Oglumun ögretmeninden şikayet geldi :(

lilakelebek

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
130
67
18
37
Arkadaslar merhaba.. 71 aylik oglum bu sene 1. Sinifa basladi.. 2 ay sonra 6 yasi bitiyor.. Bugun oglumu almaya gittigim de ogretmen benimle konusmak istedigini soyledi.. Tek cocuk mu her istedigi yapiliyo mu diye sorular sordu.. Bende yok dedim kardesi var.. Her istedigini de yapmayiz dedim. Bugun derste cocuklar ders basladi agzimizi kapatalim dedim hemen ordan fermuar mi var agzimizda nasil kapatacagiz ki dedi. Sirada otururken kalkti masanin uzerine oturdu.. Kalk dedim dinlemedi.. Hatta inanmazsiniz diye resmini cektim dedi.. Bn cok sasirdim. Cunku oyle karsilik veren soz dinlemeyen bi cocuk degil.. Ogretmen simdi kucuk ama bu boyle devam etmemeli onleminizi alin bu boyle devam ederse saygisizliga dogru yol alir ve ilerleyen donemlerde cok basinizi agritir dedi.. Cok canim sıkıldi. Normalde bu tip davranislar sergilemeyen cocuk okulda boyle seyler neden yapar acaba? Mesela eve gelince boyle boyle davrandigin icin tv yok bugun dedim.. İtiraz etmedi, tamam dedi.. Sanki sen hic okula giderken yanlis yapmadin mi dedi.. Ne bileyim soz dinler ama bu saygisizlik lafi cok dokundu bana :( ne yapmali nasil davranmali yardimci olur musunuz?

Ya evet önlem alınmalı tamam ama, o daha çocuk ve ilk defa böyle bir ortamda , arkadaşları, sınıfı öğretmeni ve dersler onu bunaltmış olabilir, öğretmenin işi kolay değil tabiki ama biraz abartmş , çocuk okulda şekillenecek sizde destekleyin çabuk toparlar merak etmeyin

Anaokuluna gitti mi?
7 yaşında yani tam da zamanı okula başlaması için, kısa vadeli bir durum olabilir canınızı çok sıkmayın ama dediği gibi önleminizi alın.
''Okula öğrenmek için gidilir canım, bile isteye yanlış yapılmaz.'' diye açıklayın.

ben ortada bir saygısızlık göremedim.. çocuk evden çıkmış farklı bir ortama, farklı insanların arasına girmiş.. kime nasıl davranması gerektiğini bilmiyor.. kaldığı verdiği cevaplar küstahça değil gayet zekice.. zaman içerisinde nerede nasıl davranmasını öğrenecek de öğretmenin şikayet hızı taktire şayan.. kendisi doğar doğmaz öğrendi herhalde toplum kurallarını..

bence ceza vermemlisiniz henüz.okuldan soğumasın bir de..ayrıca yaptıkları da komik bence,zekice espriler.öğretmenin yorumlarını doğru bulmadım.
belki arkadaşlarına ispat çabası belki korkusunu yenme belki kuralları bilmemek ki çok normal..öğretmenin foto çekmesi ne demek ayrıca..hayal etsenize o durumda,ağırlığını koyup güzelce öğreteceğine,foto mu çekmiş çok komik ve saçma..
ben olsam öğretmne tercihimi gözden geçirirdim.

Saolun kizlar icimi rahatlattiniz.. Oglum 2 sene krese gitti.. Boyle bi sikayet hic gelmedi daha once.. Ogretmen resmini cektim deyince neden dedim.. Hani inanmazsaniz bana gostereyim diye dedi.. Bende yok estafirullah olur mu dedim.. Oyle bi anlatti ki basini boyle iki yana sallayarak konustu benimle.. Oglumla konuştum.. Yarın ozur dilicem öğretmenım bu kadar uzulduyse dedı.. İnş bi daha boyle bi şikayet gelmez..

Bana öğretmenin"ağzımızı kapatalım" demesi tuhaf geldi. Çocuklar biraz sessiz olalım, dersi dinleyelim vb. cümleler daha olumlu ve yapıcı cümleler olurdu. Çocuğun ağzımızı kapatalıma, ağzımızda fermuarmı var diyerek cevap vermesi çok da mantıksız sayılmaz.

Saolun kizlar icimi rahatlattiniz.. Oglum 2 sene krese gitti.. Boyle bi sikayet hic gelmedi daha once.. Ogretmen resmini cektim deyince neden dedim.. Hani inanmazsaniz bana gostereyim diye dedi.. Bende yok estafirullah olur mu dedim.. Oyle bi anlatti ki basini boyle iki yana sallayarak konustu benimle.. Oglumla konuştum.. Yarın ozur dilicem öğretmenım bu kadar uzulduyse dedı.. İnş bi daha boyle bi şikayet gelmez..
öğretmenin ilk deneyimi falan mı acaba? çok acemice bir davranış.dediğim gibi ben olsam öğretmen tercihimi değiştirirdim.
çocuğunuz maşallah zeki bir çocuk cevaplarından belli.cezasını da kaldırın bence..;)

Ve orda fermuar mı var agzımızda dediğinde eminim ki oglum gercekten bunu içten soylemiştir.. Bn hıc agzını kapat demedım bu zamana kadar garip gelmiştir o cumle ondan demiştir.. Ogretmen de diyo ki hemen ordan fermuar mı var agzımızda dıye laf yetiştirmeler, dalga gecmeler dıyo...

Bugun derste cocuklar ders basladi agzimizi kapatalim dedim hemen ordan fermuar mi var agzimizda nasil kapatacagiz ki dedi.

Mantıklı cevap vermiş.

Artık yeni nesil eğitimde çocuklara özgürlük tanınıyo.

Tek tip çocuk yetiştirmekten kaçının deniyor. Ne yani öğretmen ağzımızı kapatalım deyince robot gibi hepsi kapatacak mıydı?

Sınıfını değiştirme şansınız var mı? Ben bu öğretmende bir gelecek göremedim.

alışma zamanıdır tam canım çok üstüne gitmesin öğretmende . okuldan soğur sonra . karşılıklı anlatmayı deneyin bence ufaklığa

Ya evet önlem alınmalı tamam ama, o daha çocuk ve ilk defa böyle bir ortamda , arkadaşları, sınıfı öğretmeni ve dersler onu bunaltmış olabilir, öğretmenin işi kolay değil tabiki ama biraz abartmş , çocuk okulda şekillenecek sizde destekleyin çabuk toparlar merak etmeyin

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Mantıklı cevap vermiş.

Artık yeni nesil eğitimde çocuklara özgürlük tanınıyo.

Tek tip çocuk yetiştirmekten kaçının deniyor. Ne yani öğretmen ağzımızı kapatalım deyince robot gibi hepsi kapatacak mıydı?

Sınıfını değiştirme şansınız var mı? Ben bu öğretmende bir gelecek göremedim.

aynen sorgulaması çok güzel bir şey.. ben yeni jenerasyonun sorgulayıcılığını seviyorum..

öğretmenini değiştirin arkadaşım, çocuk okumaktan soğumasın..

Back
X