Oglumun sunneti

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.013
1.005
333
Merhabalar,

Eski konumu hatirlayanlar vardir belki uzun uzun anlatmiyayim. Ozet geceyim.

Simdi arkadaslar, bizim borcu bitmeyen evimiz vardi satmak durumunda kaldik. Neyse Esimin ailesi satacagimizi duyunca bizden alakayi kestiler. Bu satma isi kışın girmesi ve evin ipotek olmasi sebebiyle ortalama 6 ay surdu. Gelmeler gitmeler bitti. Neyse evi sattik benim ailemin yakinina tasindik. Calisma durumum var.

Kp ile kv arkamizdan konusuyorlar baya baya. Hatta esimin bir hayirsiz dayisi var. Arkasindan demedikleri laf yok ona. Yilda bir kere gorur yada gormezler. Ona bile demislerki "sattilar evi sanki parasinimi isteyecektik, haber vermediler. Obur oglum boyle bu boyle ne yaptikta bize boyle yaptilar!!!???? Vs vs birsuru sey soylemisler. Dayisi arayinca bende soyledim. Herseyden haberleri vardi. Tabi ele gune karsi oyle diyorlar. Biz onlardan 1 krs istemedik zaten. Sadece esim odemekte zorlandigi icin konusu birkac kere acildi. Sadece eski isyerinden maasini alamamisti kv e soyledi ama is paraya gelince sormadilar, ilgilenmediler.

Nankor evlat, hayirsiz evlat olduk. Ev borcuna girdik, dayadik dosedik ozaman herkes iyi tabi. Eve her geldiklerinde kusur goren insanlar yok parke cizilmis kim cizdi nasil cizdiniz yok duvari kim cizdi vs evi sattik kimsenin umrunda degil. Tabi paraya ihtiyac oldu. Simdi yaklasik 5-6 aydir gorusmuyoruz. Oglumun sunnet meselesi acildi. Esim bezi birakmadan yaptiralim diyor.Sadece hastanede sunnet ettirip eve getirecegiz. Sunnet dugununu buyudugunde yaptirmayi dusunuyoruz.

Mecbur onlarada haber vermemiz lazim. Simdiye dek hicbirseyi icime sindirmediler. Dogum sonrasi kv dedigi laflar kulaklarimdan gitmiyor. Birsuru laf terane cikacak diye istemiyorum buyudugunde yaptiririz diyorum. Bilemedim.

bezi bırakmadan iyi olur aslında ama eğer eşiniz ailesine haber vermek isterse versin. siz teklif etmeyin aklına düşürmeyin.

ve bence sünnet olayından apayrı bağımsız bir zamanda ailesiyle araya mesafe koymak istediğinizi söyleyin.
böylece eşiniz haber vermezse gelin söyleseydi olmaz eşinize kendinizi savunursunuz.

Suan baya baya mesafeliyiz. Dayisina konustuktan sonra esim ailesine gitti. Bana birsey diyeceklermi diye. Ben dedim tabi yuzumuze gelince canim kizim canim oglum oluyoruz. Hicbirseyden bahsetmemisler. Evin konusu hic acilmamis. Hala bile bile bilmemezlikten geliyorlar.

Önceki konunuzu bilmiyorum, kendi eviniz sonuçta sattıysanız sattınız onları niye ilgilendiriyor, size küsmüşler anlam veremedim.
Sünnet olayına gelirsek zaten hastanede yapıp, düğün yapmayacakmışsınız. Niye haber vermeniz gerekiyor şimdi aranız bozukken? Küçük bir operasyon sonuçta büyütülecek birşey değil ki. Çocuk küçükken daha iyi olur, büyüyünce zor olur. İlla haber vermeniz gerekliyse eşiniz sonra telefonda söylesin sünnet ettirdik diye oldu bitti.

Son düzenleme:
Bu sonucta tıbbi bir durum alt tarafi. Düğün de yapmayacaksaniz oncesinde kimseden onay almaniza veya herkese haber salmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bizim aramiz kotu degil ama biz bile dedigim gibi yaptik. Oğlumu sunnet ettirdik sonra arayip Salih sunnet oldu dedik oldu bitti masallah :) bizimkiler de bozuldu aslinda. Bize niye haber vermediniz onceden filan dediler ama onceden haberleri olsa napacaklardi sanki iste.

Bence bu kadar buyutecek birşey degil yaptırın rahatlayin. Ne kadar kucuk o kadar iyi emin ol ben 3 aylikken yaptırdım ve daha kucukken yaptirmadigima pisman oldum. Hele emeklemeye baslarsa hepten zor olur sunnetli olması o yuzden bir an once karar verip yaptirin derim.

Esiniz arayıp çağırsın istiyorsanız...istemiyorsanız çağırmayın... bence siz söyleyin eger onlar gelmezse top sizden çıkmış olur..
Diger türlü yine bi yığın sey uyduracaklar

Bunlar ailevi sorunlar her halükarda herkes zaman zaman yaşar
Sorun yaşıyanlara şunu diyebilirim olayları kaşımak gerilimi tırmandırmak kimse için iyi birşey değil helede ortada çocuklar var ise
Çocuklarınıza sorunların bedelini edetmeyin çocuklarınıza onları seven koruyan sizin dışınızdada insanlar olduğunu öğretin ki değerli olduklarını hissetsinler
Sünnete gelince karşı olduğum bir duruma yorum yapmayacağım

Sünnet yapınca niye herkese haber verilmesi gerekiyor? Oğlunuzun sünneti niye başkalarını ilgilendiriyor, onun mahremiyetini ilgilendiren bir durum değil mi? Neden düğün töreni yapılıyor? Neyi kutluyorsunuz? O düğüne harcayacağınız parayı oğlunuzun eğitimine harcasanız keşke, hele de maddi durumunuz iyi değilken.

Bi sorun olmamasina ragmen ben sunnet ettiriyorum diye haber vermedim dugun yok bisey yok sonucta bence gereksiz.

Sinir oluyorum su sunnet abartisina saglik icin yapilan bir operasyon sonucta dugunde yoksa neden bu kadar olaydir anlamam ana babasi gider yaptirir doner evine yok didisina kadar hbr verilir telefonlar aramalar
Sizin durumunuzda yaptirirdim saglik acisindanda dr erken oneriyorlar onlarida cagirirdim ama soyle x su tarihte su hastanede sunnet olacak hastaneye gelmek isterseniz bilginiz olsun hastanede gorusur hastanede ayrilirdim ne onlar size ne siz onlara gidin sonrasinda mesafeli ama siz cagirmis onlrda gelmis olsun acik acik simdi huysuz olur cocugumla yanliz ilgilenmek istiyorum deyin bide ay olduda bitti masallah diye hala yenge Allah ne verdiyse eve dolusup cay corba olayina girmesinler tavriniz net olsun kutlamasi dugune insallah deyip cikin evinize gidin onlar anlayacagini anlar Siz cagirmis onlarda gelmis olur
Baskalari icin cocugunuzun islerini aksatmayin isinizi halledin bitsin

Ya Allah tan kaynana kayi peder baglantim yok.
Ruhumu daraltiyor bu konular.
Esim benle evlenmek.isteyince ailesi karsi cikti.
O kizla evlenmeyeceksin,Evlenirsen hicbirsey yapmayacam sana dedi.
Esim baba bedduasi almamak ,rizasini kazanmak icin cok dil doktu.
En sonunda evden cikti esim.
Beni istemeye nisana vs herseye kendisi tek geldi yapti ,yoruldu.
Esim beni tek basina istemeye geldi dedigimde inanmiyor kimse :)
Smdi evime de gelemiorlar
Hicbir isime de burunlarini sokamiyorlar.
Zaten ailesi dugun vs yapsaydi evimden cikmazdilar .onlarin parasinin oldugu evi esyayi kullanmak agirima giderdi zaten.
Ben biraz sansliyim galiba.
Evliliginin o kismini bilemiorum konuyu acan arkadasim.
Ama.iste baglantili olmak kotu
Bizim insanimizda ayar pek yok cunku
Yuzgoz olmayi seviyoruz
Yoksa akrabalik iliskilerine lafim yok.

Sizin çocuğunuz niye haber veriyorsunuz anlamıyorum. Oğlumu 6 aylıkken sünnet ettirdik eşimle 4 aydır kv daha haberi bile yok. Benim çocuğum tasarruf hakkı da benim

Ah bir de onu biz anlasak neden uzak durduklarini.. alirkende uzaktilar satarkende. Her turlu yaranamadik. Bende sizin gibi dusunuyorum ama bu ev meselesi gibi olacak sanirim. Sunnet ettirdiler haber vermediler gibi..

Bizimkisi kosuyor suan :) arkadasimin oglu da 23 aylik yaptirdi 3 gun sikintisi var bezli oldugu icin en fazla okadar olur dedi. Oglum bebekken kolik ve cok aglak bir bebekti oyuzden sunnet gozumde cok buyudu. Esimle arkadasim gaza getirdi.

Bizim ev meselesi gibi sonradan haber vermeyen hayirsiz olacagiz yine

Sünnet ettirmeye karar verdik, sünnetten bir gün önce annemleri arayıp haber verdim, telefonla konuştuk o gün, bir hafta sonra falan ziyaretine geldiler, ki sorun da yok.
6 aydır görüşmediğiniz kişileri bu sebeple ararsanız sanki bir hediye bir şey bekliyor gibi anlaşılır, hiç haber vermeyin boşa

Ben bunu cok yasadigim icin ogluma yasatmam. Ama bize duyarsiz kalan insanlar ki torunlarina sozde "olup biten" insanlar. En son 5 ay once gorduler aramizda 1 saatlik mesafe var. Sirf ev mevzusundan gitme gelmeyi kestiler.

Bu dusunce sadece suan icin belki yapmayabilirizde. Bizim toplumda boyle birsey var ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…