Oglumun saclari

Şakayla karışık sakın ha dokunmayın oğluşumn saçlarına bida bn uzatcam deyin gülümseyerek :kahve: siyasi olalım biraz

Eğer çocuğun saçları çok uzamış kafasıyla kuaföre götürüp kestirdilerse orada haklısın.

Ama benim aklıma ilk çocuk kendisi kesmiş onlarda düzelltirmek için kuaföre götürmüşlerdir diye düşündüm.

Çünkü küçük çocuklar saç kesmeye meraklı oluyorlar aynısını kardeşim küçükken yapmıştı annem bir heves saçlarını uzattı kendisi makasla önlerini komple kesmiş kaşla göz arası sonrada gittik kısa kestirdik. Yani böyle birşey olabilir mi ?acaba.
11 aylık bebek nasıl kessin saçını.

Ben uyardim msjla, ariyacaktim ama
Vaz gectim ofkeliydim biraz. Guzel sekilde soyledim. Sonra esim aradi iste. Gerek yoktu ayip etti esim biraz. Buyutmeyi asla sevmem u
İlk andaki üslupla su anki üslup arasında dağlar kadar fark var yalnız.
İlk yazmaya başladığınızda tepkileriniz aşırı idi.
Eşinizi de muhtemelen bu şekilde gaza getirdiniz.

Şimdi yine aşırı tepki veriyorsunuz. Kreş bakmak falan. 11 aylık bebeği ayda 2 gün kreş kabul etmez neyseki.

Haklıyken haksız duruma düştünüz, sakin olmayı öğrenmelisiniz. Gider bir ara sizi kırmak istemedim ben minvalinde bir konuşma yaparsınız.

Saç kesme meselesinde ise, anladığım kadarıyla yanlardan az kesmiş kp, çokta büyütmeseydiniz. Alın kuaföre götürün düzeltsinler.

Eğer ilgili ve torununu seven insanlarsa böyle bir şey çok yersiz. İki tutam saç nihayetinde.

Saçtır uzar ya heves etmişler torunlarına bişey yapmışlar. Olan olmuş büyütmemek lazım kalp kırmamak lazım böyle şeylerden. Yani “böyle de iyi olmuş ama biz uzatmayı düşünüyorduk. Süre biraz uzadı şimdi böyle” fln diyip gülebilirdiniz konu geçer giderdi. Sünnet ettirmemişler yani sizden habersiz:))

Ettiren de var :) arkadaşımın 4 yaşındakini ikizlerini memleketlerine gittiklerinde dayısı gezmeye diye almış, sunnet ettirmiş geri getirmiş :D kız şok... kocama ne diyeceğim diye paniklemekteler, ayılıp bayılmalar...
Kocasını aramış,
Adam ‘ohh be bende n’apalım diye düşünüyordum’ demiş :)
Onlara kalsa, evlerine döner, ailelerden biri gelsin diye bekler, milleti ayağa falan kaldırır, oyuncaklar, iknalar. Seneye dayıya gidesim var o derece gözümde büyüyor :))

Ay benim annem de her birakisimda kizimin saclarini keserdi. Artiken sonunda acik acik soyledim elleme Anne cocugun saclarini diye bi daha yapmadi. Ama tabi kv boyle bir seye nasil tepki verir bilemem.bence cocugu berbere goturun sonra da esiniz konussun.

Sizden izinsiz habersiz çocuğun saçını mi kesmisler
Pes artık bu kv kp tayfası gün geçtikçe seviye atlıyorlar gerçekten

Aynen öyle...Biz eşimin ailesine gittiğimde,daha küçük olan çocuklarıma,sen burda kal tamammı diyorlardı usulca,sevdiği şeyleri eline vererek.
Oğlum,anne kalayımmı dediğinde,gülerek,herkes kendi evinde kalır oğlum,hadi montlarımızı giyelim diyordum.Bu tavrı koyamayan eltim,çocuklarını zamanlı zamansız orada istemeden bırakmak zorunda kaldı.Hadi oğlum dese çocuk ağlamaya başlıyordu,öyle işini görmeye alışmıştı çünki.

Aynen iste, mesela bu olay herkes icin cok siradan olabilir ama benim duzenimi bozar.. ben insanlarin birbirinden biraz cekinmeleri taraftariyim, mesela sac degil mesele prensip..

Bunlari onlar karar veremezler ama oyle degilmi? Boyle seyleri ben duymadim hic sac uzatmiyalim kel dolasin ozaman kalsiyum eksilmesin diye :) oyle boyle yediklerinde yinede kalsiyumunu yeterince alir ... sacida ona gore uzar.
Canım ilk çocuğumda 1 yaşına kadar iki ayrı şehirde yaşadım.Bir ay Behçet Uzda başhekimlik de yapmış Şeref TARGAN'a bir ay yaşadığım yerde aynı zamanda çocuk immünoloji uzmanı olan doktoruma götürüyordum.İkisi de bebeğin saçlarını mutlaka kestirmelisin demedi.Kayinpederinin de kalsiyum değerlerini yükseltmek istedim şeklinde bir açıklaması yok zaten.Sen düşüncelerini söylemişsin,artık çocuğun saçı ile ilgili eşinle veya başkası ile bir konuşma yapma

Eve gelince fark ettim. Uykusuzluktan gormedim o an

Demek ki fazla bisey kesilmedi. Oglunun saclari gözlerin önüne yada kulaklarini gelip onu rahatsiz ediyorsa demek.
Gecenlerde kendi annemde kizimin sacini hafif kesmisti. Hafif biraz bagirip biraz gülerek "anne ne yaptin yaa" demistim.

Sonucta düsün, kendi annen aynisi yapsa ne düsünürdün?

Hani cocugun saclarini sifirlamamislar. Bence abartilcak birsey yok. Ha enfazla normal bir ses ile "anne ben onun saclarini uzatmak istiyorum. Tamam iyiligi icin yaptinizda bir daha önce bana sorarmisin?" Diye konusursun.

Saclari sifirlanmis olsaydi haklisin fakat azicik sac kesildi diye kiyameti koparma. Ogluna bakiyorlar. Biraz hatirlari olsun.

Canım orda çocuğun annesi söylemişti kestir diye.Ama damat hıncını kayinvalideden cikarmisti.Ama burda ne annenin ne de babanın konudan haberi yok.

Yine ayni sey. Baba olarak hakki yokmu evladin sacina karismaya? Bu daha kötü hatta. Kadin, esinin istemedigini bildigi halde önemsemiyor, annesine kestiriyor.

Yani diger konuda kv'de damadin istemedigini bildigi halde kesiyor o saci. Bu konuda ise kv'de bilmiyor. Ve azicik kesmisti. Cok olmus olsaydi hemen belli olurdu.

Ama tabi adi kv'de ya. Sirf azicik sac kesildi diye agzina gelen sayilcakmis. Yazik diyorum. Cidden yazik.

Herkes ne kadar sakin karsilamis, benim icin cinnet sebebi, cocugumun degil sacini, tirnaklarini bile kimse bana sormadan kesemez. Kiyameti koparirim

Sonraki yorumlarınızdan anladığım kadarıyla normalde kv-kp ile aranız iyi. Seviyor, saygı duyuyorsunuz. Kötü olmak istememişsiniz ama buraya öyle bi hışımla konu açtınız ki haliyle yorumlar biraz kışkırtıcı oldu. İlk okudğumda ben de arayıp sitem etmeniz taraftarıydım ama sonra anladım ki kötü bi niyet yok. Yani öyle çocuk üzerinde otorite kurmak, sizi kasıtlı olarak hiçe saymak gibi bi art niyet sezemedim ben. Yaptıkları yine de düşüncesizlik ama ben kötü niyet yoksa, benim için hatrı sayılır insanlarsa kalp kırmazdım. Kendim arayıp usulünce ikaz ederdim. Eşinize de muhtemelen böyle fevri anlattınız, o da bi hışım aradı.

Bence konuyu bi daha açmayın. Bi süre sonra unutulur gider. Ucundan kesmişlerse bir aya kalmaz uzar, kuaföre düzelttirirsiniz.

mrb

2 saatlik isim vardi 11 aylik oglumu kaynanamgile biraktim. Geldim aldim eve geri baktim cocugumun saclari yanlardan falan kesmisler!! Ben sinir ben kopurdum suan!! Mantara donusmus oglum. Halbuku ben saclarini uzatmaya calisiyordum!!

Napmaliyim?!! Msj atasim var suan!!! Karismayin cocuguma diye!!
kızımın belindeki lüle saçlarını kulak hizasında kestirdikleri gün saçtan nefret ettim.Haberim varmıydı hayır.En son bana sen kimsin de karışıyosun lafını ettiğinde cinneti yaşadım resmen.

kızımın belindeki lüle saçlarını kulak hizasında kestirdikleri gün saçtan nefret ettim.Haberim varmıydı hayır.En son bana sen kimsin de karışıyosun lafını ettiğinde cinneti yaşadım resmen.
:KK43:

benimde 80 yasindaki babam kizim 3 yasindayken kahkül yapmisti. saclari ince telli gozunun onune geliyo diye. kizamamistim ama esim cok soylendi.

Benimde canım sıkılırdı belki ama bir kuaföre götürüp güzel bir şekil verdirirdim kızmazdım sanırım saçları uzar kısa sürede

Back
X