Oğlumun uyku ve yeme sorunu

hemotoloji bölümü ne götürün kansizligi ile ilgili neden kansızlık oluştuğunu detaylı incelerler

Önemli değil canım

Benimki 7 aylık olacak bu satte daha yeni daldı uykuya
Basım çatlıyor
1 ay önce bozuldu uyku düzenli normalde aksam en geç 11 bazen 9 'da uyurdu sabah 9 a kadar deliksiz sadece 2 kere beslenmeye uyanırdı sonra hasta oldu düzen bi bozuldu tam toparladık tekrar bu ara salgın varmış yine bozuldu iyilessin yeniden düzene koyma çabası ben gündüz en fazla 1 buçuk saat uyutarak bu düzeni sağlamıştım canim sende dene ve papatya çayı rahatlatıyor bebekleri çocukları ondan da çok az verebilirsin..
Allah yardımcımız olsun

Çok teşekkür ederim bugün veteriner paçayı kurtardı dedi maşallahı var kuru mamasını suyunu yiyor yanımdan bir saniye ayrılmıyor ben İnan’ın görmedim sizin vesileniz ile yazayım oraya dua eden destek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür edeyim

Geçmiş olsun. Sen al çocuğu koy eşinin yanına. Geç odana yat. Baba oğul ne yapıyorlarsa yapsınlar. 2 tane çocuğun var allah kolaylık versin

Bazı cocuklar sevmiyor uykuyu,yemeği.
Benim kızda yemek yemeyi sevmeyen cinsten.
5.5 yaşında ilk kez bu sene kilo aldı diyebilirim.
Et yemezdi bu seneye kadar,bu sene azar azar başladı.
Kilo dışında bir sıkıntı yaşamadık ama. Ben genelde multivitamin,balık yağı,çinko dönüşümlü kullandım hep.
Bu sene sadece balık yağı veriyorum. O şekilde destekledim yemediklerini.
Yapacak başka birşey yoktu zira ısrar ederek insanlıktan çıkmaya,yıpranmaya,yıpratmaya başlamıştım. İpin ucunu bıraktım.
2 senedir okulda yiyor ne bulursa. Evde hala seçici ama okulda yemesi bile yetiyor bana. Akşam yemek yemedi mesela oturdu 1 tabak kestane yedi,süt içti,elma yedi. Bende umursamadım.
Siz tabiki doktora götürün umarım sadece iştahsiz bir çocuktur başka bir sorunu yoktur.
Geçmiş olsun

En iyisi bir üniversite araştırma hastanesine götürün .tüm tahlilleri yapılır gerekli görülürse hematoloji bölümüne de sevk edilir.eger ankarada iseniz ankara tip ya da hacettepe çok iyi bu konuda.Ayrica çocuğunuza paketli hiç bir ürünü yedirmeyin.kansizlik için pekmez içsin geçer diyen çocuk doktoru da ayrıca ilginç mis.Kv ve eşinize de net olun küsmek çare değil aldığı ürünü direk gözü önünde çöpe atın.

inanın okul cagına kadar sürüyor uyku ve yemek problemi kızlarımdan biliyorum
genetik bir çok faktör var iştahsız uykuzusluk genlerden geliyor olabilir..
yemedigi zaman kaldırsanız yada yemek isteyene kadar sormasanız üstüne düşmediginizi anlayacak inadından vazgeçecektir.
yada ben öyle yaptım hem çocuklar hemde ben rahatladım
acıktım diyene yemek hazırlamak daha sakin olmaya sebep oluyor

Nohut ,fasulye ıspanak kabak patlıcan Menemen hiçbirşey yemez
Sadece çorba yogurt makarna kek börek et yer
3 defa sofra Kurarım yemez yoruldum inanın eşim se bakar oynar ama destekci değil uyku konusunda
benim kizimda o yaslarda onlari yerdi hemen hemen belki daha az. erken yatardi cunku erken kalkardi. kac ta yatiyor cocugunuz

Kanda feritin düştüğünde çocuğun bağışıklık sistemi çalışmaz ve ayrıca vücudu kan yapamaz. Feritin için tahlil yaptırın.

Oğlundansa kocan daha büyük bir dert!

Merhabalar.. bence bebeginizden önce kocanızı bir düzeltmeniz gerekiyor
o sanki size daha büyük bir dert yük gibi geldi bana. daha sonra hepsi sırayla hallolur her anne böyle dönemlerden geçiyor
ama eş desteği çok önemli yoksa çok yıpranırsınız

Akşam 8de banyoya soksanız bir güzel yıkasanız, masaj losyonu ile masaj yapıp pijamalarınj giydirip evin tüm ışıklarını kapatıp sesi ve görüntüyü sıfırlayıp odasına gidip sevdiği masalları okusanız 3gece 5 gece derken rutine binecek alışacaktır.

Yanlış anlamayın ama bizim de bir akraba var, sürekli “uyumuyor uyumuyor” diye yakınıyor.
Ev kalabalık, herkes 2de yatıyor, her yerde tv, tablet, pc açık, evin içi 50 derece, gürültü patırtı ve çocuk uyumuyormuş. Uygun uyku ortamı sunmuyorlar ki nasıl uyusun o çocuk? Yok mizacı böyle, yok kişiliği böyle diye çocuğu heder ettiler. Sizi de üzmek istemem ama eşinizin yaptığı da aynı bu. Gürültü, ses, gece gündüzü bilmeyen baba modeli varken o çocuğun uyku düzeni nasıl kurulaun ki?

Benim oğlum 4 yaşında 6 ay öncesine kadar tarhana çorbası , makarna ve muz dışında hiçbir şey yediremiyordum. Ancak benim oğlum 8 aylıktan bu yana kreşte ve orada her şeyi yediğini bildiğim için zorlamıyordum. Sonra baba ile boşanma gerçekleşip ev de başbaşa kalınca her yemeği birlikte yapmaya başladık. Şu an sebzelerin çoğunu , ara sıra bir kaç köfte , azıcık yumurta , güzelce balık yiyor. Hala tavuk , peynir ,et , kıyma yemiyor. Baba varken çok fazla abur cubur tüketimi vardı ve meyve suyu... Şimdi meyve yemeye ve süt içmeye alıştırdım çok şükür. Çocuk doktoruna götürün mutlaka , yemeği sevdirmeye çalışın , birlikte pişirin , süsleyin ama çok üzerine gitmeyin. Ben bir gün sinirimden yiyeceği hiç bir şey yapmadım , çorba var mı ? yok. makarna var mı ? yok karnıbahar var yersen dedim. Gece yarısı geldi annecim çok acıktım bana yemek ver dedi... Karnıbahar var ister ye ister yeme dedim... 2 tabak yedi sıpa :) Uyku bizim kabustu ilk doğduğundan bu yana geceleri asla uyumazdı. Bir hafta hiç uyumadan işe geldiğim günler oldu. Çocuk Dr. ilk gittiğimde 4 aylıktı , hocam bu gece hiç uyumuyor , yardım edin lütfen dedim. Dr. çocuğun biyolojik saati ters , çok nadir olarak böyle bebekler olabiliyor , 3-4 yaşına kadar hiçbir şey yapamazsınız. Kendiliğinden düzelecek dedi. İlk 2 sene gece hiç uyumuyordu , geçen sene gece en erken 3-4 oluyordu uyuması.Daha yeni yeni 12-1 civarı uyumaya başladı. Şükürler olsun. Eğer gelişim geriliği , vitamin eksikliği vs yoksa çokta zorlayıp yemekten soğutmayın iyice... Yemeği oyuna dönüştürün. Benim sıpa dışarıda yemek yemeyi çok seviyor mesela , farklı şeyler deneseniz belki yardımı olur.

Yemek ile ilgili de şunu paylaşmak isterim; yakın zamanda kızımj çocuk doktoruna götürdüm çünkü sadece süt içip, günlerce sütle ayakta duruyordu.
Doktorum 5 yaşına kadar çocukların sevdikleri ve daima yedikleri şeylerin 5 parmağı geçmediğini söyledi; çorba, makarna, patates kızartması, köfte, gibi... tabii ki biz deneyeceğiz, allayıp pullayıp vermeye çalışacağız ama öyle her şeyi yiyen çocuklar çok nadir dedi, neyi seviyorsa onu vereceksin dedi.

Birşeyi merak ettim.
kocanız çalışmıyor mu?
Bu adam uyumadan nasıl işe gidiyor ?

Baba oğulu bir kaç gece başbaşa bırakmayı deneyin, siz yatın uyuyun.
emin olun tez zamanda sıkılacak ve uyutacak oğlunuzu.

en azından siz de dinlenmiş olursunuz. bir de bu yönden bakın.

sizin tempoya can dayanmaz. resmen evde sizin otoriteniz kalmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…