Oğlumun yurumesi icin

Biranolsun

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2021
121
42
18
36
Arkadaşlar daha önceki konularımdan 15 aylık oğlum olduğundan bahsetmiştim oğlum ne yapsam yürümek istemiyor sürekli elimden tutup heryeri beraber gezmek istiyor bi an bıraktığımi anlasin direk oturuyor çok korkuyor koltuk kenarlarinda sıralıyor ama gel oğlum dediğimde yerinden kıpırdamıyor korktuğu çok belli oluyor evde alıştırma yapıyoruz ama nafile millet de yürümüyormu geç kalmis yürümesi lazım deyip duruyor takmıyorum aslında kimseyi hazır değil şuan deyip gecistiriyorum neler yapmam lazım ne oneririsiniz ilk oğlum kendiliğinden yürümüştü bu arada neler denemeliyim onerileriniz varmi

Bir kere bu konuya odaklanmayın.
15 aylık kızım var geçen ay yürüdü. Kızımdan 1 hafta önce doğan arkadaşımın kızı var o yürümedi. O da başka şeyleri erken yaptı. Tamamen yapı meselesi.
18.aya kadar gayet normal.
Başkalarının sesini beyninizde de kısın.
Sıralayabildiğine göre omurga sisteminde bir sorun vs yok.
Bekleyin.

Bir iki adım atacağı yakınlıkta olsanız bile mi korkuyor? Aklıma gelen şu; uzanabileceği bir yiyeceği veya oyuncağı birkaç adım ötesine koyun. Ayakta tutuna tutuna alsın. Birkaç kere tekrarlayın, 3-5 denemeden sonra ise tutunmadan 1 adım atacağı şekilde başka yere uzansın. Korkmadığını görünce 2 adımlık yere koyun. Genelde de 3 adım atabildikten sonra yürümeye yavaştan başlıyor. Kardeşimi ve başka çocukları öyle yürütüyordum.

Merhaba. Cocuklarin yürümesi icin 18. Ayi sınır olarak belirleniyor. Cocugunuz henüz o sınırda degil. Millet bos konusuyor iste. Bazi cocuklar 9 aylik yürüyor, bazilari gec. Cocugunuz belli ki genel olarak bir sorun yasamiyor (yoksa elinizdede yürümek istemezdi). O yüzden evde denemelere stressiz devam edin. Ona eslik ederken ama ellerini yukari dogru degil de, yaninda desteklemeye dikkat edin. Öylece kendini dengelemeye daha iyi alisir.

Her çocuğun gelişimi başkadır.
Biz bir arkadaşla dört gün aralı doğurduk. Onun oğlu 9 aylık yürüdü. Çok kafaya taktım sizin gibi hazır olunca kendi yürüdü. Benim oğlumda çok erken konuştu onun oğlu üç yaşında hala tam cümle kuramıyordu. Şimdi hepsi beş yaşında ve hepsi konuşuyor ve yürüyor boşuna ikimizde takmışız kafaya.
Bırakın kendi isteyince yürür. Arkadaşımın kızı neredeyse eiki yaşında yürüdü. Çünkü garantici bir çocuktu. Düşmekten korkuyordu. Yapı meselesi biraz da

Hiç bir şey yapma bekle sakin ol kendi haline bırak ozamsn daha çabuk yürür zaten sıralıyor oturuyor fiziksel sorunu yok

Bütün çocuklar 12 aylıkken yürüyecek diye bir kural yok yürür

Benim kızım 17 aylıkken yürüdü sizin çocuğunuz gibi korkuyordu. Birgün arkadaşlarla toplanmıştık ona yakın çocuk vardı evde kızımın yaslarinda. İçlerinde sadece kızım yurumuyordu bikac saat sonra bı baktım kalkmış onlara beraber yuruyo

Aceleye hacet yok bebe elinizi tutup yürüyor koltuğa tutunup yürüyor sorun olmadığı ortada
Cesaret toplayamıyor yavrum gitmeyin üstüne stres yüklemeyin
Vakti gelince tutunmadan yürür
Ben kendim için bile elalemi sallamazken evladınız hakkında niye konuşturuyorsunuz milleti

Oglum 17 aylik yurudu, zorlamayin

yegenim de sizinki gibi yurumek istemiyordu hatta hep emekliyordu. sonra kendini hazir hissettiginde bi yurudu masallah simdi hic oturmuyor.
iciniz rahat olsun yurur mutlaka. kendini hazir hissetmesini bekleyiniz

Rahmetli babaannem anlatırdı; babamla amcamın arasi 11 ay bile degil. amcam 20 aylıkken babamın yürümesini kıskanmaş da öyle yürümüş.. keyfine kalsa daha yürümeye niyeti yoktu derdi.

Sıralıyor ama tek başına adım atmak istemiyor tek elinden tutarak evi dolanıyoruz elini bıraktığımi anladığı an oturuyor huy edindi yeni yeni bunuda
Oglum 17 aylik yurudu, zorlamayin

Aynn strese de sokmak istemiyorum kendi istemesi lazım aslında zorladıkça hoc yapmak istemiyor üstüne durmasam hiç gelişme olmuyor vala kaldım ortada

yegenim de sizinki gibi yurumek istemiyordu hatta hep emekliyordu. sonra kendini hazir hissettiginde bi yurudu masallah simdi hic oturmuyor.
iciniz rahat olsun yurur mutlaka. kendini hazir hissetmesini bekleyiniz
Herkse bekyeim yazmış beklemek dediginiz gibi en doğrusu kendi isterse yapacak insalah korkusu yense tamamdır

Babası bana doğru bıraktığında korkarst olsa 7-8 adım atıyor ikinciye gitmek istemiyor oturmaya başlıyor zorladıkça evde dolandırdigimda tek elinde tutuyorum öyle geziyoruz ez bırakayım bacagima sariliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…