Oğlumun uykusu normal mi

Sadece gece uykusunun bi kısmı gündüze kaymış. Ama bence gece uyandığında yatağından kaldırmadan, ışığı yakmadan, ses tonunuz bile fısıltıyla olacak şekilde davranırsanız uyur diye düşünüyorum.
Her çocuğun fıtratı farklı tabi. Bence çocuklar ya da bebekler geceleri uyuyup gündüzleri uyanık kalmalı. Sizin içinde daha kolay olur o zaman

hanımlar selam

5 aylık oğlum var. Akşam 8'de yatırmaya çalışıyorum. Ama 8-12 arası en fazla 2 saat uyuyor. Örneğin 9'a kadar uyuyor sonra 23.30'a kadar uyumuyor. Bunda babasının da etkisi büyük. Babasına aşırı düşkün ve o evdeyken uyumak istemiyor. İçerde babasının sesini duyunca mümkün değil durmuyor. Her neyse, gece uykusuna 12-12 buçuk gibi geçiyor. Sabaha kadar da bir daha uyanmıyor. İlk uyanışı 6.30. Emip uyuyor, tekrar kalkışımız 09.00. Ve sonra öğlen 12.00. Yani öğlen 12'ye kadar altını da değiştirsem gözünü açmadan uyuyor. Aslında 9'dan sonra biraz uyanık tutmaya çalışıyorum ama mümkün değil. Bu arada öğlen 12'den sonra sadece iki kez yarım saat-45 dk uyuyor akşama kadar. Ya biraz tuhaf değil mi? Ben bilgim olmadığı için soruyorum normal mi sizce bu düzen? Gündüz azcık uyuyor ve gece uykusuna geç geçiyor. Bu arada sadece anne sütü alıyor. Mama hiç almadı, ek gıda henüz yok.
Maşallah gece de uyuyor sabaha kadar ne güzel işte bu sefer diş zamanları çıkacak huzursuz olacak hiç ellemeyin bırakın uykusunu bu şekilde alsın yavru sen istesen de istemesen o dişler cikmaya basliyinca uyku zamanında değişikler olacak

Ayni bnm kizim gibi.
Kizim simdi 10 aylik
Sizin gibi 6. ayina kadar mesela 9 da yatar 10 da kalkar 12 ye kadar yatmazdi.
Sonra uyur 8 e kadar falan aralikli olarak emer yatardi.
Gunduzleri 45 dk anca yatardi
Cok nadir ogleden sonralari 2 saat yatardi.

Simdi gunduzleri yine 45 dk olmak uzere 3 - 4 defa falan yatiyo.
Aksam 21.30 gibi yatip 7.30 a kadar yatiyo tabi gece emmeye kalkiyor baya bi.
Ben bi alistirma yapmadim kizim kendi belirledi. Zaten bence her bebek kendi duzenini kendi olusturuyo o yuzden cokta sikinti yapmayin.

Ayy Maşallah kızınıza İnş benim oğlum da böyle olur. Dediğiniz gibi kendisi kurdu bu düzeni. Aman sallayım aman ışığı açmayım aman kalkmasın diye bilinçli değildim hiç. Kendi kendine uyumaya başladı sabaha kadar 3 aydan sonra.

Alllahım 3 çocuğumda böyle olmadı.... büyük adam gibi sadece gece 12-6 arası uyurlardı, onda da 3-4 kez uyanarak......gün için de 10-15 dk şekerleme yaparlardı.... çocuğunuzun mükemmel bir uyku şekli var, uykuyu sevenlerden... bence 8 uykusu erken, gece uykusuna 10'da uyumaya alıştırın..

Gece ve gunduz uykulari karışmış bunu duzenlemek gerekiyor aslinda iyi uyuyor ama duzeni değişik. Gunduz uyanik tutup gece uyutmaya calissaniz?

Sardenya ben mi yanlış anladım okuduğum kadariyla cocugunuz gece uyuyor 12 de sabah 6 da meme ye kalkip tekrar yatiyor gece uyuyor yazmışsınız bazı üyeler gece uyuması lazım diyor çocuğunuz gece uykusunu gayet güzel alıyor zaten

Ayy Maşallah kızınıza İnş benim oğlum da böyle olur. Dediğiniz gibi kendisi kurdu bu düzeni. Aman sallayım aman ışığı açmayım aman kalkmasın diye bilinçli değildim hiç. Kendi kendine uyumaya başladı sabaha kadar 3 aydan sonra.
Malesef hala salliyorum ayagimda oyle uyuyor.:anne: Gece sallamiyorum tabi ama nerdeyse saat basi emmeye kalkiyor su emme isini de halletsek cok mutlu olcam

Benim kızım 15 aylık o Da akşam uyuyup kalkmayı pek seviyor sonra haliyle tekrar uyuması gece 12den sonrayı buluyor ben çok uğraştım akşam üzeri uyumasın diye engel olamıyorum Ya da uyansa da tekrar uyutayım hemen diye çok uğraştım başaramadım bir de sabahları erken kaldırayım erken yatar dedim erken kaldırsam da gene de işe yaramadı erken kalksa da yine aynısını yapıyor :)

Ben şu an saldım çayıra mevlam kayıra modundayım :) 15 aydır başaramadım uyku düzeni

8.30 uykusunu atlayın. 9.30-9.45e çekin hem babasıyla vakitte gecirmis olur. Sonrasında büyük ihtimalle uyanmaz. Uyanırsa da ışık yakmayın,kısık sesle konuşun,odasından çıkarmayın,o saatte uyuması gerektiğini idrak etsin ufak ufak. Gece uykusu çok önemli. Bölünmezse daha sağlıklı olur diye düşünüyorum

Öğleden sonra 1 buçuk saat uyudu, şimdi yine uykusu geldi uyuttum. 1 saat sonra falan kalkarsa 10 gibi uyutmayı deneyeceğim.

Bebeklerin gelişim saati akşam 9 dan gece 12 ye kadarmış diye duydum. Kızım en gez 8 de uykuda olur sabah 6 da kalkar. Gündüz sadece 2 saat öğlen uykusuna yatar. Gece uykusunu ağırlaştırdım gündüz bir şekilde oyalıyorum. Uykusu gelince erkenden uyuyor.

10'da yattı şu an uyandı. Meme bile vermedim ağzına emziğini verdim biraz gözü açık emzik emdi sonra yine sızdı. Bakalım kaçta uyanacak sabah.

Back
X