Oğlumun yeni alışkanlığı ...

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.099
398
Merhabalar,

21 aylık oğlum birkaç gündür elinin bütün parmaklarını ağzına sokuyor, günün çoğunu öyle geçiriyor. Parmakları buruş buruş oldu resmen.

Bir de onu yapmazsa, üstündeki kıyafetin yakasını ya da fermuarının tutma yerini ağzında tutuyor uzun süre. Üstü sırılsıklam oluyor 10 dk içinde.

Bu Durum ne ile alakalıdır? Dişler ya da emmeyi bırakmayla alakalı olabilîr mi? Emme refleksi zayıfladığı için inat ediyor olabilir diye düşündüm. Emmeye devam ediyor bu arada. Günde 3-5 kez emziriyorum istediği zamanlarda.

Canım lise çocuk gelişimi kitabımda vardı geçenlerde okudum ama şuan evde değilim eve gidince sana fotoğrafını çekip atarım yazının. İlgisizlikten öyle olabiliyormuş bide bu yaşlarda normalmiş ama 3 yaşında anormalmiş.

Bütün günü beraber geçiriyoruz, ilgisiz kalmıyor aslında.

Dişlerinin çoğu çıktı, azılar kaldı sadece. Ama bu alışkanlık dışında başka bir belirti yok dişe dair. Huzursuzluk vs.

Hatta hiç olmadığı kadar iyi uyudu mesela bu gece.
Bu aralar evde bi huzursuzluğa şahit olmuş olabilir belki... emzirmeyi yakın dönemde mi azalttınız?

Bilemiyorum tam olarak ne zaman ve neden böyle yapmaya başladı.

Emzirme düzenimiz 2-3 aydır böyle. Genelde kendisi az istemeye başladı. Sadece bazen canı sıkılınca daha fazla istiyor, o zaman da süt bitmiş gelince haber vereceğim deyip erteliyorum biraz. Genel olarak gece 2 kez, sabah kalkınca ve uykudan önce istiyor. Bazen de gün içinde 1-2 kere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…