Çocuk Hastalıkları Oğlumun tepkileri nasıl olmalı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dnaib
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
123
66 günlük bir oğlum var. Artık delirmek üzereyim sanırım. Arkadaşımında bir bebeği var ama oğlumdan bir ay büyük. Onun tepkileriyle bizimkinin arasında fark var. Yani onun bir ay öncesine bakıyorum benim bebeğimin şimdisine bakıyorum. Farklılar. O daha çok gülüyor anne babasına, insanlarla daha çok göz teması kuruyor, oyuncaklarına uzanmaya çalışıyor. Bunun gibi şeyler. Bizimkide yapıyor bunları ama çok daha az. Bu kadar kafama takmamım sebebi bebeğimde hipotiroidi var. 13 günlükten beri ilaç kullanıyoruz. Ama zekası etkilendimi diye çok endişeliyiz. O yüzden herşey gözüme batıyor. Tecrübeli anneler sizin bebeğiniz 2 aylıkken nasıldı?

Canım öncelikle güle güle sağlıkla büyüt bebeğini.
Her bebek farklıdır başka bebekle kıyaslama yapma bence.Doktor kontrollerini aksatma yeter.

ilac kullanıyormussunuz zaten buna baglamayın
pekı sız guluyormusunuz konusuyormusunuz bebegınıze?
cocuklar ona guleerek konusuluyorsa gulerek cevap verırler
sızın bebegınız erkek ıse dıger bebek kız ıse erkekler daha gerıden gelır
yok hıc bırıı degıl ıse ısıtme testını yaptırdınız mı?

Bekarım ama bebekler konusunda tecrübeliyim diyelim kardeşlerimle aramda bir dünya yaş farkı olduğundan. Bebekler haftadan haftaya değişkenlik gösterir hani bir ay bebek için çok büyük bir fark. Hiç bir şekilde göz teması veya sizi takip etme durumu yok mu ?

66 günlük bir oğlum var. Artık delirmek üzereyim sanırım. Arkadaşımında bir bebeği var ama oğlumdan bir ay büyük. Onun tepkileriyle bizimkinin arasında fark var. Yani onun bir ay öncesine bakıyorum benim bebeğimin şimdisine bakıyorum. Farklılar. O daha çok gülüyor anne babasına, insanlarla daha çok göz teması kuruyor, oyuncaklarına uzanmaya çalışıyor. Bunun gibi şeyler. Bizimkide yapıyor bunları ama çok daha az. Bu kadar kafama takmamım sebebi bebeğimde hipotiroidi var. 13 günlükten beri ilaç kullanıyoruz. Ama zekası etkilendimi diye çok endişeliyiz. O yüzden herşey gözüme batıyor. Tecrübeli anneler sizin bebeğiniz 2 aylıkken nasıldı?

Her bebek farklıdır sakın ola ki bebeğinizi diğer bebekler ile kıyaslamayın. Bunu ileride de yapmayın lütfen. Benim arkadaşımın kızı olmuştu, herhalde bu çocuk hiç gülmeyecek, hiçte hareket etmeyecek dedik. Ama gelin görün ki bambaşka bir çocuk oldu şu an, siz sadece doktor kontrollerinizi ihmal etmeyin, bebeğiniz ile stressiz bir şekilde gülümseyerek iletişim kurun, inanın sizi hissediyor.

Hepsi aynı fabrikadan çıkmıyor bu çocukların tabi ki farklı olacaklar.
Bazı bebekler çok mızmızken bazıları çok mutlu oluyorlar ki bence bu aileye bağlı.
Sizin stresiniz bebeğe geçiyor belki bunu hiç düşündünüz mü?
İlaç kullandığınız için zekasının etkilendiğini onun diğer bebeklerden geri olduğunu düşünmeyin lütfen.
Olumlu düşünün mutlu olun ki bebeğiniz de sizin gibi olsun.

canım böyle şeyleri ihmal etme mutlaka bebeğini bir doktora götür. benim bir tanıdığımın çocuğu 2 yaşına kadar ilgilenmediler etmediler çocuk ismini söyleyince bile bakmıyordu göz teması kurmuyordu vs. doktora gittiklerinde bir rahatsızlığının olduğunu öğrendiler zeka olarak. şimdi özel rehabilitasyonlara vs gidiyorlar tabi çocukta baya bir ilerleme var konuşmaya bile başladı tek tük. Siz de madem içinizi yiyor mutlaka doktora gidin içinizi ferahlatmış olursunuz. Sağlık ihmale gelmez.

o diğer bebek kız mı? kız ise bundan olabilir.
ayrıca her çocuk farklı oluyor yanlış düşünüyorsunuz. aynı ayda aynı şeyleri yapmıyorlar.

her çocuk farklıdır

benim oğlum cool bir tiptir

vara yoğa gülmez

doğduğundna beri öyledir

bir de bazı bebekler vardır hemen bir gülücük modundadır yani

ayrıca da 66 günlük diyorsunuz ya; eskiden 40 ı çıkana kadar gözü açılmazmış şimdi hepsi fıldır fıldır

çocuğu kıyas

Her insan bir mi ki bebeklik dönemleri bir olsun
Aaa benim kızım 4 aylıkken döndü senin ki hala dönmüyor mu diyorlardı benimki 6 aylıkken, sonra döndü
Kilo, boy, pos, karakter gibi durumları etkiler..
Takipte kalın hala çok geride diye düşünürseniz de bir doktora başvurun, burda herkes kendi çocuğunu yazar ve kimse uzman değil

Cocukları kıyaslamaya daha 66 günlükken baslamıssınız hayırlı olsun.

Tabi ki anne gözlemlemeli anne ay/gelişim uyumunu takip etmeli ama cocukları asla kıyasa gitmeyin.

Her cocuk birbirinden farklı. Kimi cok sosyal kimi yaklaşmıyor, kimisi erken emekliyor kimisi emeklemeden yürüyor.

Ayni korkuyu bende yaşadım ilk çocuğumda. Hamilelegimde ben hipotroidiydim. Geç teşhis konulduğu için ilaçlarını kullanmamistim doğru düzgün. Gelişimi hep geriden geldi. Doktor inşallah zekada problem olmaz dedi benim paniği anlarsin artık. Gülmeye gelince, çok geç güldü. 2 ayda falan gülmüyodu. 4 aylık fotoğraflarina kadar bi tane bile gülen fotoğrafi yok. O birazda kişilik yapısıyla alakalı. 66 gün bu tarz şeyleri test etmek için çok erken. Her çocuğun gelişimi çok farklı oluyo hele ki baska çocuklarla sakın kıyaslama. Benim oğlan 10 aylıkken bildiğin yürüyodu evin içinde. Ama 2 buçuk yaşına kadar konuşmayi çözemedi. Sonra bi konuştu pir konuştu :) şimdi bi problem yok şükür ama biraz daha takip et bakalım. Zaten sağlık ocağına aylık kontrollere götürüyosan orda her ay soruyolar şunu yapıyo mu bunu yapıyo mu diye. Sormazlarsa sen orda sor en doğru onlar bilirler.

ilac kullanıyormussunuz zaten buna baglamayın
pekı sız guluyormusunuz konusuyormusunuz bebegınıze?
cocuklar ona guleerek konusuluyorsa gulerek cevap verırler
sızın bebegınız erkek ıse dıger bebek kız ıse erkekler daha gerıden gelır
yok hıc bırıı degıl ıse ısıtme testını yaptırdınız mı?
Evet konuşuyorum gülüyorum o da bana sesler çıkararak bazen sadece dinleyerek nadirende gülümseyerek cevap veriyor göz teması kuruyor benle sürekli bakışıyoruz ama arkadaşımın oğlu kadar değil o çok daha aktif bu konuda sürekli gülücük dağıtıyor

Bekarım ama bebekler konusunda tecrübeliyim diyelim kardeşlerimle aramda bir dünya yaş farkı olduğundan. Bebekler haftadan haftaya değişkenlik gösterir hani bir ay bebek için çok büyük bir fark. Hiç bir şekilde göz teması veya sizi takip etme durumu yok mu ?
Benle göz teması kuruyor şarkılar söylüyorum hep gözümün içine bakıyor heycanlanıyor nadiren de gülümsüyor ama arkadaşımın oğlu kadar aktif değil tepki verme konusunda

Canın bak kendi çocuklarından örnek vereyim benim çift yumurta ikiz kızlarım var bebekken diğeri çok tembeldir bende senin gibi korkuyordum o işler belli olmuyor şimdi o tembel bebek kocaman 3yasindan kardeşinden dahaiyi motor becerileri kaygilanma düzenlediği şekilde bebeğinin ilaçlarını kullan

Canın bak kendi çocuklarından örnek vereyim benim çift yumurta ikiz kızlarım var bebekken diğeri çok tembeldir bende senin gibi korkuyordum o işler belli olmuyor şimdi o tembel bebek kocaman 3yasindan kardeşinden dahaiyi motor becerileri kaygilanma düzenlediği şekilde bebeğinin ilaçlarını kullan
Ya o kadar tecrübesizim ki ilk bebeğim ve herşeyinden şüphe duyuyorum bişey mi var diye

Ah canım ya ben sana sayfalarca ne yazdim sen hala kendine zehir ediyorsun hayati,66 günlük bebekten ne bekliyorsun ayrıca bunun troidle ne alakasi var ilaç aliyorsunuz siz,almasaniz bile bu çok ileri yaşlarda okul doneminde hafif belli ediyor kendini...unut unut unut zekasina hiçbirşey olmaaazzz olamaaazzz...rahat bırak bebisi annesi yaaa üfff ilacimizi ver yeter bu kadar....aynı seylerden geçtim biliyorsun anlattım herşeyi...

Ah canım ya ben sana sayfalarca ne yazdim sen hala kendine zehir ediyorsun hayati,66 günlük bebekten ne bekliyorsun ayrıca bunun troidle ne alakasi var ilaç aliyorsunuz siz,almasaniz bile bu çok ileri yaşlarda okul doneminde hafif belli ediyor kendini...unut unut unut zekasina hiçbirşey olmaaazzz olamaaazzz...rahat bırak bebisi annesi yaaa üfff ilacimizi ver yeter bu kadar....aynı seylerden geçtim biliyorsun anlattım herşeyi...
O kadar haklısın ki onuda strese sokuyorum napiyim elimden kaçıyo bazen bu düşünceye kapılıyorum o kadar korkuyorum ki ona bi zarar gelmesinden. İnan çok uzun bi süre bebeğim oldu mutluluğunu bile yaşayamadım endişeden

Back
X