Oglumun sünnet mevlüdü?

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
Öncelikle dogru bölümemi aciyorum bilmiyorum ama ben bu konuyu kendime dert ettigim icin bir derdim var bölümüne acmayi uygun buldum gerekirse tasinabilir.Simdi arkadaslar ben oglusumu martta sünnet ettirdim yurtdisinda yasiyoruz bu arada esimin bi kac akrabasi,es dost derken kücük capli bi mevlüt okuttuk ama benim butun akrabalarim ,tanidiklarim tr de ve ben ordada bir mevlut yapmak istiyorum ama tatil zamanimiz tam ramazana denk geliyor bu yuzden hem iftar yemegi verip erdindanda mevlüdü okuturuz diye düsünmüstük ama nereyle konustuysak 2 bin liradan asagi fiyat vermediler Ve son zamanlarda cok acildik o kadar masrafli bisey düsünmemistim acikcasi .Simdi benim tecrubeli arkadaslarin fikirlerine ihtiyacim var ramazanda hem doyurucu,hem uygun fiyata nasil bisey yapabilirim?Normalde bizim orda mevlütlerde etli pilav yanina ayran ve tatli verilir ama ramazan oldugu icin az olur diye düsünüyorum,nasil yapsam bilemedim baska ne verilebilinir ki?

bence mevlüdü gündüz yapın çokoprens dağıtın veya akşam yapmak istiyosanız iftardan sonra yapın dondurma dağıtın bu sıcakta iyi gider zaten iftar saatine denk gelirse çoğu kişi gelmeyebilir benim fikrim bu

2000 € mevlüt mü ? sasirdim... Bu kadar asla tutmaz ... Bu fiyati kimden aldiniz ? Kac kisiyi mevlüte davet edeceksiniz ?

gecen gun bızde sunnet mevludune gıttık kıymalı bıde tavuklu pılab ayran bıde tulumba tatlıssı vardı sızde böyle yapabılırsınız

Oda cok basit olmazmi canim yaa:44:yapmak icin yapmis gibi ben yine yemek türü ama cok masrafli olmayacak bisey düsünüyorum ama neablam lahmacun falan dedi olurmu ki acaba?
2000 € mevlüt mü ? sasirdim... Bu kadar asla tutmaz ... Bu fiyati kimden aldiniz ? Kac kisiyi mevlüte davet edeceksiniz ?

Yok canim 2000euro degil lira ama yinede pahali geldi bana 150 kisilik falan olucakbi kac tane restaurana sorduk toplu yemek yapan yerler dpgpnlere mevlütlere falan yaklasik hepside aynibende iftar icin altarnetif ariyorum :44:

gecen gun bızde sunnet mevludune gıttık kıymalı bıde tavuklu pılab ayran bıde tulumba tatlıssı vardı sızde böyle yapabılırsınız

Sagol tatlim buda bi altarnatif tabi benim aklima pide gelmemisti aklimda bulunsun en kotu ihtimal tavuk pilav,ayran,tatli yapicaktim ama oda ramazanda cok kuru kuru olur diye düsünüyrum:44:gerci bizim orda pek kimse oruc tutmaz ama

yoo neden basit olsun ki burda bazı mevlütlerde onları dağıtıyolar ama dediğin gibi lahmacun da olabilir veya pide geçen gün bi tanıdığım mevlüt yapmıştı peynirli ve kıymalı pide ayran ve tulumba tatlısı dağıtmıştı

Yemek malzemelerini kendiniz aldığınız zaman yapan yerler var
500-600 gibi bişey isterler
Bide ayran aldınız mı tamamdır

Annemle ablamda ayni seyleri söyledi ama bilmiyorum ki benim icime sinmedi yani alismisiz ya ramazanda hep corba,sulu yemek,baklava falan olur ama en kötü ihtimal böyle yapicam sanirim.
Yemek malzemelerini kendiniz aldığınız zaman yapan yerler var
500-600 gibi bişey isterler
Bide ayran aldınız mı tamamdır

Canim bu dedigin sanirim istanbul gibi buyuk sehirler icin gecerlidir bizim oralarda zaten 3-5 tane adam gibi yer var ki yemek malzemeleride bizim orda normalinden daha pahalidir yani istanbuldaki insan 1 liraya domates yerken biz1,5 -2 öderiz yani ,o yuzden 500-600 e asla yapmazlar diye düsünüyorum ama yinede bi sormakta fayda var tabii.Bu arada cevaplariniz icin tesekkür ederim fikir fikirden üstündür

insanlar karınlarını doyurmak için gelmiyorlarki mevlüde..
hem duası için,hem sünnetinizi mübareklemeye geliyorlar..
siz orada yemek değil kuru ekmek dağıtsanız Allah kabul etsin deseler yeter
20 kg pirinç alsanız kilosu 5 tl desek en iyi pirinc 100 tl eder
hazır ayran alsanız 300 kişi gelse tanesi 50 krş tan 150 tl
10-15 bütün tavuk alsanız haşlansa ve pilavın üzerine konulsa tanesi 7-8tl den 100 tl de tavuk
tatlı olarakta hazır tulumba tatlısı alsanız 10 kg ...kilosu 5 tl den 50 tl de tatlı
hava sıcak soğuk su v.s. dağıtsanız o da tutsun en fazla 30-40 tl
yani benim yuvarlak hesapla 300 kişilik bi mevlüt olsa 500 tl ye tüm malzemeler alınır..
ee birde yemekleri yapacak bikaç bayan buldunuzmu işlem tamamdır:)

Anlamadım yurtdışında mı yapacaksınız mevlüdü ?
Türkiye'de İstanbul'dan daha pahalı bi şehir olduğunu hiç düşünmemiştim
Edirne'de yapmışlardı kuzenlerim

yani genelde onlar dağıtlır ama sen istersen yemekte verebilirsin tablotla pilav ve yanına bi çeşit yemek daha bide tatlı bildiğin bi yer varsa yaptır ama uğraşmaya değmez yinede sen bilirsin

Anlamadım yurtdışında mı yapacaksınız mevlüdü ?
Türkiye'de İstanbul'dan daha pahalı bi şehir olduğunu hiç düşünmemiştim
Edirne'de yapmışlardı kuzenlerim
Mevlüdü tr de yapicam canim bende edirnenin bi ilcesindenim ama inanki kücük yerler buyuk sehirlerden daha pahali oluyor en azindan yeme icme konusunda öyle kiyafetin ucuzuda pahalisida var tabi ama benimde istanbulda yasayan kuzenlerim var yaz tatiline bizim oraya geliyolar hep fiyatlardan sikayet ediyolar yok istanbulda karpuz bu kadar burda niye pahali diye kücük bi kasaba benim memleketim zaten iki üc tane karpuz satan yer var ister al ister alma ama istanbulda adim basi manav,pazar...rekabet olan yerde degisik fiyatlarda var tabiki
yani genelde onlar dağıtlır ama sen istersen yemekte verebilirsin tablotla pilav ve yanına bi çeşit yemek daha bide tatlı bildiğin bi yer varsa yaptır ama uğraşmaya değmez yinede sen bilirsin

Büyük ihtimalle bende pide yada lahmacun yaninda tavuklu pilav ve bi cesitte tatli vericem tabiki bide ayran sagolun kizlar ya valla icim biraz ferahladi yani bunu ende düsündüm ama ne bileyim farkli bi gözden bakinca komik mi olur diye düsündüm bencede yeter zaten dedigim gibi bizim millet pek oructa tutmazhani ben butun gun ac kaliniyo bi corba sulu yemek olmadan olurmu diye düsündüm ama simdiye kadar sordugum herkez olur neden olmasin dedicok sagoluun

İnsanlar karınlarını doyurmak için gelmiyorlarki mevlüde..
hem duası için,hem sünnetinizi mübareklemeye geliyorlar..
siz orada yemek değil kuru ekmek dağıtsanız Allah kabul etsin deseler yeter
20 kg pirinç alsanız kilosu 5 tl desek en iyi pirinc 100 tl eder
hazır ayran alsanız 300 kişi gelse tanesi 50 krş tan 150 tl
10-15 bütün tavuk alsanız haşlansa ve pilavın üzerine konulsa tanesi 7-8tl den 100 tl de tavuk
tatlı olarakta hazır tulumba tatlısı alsanız 10 kg ...kilosu 5 tl den 50 tl de tatlı
hava sıcak soğuk su v.s. dağıtsanız o da tutsun en fazla 30-40 tl
yani benim yuvarlak hesapla 300 kişilik bi mevlüt olsa 500 tl ye tüm malzemeler alınır..
ee birde yemekleri yapacak bikaç bayan buldunuzmu işlem tamamdır:)

Ayyy canim cok sagol valla yaa resmen toplamis cikarmis bana maliyet sunmussun

Ayyy canim cok sagol valla yaa resmen toplamis cikarmis bana maliyet sunmussun

bişi değil umarım yol gösterici olur :)) bu işlerde çok iyiyimdir ondan maliyet çıkardım hemencik canım:))
ki ben fazla fazla yazdım rakamları,Edirnede Uzunköprü baldo pirincin kilosu 2,5 tl:))

bişi değil umarım yol gösterici olur :)) bu işlerde çok iyiyimdir ondan maliyet çıkardım hemencik canım:))
ki ben fazla fazla yazdım rakamları,Edirnede Uzunköprü baldo pirincin kilosu 2,5 tl:))

2,5 mu?Acaba pirinci uzunköprüdenmi alsamanneme bi sormam lazim bizim orda ne kadar acaba2,5 olmadigina eminimde Tekrar sagol bu arada

evet canım sen bi sor:)
iyi geceler

Son düzenleme:
Bende oğlumun 3 hafta önce sünnet mevlidini yaptım. evımde yaptım ve yaklaşık 40-50 kışı vardı.
Kavurma ( akikası ), pilav, yaprak sarma, ayran ve tatlı olarakta ev baklavası ıkram ettım. duaların
hemen ardından da lokum dagıttım. gayette doyurucu oldu. ben boyle bır menuyle gecıstıremem ve evde ıstemıyorum
dersen kesenın ağzını acman gerekır. 150 kişiden bahsedıyorsun. az degıl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…