- 20 Mayıs 2021
- 20
- 13
- 38
- 45
- Konu Sahibi Kismetimbir
-
Abartmıyorsun, yaşadığı şeyleri şuan Türkiyedeki 3 gençten ikisi yaşıyor senin oğlun ekstradan da baba figürüne öfkeli. İkna edebilirsen destek almasını sağla.Eşimle boşanali 6 sene oluyor. Oğlum 11 yaşından beri babasından uzak yaşıyor. İlk iki sene bağları çok kuvvetliydi. Baba-oğul ilişkileri iyiydi. Sonrasında eşim evlenip ikinci eşinden bir kız çocuğu yapınca oğluma olan ilgisi maddi manevi kesildi. 13 yaşından beri asosyal,daha agresif ve dışarıya pek çıkmayan bir genç olarak büyüdü. Arasıra bu semptomlar yok oluyor ama sonra tekrar geliyor. Depresyon veya anksiyete olmadığını biliyorum. Ama yinede içince bir sikinti huzursuzluk seziyorum. Benle ilişkisi iyi fakat benim babam yok diyor. İstemiyor görüşmek veya aramak. Sürekli odasında ya bilgisayar oynar ya da ayda yılda bir görüştüğü iki arkadaşı var onlarla görüşür. Onun dışında asosyal yaşıyor. Çevresine karşı anormal bir davranışı yok ama ne bileyim ben onun huzursuz olduğunu düşünüyorum. Sizce abartıyor muyum yoksa kaygılanmakta haklı mıyım
EvetŞu an kaç yaşında 17 mi?
Spora gidiyor oradaki insanlarla yüzeysel arkadaşlıkları var sanırımBence ilgisini ceken bir spor ya da sanat daliyla ilgilenmesini tesvik edebilirsiniz.Futbol basketbol gitar baglama tekvando vs vs erkek icin aklima gelenler boylece ilgisi baska bir seye kanalize olur ve sosyallesir basarma hissi veya grup olma hissi ona iyi gelir aidiyet duygusu artar belki
Klasık zamane cocugu, korkmayın. Tabii teşvik edin spor vs, kafasını dagıtır, sosyalleşir..Eşimle boşanali 6 sene oluyor. Oğlum 11 yaşından beri babasından uzak yaşıyor. İlk iki sene bağları çok kuvvetliydi. Baba-oğul ilişkileri iyiydi. Sonrasında eşim evlenip ikinci eşinden bir kız çocuğu yapınca oğluma olan ilgisi maddi manevi kesildi. 13 yaşından beri asosyal,daha agresif ve dışarıya pek çıkmayan bir genç olarak büyüdü. Arasıra bu semptomlar yok oluyor ama sonra tekrar geliyor. Depresyon veya anksiyete olmadığını biliyorum. Ama yinede içince bir sikinti huzursuzluk seziyorum. Benle ilişkisi iyi fakat benim babam yok diyor. İstemiyor görüşmek veya aramak. Sürekli odasında ya bilgisayar oynar ya da ayda yılda bir görüştüğü iki arkadaşı var onlarla görüşür. Onun dışında asosyal yaşıyor. Çevresine karşı anormal bir davranışı yok ama ne bileyim ben onun huzursuz olduğunu düşünüyorum. Sizce abartıyor muyum yoksa kaygılanmakta haklı mıyım
Evet depresyon aklıma geldi ama internetten araştırdığım semptomları pek göstermiyor diye üstünde durmadım ama yinede psikologa görünmekte fayda varCocuk depresyonda olabilir. Nereden biliyosun depresyonda olmadigini? Depresyondaki insan illa karalari baglayip aglayacak falan degil. Guler falan ama icinde depresyondadir. Bence bi psikologa gotur canim. Anne olarak hissediyosun demek ki. O icindeki sikinti depresyonu olabilir. Depresyon degilse de yine de bi spikologla gorustur derim. Kotu bi sey degil bu. Cocugun sorunlu bir insan oldugu anlamina gelmez. Basi agriyor ve nedenini bulmaya hastaneye gitmissin gibi dusun. Psikologla daha saglikli bi genc olur ileride.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?