Oda cok basit olmazmi canim yaa:44:yapmak icin yapmis gibi ben yine yemek türü ama cok masrafli olmayacak bisey düsünüyorum ama nebence mevlüdü gündüz yapın çokoprens dağıtın veya akşam yapmak istiyosanız iftardan sonra yapın dondurma dağıtın bu sıcakta iyi gider zaten iftar saatine denk gelirse çoğu kişi gelmeyebilir benim fikrim bu
2000 € mevlüt mü ? sasirdim... Bu kadar asla tutmaz ... Bu fiyati kimden aldiniz ? Kac kisiyi mevlüte davet edeceksiniz ?
gecen gun bızde sunnet mevludune gıttık kıymalı bıde tavuklu pılab ayran bıde tulumba tatlıssı vardı sızde böyle yapabılırsınız
Oda cok basit olmazmi canim yaa:44:yapmak icin yapmis gibi ben yine yemek türü ama cok masrafli olmayacak bisey düsünüyorum ama neablam lahmacun falan dedi olurmu ki acaba?
Yok canim 2000euro degil lira ama yinede pahali geldi bana 150 kisilik falan olucakbi kac tane restaurana sorduk toplu yemek yapan yerler dpgpnlere mevlütlere falan yaklasik hepside ayni bende iftar icin altarnetif ariyorum :44:
Annemle ablamda ayni seyleri söyledi ama bilmiyorum ki benim icime sinmedi yani alismisiz ya ramazanda hep corba,sulu yemek,baklava falan olur ama en kötü ihtimal böyle yapicam sanirim.yoo neden basit olsun ki burda bazı mevlütlerde onları dağıtıyolar ama dediğin gibi lahmacun da olabilir veya pide geçen gün bi tanıdığım mevlüt yapmıştı peynirli ve kıymalı pide ayran ve tulumba tatlısı dağıtmıştı
Yemek malzemelerini kendiniz aldığınız zaman yapan yerler var
500-600 gibi bişey isterler
Bide ayran aldınız mı tamamdır
Canim bu dedigin sanirim istanbul gibi buyuk sehirler icin gecerlidir bizim oralarda zaten 3-5 tane adam gibi yer var ki yemek malzemeleride bizim orda normalinden daha pahalidir yani istanbuldaki insan 1 liraya domates yerken biz1,5 -2 öderiz yani ,o yuzden 500-600 e asla yapmazlar diye düsünüyorum ama yinede bi sormakta fayda var tabii.Bu arada cevaplariniz icin tesekkür ederim fikir fikirden üstündür
Annemle ablamda ayni seyleri söyledi ama bilmiyorum ki benim icime sinmedi yani alismisiz ya ramazanda hep corba,sulu yemek,baklava falan olur ama en kötü ihtimal böyle yapicam sanirim.
Canim bu dedigin sanirim istanbul gibi buyuk sehirler icin gecerlidir bizim oralarda zaten 3-5 tane adam gibi yer var ki yemek malzemeleride bizim orda normalinden daha pahalidir yani istanbuldaki insan 1 liraya domates yerken biz1,5 -2 öderiz yani ,o yuzden 500-600 e asla yapmazlar diye düsünüyorum ama yinede bi sormakta fayda var tabii.Bu arada cevaplariniz icin tesekkür ederim fikir fikirden üstündür
Mevlüdü tr de yapicam canim bende edirnenin bi ilcesindenim ama inanki kücük yerler buyuk sehirlerden daha pahali oluyor en azindan yeme icme konusunda öyle kiyafetin ucuzuda pahalisida var tabi ama benimde istanbulda yasayan kuzenlerim var yaz tatiline bizim oraya geliyolar hep fiyatlardan sikayet ediyolar yok istanbulda karpuz bu kadar burda niye pahali diye kücük bi kasaba benim memleketim zaten iki üc tane karpuz satan yer var ister al ister alma ama istanbulda adim basi manav,pazar...rekabet olan yerde degisik fiyatlarda var tabikiAnlamadım yurtdışında mı yapacaksınız mevlüdü ?
Türkiye'de İstanbul'dan daha pahalı bi şehir olduğunu hiç düşünmemiştim
Edirne'de yapmışlardı kuzenlerim
yani genelde onlar dağıtlır ama sen istersen yemekte verebilirsin tablotla pilav ve yanına bi çeşit yemek daha bide tatlı bildiğin bi yer varsa yaptır ama uğraşmaya değmez yinede sen bilirsin
İnsanlar karınlarını doyurmak için gelmiyorlarki mevlüde..
hem duası için,hem sünnetinizi mübareklemeye geliyorlar..
siz orada yemek değil kuru ekmek dağıtsanız Allah kabul etsin deseler yeter
20 kg pirinç alsanız kilosu 5 tl desek en iyi pirinc 100 tl eder
hazır ayran alsanız 300 kişi gelse tanesi 50 krş tan 150 tl
10-15 bütün tavuk alsanız haşlansa ve pilavın üzerine konulsa tanesi 7-8tl den 100 tl de tavuk
tatlı olarakta hazır tulumba tatlısı alsanız 10 kg ...kilosu 5 tl den 50 tl de tatlı
hava sıcak soğuk su v.s. dağıtsanız o da tutsun en fazla 30-40 tl
yani benim yuvarlak hesapla 300 kişilik bi mevlüt olsa 500 tl ye tüm malzemeler alınır..
ee birde yemekleri yapacak bikaç bayan buldunuzmu işlem tamamdır:)
Ayyy canim cok sagol valla yaa resmen toplamis cikarmis bana maliyet sunmussun
bişi değil umarım yol gösterici olur :)) bu işlerde çok iyiyimdir ondan maliyet çıkardım hemencik canım:))
ki ben fazla fazla yazdım rakamları,Edirnede Uzunköprü baldo pirincin kilosu 2,5 tl:))
evet canım sen bi sor:)
iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?