Oglumun saclari

Niye?Sizde mi torununuzun saçlarını annesinden habersiz kestireceksiniz?
Teyzeme gittiğimde çok sevdiğim eniştem "Deniz,berbere gidiyorum,oğlununda saçını kestireyim istersen" demişti,gerek yok enişte,ben eve döndüğümde kestiririm demiştim.Böyle şeyleri anne baba bilir,ha çocuk bakımsızlıktan perişan olur,o zaman büyükler el atsın tabi,ama böyle OLMAZ...

Tabi oğlanın saçı ne kelime utanmadan gelinin de sacini keserim..verin gazı kadına verin....

11 aylik cocugun saci uzatilmaz. Aldigi kalsiyum sacina gider bunyesine yaramaz cunku,ayrica zayif ve gucsuz olur saclari buyudugunde. Doktorlar soyluyor.
Hap kadar cocuk ayol,sacini kestilerse kestiler. Soylersiniz bir daha yapmazlar o kadar basit. Sanirsin kolu bacagi koptu tovbest. Cok abartiyorsunuz. Bir de soylemissiniz arada isim dusuyor diye. Bu kadar memnuniyetsizliginiz var ama isiniz dusuyor diye insanlari kullaniyorsunuz resmen. Bu cok ayip. O zaman bakici tutun cocugunuza.

Aynen öyle...Biz eşimin ailesine gittiğimde,daha küçük olan çocuklarıma,sen burda kal tamammı diyorlardı usulca,sevdiği şeyleri eline vererek.
Oğlum,anne kalayımmı dediğinde,gülerek,herkes kendi evinde kalır oğlum,hadi montlarımızı giyelim diyordum.Bu tavrı koyamayan eltim,çocuklarını zamanlı zamansız orada istemeden bırakmak zorunda kaldı.Hadi oğlum dese çocuk ağlamaya başlıyordu,öyle işini görmeye alışmıştı çünki.

Saçtır uzar ya heves etmişler torunlarına bişey yapmışlar. Olan olmuş büyütmemek lazım kalp kırmamak lazım böyle şeylerden. Yani “böyle de iyi olmuş ama biz uzatmayı düşünüyorduk. Süre biraz uzadı şimdi böyle” fln diyip gülebilirdiniz konu geçer giderdi. Sünnet ettirmemişler yani sizden habersiz:))

Goturmesine gotururdum.. gelmesinler o zaman diyince kayinbabam. Orda benimde gururum var. Hem suclu hem guclu olan onlar.. ben buyutmuyorum olayi aslinda ama . Benimde sinirlarim var ve onu astilar biraz. Gulup gecsem kim bilir yarinlarda ne olucak.. esimde biraz sert tepki verdi, oda sirf ben uzuldum diye. Gercekten cok uzuldum, benden izinsiz, beni hice sayarak. Oraya gittim diyebilirlerdi sacini kestik oglunun. Ama bunu ben eve gelince fark ettim. Arkamdan is cevirir gibi.. bilmiyorum ama ben kendimi hakli goruyorum.

Bilmiyorum ama hep sacinin uzamasini beklemistim. Daha oncede kesmistik bebekene gurlesin diye. Suan uzatmak istedim bir heveslen. Kivir kivir saclari vardi. Nasil kiydilar bilmiyorum. Onlara ne batiyordu oglumn saci anlam veremedim. Gulup gecemedik cunku bende kirildim hice almadilar beni yine. Elline biscuit veriyorlar diyorum vermeyin sebse yemegini yicek once ama yine veriyorlar anlatabiliyormuyum..

Çok haklısınız tabi ki kıyılmaz üzüntünüzü anlıyorum. Ama yani hemen uzar. İnşallah daha güzel uzar siz de söylersiniz uzatıcaz biraz fln diye laf arasında.

İyisimi siz bu işi bi şekilde tatlıya bağlayıp gönülleri kırgınlıkları düzeltip sonra istediklerinizi söyleyin.

Anane babane evleri öyledir. Anneler ıspanak tabağı uzatırken nutellalı ekmek gelir:))

Battığı için değilde saç uzatacak kadar büyük olmadığı için kesmiş olabilirler mi?
Küçücük bebeklerde upuzun saçlar
Görünce üzülüyorum
Çocuk kalsiyum eksikliği çekmese bari diye
Eşim dr ailemizde çocuk dru da var
Kızımın saçlarını 4 yaşına kadar sürekli kestirdik

Bunlari onlar karar veremezler ama oyle degilmi? Boyle seyleri ben duymadim hic sac uzatmiyalim kel dolasin ozaman kalsiyum eksilmesin diye :) oyle boyle yediklerinde yinede kalsiyumunu yeterince alir ... sacida ona gore uzar.

Çok kötü olmamış demek ki eve kadar farketmediğinize göre?

Sinirle değil de güzellikle söyleyebilirsiniz yine de. Hem saçtır uzar değil mi? Allah uzun ömür versin de bebeye. Bonus gibi dolaşırsa lise zamanlarında kestir oğlum yapma etme dersen hatırlarsın bu günlerini de :) nostalji olur

Msjlarin birazini okudumda cok abartmisiniz ya ola bilir eski kafa kesmisdir ne var bunda abartmayin lutfen geri uzar koku oglunda canim ben olsam boyle bir sey icin arami bozmam yeri zamani geldimide sakayla karisik belirtirim rahatsiz oldumu

muhtemelen ilk olaylari degil. yuz vermis olabilir misiniz? daha once oglunuz adina kararlari alip size danışmadan bir cok sey gerceklestirmisler gibi geldi bana. bu kadar ileri gittiklerine gore. insanlara nerede durmalari gerektigini anlatacaksiniz. bunu konusarak yapacaksiniz. anlamiyorlarsa uzak durarak. olmuyorsa cocugunuzu gozunuzun onunde tutarak.

Yani bu konudaki hoşgörü abidelerini de anlamıyorum gerçekten...
Konu sahibi çok üzülmesin,sorun etmesin tamam da,kayınvalıdem tuzu kaşıkla koyuyor,ben tuzlukla serpiyorum yemek pişerken,benim kurallarıma uymak zorunda benim evimde diyenler ne de anlayışlı bu konuda...O zaman bu kadar kv kp konuları nereden çıkıyor acaba

Eğer çocuğun saçları çok uzamış kafasıyla kuaföre götürüp kestirdilerse orada haklısın.

Ama benim aklıma ilk çocuk kendisi kesmiş onlarda düzelltirmek için kuaföre götürmüşlerdir diye düşündüm.

Çünkü küçük çocuklar saç kesmeye meraklı oluyorlar aynısını kardeşim küçükken yapmıştı annem bir heves saçlarını uzattı kendisi makasla önlerini komple kesmiş kaşla göz arası sonrada gittik kısa kestirdik. Yani böyle birşey olabilir mi ?acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…