloji sizinkisi anlamadım ki. şu yazılanlar doğruysa eğer, içler acısı bi durum. gerekli her yere şikayet edin. peşini bırakmayın

Son düzenleme:
Ya Allah aşkına bazıları için söylüyorum bunu. Bende öğretmenim, ve meslektaşımın bu davranışını kınıyorum. yanlış demek çok mu zor yahu??? bi genelleme yapılmıyor ki.. mesleğini hakkıyla icra eden de var savsaklayan da var. Öğretmen çocuğa hakaret ediyo, kimbilir napıyor çocuk diyo ya. var ya sırf meskektaşım diye, kadının ele alınır hiçbir yanı olmamasına rağmen, savunacam diye canınız çıkıyo arkadaş. Nasıl bi psikoloji sizinkisi anlamadım ki. şu yazılanlar doğruysa eğer, içler acısı bi durum. gerekli her yere şikayet edin. peşini bırakmayın
Insanlar kendileri ile ozdeslestirdikleri kisileri savunurlar.
Demmeki hakaret etmek bir ogrenciye o savunanlarin normali!!
Velilere cahil diyen (malesef) ogretmen bir uye performans konusunda cok paniklemis yorumlarin da neden diye dusunuyor insan!!
Her meslekte iyi de kotu de var bu bir gercek.konu da zaten genelleme yok.isini hakki ile yapan tum ogretmenlere saygimiz sonsuz.psikolojisi kaldirmayan da yapmasin zaten.

Bence milli egitim bakanligiyla iletisime geceblrsn bisekilde yoksa bilemedim

Teşekkür ediyorum benim ne demek istediğimi tam olarak empati yapıp anlamışsınız.
biz doğuya tayin ile geldik ve öğretmenimizde Doğulu ve çoğu zaman aynı dilden konuşamıyoruz veli olarak bize karşı önyargılı olduğu belli seçme şansımız yok bulunduğumuz yerde özel okulda yok ya bu okula devam edecek ya da göndermiyeceğim bu yüzden yüz göz olmakta istemiyorum bu sene gitmese Bile seneye bu okulda yine devam edecek eğitimden gerimi kalsın öğretmenle sınıfın yarısı konuştu zaten sonuç alınamadı. laftan anlayacak bir tip değil maalesef..

Bunun yanında büyük kızımın öğretmeni de Doğulu ama doğuya alışmasında okuluna sınıfına alışmasında çok büyük gayretleri oldu onun çabası sevecenliği sayesinde kızım sınıfında çok mutlu anlatmak istediğim Doğulu veya batılı öğretmen ayrımı değil yaptığım her veli de her öğretmen de bir değil herkesi aynı kefeye koymamak o lazım
bimer e şikeyet edebilirsin.
bir de milli eğitim bakanlığının bi şikayet hattı var. öğretmenlerinizi oraya bildirebiliyorsunuz.
öncelikle tabi müdürle konuşmak . ama müdürle konuşuldu , sonuca varılmadı diyorsanız. mutlaka bimer e yazın.
cevapsız kalmaz
çocukları aşağılamak da nedir. öğretmen olacak insan değil kendisi demek ki. yapmasın öğretmenlik .

benımde vardı bu tarz ogretmenım
onun dersınden kacardım
bıgun annem hasta eve gıtmem gerek dıyıp yalan soyleyıp o dersden kacmıstım
ogunde tesaduf bızımkılerın okula gelesı tuttu yalanım ortaya cıkmıstı

o denlı nefret edıyordum ve korkuyordum o ogretmenden ya bana soru sorarsa o ogunun sansızı ben olursam bana catarsa dıye...

velıler bırlesıp mudurle konusmalısınız sorun cozulmezse mıllı egıtıme kaymakamlıga bımere valılıge ulasacagınızı soyleyın
ama sız tek basınıza degııl
dıger velılerlede bı gorusun fıkırlerını alın derım

Hayır lütfen. .
Tum ogretmenler melektir!
Hepsi masum, ak, pak ve saftir..
:işsiz:

Tüm çocukların ak, pak olmadığı gibi tüm öğretmenlerin ak, pak olmadığı bir gerçek.

Aksini söyledim mi peki?

Nerede öğretmen masumdur dedim?

Ilk olarak öğretmenle görüşülmeli diyorum ne olursa olsun.

Sonradan "Aa öyle miymis Özür dilerim" dememek adına. .

Şahsen bir özürün kapatamadiğı yaralar oluyor.. Bunlara gerek kalmasın diyorum.

Neresi yanlış?

Doğru der mi peki?
Sanmam
Diğer seçenek ilkokul 1.sınıf öğrencilerinin ağız birliği yapıp öğretmene komplo kurduğu mu
Lisede hocam bana senden farklı bir elektrik alıyorum ve dahi bir dolu iç giciklayici şey söyledi, babam gidip öğretmene sorsa evet taciz ediyorum der miydi
İç gudusel olarak savunmaya geçiyorsunuz bence öğretmenler olarak

Doğruyu söylemese bile tepkisinden anlaşılır diye düşünüyorum.

Ama taciz farklı bir konu. Burada taciz yok.
Ama taciz konusunda iftira atılan öğretmen de duyduk.

Böyle yanlış anlaşılmalarla geri dönülmez hatalar yapmamak adına iyi araştırılmalı.
Hemen bir ağızla karar verilmemeli..

Size askıntı olan hoca eminim başkalarına da benzerini yapmıştır bir şekilde ortaya çıkar.
Önce sor, soruştur, öğren sonra yargıla diyorum.

Kimseyi savunmuyorum.

Ama hayatımda çok gıcık olduğum durumlardan biridir.

"Ay bilemedim, hata ettik, Özür dileriz, aslı bu muymus tüh!"

benım de vardı bu tarz ogretmenım
onun dersınden kacardım
bıgun annem hasta eve gıtmem gerek dıyıp yalan soyleyıp o dersden kacmıstım
ogunde tesaduf bızımkılerın okula gelesı tuttu yalanım ortaya cıkmıstı

o denlı nefret edıyordum ve korkuyordum o ogretmenden ya bana soru sorarsa o ogunun sansızı ben olursam bana catarsa dıye...

velıler bırlesıp mudurle konusmalısınız sorun cozulmezse mıllı egıtıme kaymakamlıga bımere valılıge ulasacagınızı soyleyın
ama sız tek basınıza degııl
dıger velılerlede bı gorusun fıkırlerını alın derım
Aynen ogretmen ogrenciye kotu muamele yapiyorsa ogrenci okuldan soguyor.
Benim de anasinifi ogretmenim cok sertti sevgisiz bir ogretmendi.
Yaramazlik yapani doverdi!
Bize herkes kafasini koysun masaya uyuyun derdi kafasini kaldirana bagirirdi.simdi dusunuyorum bize hadi uyuyun diyip kendi kafasini dinliyordu.
Hic unutmam bizim sinifta bir cocuga tokat atmisti cocugun burnu kanamisti. ailesi sabah grubuna aldirmisti cocugu bu olaydan sonra.
Ben okuldan nefret ediyordum.hergun karnim agriyor basim agriyor diyip okula gitmemek icin debeleniyordum.
Hakki ile yapana sonsuz saygilar ama sirf maasi icin yapan lutfen yapmasin insanlarin ozguveniyle oynamasin.

Tüm çocukların ak, pak olmadığı gibi tüm öğretmenlerin ak, pak olmadığı bir gerçek.

Aksini söyledim mi peki?

Nerede öğretmen masumdur dedim?

Ilk olarak öğretmenle görüşülmeli diyorum ne olursa olsun.

Sonradan "Aa öyle miymis Özür dilerim" dememek adına. .

Şahsen bir özürün kapatamadiğı yaralar oluyor.. Bunlara gerek kalmasın diyorum.

Neresi yanlış?
Öğretmenle görüşülmüs ve gorusen velilerin cocuklarina karsi öğretmen cephe almış. Bu ogretmenle görüşmenin sonuc vermeyecegi cok açık.
Onu yazma sebebim konudan uzaklaşılması.

Öğretmenle görüşülmüs ve gorusen velilerin cocuklarina karsi öğretmen cephe almış. Bu ogretmenle görüşmenin sonuc vermeyecegi cok açık.
Onu yazma sebebim konudan uzaklaşılması.

Konu sahibi kimden duyuyor bunları?
Başka veliden.
Ne kadar güvenilir bir kaynak nasıl emin olabiliriz?
En doğrusu kendimiz deneyimleyelim evet buymuş diyelim.
Sonra da gönül rahatlığıyla gerekli yerlere gidelim bana göre.

Şahsen kimsenin lafı ile büyük kararlar ya da tavırlar almam.

Kendim görmek isterim.
Sonra da ah vah etmem.

Emin çıkmışımdır o yola çünkü.

Yahu çocuğa özel cephe alması ne fark eder. ortada ciddi bir sorun var her çocuk bir şekilde etkileniyor.

Varsa tabi..

Doğruyu söylemese bile tepkisinden anlaşılır diye düşünüyorum.

Ama taciz farklı bir konu. Burada taciz yok.
Ama taciz konusunda iftira atılan öğretmen de duyduk.

Böyle yanlış anlaşılmalarla geri dönülmez hatalar yapmamak adına iyi araştırılmalı.
Hemen bir ağızla karar verilmemeli..

Size askıntı olan hoca eminim başkalarına da benzerini yapmıştır bir şekilde ortaya çıkar.
Önce sor, soruştur, öğren sonra yargıla diyorum.

Kimseyi savunmuyorum.

Ama hayatımda çok gıcık olduğum durumlardan biridir.

"Ay bilemedim, hata ettik, Özür dileriz, aslı bu muymus tüh!"

Tacize nasıl bir anlam yüklediğinde alakalı . ..bence baya taciz,taciz ille cinsellik ima ya da temas demek değil ki

Herkese merhaba benim oğlumun öğretmeni sınıfta çocuklara karşı çok sert beyinsiz gerizekalı beni katil edeceksiniz şuraya koyun oturtsam şimdi öğrenmişti gibi laflar sarfediyor hemde 1.sınıf öğrencilerine. nereye nasıl şikayet edebilirim. kimliğim gizli kalmak zorunda çünkü doğudayız sınıf mevcutları çok fazla başka okul ve sınıf seçme hakkımız yok. o sınıftan alamam çocuğumu ama hareketlerine çeki düzen versin istiyorum.
bende öğretmenim bimere şikayet edebilirsiniz tabii kulağınızlla duyduysanız bazen çocuklar yanlış aktarabiliyor dokunsan kafasına vurdu dövdü vs.. ama bimer direk şikayetle ilgilenecektir

ve malesef var böyleleri ben ücretli öğretmenim ama atnmış öğretmen çocuğa at kafası diyor.. hayretle izliyorum asıl görevini yapacaklar nerede onlar nerede ??
Neyse ki artik aileler eti senin kemigi benim donemini gecti sorguluyor haklarini ariyor.
Umarim o at kafasi diyen ogretmenede at kafasi kimdeymis gerekli merciler gosterir.

Back
X